Hogy lehet ez, csak kitaláció Jézus története?
Krisna, Mithrász, Horusz, Atys, Dionüszosz stb,
- 12 tanítvány
- szűztől született
- Dec 25.-én született
- Csodákat tett
- 3. napon feltámadt
- keresztre feszítették
Hülyének néznek minket, hogy olyan történetet kerítettek köré, ami már sok régebbi istenségnél megvolt? Lehet, hogy semmi sem igaz Jézusból, csak egy hamis valami, hogy higgyenek.
Piri!
"Gondolom vannak olyanok akik nem tudják ,de azért van egy jelentős réteg amely kivétel."
Nincs arról bizonyos tudás, hogy kik írták valójában a bibliát, arról már inkább, hogy mi történt a kanonizálás során.
"Akkor magyarázz bele bármit. Majd megcáfolom"
Azért lett így kitalálva, hogy mindent meg lehessen-próbálni- magyarázni, mégha az erőltetettnek tűnik akkor is.
"Nem visz tévútra s ezt tényként állítom."
Attól, hogy ténynek állítod be még nem lesz az. Galileit is eretneknek állították be, mégsem volt az.
"Ha tényleg korunk legnagyobb fizikusa ,akkor miért csak egy feltételes módban fogalmazott filmmel érvelsz?"
Nem feltételes mód az, csak tudod, ellentétben a bibliával, ők nem kinyilatkoztatnak. Az ősrobbanásról is van elmélete, ami ráadásul ugyanúgy bizonytást nyert. ajánlom figyelmedbe az egyik könyvét, amit a könyvtárosodtól el is kérhetsz: A Nagy terv.
"De egy filmen ment a vita mert tudományos bizonyítás az nem volt."
Illetve, pontosabban, nem akarod annak látni, mert az ellnekezik mindennel, amiben hiszel. Az bizony tudományos bizonyíték, mégha megpukkadsz, akkor is.:)
"Hit nélkül hiába a váltság."
Persze, hiszen vak hittel mindent elhiszel, még azt is, hogy megtörtént a megváltás. Tehát annyi kell, hogy higgyél ebben, a többi nem fontos. Milyen igaz.
"S milyen eredményekre jutottál?"
Mindannyian beteg emberek, és egyben nagyon gyengék is.
"Megfélemlítéssel?"
Bizony azzal! Évezredek óta megfélemlítéssel térítenek. Még ma is hallom, hogy térj meg mert a sátánhoz kerülsz a pokolba minden kínok közé.
"Hogyan lehet ráerőszakolni valakire a hitet azt nem tudom de áruld már el!"
Számos példa van erre a történelemben. Az ausztrál és amerikai őslakosokat is karddal térítették meg...
"De gyülekezetekre szükség van."
Főleg a vezetőknek. Rátok van szüksége, mert ebből élnek, belőletek.
"Erre csak azt tudom mondani hogy akkor azt az embert könnyű lesz megvezetni."
Eleve a bibliával kezdődik a megvezetés, ha valaki vakon hisz a bibliában, már megvan vezetve.
"Igen ez volt az ürügy"
Nagyobb részben nem ürügy volt, hanem valóság. Ahogy az inkvizíció is isten és a biblia nevében pusztított.
"Na ez új ,milyen vallásról szól? "
Alig volt olyan háború, mely nem vallási indíttatásból eredt. A törökök ellen harc is a vallásról szólt, ezért szervezkedett ellenük a mindenkori pápa.
"Természetesen az akkori egyház is képviseltette magát de ha megnézzük részletesebben akkor kiderül hogy bizony nekik is jutott jócskán abból az aranyból."
Tehát nem csak gyilkos az egyház, hanem kapzsi is:)
"Erre miből következtettél?"
gyakorlatilag ezt mondtad.
"De nem is látni kell hanem hinni hogy létezik. "
Hinni, mert hinni akarsz, még abban is, amiről nem tudod, hogy létezik. Hiszed, hogy van valami a csipkebokorban az éj leple alatt, közben meg nincs ott semmi.
Vidiripi
"Nincs arról bizonyos tudás, hogy kik írták valójában a bibliát, arról már inkább, hogy mi történt a kanonizálás során."
Hogy hogy nincs biztos tudás arról hogy kik írták a Bibliát?
"Azért lett így kitalálva, hogy mindent meg lehessen-próbálni- magyarázni, mégha az erőltetettnek tűnik akkor is."
Mi az ami erőltetett?
"Attól, hogy ténynek állítod be még nem lesz az. Galileit is eretneknek állították be, mégsem volt az."
Nekem tény. Galileiről: [link]
"Nem feltételes mód az, csak tudod, ellentétben a bibliával, ők nem kinyilatkoztatnak. Az ősrobbanásról is van elmélete, ami ráadásul ugyanúgy bizonytást nyert. ajánlom figyelmedbe az egyik könyvét, amit a könyvtárosodtól el is kérhetsz: A Nagy terv."
1. Nem kinyilatkoztatást kértem.
2. Nem mellébeszélést kértem.
3. Ez magyar nyelvtan ,nincs köze semmiféle kinyilatkoztatáshoz. Feltételes mód illetve kijelentő mód.
4. Nem is egy kommentemben kértelek hogy mutasd meg a tudományos részt. Pl.:125 ,127 ,133 ,136 ezekben a kommentekben de ez nem is az összes.
5. Még mindig nem jutottunk el oda hogy egy filmen kívül más egyéb utalás is legyen az állításodra.
6. Az viszont nincs megmagyarázva a filmben hogy az anyagnak hogyan lett tömege.
7. Ősrobbanás - A filmben az hangzik el hogy idézem: "De könnyen lehet hogy az ősrobbanást nem idézte elő semmi."
Megint egy feltételes mód. NEM kijelentő mód hanem feltételes.
A film legvégén van egy nagyszerű rész.
Hawking azt mondja: "Ez az egy életünk van ,hogy nagyra becsüljük a világmindenséget és én ezért végtelenül hálás vagyok."
Nagyszerű hogy hálás. De kinek? (hiszen az egész film arról szól hogy nincs Teremtő)
"Illetve, pontosabban, nem akarod annak látni, mert az ellnekezik mindennel, amiben hiszel. Az bizony tudományos bizonyíték, mégha megpukkadsz, akkor is.:)"
Nem ez nem tudományos bizonyíték ez csak egy előadás Hawking elméletéről filmbe foglalva. Amit más nem támasztott alá illetve én nem tudok róla hogy alátámasztotta volna. De javíts ki ha tévednék!
"Persze, hiszen vak hittel mindent elhiszel, még azt is, hogy megtörtént a megváltás. Tehát annyi kell, hogy higgyél ebben, a többi nem fontos. Milyen igaz."
De azért azt a hitet valamire alapozni kell mert ellentétben Hawkingal a hívő embereknek nem elég a semmi amire alapozni lehet és létre hozna bármit is. Vannak olyanok akik vakon hisznek ők azok akik semminek sem járnak utána. Ha lusták még olvasni is akkor természetesen őket az orruknál fogva lehet majd vezetni. Az ilyen emberekről el is hiszem hogy vakon hisznek. Na de ha megkérdezed tőlük hogy pontosan miben is hisznek és miért illetve hogyan jutottak el addig hogy hitük legyen. Vajon eltudják magyarázni? Vajon van akkora ismeretük hogy keresztények lévén tudnak a Bibliára alapozott érvelést felhozni? Mert ha nem ,akkor milyen hívők ők hogy nem képesek megvédeni a hitüket?
