Hogy lehet ez, csak kitaláció Jézus története?
Krisna, Mithrász, Horusz, Atys, Dionüszosz stb,
- 12 tanítvány
- szűztől született
- Dec 25.-én született
- Csodákat tett
- 3. napon feltámadt
- keresztre feszítették
Hülyének néznek minket, hogy olyan történetet kerítettek köré, ami már sok régebbi istenségnél megvolt? Lehet, hogy semmi sem igaz Jézusból, csak egy hamis valami, hogy higgyenek.
Vidiripi
Az angyalok tudták hogy mi a jó és mi a rossz?
Vidiripi
Talán igazad van. Van még másik ige is amivel alá tudod ezt támasztani?
Piri!
"Nem csak hiszem hanem tudom is. Olvastam! Hasonló képen ahogyan te is."
Apró probléma, hogy te a bibliában olvastad, én meg a történelemkönyvekben. Azt tudjuk, hogy a bibliával nem igazolhatod a bibliát, ezért nem is vehető komolyan a kijelentésed, miszerint tudod.
"Az igazság az hogy Jézus meghalt majd harmadnap feltámasztotta a mennyei Atya. Jézus a halálával megváltotta az embereket a bűntől."
Ácsi! Az nem igazság, amiről nem tudod, csak hiszed, hogy úgy volt. Nos, a mennyi atya sincs bizonyítva, csak hiszed, tehát ebből adódik, hogy csínyán kell bánni a nagy igazsággal, amit ránk akarsz erőltetni. Nem a templomban vagy!
"Abban mi a terelés hogy megkérdezem tőled hogy tudod e hogy mit jelent az a szó hogy KERESZTÉNY? Mi a szó jelentése? "
Ha azt sem érted, mit miért csinálsz, akkor honnan veszed a bátorságot ehhez a vitához?
"Ki mondta neked hogy a megváltó az azért jön hogy a zsidókat felszabadítsa a római elnyomás alól. Sőt egyáltalán honnét szedted ez az elképesztő ostobaságot. "
A nép azt a megváltót várta, aki megszabadítja őket minden rossztól, ez akkoriban a római elnyomás volt. Nos, Jézus megbukott, mint megváltó.
"A te isteneid felszabadították az embereket a római elnyomás alól s ezért akartál párhuzamot vonni a két dolog közé?"
Nekem nincsenek isteneim, nem vagyok hívő. Egyik istenség sem szabadított fel senkit és semmit, mivel mind egy nagy humbug, amivel a népet hülyíthetik.
"Bár ennek ellenére mégis csak végre hajtották az ítéletet. A véreskezű helytartó ebben az esetben sem viszakozott."
Végre, de kb 1 perc lehetett az egész, minden tárgyalás nélkül.
"Viszont arra vonatkozóan nem találtam infót hogy öngyilkos lett volna."
Mert ezzel is felületesen foglalkozol.
"A mikroorganizmusokról sem ír meg a bálnákról pedig azok is léteznek. "
Szándékosan csinálsz hülyét magadból?
"De áruld már el nekem hogy miért is kellene a többi bolygónak s más egyéb kozmosz béli dolognak benne lennie a Bibliában?"
Mert úgy egész a teremtés, hogy nem csak arról beszél, amit a biblia írói láthattak, hanem arról is, amit nem. Mivel csak arról szóól a teremtés, amit láthatnak és érezhetnek, joggal adódik a kérdés, mi köze az irományokhoz a mindenttudó minden6ónak, ha nem tud semmit sem?
"A filmben arról beszél hogy létre JÖHET s nem arról van szó hogy létre JÖTT."
Újabb téves értelmezés. Arról beszél, amit tapasztalt, különben nem beszélhetne róla. Mondd, szándékosan játszod a hülyét?
"Mi bizonyítja azt hogy gyakorlati fizikusok is megcsinálták a kísérletet és tényleg az történt ami a filmben elhangzik?"
Ez egy elvégezhető kísérlet, amivel bizonyítható, kis fizikai és kémiai tudással te sem értetlenkednél. Mindensetre ez legalább bizonyítható, míg a teremtés nem.
"S azt is írtam neked hogy ez az írás az általad linkelt film alatti kommentekből való."
