Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehet ez, csak kitaláció...

Hogy lehet ez, csak kitaláció Jézus története?

Figyelt kérdés

Krisna, Mithrász, Horusz, Atys, Dionüszosz stb,

- 12 tanítvány

- szűztől született

- Dec 25.-én született

- Csodákat tett

- 3. napon feltámadt

- keresztre feszítették

Hülyének néznek minket, hogy olyan történetet kerítettek köré, ami már sok régebbi istenségnél megvolt? Lehet, hogy semmi sem igaz Jézusból, csak egy hamis valami, hogy higgyenek.

2012. okt. 8. 12:28
 121/165 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"(jó sokáig tartott)"

Na ,nem tán hiányoztam? :)))))))))) Köszi!

"Úgy, hogy a biblián kívül vajmi kevés helyről merítesz, ebből pedig egyértelmű, hogy hiányos a tudásod."

Persze a régészet és az egyéb tudományos tények vajmi kevesek.

"A holdraszállást elhiszed vagy tudod?"

Tudom."

Remek ,én is tudom hogy Jézus itt volt a Földön.

"Azt, hogy elbagatellizáld a Jézust isteni tulajdonságokkal felruházott témát csak azért, hogy ne kelljen szembesülni az igazsággal, mert az fenekstől fordítaná fel mindazt, amiben eddig hittél."

Változtat valamit az elképzeléseden ha elárulom ,hogy nem hívő családba születtem s felnőtt koromban lettem hívő? Tudod evolúció meg a többi.

"Már mondtam, hogy az ilyen kérdéseknek az internet korában semmi értelme nincsen. A témát már sikeresen lesüllyesztetted, most pórálom a saját mederébe terelni."

Ezen akkorát röhögtem! Ez egy paradoxon. A kereszténységről is beszélünk és azzal sülyestszem le a témát ,hogy megkérdezem mit jelent maga a szó hogy keresztény?

"Nem keresem vissza, annyi időm nincs, de már múltkor is rávilágítottam."

Ó szegény! De nekem megjegyzed hogy sokáig tartott. Na de hogy ne keljen keresgélned ezt jegyezd meg! Mert ez tényleg személyeskedés. Egyébként kb. 15-20 perc lenne. De lépjünk tovább.

"Nagyon sok címet tudnák mondani, de feltételezem, hogy te magadtól is képes vagy megtalálni azon könyveket, mely a témába vág, hiszen már eléd tártam a témát."

Egy ismerősöm segített ebben a dologban. S ajánlott egy könyvet. Miután megadta a címet és a szerzőt valóban megtaláltam. Ezt hívják segítségnek. Így könnyebb és gyorsabb is.

"Valószínűleg nem kitaláció, biztosan egyik szakértő sem meri kijelenteni, max a teológusok. Viszont az isteni Jézus nem létezett, azzal később ruházták fel."

Kik azok a teológusok? Később ruházták fel ,akkor a tanítványai miért haltak kínhalált egy hazugság miatt? Mi volt a hasznuk belőle? Meg a másik dolog hogy ezek a halászoknak olyan fantáziájuk van hogy az eszméletlen. Ha feltételezzük is hogy innen-onnan össze ollózták a szövegeket azokat egybe kellett szerkeszteni. S ezt rövid idő alatt megcsinálni szóval ezek az emberek akkor mind zsenik voltak. Mert olyan jól megszerkesztették az egészet hogy az Ószövetségi részben utalás van az Újszövetségi részekre és fordítva is igaz a dolog. Tehát megvan a belső összhang annak ellenére hogy nem egy ember írta azokat a részeket amelyekből a Biblia áll. Ezenkívül olyan gyakorlati dolgok is vannak benne ,amely hasznos tanácsok az élet szinte minden területén. S mindezt megszerkesztették úgy hogy hogy közben teletűzdelték mindenféle történetekkel amelyeket az akkor élt emberek egyébként ismertek. Hiszen Görögország és a Római birodalom is kapcsolatban állt Egyiptommal. Legyen szó kereskedelemről diplomáciáról vagy akár katonai dologról tehát állami kapcsolatról nyugodtan lehet beszélni. Azt nem értem hogy ha mindenki ismerte és tudta ezeket a történeteket a keresztényeket meg úgy is üldözték akkor hogyan hihettek nekik. Mert oké mondjuk Jeruzsálemben nem rendelkeztek ezekkel az ismeretekkel na de Görögországban. A vicc az egészben hogy Izrael az nem keresztény állam. Ott megmaradt a judaizmus. Pedig elvileg ők voltak azok akik összelopkodták a történeteket és mégsem lett az ország keresztény. Vagy ott van az Etióp kincstárnok bibliai története. Őt az egyik apostol keresztelte meg aztán később visszatért hazájába és ott is lettek keresztények az által hogy beszélt a saját népének. A kopt keresztényekről van szó. Na de várjuk csak hiszen az Egyiptom ,hogyan hihették el azt amiről ez az etiópiai beszélt?

"Most figyelj! Vermes Gézáról hallottál-e már?

Annyit róla, hogy több mint hat évtizede foglalkozik vallástörténettel, a Jézus-kutatás, a korai kereszténység és a judaizmus viszonya, valamint a holt-tengeri tekercsek világhírű szakértője. Az Oxfordi Egyetem professor emeritusa. Nála, ma nem létezik olyan szakérőt, aki többet tudna Jézusról!"

Valaki feltörte a Gyk-s oldaladat? Eddig soha nem írtál ennyi részletet és még egy nevet is megadtál. Bocs hogy megint személyeskedek ,de tudatmódosított vettél be vagy mi van?????? Ezt alig akarom elhinni. Lehet hogy nem is írok többet ,ez lesz az utolsó kommentem. Annyira ledöbbentem.

"Másik idézet tőle: "Mindemellett, 325-ig az egyház egyetlen tanítója sem merte volna állítani, hogy Jézus egyenrangú az Atyával."

Peched van! Mert ezt én sem állítom.

"Gondolom, vele is vitába szállsz, cáfolod, hiszen a világ egyik legnagyobb tudósánál már megpróbáltad."

Igen a „valószínű” tudósnál. Akinek a "kísérletét" senki nem tudta megismételni s az eredményeiről nem írt a szaksajtó illetve más tudósok nem támasztották alá. Aha persze.

"Tudod te nagyon jól, ha mégsem, akkor nagyobb a baj, mint gondoltam!"

Levonod magadtól a következtetést, vagy segítsek?