"Mindannyian beteg emberek, és egyben nagyon gyengék is."
Jól gondolom hogy engem is valamelyik kategóriába sorolsz? Vagy mindkettőbe?
"Bizony azzal! Évezredek óta megfélemlítéssel térítenek. Még ma is hallom, hogy térj meg mert a sátánhoz kerülsz a pokolba minden kínok közé."
Na és megtértél? Nem!!!!!!!!!!?????????
Az meg hogy lehet? Ja hogy nem félsz. Akkor hogy is van ez a megfélemlítés? Ezt a szöveget csak a tudatlanok veszik be. Azok akik nincsenek tisztában azzal hogy mit is ír a Biblia. De aki olvassa az nagyon jól tudja hogy ez hülyeség. A Sátán volt az aki hazudott Évának s rávette hogy egyen a tiltott gyümölcsből.
De Isten előre megmondta Ádámnak és Évának is hogy ha esznek arról a fáról akkor meghalnak.
Nem azt mondta nekik hogy akkor mennek a pokolba a kínok közé.
Józan paraszti ész ,logika és értelmezés. S még valami nem Isten "adta" oda Évát a Sátánnak ,hanem Sátán tett azért hogy Éva az ő akaratát cselekedje.
Hoppá akkor hogy is van ez a pokol dolog? Tehát azzal én is maximálisan egyet értek hogy a tudatlan embert nagyon könnye félre lehet vezetni. S akár fanatikust is lehet belőle csinálni. De aki törekszik arra hogy tényleges ismerete legyen azt nem lehet csak úgy megvezetni.
"Számos példa van erre a történelemben. Az ausztrál és amerikai őslakosokat is karddal térítették meg... "
Dehogy térítették meg csak rájuk kényszerítettek szokásokat s mivel féltették az életüket ezért néhányan inkább behódoltak és csinálták amit kellett. De ez nem megtérés. Először is meg kellett tanulniuk a hódítok nyelvét. Mert kizárt dolog hogy volt olyan Biblia amely az őslakosok nyelvén íródott volna. Aztán persze el kellett volna olvasniuk a Bibliát is s persze rengeteg dolgot elmagyarázni nekik hogy valójában meg is értsék. Mit gondolsz ehhez mennyi idő és energia kellett volna?
Rengeteg. Kizárt dolog hogy bárki is megtért volna azzal a módszerrel amit a hódítók alkalmaztak. Csinálta hogy ne bántsák de az csak kényszer volt és nem megtérés.
"Főleg a vezetőknek. Rátok van szüksége, mert ebből élnek, belőletek."
A gyülekezet ahová én járok a pásztorra egy ideig ugyan azon a munkahelyen dolgozott ahol én is. Aztán talált egy kedvezőbb munkahelyet. Nálunk ez nem így működik ,sőt volt hogy ő segített rajtam.
Igen vannak ilyen emberek is. Na nem is sokáig voltam velük kapcsolatban.
De mint korábban írtam mindenki azt csinál a saját pénzével amit akar.
Az ő szíve-joga ,viszont először a családjáról kell gondoskodnia. Ez áll az Írásban.
"Eleve a bibliával kezdődik a megvezetés, ha valaki vakon hisz a bibliában, már megvan vezetve."
Kapjál már a buksidhoz ember ha nem tudja hogy mi van a Bibliában leírva akkor hogyan hihet benne? Hisz nem is tudja hogy mi van benne. Ha nem olvassa el akkor csak azt fogja tudni amit mondanak neki más emberek. De biztos azt mondják ami a Bibliában van? Tényleg azt hiszi hogy ez+az áll a Bibliában? Utánajárt ,elolvasta? Meggyőződött róla? Mert ha nem akkor nem a Bibliában hisz hanem abban amit egy ember vagy emberek mondtak neki. Bár valójában nem a Bibliában kell hinni hanem a Teremtőben és az ő fiában a Krisztusban. Róma 10:9
Persze kereszténynek lenne nem csak ennyiből áll.
"Nagyobb részben nem ürügy volt, hanem valóság. Ahogy az inkvizíció is isten és a biblia nevében pusztított."
A Biblia nevében? Mi a Biblia neve? Ezt honnét vetted? Miről beszélsz?
Az inkvizíció nem Isten nevében pusztított. Az az egyház nevében tette ezt. Ezt a rendszert a pápa hozta létre az ő engedélyével tevékenykedtek az inkvizítorok. Egy darabig.
" Eljárásait hitbéli kérdések alapján indította, az ítéletet azonban a világi hatalmak hajtották végre, sőt az inkvizíció eljárási és szervezeti rendszerének kialakulása után nem sokkal már az ítéleteket is a világi bíróságok hozták meg."
"Alig volt olyan háború, mely nem vallási indíttatásból eredt. A törökök ellen harc is a vallásról szólt, ezért szervezkedett ellenük a mindenkori pápa."
Legyen neked a hited szerint.
"Tehát nem csak gyilkos az egyház, hanem kapzsi is:)"
Ez történelem de semmi köze nincs a krisztusi tanokhoz. Itt egyértelműen emberi döntések születtek s a döntéseket nem a Bibliában leírtak szerint hozták meg.
"gyakorlatilag ezt mondtad."
Hol és mikor? Már csak azért mert egy bibliai részt jelöltem meg.
"Hinni, mert hinni akarsz, még abban is, amiről nem tudod, hogy létezik. Hiszed, hogy van valami a csipkebokorban az éj leple alatt, közben meg nincs ott semmi."
Hinned kell benne hogy rátalálj. Keresned is kell. Létezik s ha hittel közeledsz felé meg is találod. De van a csipkebokorban valami de az a valami nem biztos hogy az ,amit te hittél hogy ott van.
Piri!
"Hogy hogy nincs biztos tudás arról hogy kik írták a Bibliát?"
Úgy, hogy nincs! Feltételezések vannak.
"Mi az ami erőltetett?"
A válaszok, melyek a hívőktől jönnek a kényes kérdésekre.
"Nekem tény."
Az inkvizitoroknak is tény volt, de attól még nem volt eretnek.
"Még mindig nem jutottunk el oda hogy egy filmen kívül más egyéb utalás is legyen az állításodra."
Még mindig terelsz és csúsztasz ezzel kapcsolatban, hiszen valójában a legnagyobb tudósok egyikének szavát kérdőjelezed meg, ami már önmagában is kimeríti az elbagatellizálás fogalmát. Mindezt azért, mert nem tudsz kibújni a vallási dogmák alól!
"Ősrobbanás - A filmben az hangzik el hogy idézem: "De könnyen lehet hogy az ősrobbanást nem idézte elő semmi."
Ezzel nincs semmi probléma, hiszen a folyamat előidézéséhez nem is keleltt feltételnül valami. Hiszen, az ősrobbanás bizonyíétkai ott vannak szerteszét a világegyetemben. Még egy döntő bizonyíték, hogy a világegyetem folyamatosan tágul, vagyis valaha egy pont volt, mert a tágulást valami nagy energia idézhette elő.
Tudod, erre bizonyítékok vannak a világűrben, arra viszont semmi, hogy ezt egy minde6ó lény dobálta volna fel az égboltozattra. Melyik is a reálisabb, nehéz döntés:)
"Nagyszerű hogy hálás. De kinek?"
A világmindenségnek és a természetnek.
"Nem ez nem tudományos bizonyíték ez csak egy előadás Hawking elméletéről filmbe foglalva. Amit más nem támasztott alá illetve én nem tudok róla hogy alátámasztotta volna."