Szimplán téved a kedves hívő, aki írta, ugyanis ezek a protonok a semmiből kerülnek elő, majd semmi foszlanak. Mielőtt meglepődnél, elárulom, hogy proton és neutron nem csak a kávéban van.
"Oké majd akkor én is azt mondom hogy nézz utána a könyvtárban és akkor rendben leszünk"
nekem írhatod, mert én utána is nézek, de te max a bibliát használod fel érvként, tehát nincs túl nehéz dolgom, de te arra sem vetted a fáradtságot, hogy utána nézz.
"Igen szövetségre lépett Isten a zsidókkal de annak a szövetségnek volt záradéka is ami nem csak egy pontot tartalmazott. De mivel a zsidók ezt nem tartották be így kiestek a kegyből."
Többször felrúgta a szövetséget, éppen kényes történéseknél, milyen meglepő.
"Isten létezik és jó."
Pókember létezik és jó.
"Erre írtam én a 70. kommentben."
Csak nem az volt a lényeg, ahogy már írtam, de te annál ragadsz le, hogy elvesszen a lényeg és a semmit mondás kerekedjen felül, mert úgy jó neked és a hitednek.
http://www.youtube.com/watch?v=Jx23FutHybo
Ezt majd nézd meg légy szíves, szorosan kapcsolódik a szabad akarathoz.
Vidiripi
"Apró probléma, hogy te a bibliában olvastad, én meg a történelemkönyvekben. Azt tudjuk, hogy a bibliával nem igazolhatod a bibliát, ezért nem is vehető komolyan a kijelentésed, miszerint tudod."
De tudom mert a régészet igazolja a Bibliát meg a tudomány egyéb területei is.
"Ácsi! Az nem igazság, amiről nem tudod, csak hiszed, hogy úgy volt. Nos, a mennyi atya sincs bizonyítva, csak hiszed, tehát ebből adódik, hogy csínyán kell bánni a nagy igazsággal, amit ránk akarsz erőltetni. Nem a templomban vagy!"
Te is sok mindenről hiszed hogy úgy volt? A mennyei Atya: Róma 1:20 Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva nincs mentségük…..
Mi vagy te valami tudat hasadásos személy? Mi az hogy „ránk erőltetni”? Hogy a jó fészkes fenében tudnék én bármit is rád erőltetni? Ne legyél már ennyire ostoba!(mivel eddig abban a tudatban voltam hogy egyetlen személlyel beszélgetek) Te döntöd el hogy miben hiszel ez is a szabad akarat része.
Sőt ha mondjuk valaki fegyvert szorítana a fejedhez még akkor is te döntenéd el hogy hiszel vagy nem hiszel mert szabad akaratod van.
Akkor fussunk neki még egyszer: "Abban mi a terelés hogy megkérdezem tőled hogy tudod e hogy mit jelent az a szó hogy KERESZTÉNY? Mi a szó jelentése? "
A bátorságot meg onnét veszem ahonnét te is. Hiszen te is mersz nekem írni. Miből gondolod hogy ez nálam másképp működik?
„A nép azt a megváltót várta, aki megszabadítja őket minden rossztól, ez akkoriban a római elnyomás volt. Nos, Jézus megbukott, mint megváltó.”
Persze a nép azt várta ez hihető is. De áruld már el nekem hogy ki mondta nekik hogy ilyen megváltó fog jönni? Az Ószövetségben nem ez áll sőt amikor megírták az első próféciát a megváltóról a Római-birodalom még nem is létezett. Akkor hogy is van ez?
„Nekem nincsenek isteneim, nem vagyok hívő. Egyik istenség sem szabadított fel senkit és semmit, mivel mind egy nagy humbug, amivel a népet hülyíthetik.”
Ki vagy mi a te istened? Még is van Biblia s vannak bibliai történetek. Babilonból kihozta az ő népét és Egyiptomból is. Na jó mondjuk az megszabadítás volt nem felszabadítás. Ez igaz.
„Végre, de kb 1 perc lehetett az egész, minden tárgyalás nélkül.”
Volt tárgyalás a jeruzsálemi főpap is vizsgálta az ügyet sőt aztán Pilátus is.
"Viszont arra vonatkozóan nem találtam infót hogy öngyilkos lett volna."
Mert ezzel is felületesen foglalkozol.”