"Tudni lehet, mert ugyanazoka történetek taláhatók meg a többi szentirat között, csak némelyik más megvilágításban, amely nem passzolt ahhoz a képhez, amit az első zsinaton alakítottak ki."

De mi lenne ha konkrétan megírnád hogy melyek azok?

"Szinte mindegyik, aki hosszú éveket töltöt a tanulmányozásukkal, de kiemelek kettőt: Eric H. Cline, ókortörtényész, professzor, régész. A másik a most bemutatott Vermes Géza, Jézus-kutató."

Nevek és adatok. Hihetetlen! Sokkot kaptam. Elképesztő! Tudom már ,te valaki más vagy.

"Mi ebben az érdekesség, elárulod?"

Ne bagatellizáld már el kérlek!

"Nem tudtad értelmezni, hogy miről beszél, én az összes könyvét olvastam, előkelő helyen van a polcomon. Konkrétan arra célzott, hogy a mai társadalomban érhető tetten isten létezése, hiszen az emberek találták ki, és ők is tartják fennt."

Már hogy az Isten hit a 21. század "hozadéka" s előtte nem is létezett?

„Volna bőr hozzá a képeden?”

A neheze rád hárul ,te szervezed meg és mondod el neki hogy miért is lesz ez a találkozó. Nekem már csak beszélgetnem kell az illetővel.

„Mert nem volt ehly a felsorolásukra, viszont a sokkal fontosabb bolygóknak és naprendszernek lett volna helye, hiszen azzal kezdi a biblia, de valamiért(vajon miért, költői a kérdés) nem beszél róluk.”

Ez is lehet egy ok de nem ezért. Azt sem írja le a Biblia hogy a disznót miért nem szabad enni csak annyit ír róla hogy tisztátalan állat s ezért nem szabad enni. De nem részletezi hogy miért. Azt viszont nagyon is részletezi hogy aki egy tisztátalan állat teteméhez hozzá ér annak mit kell tenni.

Azért mert ezek lényeges dolgok a higiénia szempontjából.

„Egyiptomban már évezredekkel azelőtt ismerték a módját, ráadásul galvánelemes világító eszközeik voltak.

Amit leírtál, az nem a biblia, ezek általános frázisok, melyek már évezredekkel a biblia megírása előtt isertek voltak.”

Valóban!? Biztos vagy benne hogy az egyiptomiak előbb ismerték? Az izraelitáknak meg Frigy-ládájuk amely szintén áramot termelt.

Meglehet hogy a többi amit írtam az neked általános frázis mégsem az volt a kérdés hogy mikor ismerték vagy nem is merték. Hanem az hogy: "Meg érdekelne, hogy miylen tapasztalattal jöttél rá, hogy igaz a biblia... részletezd, kérlek."

Mindössze a szappant kezded el firtatni a többi dolgot elintézed azzal hogy általános frázis. Szabad akarat és hit.

2012. dec. 1. 11:14
 122/165 A kérdező kommentje:

Piri!

"Persze a régészet és az egyéb tudományos tények vajmi kevesek."

A Biblia nem régészeti, főleg nem tudományos mű.

"Remek ,én is tudom hogy Jézus itt volt a Földön. "

A két eset bizonyíthatósága nagyon távol áll egymástól. Jézus létezését csak a Biblia bizonyítja, azt meg vagy elhiszed, vagy nem. A holdraszállást a számos filmfelvétel, rádióüzenet és asztronauták mellett egy megdönthetetlen bizonyíték támasztja alá, ami akármikor, bárki számára megnézhető, ha egy olyan csillagvizsgálóba látogat, ahol van lézer, ugyanis az asztronauták tükröket helyztek el a Holdon, melyek ma is ott vannak és visszaverik a lézer fényét a földre. Hangsúlyozom, ez megdönthetetlen bizonyíték!

Most sorold, a Jézus létezését alátámasztó, megdönthetetlen bizonyítékot. Egy is elég lesz.

"Változtat valamit az elképzeléseden ha elárulom ,hogy nem hívő családba születtem s felnőtt koromban lettem hívő?"

Nem.

"A kereszténységről is beszélünk és azzal sülyestszem le a témát ,hogy megkérdezem mit jelent maga a szó hogy keresztény?"

Nem, hanem azzal, amit sokszor elmondtam, hogy a téma fő kérdését kerülöd ki ezzel, amit csak érvek nélkül tagadsz, menekülsz előle.

"Később ruházták fel ,akkor a tanítványai miért haltak kínhalált egy hazugság miatt?"

Mivel üldözték a keresztényeket, a legtöbbjük így járt. Egyértelműen azért szinezték kia történetét és tették istenivé, hogy fennmaradjon az utókornak és a kereszténységet szolgálja. Jézus nem akart egyházat, gnosztikus tanokat hirdetett, ezt is megmásították és egyházak alakultak.

"Ha feltételezzük is hogy innen-onnan össze ollózták a szövegeket azokat egybe kellett szerkeszteni."

Ezért nem találtak ki valami újta, hanem régi istenségektől lopták el, sokkal egyszerűbb volt ez és nem is kellett nagyon szerekesztgetni, hiszen egy az egyben emelték át Jézusra.

"Ezenkívül olyan gyakorlati dolgok is vannak benne ,amely hasznos tanácsok az élet szinte minden területén"

Próbál úgy élni, ahogy azt a Biblia előírja neked, megtudod, mi az a szenvedés. Néz utána, voltak páran nő és férfi is, aki kipróbálta, könyvet is írtak belőle a Guinessbe is bekerültek, és egyik sem beszélt róla pozitívan.

"Peched van! Mert ezt én sem állítom"

De akkor már érted, ha addig nem állították, majd utána igen, akkor megint egy újabb hazugsággal upgredelték Jézust.

"Igen a „valószínű” tudósnál. Akinek a "kísérletét" senki nem tudta megismételni s az eredményeiről nem írt a szaksajtó illetve más tudósok nem támasztották alá. Aha persze."

Nézz utána, majd cáfold meg a kísérletét, de ne úgy, hogy annyit mondassz, ez ökörség.

"De mi lenne ha konkrétan megírnád hogy melyek azok?"

Konkrétan többezer ilyen történetről van szó.

"Már hogy az Isten hit a 21. század "hozadéka" s előtte nem is létezett? "

Megintcsak rosszul értelmezed, fuss neki mégegyszer!

"A neheze rád hárul ,te szervezed meg és mondod el neki hogy miért is lesz ez a találkozó. Nekem már csak beszélgetnem kell az illetővel."