Vagyis senki nem cáfolta őt, márpedig, ha nem értenének egyet ezzel az elmélettel, akkor cáfolták volna. Mivel tudósról van szó, ez maga a tudományos válasz. Egyébként pont a lényeget nem akarod megérteni, hiszen pont azt bizonyította be, hogy a világ keletkezéséhez nem kellett teremtő.
"De azért azt a hitet valamire alapozni kell mert ellentétben Hawkingal a hívő embereknek nem elég a semmi amire alapozni lehet és létre hozna bármit is."
Ja, értelek. Tehát, a nyilvánvaló plagizálás a Jézus történetben nem teszi hiteltelenné a sztorit, és ennek ellenére higgyünk benne.
Nos, ha Hawking egy ilyen nyilvánvaló csalással akarná elfogadtatni az elméleteit emberek millióival, én lennék az első, aki elfordulna tőle.
"Mert ha nem ,akkor milyen hívők ők hogy nem képesek megvédeni a hitüket?"
A hívők többsége még a bibliát sem ismeri, csak tartja a kezében, beleolvas és térít, hirdeti az igét.
Nem tudnak megszabadulni a vallásos dogmáktól, nem mernek kinézni a dogmák mögül, hogy valami mást is megismerjenek, mert félnek, hogy alapjaiban rengeti meg a hitüket, így viszont sosem találják meg a fényt az alagút végén.
"Jól gondolom hogy engem is valamelyik kategóriába sorolsz? Vagy mindkettőbe? "
Nem ismerlek annyira, hogy ezt kijelentsem. Valószínűnek tartom, hogy te is valami elől menekülsz a vallásba és az általa adott hitbe, mely elszakít a valóságtól. Valamilyen szinten gyengeség, hiszen elmenekülsz a gondok elől egy olyan világba, mely látszat menedéket ad és be nem váltható ígéretekkel csábít.
"Na és megtértél? Nem!!!!!!??????
Az meg hogy lehet? Ja hogy nem félsz. Akkor hogy is van ez a megfélemlítés?"
Nem tértem meg, mert erősebb vagyok annál, hogy elhiggyem és adjak a megfélelmlítésre. Viszont nem mindenki ilyen erős, a gyengébbek megdják magukát és elhiszik, hogy csak a vallás nyújt segítséget számukra és majd nem kerülnek a pokol máglyáira. Az a szerencsém, hogy ma már nem testi fenyítéssel és halál terhével fenyegetve térítenek, de nem volt ez mindig így, ezer évig folyt a véres térítés.
"Dehogy térítették meg csak rájuk kényszerítettek szokásokat s mivel féltették az életüket ezért néhányan inkább behódoltak és csinálták amit kellett."
Az a néhány, akit sikerült kereszténnyé tenni talán megmenekült, de jó élete továbbra sem volt és elvesztett mindent, ami előtte volt. Aki meg nem tért meg, azt elpusztították, a kereszténység nevében...
Milliók vére kötődik a kereszténységhez, és én nem tudnék nyugodt lelkiismerettel egy ilyen szervezethez tartozni.
"De mint korábban írtam mindenki azt csinál a saját pénzével amit akar.
Az ő szíve-joga ,viszont először a családjáról kell gondoskodnia. Ez áll az Írásban."
Na igen, az egyházfők azért nagyon jól megélnek a hívőkből, a családjukat is el tudják tartani. Nagyon jó üzlet a kereszténység, hiszen milliárd hívő hozza a pénzt.
"Kapjál már a buksidhoz ember ha nem tudja hogy mi van a Bibliában leírva akkor hogyan hihet benne?"
A döntő többség nem tudja, mégis hisz. A gyerekek agymosását is korán kezdik el, belőlük lesz a szentfazék és a vakon hívők tömkelege. Nem kell, hogy jól ismerje a bibliát, ha eljár a gyülibe és a fejébe mossák neki. Találkoztam ilyenekkel, akiket pár perc alatt megfogtam a bibliával, és csak hebegni tudott.:)
"Bár valójában nem a Bibliában kell hinni hanem a Teremtőben és az ő fiában a Krisztusban."
És annak ellenére kell hinni bennük, hogy tudjuk, plagizálás által emelték isten fiává.
"Az inkvizíció nem Isten nevében pusztított."
Az ugyanaz, hiszen az egyház isten igéjét hirdeti.
"Legyen neked a hited szerint. "
Nem hitem szerint, hanem tudásom szerint. Mondtam, hogy néha jó lenne, ha kinéznél a vallási dogmák mögül, hogy láss mást is, a tudást, nem csak a hitet.
A török hódítás az iszlám vallás nevében zajlott, minden mást el akartak pusztítani. A kereszténység meg minden más vallást el akart törölni a föld felszínéről. Alig van olyan nagy háború, mely nem vallási indíttatásból történt.
"Itt egyértelműen emberi döntések születtek s a döntéseket nem a Bibliában leírtak szerint hozták meg. "
dehát maga a Biblia is több esetben gyilkolásra buzdít.
"De van a csipkebokorban valami de az a valami nem biztos hogy az ,amit te hittél hogy ott van."
Na, javaslom, hogy gondolkozz el utolsó mondatodon!
Vidiripi
"Úgy, hogy nincs! Feltételezések vannak."
Máté ,Márk ,Lukács ,János Pál stb.
"A válaszok, melyek a hívőktől jönnek a kényes kérdésekre."
Konkrétan melyek azok a kényes kérdések?
"Az inkvizitoroknak is tény volt, de attól még nem volt eretnek."
Nagyszerű én sem vagyok az.
"Még mindig terelsz és csúsztasz ezzel kapcsolatban, hiszen valójában a legnagyobb tudósok egyikének szavát kérdőjelezed meg, ami már önmagában is kimeríti az elbagatellizálás fogalmát. Mindezt azért, mert nem tudsz kibújni a vallási dogmák alól!"
Ennek ellenére mégsem dörgölöd az orrom alá hogy: - Nézd csak ez a tudós is meg csináltam. Vagy itt van leírva a tudományos magyarázat a jelenségre.
Gondolom a végtelen nagy tapintatod miatt nem akarsz megszégyeníteni ezzel.
"Ezzel nincs semmi probléma, hiszen a folyamat előidézéséhez nem is keleltt feltételnül valami. Hiszen, az ősrobbanás bizonyíétkai ott vannak szerteszét a világegyetemben. Még egy döntő bizonyíték, hogy a világegyetem folyamatosan tágul, vagyis valaha egy pont volt, mert a tágulást valami nagy energia idézhette elő.
Tudod, erre bizonyítékok vannak a világűrben, arra viszont semmi, hogy ezt egy minde6ó lény dobálta volna fel az égboltozattra. Melyik is a reálisabb, nehéz döntés:)"
Valóban nehéz döntés ,a semmi és a valaki között kell választani. Jómagam a valakit választom.
"A világmindenségnek és a természetnek."
Miért melyik rendelkezik tudattal?
"Vagyis senki nem cáfolta őt, márpedig, ha nem értenének egyet ezzel az elmélettel, akkor cáfolták volna. Mivel tudósról van szó, ez maga a tudományos válasz. Egyébként pont a lényeget nem akarod megérteni, hiszen pont azt bizonyította be, hogy a világ keletkezéséhez nem kellett teremtő."