Azért mert nem igaz hogy öngyilkos lett. Meghalt mert eljött az ideje. Nem lett öngyilkos ,ez nem igaz!
"A mikroorganizmusokról sem ír meg a bálnákról pedig azok is léteznek. "
Szándékosan csinálsz hülyét magadból?”
Hozzád képest én csak kezdő vagyok ,van mit fejlődnöm ha beakarlak érni.
„Mert úgy egész a teremtés, hogy nem csak arról beszél, amit a biblia írói láthattak, hanem arról is, amit nem. Mivel csak arról szóól a teremtés, amit láthatnak és érezhetnek, joggal adódik a kérdés, mi köze az irományokhoz a mindenttudó minden6ónak, ha nem tud semmit sem?”
Szándékosan csinálsz magadból hülyét? Nem írja le azt sem a teremtés beszámolóban hogy a lovat vagy a bárányt teremtette e előbb. Ez nem egy szakdolgozat vagy tudományos esszé a teremtésről.
Csak egy vázlat arról hogy hogyan is zajlott a dolog. A medúzák sincsenek benne. Mondtam hogy vergődés lesz.
„Újabb téves értelmezés. Arról beszél, amit tapasztalt, különben nem beszélhetne róla. Mondd, szándékosan játszod a hülyét?”
Tapasztaltam hogy ami a Bibliában van írva az igaz. Ha nem lenne az akkor nem beszélhetnék róla. De tapasztaltam hogy igazak a dolgok.
„Ez egy elvégezhető kísérlet, amivel bizonyítható, kis fizikai és kémiai tudással te sem értetlenkednél. Mindenesetre ez legalább bizonyítható, míg a teremtés nem.”
Na kíváncsi vagyok hogy mennyi az a „kis” fizikai és kémiai tudás. Majd készíts egy filmet amelyen bemutatod a kísérletet. S tedd fel a Youtube-ra. Neked meg van az a kis tudás hiszen te nem értetlenkedsz. De ha más is megcsinálta a kísérletet s van fenn van a video akkor linkeld. Kérlek!
Evolúció-elmélet ,azért hívják így mert nem bizonyított.
„Szimplán téved a kedves hívő, aki írta, ugyanis ezek a protonok a semmiből kerülnek elő, majd semmi foszlanak. Mielőtt meglepődnél, elárulom, hogy proton és neutron nem csak a kávéban van.”
Téved? Lehet hogy meglepődsz de elárulom hogy minden atommag tartalmaz protonokat és neutronokat.
„nekem írhatod, mert én utána is nézek, de te max a bibliát használod fel érvként, tehát nincs túl nehéz dolgom, de te arra sem vetted a fáradtságot, hogy utána nézz.”
Amit nem adtál meg annak persze hogy nem néztem utána de a többi dolognak igen s le is írtam hogy mire jutottam. Azt hogy csak az egyiküket favorizálta a császárság. A másik „labdába sem rúghatott”.
„Többször felrúgta a szövetséget, éppen kényes történéseknél, milyen meglepő.”
Na mesélj ,mi a baj?
„Pókember létezik és jó.”
Tudtam hogy te is hiszel valamiben!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
„Csak nem az volt a lényeg, ahogy már írtam, de te annál ragadsz le, hogy elvesszen a lényeg és a semmit mondás kerekedjen felül, mert úgy jó neked és a hitednek.”
Nem az volt a lényeg? Akkor miért írtál ilyet? Te írtad én erre csak reagáltam.
69. kommented.
"Nem, az imádkozás nem szabad akarat, az el van döntve, hogy az adott vallásnál, kihez imádkozol, mivel vallásos szentfazék vagy, imádkoznod kell."
Nem kell de a lényeg hogy megtehetem SZABAD AKARATOMBÓL. De ennek nem feltétele az hogy valaki vallásos. Van hogy olyan is imádkozik szabad akaratból aki életében nem nyitotta ki a Bibliát.
A filmet meg már láttam nem most hanem régebben.
Piri!
"De tudom mert a régészet igazolja a Bibliát meg a tudomány egyéb területei is."
Nos, ez csak részben igaz, mert a biblia primitív legendáit semmi nem igazolja, amit igazolni tud a régészet, azok a bibliában olvasható helyszínek egy része.
"Te is sok mindenről hiszed hogy úgy volt? A mennyei Atya: Róma 1:20 Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható."