Nekem nem lenne hozzá bőr a képemen, ezek szerint empatkiusabb vagyok ateista létemre.

"Ez is lehet egy ok de nem ezért."

Honnan veszed, hogy nem azért? Úgy mondod, mintha beszéltél volna az írókkal.

"Azt sem írja le a Biblia hogy a disznót miért nem szabad enni csak annyit ír róla hogy tisztátalan állat s ezért nem szabad enni."

Ez mondjuk alapból hülyeség, hiszen a csirke is az, mégis megesszük.

"De nem részletezi hogy miért. Azt viszont nagyon is részletezi hogy aki egy tisztátalan állat teteméhez hozzá ér annak mit kell tenni.

Azért mert ezek lényeges dolgok a higiénia szempontjából."

Ja, a nettó hülyeséget azt részletezi, mert az író iq-ból ennyire tellett, ahelyett, hogy felsorolta volna a Föld létezéséhez elengedhetetlen közeli bolygókat, ha már belekezdett a teremtésbe.

"Az izraelitáknak meg Frigy-ládájuk amely szintén áramot termelt. "

Azt is az egyiptomiaktól vették át, lopták el, abban is galvánelem lehetett.

2012. dec. 4. 20:54
 123/165 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"A Biblia nem régészeti, főleg nem tudományos mű."

Vannak benne tudományos dolgok. A Biblia olyan dolgokról is beszámol amiket csak jóval később támasztott alá a régészet.

"Most sorold, a Jézus létezését alátámasztó, megdönthetetlen bizonyítékot. Egy is elég lesz."

Inkább bemásolom: "Az Újszövetség legrégibb, legfontosabb kéziratai

A papiruszok az Újszövetség görög szövegének legrégibb tanúi. Többségük a III. századból származik, de akad közöttük a II. századból való is. A papiruszok egyik legfontosabb csoportját Chester Beatty-papiruszoknak nevezik. Ezeket Chester Beatty londoni műgyűjtő vásárolta meg 1930-31-ben.

> A legrégibb papirusz a p52 jelzetű, Papyrus Rylands« (John Rylands' Library, Manchester): egy kis töredék János evangéliumából (18:31-33 és 37-38), i. sz. 110 körül keletkezett Egyiptomban. Kétségtelen cáfolat azokra a feltevésekre, amelyek szerint János evangéliuma a II. század végén keletkezett. Csak 1935-ben vált ismertté.

A majusculus kódexek többsége a VI. század után keletkezett. Néhány azonban a IV-V. századból származik. Az Újszövetség eredeti szövegét elsősorban ezek alapján rekonstruálhatjuk.

> Codex Vaticanus - Jelzete: B. Mérete 26,5 x 25 cm. Három kolumnás (= oszlopos). Eredetileg 820 lap volt, ebből megvan 759 lap. Tartalmazza az Ó- és az Újtestamentumot Zsid. 9:14-ig. Ez nemcsak a legrégibb bibliai kódex, hanem a legrégibb fennmaradt pergamen kódex is. Alexandriában, 340 körül keletkezett. 1745 óta kimutathatóan a Vatikáni Könyvtárban van. Napóleon 1809-ben Párizsba vitte, de azután ismét visszakerült. Konstantin Tischendorf ezt a kódexet is le akarta írni, de nem engedték, mert egyidejűleg egy bíboros készítette elő a kritikai kiadását. A Vatikán az Újszövetséget fakszimile nyomással 1868-72-ben jelentette meg, kifogástalan fénymásolatát pedig 1904-ben.

> Codex Sinaiticus (graecus) - Jelzete: az alef héber betű vagy Sin. Mérete: 38 x 33,5 cm. Négy kolumnás. Eredetileg 720 lap volt, megvan belőle 347 lap. Tartalmazta az egész Bibliát, az Ótestamentumot nagyon töredékesen, az Újtestamentumot majdnem teljesen. Szinte egyidős az előzővel. Szép nagy iniciálékkal írta 3 vagy 4 szövegíró. Keletkezési helye Alexandria lehet.

> Codex Alexandrinus - Jelzete: A. Mérete 32 x 26 cm. Két kolumnás. A teljes Biblia 773 lapon, 4 kötetben. Az Újszövetség kissé hiányos, 143 lap. Röviddel 400 után keletkezett, bizonyára Alexandriában. A kódex 1627-ben az angol király könyvtárába, 1757-ben pedig a londoni British Museumba került.

> Codex Empharemi Syri rescriptus - Jelzete: C. Mérete: 33 x 26 cm. Egy kolumnás. Eredetileg teljes Biblia volt, de mára nagyon töredékes. Az Ótestamentumból megvan 64 lap, az Újtestamentum 238 lapjából pedig 145 lap. Palimpszeszt, a kitörölt bibliai szöveg helyére a XII. században Szíriai Efrém görögre fordított műveit írták. Az eredeti szöveg az V. században, talán Egyiptomban keletkezett. A kódex a XVI. században a Mediciek birtokában volt. Medici Katalin vitte Franciaországba. Azután többször cserélt gazdát, végül a párizsi BibőliothŐque Nationale-ba került. Az eredeti szöveg kibetűzése először Konstantin Tischendorfnak sikerült, ő adta ki 1843-ban."

"Nem, hanem azzal, amit sokszor elmondtam, hogy a téma fő kérdését kerülöd ki ezzel, amit csak érvek nélkül tagadsz, menekülsz előle."

Mert mi is a fő kérdés?

"Mivel üldözték a keresztényeket, a legtöbbjük így járt. Egyértelműen azért szinezték kia történetét és tették istenivé, hogy fennmaradjon az utókornak és a kereszténységet szolgálja. Jézus nem akart egyházat, gnosztikus tanokat hirdetett, ezt is megmásították és egyházak alakultak."

De ez nem válasz arra hogy a tanítványok miért vállalták a kínhalált olyan dologért ami állításod szerint hazugság.

A kereszténységet szolgálja? Ember ekkor még alig létezett a kereszténység. A 12 tanítványról beszélek. Te tényleg nem tudod mit jelent az hogy keresztény.

"Ezért nem találtak ki valami újta, hanem régi istenségektől lopták el, sokkal egyszerűbb volt ez és nem is kellett nagyon szerekesztgetni, hiszen egy az egyben emelték át Jézusra."

S ez olyan jól sikerült nekik hogy abszolúte összepasszolt az Újszövetség az Ószövetséggel. Sőt az Ószövetségben meg is van írva hogy jönni fog a messiás. Ezt hogyan csinálták?