Akkor még van min dolgoznia mert a filmjében nem magyarázza meg hogy mi ad az anyagnak tömeget. Vagy itt a másik nagy kérdés ez hogyan lehetséges? - "A sötét anyag olyan anyagfajta, amely csillagászati műszerekkel közvetlenül nem figyelhető meg, mert semmilyen elektromágneses sugárzást nem bocsát ki és nem nyel el, jelenlétére csak a látható anyagra és a háttérsugárzásra kifejtett gravitációs hatásból következtethetünk."
A válasz egyértelmű ez egyáltalán nem nehéz. :)))
"Ja, értelek. Tehát, a nyilvánvaló plagizálás a Jézus történetben nem teszi hiteltelenné a sztorit, és ennek ellenére higgyünk benne.
Nos, ha Hawking egy ilyen nyilvánvaló csalással akarná elfogadtatni az elméleteit emberek millióival, én lennék az első, aki elfordulna tőle."
Persze, hiszen vak hittel mindent elhiszel, még azt is, amit Hawking állít egy filmben de más egyéb bizonyíték az nincs. Tehát annyi kell, hogy higgyél ebben, a többi nem fontos.
"A hívők többsége még a bibliát sem ismeri, csak tartja a kezében, beleolvas és térít, hirdeti az igét."
Azt hogy csinálja? Hogyan hirdeti az igét ha nem ismeri a Bibliát? Ez nem logikus. Beszélni csak arról tud amit vagy hallott vagy ő maga is olvasott. Más kép nem megy. Szóval vagy te beszélsz félre. Vagy még is csak olvasta a Bibliát ,vagy olyanról beszél ami nem bibliai.
"Nem ismerlek annyira, hogy ezt kijelentsem. Valószínűnek tartom, hogy te is valami elől menekülsz a vallásba és az általa adott hitbe, mely elszakít a valóságtól. Valamilyen szinten gyengeség, hiszen elmenekülsz a gondok elől egy olyan világba, mely látszat menedéket ad és be nem váltható ígéretekkel csábít."
Nem ,én inkább kerestem valamit. A gondokkal az a baj hogy hiába menekülök el előlük (volt ilyen is) attól még nem oldódnak meg. Sőt újra megtalálnak s még növekedni is képesek. Csak úgy lehet őket eltüntetni ha megoldod nincs más módszer ez tapasztalat. A be nem váltható ígéreteket a politikusok szokták tenni.
"Nem tértem meg, mert erősebb vagyok annál, hogy elhiggyem és adjak a megfélelmlítésre. Viszont nem mindenki ilyen erős, a gyengébbek megdják magukát és elhiszik, hogy csak a vallás nyújt segítséget számukra és majd nem kerülnek a pokol máglyáira. Az a szerencsém, hogy ma már nem testi fenyítéssel és halál terhével fenyegetve térítenek, de nem volt ez mindig így, ezer évig folyt a véres térítés."
Van egy olyan sejtésem hogy te átéltél valami hasonlót. Feltételezem valamelyik családtagodtól. Te magad vagy a bizonyíték arra hogy megfélemlítéssel nem lehet valakit megtéríteni. Erről beszélek én is.
"Aki meg nem tért meg, azt elpusztították, a kereszténység nevében..."
Tök jó hogy újra leírod amit én is. :))))))))) Ismétlés a tudás..........
"Milliók vére kötődik a kereszténységhez, és én nem tudnék nyugodt lelkiismerettel egy ilyen szervezethez tartozni."
Ezzel csak egy baj van. A kereszténység nem szervezet. S mivel nem az így esélyed sincs oda tartozni. Még akkor sem ha te akarnál.
Tudod mit jelent az a szó hogy keresztény?
"Na igen, az egyházfők azért nagyon jól megélnek a hívőkből, a családjukat is el tudják tartani. Nagyon jó üzlet a kereszténység, hiszen milliárd hívő hozza a pénzt."
Milliárd hívő csak és kizárólag a katolikus egyháznál van. De velük nincs szerencséd. Peched van .náluk a papi nőtlenség a bevett szokás. A poén az hogy ez kötelező jelleggel megtiltani Biblia ellenes. Mivel Pál is csak ajánlja hogy a férfi ne kössön házasságot. Hangsúlyozom ajánlja.
1Timóteusz 3:2 Szükséges tehát, hogy a püspök legyen feddhetetlen, egyfeleségű férfi; megfontolt, józan, tisztességes, vendégszerető, tanításra alkalmas;
"A döntő többség nem tudja, mégis hisz. A gyerekek agymosását is korán kezdik el, belőlük lesz a szentfazék és a vakon hívők tömkelege. Nem kell, hogy jól ismerje a bibliát, ha eljár a gyülibe és a fejébe mossák neki. Találkoztam ilyenekkel, akiket pár perc alatt megfogtam a bibliával, és csak hebegni tudott.:)"
Ja akkor nem is abban hisz ami a Bibliában van hanem abban amit tanítottak neki. Nem egy a kettő. Már említettem de megint mondom. Ezért kell olvasni.
"És annak ellenére kell hinni bennük, hogy tudjuk, plagizálás által emelték isten fiává."
Na jó de akkor mi a helyzet Istennel? Őt honnét plagizálták?
"Az ugyanaz, hiszen az egyház isten igéjét hirdeti."
Isten igéjét szóval lehet hirdetni vagy írásban de nem fegyverrel. Ebből következik hogy nem igaz amit állítasz. Nem Isten igéjét hirdették hanem önző emberi vágyak hajtották őket. A hatalom és a vagyon utáni vágy.
"Nem hitem szerint, hanem tudásom szerint. Mondtam, hogy néha jó lenne, ha kinéznél a vallási dogmák mögül, hogy láss mást is, a tudást, nem csak a hitet.
A török hódítás az iszlám vallás nevében zajlott, minden mást el akartak pusztítani. A kereszténység meg minden más vallást el akart törölni a föld felszínéről. Alig van olyan nagy háború, mely nem vallási indíttatásból történt."
Ismétlem! Legyen neked a hited szerint!
"dehát maga a Biblia is több esetben gyilkolásra buzdít."
A régi szerződésben így van ,de lett kötve egy új szerződés. S az új felülírta a régit. Épp azért mert arra már nincs szükség.
"Na, javaslom, hogy gondolkozz el utolsó mondatodon!"
Elgondolkoztam és le is írtam hogy mire jutottam.
Piri!
Máté ,Márk ,Lukács ,János Pál stb.
Tehát, akkor Júdás evangáliumát meg maga a halott Júdás írta...
"Konkrétan melyek azok a kényes kérdések? "
Nagyon sok van, te is kaptál már párat, azóta is terelsz:)
"Nagyszerű én sem vagyok az."
Te biztos a mennybe jutsz, de jó neked.
"Vagy itt van leírva a tudományos magyarázat a jelenségre."
Ha egy mezei ált. iskolai tanár tárna eléd egy hasonló bizonyítást, még azt sem kérdőjelezhetnéd meg, nem hogy Hawkingot.
"Valóban nehéz döntés ,a semmi és a valaki között kell választani. Jómagam a valakit választom. "
A sosem látott, ismert minde6ó-ban, melynek semmi bizonyítéka nincs semmire, míg az ősrobbanás nyomai ma is ott vannak az űrben, valóban okos dolog...
De ezzel már befürödtél a Holdraszállás témában, amikor csak a hitre hagyatkoztál, én meg eléd tártam, hogy az nem hit kérdése, hanem a tudásé, hiszen alapból lézertükrökkel bizonyítható.
"Miért melyik rendelkezik tudattal?"