Amiről úgy hiszek, arra van bizonyíték vagy értelmezve nagyon is valóságosnak tűnhet. Nos, egy bizonyíthatatlan minden6ó lény nem más, mint fikció. Ennyi erővel hihetnék a hétszőnyű kapanyányi monyókban is.
"Abban mi a terelés hogy megkérdezem tőled hogy tudod e hogy mit jelent az a szó hogy KERESZTÉNY? Mi a szó jelentése? "
A lényegről tereled el a figyelmet, hogy a saját igazad kerüljön előtérbe. A lényeg továbbra is Jézus isteni tettekkel és tulajdonságokkal való felruházása, amit te előszeretettel bagatellizálsz el, vagy tereled.
"Hiszen te is mersz nekem írni. Miből gondolod hogy ez nálam másképp működik?"
Senki nem kérte, hogy te írjál ide, én feltettem egy kérdést és azóta itt tevékenykedsz, és most már nem csak szétszeded a témát, hanem személyeskedsz is, mivel máshogy nem tudod a vélt igazadat megvédeni. Sokadszorra térsz el a témától, miközben az állításomat csak elutasítod, mivel cáfolni nem lehet, ezért olyan szintre süllyeszted a vitát, hogy az már ne lehessen vitaképes.
"Persze a nép azt várta ez hihető is. De áruld már el nekem hogy ki mondta nekik hogy ilyen megváltó fog jönni?"
Olvass már légy szíves régi apokríf iratokat, melyekből a bibliát is összevagdalták kényük kedvük szerint! Az ókori nép nagyon régóta várta a messiás eljövetelét, több messiás volt az évezredek alatt, tehát még csak ebben sem első a Jézus. Nem tudom tudsz-e a mágus Simonról, akit jól ismert Jézus is és keresztelő János? Nos, ez a Simon még Jézuson is túl tudott tenni, hiszen szobrokat támasztott fel, halottakat támasztott fel, és repülni is tudott. Mégsem volt isten fia....
"Ki vagy mi a te istened? Még is van Biblia s vannak bibliai történetek."
Már mondtam neked, hogy nekem nincs szükségem istenségre, sem más ember által kreált lényekre, nagyon jól megvagyok nélkülük, és továbbra is a tudást választom a totális elbutulás helyett.
"Volt tárgyalás a jeruzsálemi főpap is vizsgálta az ügyet sőt aztán Pilátus is."
A bibliában, de az nem úgy történt meg, ha megtörtént egyáltalán. Pilátus nem pazarolta a drága idejét tárgyalásokra, főleg nem egy zsidó miatt. Ez a része mese.
"Azért mert nem igaz hogy öngyilkos lett. Meghalt mert eljött az ideje. Nem lett öngyilkos ,ez nem igaz!"
Öngyilkos lett, mert a római szokás szerint akit a tettei miatt visszarendelt a császár Rómába, az öngyilkosságra volt ítélve. Olvass többet a rómaiakról, de nem a bibliából, akkoriban az volt a szokás, hogy öngyilkosságra késztette a császár a magasabb rangú embereit.
"Hozzád képest én csak kezdő vagyok ,van mit fejlődnöm ha beakarlak érni."
Ahhoz nem elég a biblia, több könyv kell.
"Nem írja le azt sem a teremtés beszámolóban hogy a lovat vagy a bárányt teremtette e előbb. Ez nem egy szakdolgozat vagy tudományos esszé a teremtésről.
Csak egy vázlat arról hogy hogyan is zajlott a dolog. A medúzák sincsenek benne. Mondtam hogy vergődés lesz."
Azt nem is fontos, hiszen az élőlényekhez tartoznak, és ott dől meg az adú-ászod, hogy a Föld szempontjából életbevágóan fontos bolygókról említést sem tesz, pedig elég lett volna annyit írni, hogy feldobált még 9 bolygót az égre...
Mondanom sem kéne, de neked kell, hogy e bolygók nélkül a Föld nem létezhetne... Ennyire jelentéktelen, tudod...
Magyarázat arra, hogy miért nem beszél róla a biblia: mert emberek írták, aki csak a Holdat, Földet, Napot és csillagokat látták, semmi mást. Több sebből vérzik már a biblia.