"Próbál úgy élni, ahogy azt a Biblia előírja neked, megtudod, mi az a szenvedés. Néz utána, voltak páran nő és férfi is, aki kipróbálta, könyvet is írtak belőle a Guinessbe is bekerültek, és egyik sem beszélt róla pozitívan."

Aha!

"

De akkor már érted, ha addig nem állították, majd utána igen, akkor megint egy újabb hazugsággal upgredelték Jézust."

Persze csak ezt a Bibliában elfelejtették megírni. Amiről te beszélsz azt hívják vallási dogmának. De az nem a Biblián alapul.

"Nézz utána, majd cáfold meg a kísérletét, de ne úgy, hogy annyit mondassz, ez ökörség."

Nem azt mondom hogy ökörség ,azt mondom hogy ,a filmben azt állítja hogy létre jöhet nem kijelenti hanem csak feltételezi.

Meg azt is mondom hogy a szaksajtó nem publikált erről a kísérletről. Miért nem? Vagy hogy egy másik tudós megismételte a kísérletet sikerrel. Hol a tanulmány ,szakdolgozat vagy tudományos lapban megjelent cikk?

Elég ha linkeled majd elolvasom.

"Konkrétan többezer ilyen történetről van szó."

Konkrétan 1-2 a példa kedvéért. Amelyiket te magad is olvastad az tökéletes lesz másik nem is kell.

"Nekem nem lenne hozzá bőr a képemen, ezek szerint empatkiusabb vagyok ateista létemre."

Szerintem meg nem tudod hogy mit is mondhatnál neki/nekik. Azoknak az embereknek akik átélték ezt a dolgot. Továbbra is azt mondom hogy én elbeszélgetnék ezekkel az emberekkel a témáról.

"Honnan veszed, hogy nem azért? Úgy mondod, mintha beszéltél volna az írókkal."

Akkor legyen az az ok hogy nem volt elég hely. Legyen neked igazad. De én nem így gondolom.

"Ez mondjuk alapból hülyeség, hiszen a csirke is az, mégis megesszük."

Ez hol olvastad?

"Ja, a nettó hülyeséget azt részletezi, mert az író iq-ból ennyire tellett, ahelyett, hogy felsorolta volna a Föld létezéséhez elengedhetetlen közeli bolygókat, ha már belekezdett a teremtésbe."

Az izraeliták mindennapi életében melyikre volt nagyobb szükség?

"Azt is az egyiptomiaktól vették át, lopták el, abban is galvánelem lehetett."

Feltételezés!

2012. dec. 4. 21:40
 124/165 A kérdező kommentje:

Piri!

"Vannak benne tudományos dolgok. A Biblia olyan dolgokról is beszámol amiket csak jóval később támasztott alá a régészet."

Akkori tudományról vannak benne dolgok, főleg olyanok, melyek ma már egyértelműen tévesnek bizonyultak. A régészet viszont elég sok történetet cáfolt meg a Bibliából, ez is hozzátartozik.

"Az Újszövetség legrégibb, legfontosabb kéziratai"

Nem igazolhatod a Bibliát a benne foglaltakkal, ezt már mondtam. Az meg egy másik szál, hogy egyik papírusz sem Jézus korából származik, hanem jóval későbbről, tehát akkor már sokat alakított rajta a szájról-szájra beszéd.

"Mert mi is a fő kérdés?"

Elég szomorú, hogy nem tudod. Jézus hamis isteni mivolta, melyeket régi istenségektől loptak, és azzal ruházták fel őt, tették istenséggé.

"De ez nem válasz arra hogy a tanítványok miért vállalták a kínhalált olyan dologért ami állításod szerint hazugság.

A kereszténységet szolgálja? Ember ekkor még alig létezett a kereszténység. A 12 tanítványról beszélek. Te tényleg nem tudod mit jelent az hogy keresztény."

Nem akarták ők vállani a kínhalált, egyébként sem volt kérdés, mert a rómaiak előbb öltek, utána kérdeztek.

A 12 tanítvány meg eleve érdekes, hiszen Mithrásznak, Atisnak és Dionüszosznak is pont ennyi tanítványa volt, és mind kínhalált haltak. Kitalálod magadtól is, hogy miről van szó és levonod a következtetést, vagy még tovább értetlenkedsz?

"S ez olyan jól sikerült nekik hogy abszolúte összepasszolt az Újszövetség az Ószövetséggel. Sőt az Ószövetségben meg is van írva hogy jönni fog a messiás. Ezt hogyan csinálták?"

Az a bizonyték, hogy évezredek óta várták a messiást, aki eljön? Elárulom, többször is eljött a messiás, az egyik pareai Simon volt, jóval Jézus előtt, az emberek elnyomás alatt életk, és mindig vártak egy messiásra, aki felszabadítja őket. Nevén nevezve egyszer sem volt, hogy Jézus lesz az, és hát ő sem szabadította fel őket, a megváltás nem történt meg, de van egy mentőöv, hogy majd el fog jönni megint, de azért húzza évezredekig, mert más dolga akad:)

"Persze csak ezt a Bibliában elfelejtették megírni. Amiről te beszélsz azt hívják vallási dogmának. De az nem a Biblián alapul."

Megírták azt, csak éppen a válogatás során kihagyták a Bibliából, szándékosan! Pl Tamás evangéliumában nem isteni Jézusról van szó. Judás evangéliuma is gnosztikus Jézusról beszél, azt is elvetették, holott semmivel nem hiteltelenebb, mint az elfogadott evangéliumok, sőt!

"a filmben azt állítja hogy létre jöhet nem kijelenti hanem csak feltételezi.

Meg azt is mondom hogy a szaksajtó nem publikált erről a kísérletről."

Ő nem a hasára ütve mondta ezt, hanem tudja, hiszen ez a szakmája, olyanokról tud, amiről te vagy én semmit sem. Egy ilyen kaliberű tudóst te nem cáfolhatsz a saját területén, csak hozzá hasonlók, azok meg nem cáfolták, mert nem tudják.

"Szerintem meg nem tudod hogy mit is mondhatnál neki/nekik. Azoknak az embereknek akik átélték ezt a dolgot. Továbbra is azt mondom hogy én elbeszélgetnék ezekkel az emberekkel a témáról."

Biztos örülnének, amikor megmondanád nekik, hogy volt választási lehetősége a szeretteiknek, és hogy isten miért hagyta meghalni őket.