Nem ahhoz ahhoz tudat, hiszen a képzelt istenednek sincs.
"Akkor még van min dolgoznia mert a filmjében nem magyarázza meg hogy mi ad az anyagnak tömeget."
Nem, neked kell ennek is utánajárnod, olvasd el a nagy terv könyvét. Persze, ha veszed a fáradtásgot, hogy kinézz a vallási dogmák mögül.
"Persze, hiszen vak hittel mindent elhiszel, még azt is, amit Hawking állít egy filmben de más egyéb bizonyíték az nincs. Tehát annyi kell, hogy higgyél ebben, a többi nem fontos."
Hawking egy tudós, a bibliád meg egy svindler könyv, mely nem létező isnteről beszél. No, melyik a hihetőtt, egy létező tudós, vagy egy nem létező isten?
"Azt hogy csinálja? Hogyan hirdeti az igét ha nem ismeri a Bibliát? Ez nem logikus. Beszélni csak arról tud amit vagy hallott vagy ő maga is olvasott."
Úgy, hogy nagyvonalakban ismeri, de részletekben elveszik. A többség ilyen.
"Nem ,én inkább kerestem valamit."
Egy sosem látott, hallott ismert minden6ót. Mint a kisöcsém a pókembert.
"A be nem váltható ígéreteket a politikusok szokták tenni."
Jézus sem váltotta be az ígéretét, elmaradt a megváltás.
"Te magad vagy a bizonyíték arra hogy megfélemlítéssel nem lehet valakit megtéríteni. Erről beszélek én is. "
Nem, ugyanis nem vagyunk egyformák, vannak, akik pont az ilyen megfélelmlítések miatt válnak hívővé, mert nem akarnak elkárhozni.
"Tudod mit jelent az a szó hogy keresztény? "
Mossuk ki az emberek agyát, akinek nem lehet, azt eltapossuk, de mindenképp jól járunk, mert a szent mese sok pénzt hoz a konyhára.
"Milliárd hívő csak és kizárólag a katolikus egyháznál van."
A keresztények vannak milliárdnyian, ez is azt mutatja, milyen erőszakosan terjeszkedtek az elmúlt évezredek alatt.
"Ja akkor nem is abban hisz ami a Bibliában van hanem abban amit tanítottak neki."
Mindkettőben, bár egyik sem jó, hiszen a Biblia, főleg az ótestamentum, egy horror könyv.
"Na jó de akkor mi a helyzet Istennel? Őt honnét plagizálták? "
Az isten azóta létező legenda, mióta az ember él, ugyanis amit nem tudott megmagyarázni, azt valami emberfelletti istenséghez kötötte. Pl vulánkitörés, villámlás, viharok, természeti jelenségek.
Konkrétan, Jézust emelték isteni szintre régi istenségek tulajdonságaival.
"Nem Isten igéjét hirdették hanem önző emberi vágyak hajtották őket. A hatalom és a vagyon utáni vágy"
ahogy ma is mindegyiket, hiszen jól megélnek belőle. erről szól az egész, ha van egy agymosott nagy birkanyájad, akkor terelned kell őket, és dől a lé.
"Legyen neked a hited szerint!"
ezt vehetem úgy, hogy el fogsz olvasni más könyvet is?
"A régi szerződésben így van ,de lett kötve egy új szerződés. S az új felülírta a régit. Épp azért mert arra már nincs szükség."
Nem ír felül az semmit sem, az ott van leírva, egy a könyvvel, tehát marad.
"Elgondolkoztam és le is írtam hogy mire jutottam."
nem úgy látom.
Vidiripi
"Tehát, akkor Júdás evangáliumát meg maga a halott Júdás írta..."
Meglehet hogy pont ezért nem került bele a Bibliába.
"Nagyon sok van, te is kaptál már párat, azóta is terelsz:)"
Na jó akkor térjünk vissza rá. A terelésben kb. egálban vagyunk. :))))
"Te biztos a mennybe jutsz, de jó neked."
De jó neked hogy te ennyire biztos vagy benne. Mert én erről abszolúte nem vagyok meggyőződve. :((((
"Ha egy mezei ált. iskolai tanár tárna eléd egy hasonló bizonyítást, még azt sem kérdőjelezhetnéd meg, nem hogy Hawkingot."
Ha megadná a forrást amit ellenőrizni tudnék akkor valóban nem kérdőjelezném meg. De addig fenntartással kezelném a dolgot. Mondom én a terelésben egálban vagyunk. :))))
"A sosem látott, ismert minde6ó-ban, melynek semmi bizonyítéka nincs semmire, míg az ősrobbanás nyomai ma is ott vannak az űrben, valóban okos dolog...
De ezzel már befürödtél a Holdraszállás témában, amikor csak a hitre hagyatkoztál, én meg eléd tártam, hogy az nem hit kérdése, hanem a tudásé, hiszen alapból lézertükrökkel bizonyítható."
Ha te magad elvégezted volna a bizonyítási eljárást akkor valóban mondhatnád azt hogy tudásról van szó. De addig neked maximum marad az ,amit a távcsőben láthatsz.
Róma 1:20 Ami ugyanis nem látható belőle: az ő örök hatalma és istensége, az a világ teremtésétől fogva alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható. Ennélfogva nincs mentségük,
Először is az emberi szem látástartománya korlátozott. Szóval akkor azt is lehetne mondani hogy nincs olyan hogy ultrahang mert nem látom. Viszont műszerekkel kimutatható illetve a saját szemeddel is láthatod azt a hatást amit kifejt. De magát az ultrahangot nem látod. De attól hogy nem látod attól még létezik.
Olvasd csak!
"A kozmológiában a sötét energia az a feltételezett energiaforma, mely az egész Világegyetemben jelen van, erős antigravitációs hatást, más szóval negatív nyomást fejt ki. Az általános relativitáselmélet szerint a negatív nyomás nagy távolságokon a gravitációs vonzást semlegesíti. Ez jelenleg a legelfogadottabb elmélet annak a megfigyelésnek a magyarázatára, hogy a világegyetem gyorsulva tágul." (A sötét energia kifejezés Michael Turner kozmológustól származik.)
"A sötét anyag olyan anyagfajta, amely csillagászati műszerekkel közvetlenül nem figyelhető meg, mert semmilyen elektromágneses sugárzást nem bocsát ki és nem nyel el, jelenlétére csak a látható anyagra és a háttérsugárzásra kifejtett gravitációs hatásból következtethetünk. Az Univerzum tömegének csupán 4,6%-át alkotja a megfigyelhető anyag, 23% a sötét anyag aránya, és 72% a sötét energia."
Milyen érdekes közvetlenül nem figyelhető meg de még is van hatása. Sőt vizsgálják és kutatják. Pedig nem látható.
"Nem ahhoz ahhoz tudat, hiszen a képzelt istenednek sincs."
Képzelt istenem valóban nincs ,így az tudattal sem rendelkezhet.
"Nem, neked kell ennek is utánajárnod, olvasd el a nagy terv könyvét. Persze, ha veszed a fáradtásgot, hogy kinézz a vallási dogmák mögül."
A filmben nagyon röviden és egyszerűen magyarázza el a dolgokat. Szerintem ugyan így csinálja a könyvében is. Ebből következik hogy az adott rész akár meg is írhatnád. (tudom hogy nem fogod megtenni)
"Hawking egy tudós, a bibliád meg egy svindler könyv, mely nem létező isnteről beszél. No, melyik a hihetőtt, egy létező tudós, vagy egy nem létező isten?"