"Tapasztaltam hogy ami a Bibliában van írva az igaz. Ha nem lenne az akkor nem beszélhetnék róla. De tapasztaltam hogy igazak a dolgok."
Ne komolytalankodj! Amit megtapasztalhattál, hogy a Föld, Nap, Hold és csillagok tényleg az égen vannak, a többi bolygót meg te sem, max távcsővel, de az ókórban az sem volt. Meg érdekelne, hogy miylen tapasztalattal jöttél rá, hogy igaz a biblia... részletezd, kérlek.
"Majd készíts egy filmet amelyen bemutatod a kísérletet. S tedd fel a Youtube-ra."
Veled ellentétben normális ember nem kérdőjelezi meg az egyik legnagyobb fizikust és tételeit, bizonyításait. Ha meg igen, akkor az nem normális. Remélem érthető voltam.
"Amit nem adtál meg annak persze hogy nem néztem utána de a többi dolognak igen s le is írtam hogy mire jutottam."
Megadtam pontosan, hogy kiknek, minek nézz utána, azóta sem léptél előrébb, csak terelsz. Tudom, hogy miért!
"Na mesélj ,mi a baj?"
Nabukodonozor? Majd holokauszt?
"Tudtam hogy te is hiszel valamiben!!!!!! "
Benne, hiszek, mint mesehősben. Viszont az életet külön kezelem, majd próbáld meg te is.
"A filmet meg már láttam nem most hanem régebben."
Akkor jó, mert láthatod, hogy nem volt szabadakarata a holokausztos áldozatoknak.
Vidiripi
"Nos, ez csak részben igaz, mert a biblia primitív legendáit semmi nem igazolja, amit igazolni tud a régészet, azok a bibliában olvasható helyszínek egy része."
Helyszínek ,emberek ,események ,orvosi ismeretek ,tudományos ismeretek. Mert bizony ilyenek is vannak benne. Sőt pszichológiai ismereteket is tartalmaz mert van benne egy csomó olyan dolog ami gyakorlati tanáccsal szolgál az életet illetően.
"Amiről úgy hiszek, arra van bizonyíték vagy értelmezve nagyon is valóságosnak tűnhet. Nos, egy bizonyíthatatlan minden6ó lény nem más, mint fikció. Ennyi erővel hihetnék a hétszőnyű kapanyányi monyókban is."
Ez a legszebb a szabad akaratodnak köszönhetően abban hiszel amiben akarsz. A Mindenható pedig nem fikció.
Róma 1:20 Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva nincs mentségük,
"A lényegről tereled el a figyelmet, hogy a saját igazad kerüljön előtérbe. A lényeg továbbra is Jézus isteni tettekkel és tulajdonságokkal való felruházása, amit te előszeretettel bagatellizálsz el, vagy tereled."
Nem ez nem igaz mert az egy másik téma s kicsit lejjebb foglalkozom is vele. De még mindig nem válaszoltál a kérdésemre hogy mit jelent az a szó hogy?: - Keresztény!
Félsz erre az egyszerű kérdésre válaszolni? Vagy nem tudod rá a választ? Ha nem tudod a választ akkor írd meg s akkor válaszolok én ha tudod akkor miért nem írod le? (na de amíg nem lesz válasz addig felteszem ugyan ezt a kérdést újra és újra mert tudnom kell hogy tisztában vagy vele vagy nem vagy vele tisztában.)
"Senki nem kérte, hogy te írjál ide, én feltettem egy kérdést és azóta itt tevékenykedsz, és most már nem csak szétszeded a témát, hanem személyeskedsz is, mivel máshogy nem tudod a vélt igazadat megvédeni. Sokadszorra térsz el a témától, miközben az állításomat csak elutasítod, mivel cáfolni nem lehet, ezért olyan szintre süllyeszted a vitát, hogy az már ne lehessen vitaképes"
1. Tőled ki kérte hogy reagálj arra amit írtam? Már az első alkalomnál.
2. Személyeskedem? Igen így van! Mert sajnos elkövettem azt a hibát hogy ugyan azt csináljam amit te. (ha akarod majd ki keresem hogy mikor kezdődött a személyeskedés)
Igen elismerem eme emberi gyengeségemet és te?