"Ez hol olvastad?"

Mit, hoyg a csirke tisztáttalan állat? Menj ki egy csirketelepre, a saját szarjukban mászkálnak, még meg is eszik azt.

"Az izraeliták mindennapi életében melyikre volt nagyobb szükség?"

Ha nincsenek a Föld melletti bolygók, akkor nincsenek izraeliták sem, rég elpusztultak volna, vagy meg sem születnek.

"Feltételezés!"

Ahogy minden, ami a soha meg nem talált ládáról ír. Különbség annyi, hogy ez egy ésszerű feltételezés, hiszen az egyiptomiak ismerték a galván elemet, és hát tőlük lopták el a technikát, talán a ládával együtt.

2012. dec. 7. 16:15
 125/165 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Akkori tudományról vannak benne dolgok, főleg olyanok, melyek ma már egyértelműen tévesnek bizonyultak. A régészet viszont elég sok történetet cáfolt meg a Bibliából, ez is hozzátartozik."

Szemezgessünk ezek közül!

"Nem igazolhatod a Bibliát a benne foglaltakkal, ezt már mondtam. Az meg egy másik szál, hogy egyik papírusz sem Jézus korából származik, hanem jóval későbbről, tehát akkor már sokat alakított rajta a szájról-szájra beszéd."

Holttengeri-tekercsek! Azokon is sokat alakított a száj-hagyomány?

[link]

Egy megdönthetetlen bizonyíték: - Létezik a kereszténység!

"Elég szomorú, hogy nem tudod. Jézus hamis isteni mivolta, melyeket régi istenségektől loptak, és azzal ruházták fel őt, tették istenséggé."

Akkor minden rendben van mert mégsem lopkodták össze a dolgokat. Jézus Isten fia! Jézus csak a halála utáni feltámadáskor kapott meg minden hatalmat Mennyen és Földön. Addig nem rendelkezett ekkora hatalommal.

"Nem akarták ők vállani a kínhalált, egyébként sem volt kérdés, mert a rómaiak előbb öltek, utána kérdeztek."

A helyzet az hogy megtiltották neki azt hogy hirdessék Jézus és vele együtt a keresztény tanokat. De miután ezen felszólításnak nem engedelmeskedtek azután lettek bebörtönözve vagy kivégezve.

Ezért értetlenkedek.

Felnőtt emberek aki nem akarják a kínhalált egy állítólagos hazugság miatt. De csak hirdetik tovább a keresztény tanokat. Pedig nagyon jól tudták hogy aki a császárnak nem engedelmeskedik annak nem sok kell hogy kivégezzék. Lehet hogy én vagyok az értetlen de ezt akkor sem értem hogy hogy van. Hallottál már a római polgár jogról?

Pál születés okán római állampolgár volt. Volt aki rengeteg pénzért vett római állampolgárságot. Valami értelme csak volt ha pénzt is adtak érte és nem keveset. Sőt az aki állampolgár volt akár a császár elé is vihette az ügyét. Azt értem hogy a Biblia számodra nem mérvadó ,na de a történelem ami a Római-birodalomról szól?

"Az a bizonyték, hogy évezredek óta várták a messiást, aki eljön? Elárulom, többször is eljött a messiás, az egyik pareai Simon volt, jóval Jézus előtt, az emberek elnyomás alatt életk, és mindig vártak egy messiásra, aki felszabadítja őket. Nevén nevezve egyszer sem volt, hogy Jézus lesz az, és hát ő sem szabadította fel őket, a megváltás nem történt meg, de van egy mentőöv, hogy majd el fog jönni megint, de azért húzza évezredekig, mert más dolga akad:)"

Olyan szépen össze van szedve hogy honnét is ollózták össze Jézus történetét akkor azt is szedd már össze kérlek hogy azok a jövendölések és információk amik Jézusról szólnak azokat honnét ollózták össze. Mert ha azokat is megcáfolod akkor én nem is tudom mi lesz. :(

"Megírták azt, csak éppen a válogatás során kihagyták a Bibliából, szándékosan! Pl Tamás evangéliumában nem isteni Jézusról van szó. Judás evangéliuma is gnosztikus Jézusról beszél, azt is elvetették, holott semmivel nem hiteltelenebb, mint az elfogadott evangéliumok, sőt!"

Idézz belőle részleteket!

"Ő nem a hasára ütve mondta ezt, hanem tudja, hiszen ez a szakmája, olyanokról tud, amiről te vagy én semmit sem. Egy ilyen kaliberű tudóst te nem cáfolhatsz a saját területén, csak hozzá hasonlók, azok meg nem cáfolták, mert nem tudják."

Akkor itt te értettél félre ,nem a cáfolatról van szó hanem az egyet értésről illetve arról hogy a hozzá hasonló kaliberű tudósok is megtudták ismételni sikeresen azt a kísérletet amit ő csinált. Tehát a szakmai elismerésről beszélek. Kik ,hol ,mikor ,mit tapasztalt stb.

"Biztos örülnének, amikor megmondanád nekik, hogy volt választási lehetősége a szeretteiknek, és hogy isten miért hagyta meghalni őket."

Ez csak akkor derülne ki ha megtörténne a beszélgetés. Meghallgatnám őt vagy őket és reagálnék a hallottakra. Sőt meg is kérdezném hogy mi a véleménye. Nagyon is érdekelne. Azért mert olyasmit élt túl amit nem sok ember.

"Mit, hoyg a csirke tisztáttalan állat? Menj ki egy csirketelepre, a saját szarjukban mászkálnak, még meg is eszik azt."

Facepalm: [link]

Csirketelep!!?? Meg lila tehén. Ez ez ez ez...........ez..........

Nézz meg egy házi csirkét ,illetve tyúkot.

"Ha nincsenek a Föld melletti bolygók, akkor nincsenek izraeliták sem, rég elpusztultak volna, vagy meg sem születnek."

Akkor mi sem lennénk. Az ember tanul az általános iskolában csillagászatot. De a mindennapi életben hányszor fogja használni a legtöbb ember?

"Ahogy minden, ami a soha meg nem talált ládáról ír. Különbség annyi, hogy ez egy ésszerű feltételezés, hiszen az egyiptomiak ismerték a galván elemet, és hát tőlük lopták el a technikát, talán a ládával együtt."

Persze ellopták a ládát. Oké legyen. Most már csak azt mond meg nekem hogy akkor a tudósok honnét vették azt az információt ami alapján elkészítették a Frigy-ládát? Elkészítették! Egy fontos dolog ,a láda áramot termelt.