A tudós is létezik és Isten is létezik. Nem kell választani.
"Egy sosem látott, hallott ismert minden6ót. Mint a kisöcsém a pókembert."
Nyugodj meg! Személy szerint én nem hallottam de volt aki igen. Istent meglehet ismerni. Lukács 11:9 "Én is azt mondom nektek: kérjetek, és adatik, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek.
"Jézus sem váltotta be az ígéretét, elmaradt a megváltás."
Valóban?!! S hol is van leírva hogy mi is a megváltás? Azt most ne keverd ide hogy az emberek mit vártak ,mert ebben az esetben az terelés. Szóval azt mond meg hogy hol van megírva hogy mi is a megváltás. Mert hogy jönni fog a megváltó arról több ezer évvel volt már prófécia. Az eljövetele előtt is.
"Nem, ugyanis nem vagyunk egyformák, vannak, akik pont az ilyen megfélelmlítések miatt válnak hívővé, mert nem akarnak elkárhozni."
Ez legyen az ő problémájuk. Ha csak eddig jutnak el akkor nem képesek fejlődni. Pont mint a körülmetélés problematikája az első században. Sok zsidó is keresztény lett. De ők azt mondták hogy a körülmetélést meg kell csinálni. De az apostolok nem ezt mondták. Volt aki ezt nem akarta megérteni. Nem volt képes fejlődni s leragadt. Pedig meg kell újulni. De van ellen példa is volt aki azért csinálta meg a körülmetélést hogy ez miatt ne legyen békétlenség a gyülekezetben.
"Mossuk ki az emberek agyát, akinek nem lehet, azt eltapossuk, de mindenképp jól járunk, mert a szent mese sok pénzt hoz a konyhára."
Hát ezt nem találtad el. A szó jelentése az hogy Krisztus követője.
Ha Krisztus kitalált személy akkor hogyan lehetnek követői? Mert nem csak a 12 tanítvány látta.
"A keresztények vannak milliárdnyian, ez is azt mutatja, milyen erőszakosan terjeszkedtek az elmúlt évezredek alatt."
A muszlimok is milliárdnyian vannak. Na és akkor mi van? Ez semmit nem jelent. Az amerikaiak meg az úgynevezett demokráciát terjesztik erőszakosan. De nem tudom hogy mi a bajod hiszen te nem lettél vallásos. Akkor meg mi a baj? Vagy ráakarod kényszeríteni másokra ama akaratodat hogy felejtsék el a vallásukat és legyenek ateistákká? Ők választották s te is választottál. Ez a szabad akarat. Az más kérdés hogy meg győződtek e a választásuk helyességéről. De az már megint az ő döntésük hogy megvizsgálják e avagy jó nekik így és nem vizsgálódnak. Te legalább kutatgatsz van aki nem teszi meg. De ez kinek a hibája? Az egy hatalmas tévhit hogy csak a "gyengék" lesznek vallásosak rengeteg vállalkozó és üzletember is az lesz sőt orvosok mérnökök egyszóval tanult egyetemet végzett emberek is. Sőt tudósok is. Ők vajon miért?
"Mindkettőben, bár egyik sem jó, hiszen a Biblia, főleg az ótestamentum, egy horror könyv."
Na ne mondd ,komolyan? Miért az emberi történelem vajon nem az. Nem mennyünk nagyon messzire. Csak 2000-2012-ig gondolt végig hogy mik történtek. Kijönne belőle egy horror könyv? (egy? vagy 2 tucat is)
"Az isten azóta létező legenda, mióta az ember él, ugyanis amit nem tudott megmagyarázni, azt valami emberfelletti istenséghez kötötte. Pl vulánkitörés, villámlás, viharok, természeti jelenségek.
Konkrétan, Jézust emelték isteni szintre régi istenségek tulajdonságaival."
Csak az a baj ezzel hogy emberként ábrázolják. Ja és az sem elhanyagolható dolog hogy emberek ölték meg. Jézus a Teremtő fia. S emberként élt a Földön nem pedig istenként. A Biblia ezt támasztja alá.
"ahogy ma is mindegyiket, hiszen jól megélnek belőle. erről szól az egész, ha van egy agymosott nagy birkanyájad, akkor terelned kell őket, és dől a lé."
Milyen terelésre gondolsz? Arra hogy vasárnap elmegy a templomba dob egy kis pénzt a perselybe és minden letudva. Ez nem terelgetés ez szokás. Egy igazi pásztor azzal van elfoglalva hogy a gyülekezet tagjait segítse ,tanítsa. Hála a mennyei Atyának nekem meg van az a kiváltságom hogy ilyen gyülekezet tagja lehetek. Azt azért megjegyezném hogy voltam néhány gyülekezetben mire megtaláltam a megfelelőt. Na jó azt el kell ismerem hogy nem mindegyik gyülekezet ilyen azért keresgéltem én is. De nem lehelten megtalálni ,viszont venni kell a fáradtságot hogy rátalálj.
"ezt vehetem úgy, hogy el fogsz olvasni más könyvet is?"
Most is van egy könyv amit olvasok. Te vagy abban a tévhitben hogy csak és kizárólag a Bibliát olvasom pedig ez nem így van. Jómagam nem vagyok vakhitű nekem ,kell a meggyőződés.
"Nem ír felül az semmit sem, az ott van leírva, egy a könyvvel, tehát marad."
Akkor ebben is legyen neked a hited szerint. Csak akkor azt nem értem miért adták neki azt a címet hogy: Újszövetség!?
"nem úgy látom."
Nem baj ezen ne akadj fenn. Talán egyszer te is megérted majd az ember képes fejlődni ,eddig úgy tapasztaltam hogy te is fejlődsz.
"Meglehet hogy pont ezért nem került bele a Bibliába."
Azért nem került bele a Bibliába, amiért a többi szent könyv sem vagy a szelektált apokríf íratok pl Tamás evangéliuma, mert gnosztikus tanokat vallot. Gnosztikus Jézusról írnak, ezért akarták megsemmisíteni, mert az nem illett bele abba az útba, amit el akartak és végül el is értek a öszenyirbált Biblia által.
"De jó neked hogy te ennyire biztos vagy benne. Mert én erről abszolúte nem vagyok meggyőződve"
Tehát, mégsem olyan erős a hited, hogy kételkedsz a mennybe jutásodban?
"Ha megadná a forrást amit ellenőrizni tudnék akkor valóban nem kérdőjelezném meg. De addig fenntartással kezelném a dolgot"
Ez azért érdekes, mert a Biblia sem bizonyítja a saját szavát, mégis feltétel nélkül elhiszed, amit ír.
"Ha te magad elvégezted volna a bizonyítási eljárást akkor valóban mondhatnád azt hogy tudásról van szó. De addig neked maximum marad az ,amit a távcsőben láthatsz."
Márpedig egy komoly távcsővel még a holdautó is látható. Bizony.
"Először is az emberi szem látástartománya korlátozott. Szóval akkor azt is lehetne mondani hogy nincs olyan hogy ultrahang mert nem látom. Viszont műszerekkel kimutatható illetve a saját szemeddel is láthatod azt a hatást amit kifejt. De magát az ultrahangot nem látod. De attól hogy nem látod attól még létezik."
Az ultrahangot mi nem halljuk, de mégis érzékelhető, hiszen az állatok meghallják, tehát van, bizonyítható.
Ellenben istent se nem hallod, se nem látod, se nem érzed.
Az állatok sem:)
"Milyen érdekes közvetlenül nem figyelhető meg de még is van hatása. Sőt vizsgálják és kutatják. Pedig nem látható."