3. Azt állítod hogy Jézus plagizált meg azt is állítod hogy ez le van írva ilyen meg olyan könyvekben. De azt már nem állítod hogy ezek a könyvek valódiak e mert soha egyiket sem nevezted meg. Vajon miért?
4. Hát ez érdekes. Nem vitaképes a dolog de neked még is csak van írni valód. Ez számomra paradoxon.
"Olvass már légy szíves régi apokríf iratokat, melyekből a bibliát is összevagdalták kényük kedvük szerint! Az ókori nép nagyon régóta várta a messiás eljövetelét, több messiás volt az évezredek alatt, tehát még csak ebben sem első a Jézus. Nem tudom tudsz-e a mágus Simonról, akit jól ismert Jézus is és keresztelő János? Nos, ez a Simon még Jézuson is túl tudott tenni, hiszen szobrokat támasztott fel, halottakat támasztott fel, és repülni is tudott. Mégsem volt isten fia...."
Most nem te térsz el a témától? Csak mert ez innét indult el:„A nép azt a megváltót várta, aki megszabadítja őket minden rossztól, ez akkoriban a római elnyomás volt. Nos, Jézus megbukott, mint megváltó.” Szóval ki mondja azt hogy a Megváltó a római elnyomás fogja a népet megváltani?
De oké legyen olvasok én de melyik apokrif iratot? Mert abból iszonyú sok van. Az ókori nép mióta várta a megváltót? Több messiás is volt az évezredek alatt? Kik voltak azok?
Simon mágus a Bibliában is benne van persze hogy tudok róla. Így van nem volt Isten fia és nem is tartották megváltónak. Ez most akkor nem terelés véletlenül? Csak azért kérdezem mert neked meg ez a vesszőparipád.
„Simon mágus: varázsló Szamariában. - Fülöp diákonust hallgatva megtért. A csodatettek láttán pénzen akarta megszerezni az ap-októl az erőt, hogy ő is közvetíthesse a Szentlelket, de Péter ap. határozottan elutasította (8,9-24). Az apokrif Péter apostol cselekedetei mondja el ~ és Szt Péter ap. vitáját Rómában.”
„Már mondtam neked, hogy nekem nincs szükségem istenségre, sem más ember által kreált lényekre, nagyon jól megvagyok nélkülük, és továbbra is a tudást választom a totális elbutulás helyett.”
Szabad akaratotból megteheted. Egyébként attól hogy valaki hívő az nem jelenti azt hogy buta.
„A bibliában, de az nem úgy történt meg, ha megtörtént egyáltalán. Pilátus nem pazarolta a drága idejét tárgyalásokra, főleg nem egy zsidó miatt. Ez a része mese.”
Ezt mire alapozod?
„Öngyilkos lett, mert a római szokás szerint akit a tettei miatt visszarendelt a császár Rómába, az öngyilkosságra volt ítélve. Olvass többet a rómaiakról, de nem a bibliából, akkoriban az volt a szokás, hogy öngyilkosságra késztette a császár a magasabb rangú embereit.”
Ne keverd össze a törökökkel ott volt szokás a selyem zsinór. Te magad írod hogy mennyire kegyetlenek voltak a rómaiak. Most keressem ki ezt is? Ne már! Pedig te írtad. S akkor a császár öngyi hajszol valakit na ne röhögtess ezzel. Ez már tényleg abszurd. „Te is fiam Brutusz!” Öngyilkosságba hajszolták Nérót is?
"Hozzád képest én csak kezdő vagyok ,van mit fejlődnöm ha beakarlak érni."
Ahhoz nem elég a biblia, több könyv kell.”
Ó de kis szerény vagy! De a legjobb részt az lehagytad. Mert az így volt egészen pontosan: „Szándékosan csinálsz hülyét magadból?”
Hozzád képest én csak kezdő vagyok ,van mit fejlődnöm ha beakarlak érni.”
„Azt nem is fontos, hiszen az élőlényekhez tartoznak, és ott dől meg az adú-ászod, hogy a Föld szempontjából életbevágóan fontos bolygókról említést sem tesz, pedig elég lett volna annyit írni, hogy feldobált még 9 bolygót az égre...
Mondanom sem kéne, de neked kell, hogy e bolygók nélkül a Föld nem létezhetne... Ennyire jelentéktelen, tudod...