2012. dec. 7. 20:16
 126/165 A kérdező kommentje:

Piri!

"Szemezgessünk ezek közül!"

Pl az elveszett 12 törzs, ami régészetileg ma már bizonyított, hogy soha nem veszett el. A zsidók kivonulás Egyiptomból, hiszen erre vonatkozolóag semmi bizonyíték nincs az egyiptomi történelemben, még arra sem, hogy ott éltek volna, holott az egyiptomiak minden apró dolgot megörökítettek, az meg nem egy apró momentum.

"Holttengeri-tekercsek! Azokon is sokat alakított a száj-hagyomány?"

Azok nagy része az első században vagy utána készült

Egyébként azok is tipikusan a biblia kihagyott apókríf iratai.

"Egy megdönthetetlen bizonyíték: - Létezik a kereszténység!"

Az van, de minek?!

"Akkor minden rendben van mert mégsem lopkodták össze a dolgokat. Jézus Isten fia! Jézus csak a halála utáni feltámadáskor kapott meg minden hatalmat Mennyen és Földön. Addig nem rendelkezett ekkora hatalommal."

Most nagyobbat tereltél, mint eddig. Teljes elutasítás és félrebeszélés, de ez is az én igazamat támasztja alá.

"A helyzet az hogy megtiltották neki azt hogy hirdessék Jézus és vele együtt a keresztény tanokat."

Nem ők voltak az egyetlenek, mindenkit kivégeztek, aki nem rómával volt, te csak lesarkítod és kiragadod a tanítványokat, hogy az igazadat támassza alá, de az igazság nem a kivágott jelenetben létezik.

"Azt értem hogy a Biblia számodra nem mérvadó ,na de a történelem ami a Római-birodalomról szól?"

A biblia nem mérvadó, valóban, egy érdekes áltudmányos fantazmagória, jobb helyeken svindlerkönyvnek becézik, mely milliárdos bevételt hoz az egyházaknak világszerte, miközben a világ egy részén éhen halnak emberek a nyomorban, de isten jó és mindent lát és Jézus igazságot oszt...

"Olyan szépen össze van szedve hogy honnét is ollózták össze Jézus történetét akkor azt is szedd már össze kérlek hogy azok a jövendölések és információk amik Jézusról szólnak azokat honnét ollózták össze. Mert ha azokat is megcáfolod akkor én nem is tudom mi lesz."

Mi lenne, semmi, vakon hiszel tovább, mint most, és ha felhozom az érveket, az előbbi tagadással, elutasítással lépsz át rajta.

"Idézz belőle részleteket!"

Túl hosszú volna, olvasd el magad Tamás és Judás evangéliumát, vagy a róla szóló könyveket. Tanulságos lesz.

"Tehát a szakmai elismerésről beszélek. Kik ,hol ,mikor ,mit tapasztalt stb."

Ő egy elismert tudós, a világ egyik legjobbja ez önmagában elég és az, hogy senki nem cáfolja az eredményeit a bizonyíték arra, hogy nem lehet cáfolni, ugyanis ez egyébként is egy haladó fizikai folyamatról beszél, amit szinte midnen tudós ismer. szerintem a legjobb, ha megkérdezel egy kémikus fizikust erről, talán neki hiszel.

Az, hogy te nem érted, nem jelent semmit, a tudós érteni fogja.

"Ez csak akkor derülne ki ha megtörténne a beszélgetés"

ne legyen ilyen, kínos kérdéseket kapnál, amire megint a terelést és az elutasítást választanád.

"Nézz meg egy házi csirkét ,illetve tyúkot."

Láttam már, nem kell megnéznem, a saját szarjukban mászkálnak, sáros időben a szarral és sárral keveredett szutyokban fürdenek.

Amúgy a disznó húsa soha sem tisztátalan, ennyire okos a biblia.

"Akkor mi sem lennénk. Az ember tanul az általános iskolában csillagászatot. De a mindennapi életben hányszor fogja használni a legtöbb ember?"

Pl ha te is tanultál volna többet a csillagászatról a bibliai történeten kívül, akkor elgondolkoztál volna a teremtés hiányosságain, de hát a bibliát nem a gondolkodó embereknek írták...

"Persze ellopták a ládát. Oké legyen. Most már csak azt mond meg nekem hogy akkor a tudósok honnét vették azt az információt ami alapján elkészítették a Frigy-ládát? Elkészítették! Egy fontos dolog ,a láda áramot termelt."

Könnyen megeshet, hogy ellopták, hiszen a galván elemet az egyiptomiak ismerték, az pedig áramot termelt.

2012. dec. 10. 11:55
 127/165 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Pl az elveszett 12 törzs, ami régészetileg ma már bizonyított, hogy soha nem veszett el. A zsidók kivonulás Egyiptomból, hiszen erre vonatkozolóag semmi bizonyíték nincs az egyiptomi történelemben, még arra sem, hogy ott éltek volna, holott az egyiptomiak minden apró dolgot megörökítettek, az meg nem egy apró momentum."

Ellopták a frigyládát és az egyiptomiak történeteit. Ennél nagyobb bizonyítékot hová akarsz még? Persze hogy nem örökítették meg őket hiszen nem dicsekszik senki azzal ha a legnagyobb titkát ellopják. Vagy inkább titkaikat.

"Azok nagy része az első században vagy utána készült

Egyébként azok is tipikusan a biblia kihagyott apókríf iratai."

Akkor elárulom neked hogy azért kellett hogy egy csomó ilyen írás az első században szülessen meg mert akkor történt. Tehát előbb nem írhatták le.

A második mondatod az nem lep meg hiszen még azt sem tudod mit jelent az a szó hogy keresztény akkor hogyan is lehetnél tisztában azzal hogy mely könyvek tartoznak a Bibliába. Azok nem tipikusan apokrif iratok.

"A tekercsek szerzői az esszénus közösség tagjai voltak. A kéziratok között Eszter könyvének kivételével a héber Biblia valamennyi könyve megtalálható, de vannak apokrif iratok, ahogy szektariánus irodalom is."

"Az van, de minek?!"

Mert a Teremtő elküldte az ő fiát azért létezik.

""Akkor minden rendben van mert mégsem lopkodták össze a dolgokat. Jézus Isten fia! Jézus csak a halála utáni feltámadáskor kapott meg minden hatalmat Mennyen és Földön. Addig nem rendelkezett ekkora hatalommal."