Nem látható, de a gravitációs mozgás leleplezi, elárulja. Istent semmi sem árulja el, mert ő nem látható, nem hallható, nincs gravitációs mozgása. lehet, hogy ő a sötét anyag, akkor egy sötét nagyúr:)
"Képzelt istenem valóban nincs ,így az tudattal sem rendelkezhet."
Akkor látnod, hallanod és érezned kell istent, te melyikkel bizonyítod a létezését?
"A filmben nagyon röviden és egyszerűen magyarázza el a dolgokat. Szerintem ugyan így csinálja a könyvében is"
Nem, a könyvek mindig részletesebben írják le a történéseket, ez van a filmes könyvadaptációkkal is.
A nagy terv könyv sok mindent elmagyaráz, amire ma nem tudod a választ és istennek tulajdonítod:)
"A tudós is létezik és Isten is létezik. Nem kell választani."
A tudósok valóban léteznek, az isten feltételezés, semmi több.
"Nyugodj meg! Személy szerint én nem hallottam de volt aki igen. Istent meglehet ismerni."
Se szeri, se száma az istennel beszélgető embereknek meg azoknak, akik Jézusnak vallják magukat.
"Mert hogy jönni fog a megváltó arról több ezer évvel volt már prófécia. Az eljövetele előtt is. "
A bűntől kellett volna megváltani az emberiséget, nem sikerült. Akkor lehet megváltó, ha megváltást visz véghez.
Egyébként, az elmúlt ezer évben sokszor jósolták Jézus második eljövetelét, az 1600-as évek elején azt mondták, hogy pár év és újra eljön, nagyon érezték... készültek rá.. azóta eltelt 400 év.. és nem jön..
"Pedig meg kell újulni."
Megújulni csak úgy lehet, ha kinézel a Biblia és a vallási dogmák mögül, hogy befogadhass mást is. Te ezt nem teszed meg, mégpedig azért, mert félsz a valós tudástól, ami atomjaira foszlatná szét az addigi hitedet.
"Ha Krisztus kitalált személy akkor hogyan lehetnek követői? Mert nem csak a 12 tanítvány látta."
Nem kitalált személy, hanem megcsinált. Szépen felépítették, a 12 tanítvány, a szűztöl fogantatás, Dec. 25.-én születés, 3. napos feltámadás mind-mind felruházott tulajdonság, régi istenektől való plagizálás.
"Az egy hatalmas tévhit hogy csak a "gyengék" lesznek vallásosak rengeteg vállalkozó és üzletember is az lesz sőt orvosok mérnökök egyszóval tanult egyetemet végzett emberek is. Sőt tudósok is. Ők vajon miért?"
A hatalom és a pénz miatt, ők a juhokat terelő juhászok.
"Na ne mondd ,komolyan? Miért az emberi történelem vajon nem az. Nem mennyünk nagyon messzire. Csak 2000-2012-ig gondolt végig hogy mik történtek. Kijönne belőle egy horror könyv?"
De az, viszont egy szent könyvnek nevezett valami, amit milliárdok olvasnak, vesznek komolyan szóról-szóra nem lehetne az.
"Csak az a baj ezzel hogy emberként ábrázolják. Ja és az sem elhanyagolható dolog hogy emberek ölték meg. Jézus a Teremtő fia. S emberként élt a Földön nem pedig istenként. A Biblia ezt támasztja alá."
A Bibliai ír a csodatételeiről, a vizen járásról, a 12 tanítványról, a szüzen fogantatásról a 3. napos feltámadásról. Ezek nem emberi tulajdonságok.
"Hála a mennyei Atyának nekem meg van az a kiváltságom hogy ilyen gyülekezet tagja lehetek. "
Ja, hálálkodnak a papok is és a pápák, akik jól megélnek ebből a meséből.
"Most is van egy könyv amit olvasok. Te vagy abban a tévhitben hogy csak és kizárólag a Bibliát olvasom pedig ez nem így van. Jómagam nem vagyok vakhitű nekem ,kell a meggyőződés."
Milyen könyv?
"Akkor ebben is legyen neked a hited szerint. Csak akkor azt nem értem miért adták neki azt a címet hogy: Újszövetség!?"
Akik az újszövetséget írták, azok jól ismerték az ószövetséget, ezért.
"Talán egyszer te is megérted majd az ember képes fejlődni ,eddig úgy tapasztaltam hogy te is fejlődsz."
Fejlődök, ez igaz, én is ezt várnám tőled, de ahhoz ki kéne nyitnod a valóság felé.
Vidiripi
"Azért nem került bele a Bibliába, amiért a többi szent könyv sem vagy a szelektált apokríf íratok pl Tamás evangéliuma, mert gnosztikus tanokat vallot. Gnosztikus Jézusról írnak, ezért akarták megsemmisíteni, mert az nem illett bele abba az útba, amit el akartak és végül el is értek a öszenyirbált Biblia által."
Na most akkor létezett Jézus vagy sem? Felruházták vagy sem? S Tamás evangéliumában akkor milyen Jézusról van szó?
Ez jó lesz ateistaként még a végén te kezdesz el arról győzködni hogy Jézus élőszemély volt. :)))))
"Tehát, mégsem olyan erős a hited, hogy kételkedsz a mennybe jutásodban?"
Gondolkoztál már azon hogy mi fog történni Jézus 2. eljövetele után? Mert az itt a Földön fog bekövetkezni ide fog eljönni.
A Biblia azt írja: 2Péter 3:13 De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, amelyben igazság lakik.
Mert ha Isten azt akarta hogy minden ember a mennybe kerüljön akkor miért teremtette meg az anyagi világot? Ádámot és Évát miért az édenkertbe helyezte és miért mondta neki azt hogy az utódaikkal töltsék be a Földet?
"Ez azért érdekes, mert a Biblia sem bizonyítja a saját szavát, mégis feltétel nélkül elhiszed, amit ír."
Az a baj hogy te csak és kizárólag egészként gondolsz a Bibliára. Pedig a Biblia részekből áll s ezekből a részekből lesz egésszé. S ezeket a részeket nem egy időben írták. S nem is ugyan az az ember.
"Márpedig egy komoly távcsővel még a holdautó is látható. Bizony."
Ennek a komoly távcsőnek mik is a paraméterei?
"Az ultrahangot mi nem halljuk, de mégis érzékelhető, hiszen az állatok meghallják, tehát van, bizonyítható.
Ellenben istent se nem hallod, se nem látod, se nem érzed.
Az állatok sem:)"
Ha így közelíted meg a dolgot akkor persze. De az érzést azért húzd ki a listáról mert az nem tudományos a megérzés.
"Nem látható, de a gravitációs mozgás leleplezi, elárulja. Istent semmi sem árulja el, mert ő nem látható, nem hallható, nincs gravitációs mozgása. lehet, hogy ő a sötét anyag, akkor egy sötét nagyúr:)"
Bármit megfigyelhetsz amit alkotott. Mi volt előbb a tyúk vagy a tojás? Vagy a hüllő? Mert az is tojással szaporodik.
"Akkor látnod, hallanod és érezned kell istent, te melyikkel bizonyítod a létezését?"
Látom ,hallom és érzem is. Mindhárom! De nem teljes egészébe érzékelem.
"Nem, a könyvek mindig részletesebben írják le a történéseket, ez van a filmes könyvadaptációkkal is.