Magyarázat arra, hogy miért nem beszél róla a biblia: mert emberek írták, aki csak a Holdat, Földet, Napot és csillagokat látták, semmi mást. Több sebből vérzik már a biblia.”
1Mózes 1:14 Azután ezt mondta Isten: Legyenek világító testek az égbolton, hogy elválasszák a nappalt az éjszakától, és meghatározó jelei legyenek az ünnepeknek, a napoknak és az esztendőknek 15 Legyenek ezek világító testek az égbolton, hogy világítsanak a földre. És úgy történt. 16 Megalkotta Isten a két nagy világító testet: a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal, és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjszaka; meg a csillagokat
„Veled ellentétben normális ember nem kérdőjelezi meg az egyik legnagyobb fizikust és tételeit, bizonyításait. Ha meg igen, akkor az nem normális. Remélem érthető voltam.”
Hála Istennek hogy Einstein Nem így gondolkodott. Mert ha nem kérdőjelezte volna meg az akkori fizikai tudást képező elméleteket akkor soha nem jutott volna el a relativitásig. De ugyan ez elmondható más tudósokról.
Volt idő amikor úgy gondolták hogy a levegőnél nehezebb tárgyak nem tudnak repülni. De valaki még is csak másképp gondolta. Ebből a logikádból kiindulva azok a tudósok sem voltak normálisak akik kételkedtek elődeik egyes munkáiban. Milyen bizonyításait?!!!!!!!!!!!!!!!! Az egyetlen amit hoztál az egy film volt. Könyörgöm legalább egy újságcikkre hivatkozhatnál amely elismert tudományos szaklap.
„Nabukodonozor? Majd holokauszt?”
Az egyiknél sejtem hogy mire gondolsz. De inkább részletezd.
„Viszont az életet külön kezelem, majd próbáld meg te is.”
Ezt nem értem!
„Akkor jó, mert láthatod, hogy nem volt szabadakarata a holokausztos áldozatoknak.”
De igen volt szabad akaratuk. Tudom hogy te ezt nem érted. De nem baj. Az hogy a körülmények akadályozták őket abban hogy azt tegyék amit akarnak az nem azt jelenti hogy a szabad akaratukat bárki is el vette volna.
„Ne komolytalankodj! Amit megtapasztalhattál, hogy a Föld, Nap, Hold és csillagok tényleg az égen vannak, a többi bolygót meg te sem, max távcsővel, de az ókórban az sem volt. Meg érdekelne, hogy miylen tapasztalattal jöttél rá, hogy igaz a biblia... részletezd, kérlek.”
Ez egy külön téma. De majd részletezem.
Piri!
"Helyszínek ,emberek ,események ,orvosi ismeretek ,tudományos ismeretek. Mert bizony ilyenek is vannak benne. Sőt pszichológiai ismereteket is tartalmaz mert van benne egy csomó olyan dolog ami gyakorlati tanáccsal szolgál az életet illetően."
Az események döntő többsége csak a bibliában olvasható, azaz nem bizonyítható mással. Ja, orvosi ismeretek és csillagászat, na de nyugtass meg, ugye nem ebből táplálkozik a tudományod?
"Ez a legszebb a szabad akaratodnak köszönhetően abban hiszel amiben akarsz. A Mindenható pedig nem fikció."
Igen, hiszel benne, és ezzel cáfolod a minden6ó nem fikciót. Hinni nem egyenlő a tudnival.
"Félsz erre az egyszerű kérdésre válaszolni?"
Más oka van, és ezt már elmondtam párszor, úgy látom ezt is hasztalanul teszem. utoljára: Nem akarom, hogy többszálon tereld a témát a lényegről. Mert egyértelmű, mit akarsz elérni.
"Tőled ki kérte hogy reagálj arra amit írtam? Már az első alkalomnál."
Aki ír a kérdésemre, annak válaszolok, de nem is azzal volt a baj, hogy reflektáltál rám, hanem azzal, hogy hová süllyeszted a vitát csak azért, hogy elkerüld a kényes kérdések megválaszolását.
"Személyeskedem? Igen így van!"
Az első személyeskedés tőled jött, méghozzá azon indulatból, hogy ráeszméltél Jézus nem eredeti, hanem isteni tulajdonságokkal felruházott egyszerű tanító, vagy mágus. Nem tudod elfogadni, hogy amiben hiszel, az nem igazi, ezért a dühödet azon vezeted le, aki szembesített vele. Rajtam.