Most nagyobbat tereltél, mint eddig. Teljes elutasítás és félrebeszélés, de ez is az én igazamat támasztja alá."

Ez nem terelés! Olvasd csak el az evangéliumokban hogy ez így van megírva.

Máté 28:18 Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: "Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Mt 11:27; Lk 10:22; Jn 3:35; Jn 17:2; 1Kor 15:27; Ef 1:22; Zsid 2:8;

Mondom hogy a Bibliában így írták meg. Tagadhatod a nyilvánvalót de akkor is így van megírva. S még csak nem is egy helyen van megírva.

"Nem ők voltak az egyetlenek, mindenkit kivégeztek, aki nem rómával volt, te csak lesarkítod és kiragadod a tanítványokat, hogy az igazadat támassza alá, de az igazság nem a kivágott jelenetben létezik."

Igen mert rosszul teszed fel a kérdést. Abban a jelenetben mi az igazság? Így jó a kérdés. :))))

Értelem szerűen nem csak a tanítványokat végezték ki hanem más embereket is akik kereszténnyé lettek s nem tagadták meg a kereszténységet A jézusi tanokat. Amit én kiemeltem illetve kiakartam emelni de nem eléggé tettem meg mert nem értetted meg az az volt hogy: - A keresztényeket felszólították előbb hogy mutassanak be áldozatot a császárnak de aki ezt nem tette meg azokat börtönözték be vagy végezték ki. Kiemelem: Felszólították ,Nem áldozott a császárnak ,börtön vagy kivégzés.

"A biblia nem mérvadó, valóban, egy érdekes áltudmányos fantazmagória, jobb helyeken svindlerkönyvnek becézik, mely milliárdos bevételt hoz az egyházaknak világszerte, miközben a világ egy részén éhen halnak emberek a nyomorban, de isten jó és mindent lát és Jézus igazságot oszt..."

Neked nem mérvadó a Biblia ezt tudom. Igen így van emberek éhen halnak de nem csak "a világ egy részén" - hanem mindenütt. Nincs kivétel. Csak a halottak számát és az okokat tekintve van kivétel.

A fejlett országokban meg rengeteg abortuszt végeznek de nem azért mert valamilyen orvosi probléma lépett fel. Az esetek többségében gazdasági oka van az abortusznak. De ott vannak még a hajléktalanok.

A kedvencem viszont az amikor a tolvaj azzal védekezik hogy azért lopott hogy tudjon enni adni a családjának. Elmegy lopni ,elkapják ,aztán mondjuk jobb esetben csak 1 évre csukják le.

Kérdem én addig ki add enni az ő drága családjának? De ez már nem jut eszébe amikor el megy lopni mert az könnyebb mint dolgozni. De biztosan úgy gondolkozik hogy nem baj majd kapják a segélyt. De jó ne legyünk ennyire szigorúak. Kijön az "emberünk" ,aztán mit fog csinálni? Megint elmegy lopni mert máshoz nem ért? Kezdődik minden előröl?

Tudod mit ír a Biblia? Ez nem közmondás ám ahogyan sokan hiszik.

2Thesszalonika 3:10 Mert akkor is, amikor nálatok voltunk, azt parancsoltuk nektek: ha valaki nem akar dolgozni, ne is egyék.

Igen Isten jó és mindent lát ,nem feledkezik meg semmiről. Jézus pedig nem oszt igazságot azt majd a 2. eljövetele után fog következni.

"Mi lenne, semmi, vakon hiszel tovább, mint most, és ha felhozom az érveket, az előbbi tagadással, elutasítással lépsz át rajta."

Volt már hogy megváltoztattam az elképzelésemet.

"Túl hosszú volna, olvasd el magad Tamás és Judás evangéliumát, vagy a róla szóló könyveket. Tanulságos lesz."

"Ő egy elismert tudós, a világ egyik legjobbja ez önmagában elég és az, hogy senki nem cáfolja az eredményeit a bizonyíték arra, hogy nem lehet cáfolni, ugyanis ez egyébként is egy haladó fizikai folyamatról beszél, amit szinte midnen tudós ismer. szerintem a legjobb, ha megkérdezel egy kémikus fizikust erről, talán neki hiszel.

Az, hogy te nem érted, nem jelent semmit, a tudós érteni fogja."

Szövegértés ember!!!!!!!!!!!!!!! Nem cáfolat hanem a tudós társadalom támogatása és elismerése. Az hol van ebben a kísérletben? A szakirodalom a tudóstársak elismerő nyilatkozatai. Azok hol vannak ebben a témában? Azokat mutasd meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem a cáfolatot!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az elismerést a szakmai egyetértést!!!!!!!

Azt mutasd meg!!!!!!!!!! Mert azt az egyet nem értem hogy ezt miért nem mutatod meg. Vagy talán ez a nagy tudós nem osztja meg a tudását a szakmabeliekkel? A 125. kommentemben is ezt kérem tőled a a korábbiakban is kértem már nem is egyszer szinte állandóan kérem.

"ne legyen ilyen, kínos kérdéseket kapnál, amire megint a terelést és az elutasítást választanád."

Ember én nem tagadom a holokausztot. Tudom hogy megtörtént. Milyen kínos kérdéseket tehetne fel nekem egy olyan ember aki túlélte a koncentrációs táborok borzalmait? A másik dolog meg az hogy miért kérdezgetne ő engemet? Inkább én tudnék kérdéseket feltenni neki.

"Láttam már, nem kell megnéznem, a saját szarjukban mászkálnak, sáros időben a szarral és sárral keveredett szutyokban fürdenek.

Amúgy a disznó húsa soha sem tisztátalan, ennyire okos a biblia."

Ha már ekkora szakértő vagy akkor miért tisztátalan a csirke és miért nem az a disznó?

"Könnyen megeshet, hogy ellopták, hiszen a galván elemet az egyiptomiak ismerték, az pedig áramot termelt."

Csakhogy a frigyládában semmiféle folyadék nem volt s így termelt áramot. Ahogy korábban is említettem már rekonstruálták a frigyládát.

2012. dec. 11. 11:59
 128/165 anonim ***** válasza:

Nos Vidiripi egy kerdesem van feled...illetoleg ketto.

Elso az hogy Isten meghasonlot e onagaval?

Hisz a gonoszt Isten teremtette Ezsaiasz 45:7 (remelem jol idezem) ott azt irja a biblia hogy az Ur teremtette a gonoszt....

Jezus azt modja hogy ha o Belzebut erejevel uzi ki a gonoszt akkor a gonosz meghasonlott onmagaval ergpo ha Isten a jo erejevel roszat teremt ergo a jot a jo erejevel tamadja akkor......

Masodik: Jezus miert hagyta a gonosz hatalmaban az emberiseget a megvaltas utan..Az ok hogy elment es nem maradt predikalni de miert hagyta a gonosz hatalmaban az emberiseget????? Mikor a gonosst alitolag legyozte....vagy megsem?

2012. dec. 13. 13:30
 129/165 A kérdező kommentje:

Piri!

"Ellopták a frigyládát és az egyiptomiak történeteit. Ennél nagyobb bizonyítékot hová akarsz még? Persze hogy nem örökítették meg őket hiszen nem dicsekszik senki azzal ha a legnagyobb titkát ellopják. Vagy inkább titkaikat."

Nos, ez nem így van, hiszen az egyiptomiak mindent megörökítetek, pláne a fontos történéseket, még a háborús vereségeket is. Az, hogy az egyiptomi zsidókról egy hieroglifa vagy írás sem ír, az mindent elmond a bibliai sztoriról. Márpedig egy olyan jelentős eseményt, mint a kivonulás megírtak volna, hát még a 10 csapást. Azért nem találni erről semmit az egyiptomi történelemben, mert nem történt meg. Pláne, hogy a biblia szerint ez II. Nagy Ramszesz alatt történt meg, aki hódító volt és majdnem 100 évig élt. Számomra ez utóbbi teszi teljesen hiteletelenné a sztorit.

"Akkor elárulom neked hogy azért kellett hogy egy csomó ilyen írás az első században szülessen meg mert akkor történt."

Vagyis többségben olyanok írték, akik csak szájról-szájra ismerték a történéseket, ezért is van annyi ellentmondás.

"A kéziratok között Eszter könyvének kivételével a héber Biblia valamennyi könyve megtalálható, de vannak apokrif iratok, ahogy szektariánus irodalom is."

Anno többek közt ezeket (is) szelektálták ki a biblia összeállításánál.

"Mert a Teremtő elküldte az ő fiát azért létezik."

El ám, és közben fanyűvő kicsavarta tövestől a fákat.

"Olvasd csak el az evangéliumokban hogy ez így van megírva."

Hányszor kell még elmondani Piri, hogy a bibliából vett idézetekkel nem támaszthatod alá a biblia igazát?

Elfogytak az érvek, hogy megint ehhez nyúlsz vissza?

"Értelem szerűen nem csak a tanítványokat végezték ki hanem más embereket is akik kereszténnyé lettek s nem tagadták meg a kereszténységet A jézusi tanokat."

Mindekit üldöztek és kivégeztek, akik Róma ellenségei voltak, csak ti szeretitek kiragadni jézust és tanítványait, holott ők csak egyek voltak a sok közül. Gallokat, germánokat, pártsuokat mind üldözték és írtották, mert a rómaik voltak az elnyomók. Ehhez kötődik, hogy ezért várták a megváltót, aki eljött, de nem váltott meg semmit.

"Neked nem mérvadó a Biblia ezt tudom. Igen így van emberek éhen halnak de nem csak "a világ egy részén" - hanem mindenütt."

Nem, és ahogy az egyházak sem, melyek dúskálnak a pénzben állami támogatássokkal, miközben arról beszélnek, hogy isten jó, máshol éhen halnak a szegénységben, míg ők vígan megélnek a hitükből, amit a sok agymostt adakozik feléjük.

Képmutatás felső fokon!

"Igen Isten jó és mindent lát ,nem feledkezik meg semmiről. Jézus pedig nem oszt igazságot azt majd a 2. eljövetele után fog következni."

Meggyőződhettünk már elég sokszor a jóságán, ahogy millióan halnak éhen a legnagyobb nyomorban...

Az a jó ebben a Jézus majd eljő megintben, hogy nincs időhöz kötve, szándékosan, mert így 3000 év múlva is elmondhatjátok, hogy jön.

"Volt már hogy megváltoztattam az elképzelésemet."

Például? Vallással kapcsolatban, vagy a hentesnél, amikor 20 dkg hús helyett 10 dkg párizert kértél?

"Nem cáfolat hanem a tudós társadalom támogatása és elismerése. Az hol van ebben a kísérletben?"

Ő maga van elismerve a tudóstársadalom által, méghozzá egyike a legelismertebbeknek Einsten után, ebből adódik, hogy a munkásságát ismerik el, amibe tartozik ez az elmélet is, mely bizonyítást nyert. Neked nem fog soha bizonyíték lenni, mert az alapjaiban döntené romba a kreacinista hitedet, ezért fogod tagadni mindörökké, mindhalálig.

"Milyen kínos kérdéseket tehetne fel nekem egy olyan ember aki túlélte a koncentrációs táborok borzalmait? "

Pl azt, hogy hol volt a jóságos istened ezen idő alatt, hogy a fiait, akikel szövetséget kötött hagyta a kínhalálba veszni az imádkozások ellenére is. A gyerekeket miért hagyta szenvedni Mengele által, a legnagyobb kínok közt?

"Ha már ekkora szakértő vagy akkor miért tisztátalan a csirke és miért nem az a disznó? "

A csirke egy példa volt arra, amiért a disznót tisztátalannak tartják, hogy a szarban fekszik, hát a csirke is, mégsem tisztátalan, ahogy a disznó sem.

"Csakhogy a frigyládában semmiféle folyadék nem volt s így termelt áramot. Ahogy korábban is említettem már rekonstruálták a frigyládát."

Ezt nem tudhatod, hiszen sosem néztél bele. Akkoriban csak galvanizálás által nyerhettek energiát, más nem volt.

2012. dec. 13. 14:55
 130/165 anonim ***** válasza:

Miert nem ir Erzsdras - aki nagyon jo fej lehetett hisz emlekezetbol leirta az adigi szent iratokat hogy lengyen a nepnek toraja - az egyiptomi piramusokrol?Nem tudodd rolla? Jas hpgy a babiloni fogsag idejen irta es nem is jart Egyiptomba?????

Ha me nem modta egy iparos hogy he konyi meg ne felejtkez mar a piramidonrol tudod azok a magas izek melynek leterol tudva bizonyos hogy arra jartunk tekintettel hogy meg nincs internet hogy az informacio a vilag egyik felerol a masikra csak ugy par masodperc allat vandoroljon????

2012. dec. 13. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!