"Azt állítod hogy Jézus plagizált meg azt is állítod hogy ez le van írva ilyen meg olyan könyvekben. De azt már nem állítod hogy ezek a könyvek valódiak e mert soha egyiket sem nevezted meg. Vajon miért? "
Nem, én nem állítom, hogy Jézus plagizált, már megint félreértelmezed a gondolataimat, így nehéz lesz. Azok követték el a plagizálást, aki felruházták Jézust a már ismert isteni tulajdonságokkal, hiszen nem volt annyi fantáziájuk, hogy újakat találjanak ki.
A könvcímeket azért nem mondok, mert kíváncsi vagyok, hogy mit ajánl neked a könyvtárosod, még az is lehet, hogy jobb könyveket ad, mint amit én olvastam. Harcra fel, irány a könyvtár!
"Simon mágus a Bibliában is benne van persze hogy tudok róla. Így van nem volt Isten fia és nem is tartották megváltónak"
Nem tartották annak, mégis minden olyan csodát tudott, amit Jézus. Levonod magadtól a következtetést, vagy segítsek?
"De oké legyen olvasok én de melyik apokrif iratot?"
Melyek eredetileg is részei voltak a Bibliának a nagy szelektálás előtt.
"Egyébként attól hogy valaki hívő az nem jelenti azt hogy buta."
Valóban nem, de az biztos, hogy nem minden helyzetben józan.
"Ezt mire alapozod?"
Erről is olvastam és láttam róla dokumentumfilmet. Pilátus életéről. A szakértők abban pl egyöntetűen megegyeznek, hogy a bibliai tárgyalás nem történt meg.
"S akkor a császár öngyi hajszol valakit na ne röhögtess ezzel."
Néró császár a saját tanítómesterét kényszerítette öngyilkosságra. Nézz utána ennek is kérlek, hogy elkerüljük a felesleges értetlenkedést.
"Öngyilkosságba hajszolták Nérót is?"
Egyértelműen! Galba hajszolta az öngyilkosságba, nélküle élt volna vígan tovább.
"zután ezt mondta Isten: Legyenek világító testek az égbolton, hogy elválasszák a nappalt az éjszakától, és meghatározó jelei legyenek az ünnepeknek, a napoknak és az esztendőknek 15 Legyenek ezek világító testek az égbolton, hogy világítsanak a földre. És úgy történt. 16 Megalkotta Isten a két nagy világító testet: a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal, és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjszaka; meg a csillagokat"
Csillagok, Nap, Föld és a Hold. Hol van naprendszerünk többi Bolygója, legalább közvetlen szomszédunkat a Marsot oda kellett volna sorolnia.
"Hála Istennek hogy Einstein Nem így gondolkodott. Mert ha nem kérdőjelezte volna meg az akkori fizikai tudást képező elméleteket akkor soha nem jutott volna el a relativitásig. "
Nem tudom, hogy mennyire szimpatikus Einstein-i rangra emelned magadat, nekem nem az. Einstein megtehette, hiszen az volt az élete és egy zseni volt. Te nem teheted meg, mégis megteszed. Nem tudom érzed-e az Einstein-i kritika és a tiéd közti különbséget?
"Az egyetlen amit hoztál az egy film volt."
Az Hawking saját dokumentumfilmje volt, és világosa, érthetően elmagyarázta és be is mutatta, te ezt nem fogadod el, mert szemben áll a hiteddel, ezért itt is tetten érhető az elbagatellizálás és a terelés.
"Az egyiknél sejtem hogy mire gondolsz. De inkább részletezd."
Melyiket? Az egyik benne van a Bibliában.
"De igen volt szabad akaratuk. Tudom hogy te ezt nem érted. De nem baj. Az hogy a körülmények akadályozták őket abban hogy azt tegyék amit akarnak az nem azt jelenti hogy a szabad akaratukat bárki is el vette volna."
Mondd ezt azoknak, akik túlélték, de a szüleik ott haltak meg a gázkamrákban...
"Ez egy külön téma. De majd részletezem."
Azért én várom a miért csak azok a dolgok, bolygók stb vannak leírva a Bibliában, amit szabad szemmel láthat az ember, és azok nem, melyket csak távcsövekkel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!