A nagy terv könyv sok mindent elmagyaráz, amire ma nem tudod a választ és istennek tulajdonítod:)"
Mégsem idéztél belőle. Pedig már régóta beszélgetünk.
"A tudósok valóban léteznek, az isten feltételezés, semmi több."
Neked lehet hogy az.
"Se szeri, se száma az istennel beszélgető embereknek meg azoknak, akik Jézusnak vallják magukat."
Kérd meg hogy gyógyítson meg egy beteg embert Jézus megtette. Beszélget Istennel. Miről? Mi az amit nem íratott le a szavában? Ez egy vicc. Az ilyet soha nem vettem komolyan. Az ilyen beszélgetős embereknek 3 lépésből "mattot" adok. :)))
"A bűntől kellett volna megváltani az emberiséget, nem sikerült. Akkor lehet megváltó, ha megváltást visz véghez.
Egyébként, az elmúlt ezer évben sokszor jósolták Jézus második eljövetelét, az 1600-as évek elején azt mondták, hogy pár év és újra eljön, nagyon érezték... készültek rá.. azóta eltelt 400 év.. és nem jön.."
S mivel támasztották alá? Miért voltak benne biztosak hogy eljön? De a legfontosabb kérdés ezen állításukat a Bibliára alapozták?
Miért mi is a megváltás? Hogyan kell csinálni? Miért nem sikerült ez az állításod szerint csak isteni tulajdonságokkal rendelkező Jézusnak?
"Megújulni csak úgy lehet, ha kinézel a Biblia és a vallási dogmák mögül, hogy befogadhass mást is. Te ezt nem teszed meg, mégpedig azért, mert félsz a valós tudástól, ami atomjaira foszlatná szét az addigi hitedet."
S mi van azzal az idővel amikor még azt sem tudtam hogy milyen könyvekből állították össze a Bibliát? Rövid ideje vagyok hívő előtte nem foglalkoztam a Bibliával. Csak éltem úgy mint a nem hívő emberek és kész.
Sokat olvastam de a Biblia nem tartozott közéjük.
"Nem kitalált személy, hanem megcsinált. Szépen felépítették, a 12 tanítvány, a szűztöl fogantatás, Dec. 25.-én születés, 3. napos feltámadás mind-mind felruházott tulajdonság, régi istenektől való plagizálás."
Nem plagizálás mert a Bibliában nem decemberben született. Szóval ezt alaposan benézték.
Az is plagizálás hogy 30 ezüstért elárulják? Meg az is hol melyik városban fog megszületni hogyan vonul be Jeruzsálembe (már ha tudod bár kétlem) Vagy az hogy a ruhájára sorsot vettnek a katonák azt honnét plagizálták? A születése egyéb körülményeit azok honnét vannak?
"A hatalom és a pénz miatt, ők a juhokat terelő juhászok."
Ezt már megbeszéltük korábban ,olvasd el újra!
"De az, viszont egy szent könyvnek nevezett valami, amit milliárdok olvasnak, vesznek komolyan szóról-szóra nem lehetne az."
Szóról-szóra persze aki megelégszik ennyivel az csak olvassa és nem keresi az összefüggéseket és a megértést. Mert nem csak kiragadott részeket kell olvasni belőle hanem egészében ahhoz hogy megértsed a mélyebb összefüggéseket.
Ne hidd már azt hogy mindent olyan "bébi-papisan" írtak le benne.
Vannak benne példabeszédek és példázatok is amiket mindenki könnyen megérthet de nem csak ezekből áll. Van benne szilárdabb "táplálék" is.
"A Bibliai ír a csodatételeiről, a vizen járásról, a 12 tanítványról, a szüzen fogantatásról a 3. napos feltámadásról. Ezek nem emberi tulajdonságok."
Na de honnét volt ez az erő amivel képes volt ilyesmiket megcselekedni?
Egyébként meg evett ,ivott ,aludt ,sírt és meg halt. Megölték.
"Ja, hálálkodnak a papok is és a pápák, akik jól megélnek ebből a meséből."
De nekem ahhoz semmi közöm. Nem ahhoz a gyülekezethez tartozom.
"Milyen könyv?"
A zarándok útja
"Akik az újszövetséget írták, azok jól ismerték az ószövetséget, ezért."
Komolyan? Hát ez hihetetlen még jó hogy elárultad.
"Fejlődök, ez igaz, én is ezt várnám tőled, de ahhoz ki kéne nyitnod a valóság felé."
Megismertem a valóságot.
Piri!
"Na most akkor létezett Jézus vagy sem? Felruházták vagy sem? S Tamás evangéliumában akkor milyen Jézusról van szó?
Ez jó lesz ateistaként még a végén te kezdesz el arról győzködni hogy Jézus élőszemély volt."
Valószínűsithető, hogy élt egy Jézus akkoriban, akit isteni szintre emeltek azzal, hogy isteni tulajdonságokkal ruházták fel.
100%-ra nem lehet kijelenti, hogy élt, de nagy a valószínűsége.
"Gondolkoztál már azon hogy mi fog történni Jézus 2. eljövetele után? Mert az itt a Földön fog bekövetkezni ide fog eljönni.
A Biblia azt írja: 2Péter 3:13 De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, amelyben igazság lakik."
Nem gondolkozom ilyeneken, akkor inkább egy kis spiderman. Viszont, neked elárulhatom, hogy sosem fog eljönni, mert nem támadt fel, egy halandó ember volt, aki meg is halt.
Attól, hogy kitalált istenségek tulajdonságaival ruházták fel, ő maga nem lett istenség vagy mindenható feltámadó.
"Mert ha Isten azt akarta hogy minden ember a mennybe kerüljön akkor miért teremtette meg az anyagi világot? Ádámot és Évát miért az édenkertbe helyezte és miért mondta neki azt hogy az utódaikkal töltsék be a Földet?"
Ezt azoktól kérdezd, akik kitalálták e történetet. Nem volt Ádám sem az oldalbordájából születő Éva. Ez a legendák közé sorolható, emberek találták ki és írták le. Éppen ezért felesleges értelmet keresni benne.
"Az a baj hogy te csak és kizárólag egészként gondolsz a Bibliára. Pedig a Biblia részekből áll s ezekből a részekből lesz egésszé. S ezeket a részeket nem egy időben írták. S nem is ugyan az az ember."
Tudom jól, hogy emberek írták és nem egy időben, ezért van sok ellentmondás benne.
"Ennek a komoly távcsőnek mik is a paraméterei?"
Álatalában egy komoly csillagvizsgálóban találod meg valami magas helyen, és akkor, mint egy szoba.
Viszont, te is megtudod nézni a Holdon hagyott eszközöket, ha megnyitod a Google Föld-ben a Hold részt, fel vannak sorolva.
"Ha így közelíted meg a dolgot akkor persze. De az érzést azért húzd ki a listáról mert az nem tudományos a megérzés."
Nem megérzésre gondolok, hanem érzésre, amikor pl érzed a telefonból vagy micróból jövő mikrohullámokat.
"Bármit megfigyelhetsz amit alkotott. Mi volt előbb a tyúk vagy a tojás? Vagy a hüllő? Mert az is tojással szaporodik."
Az túl egyszerű magyarázat, hogy ezeket egy lény teremtette, nem az őskorban vagyunk, amikor a megmagyarázhatatlan dolgokat, vulkánkitörés, villámlás egyszerűen istenségeknek tartották.
"Látom ,hallom és érzem is. Mindhárom! De nem teljes egészébe érzékelem."
És hogy néz ki? Szakállas? Beszél is hozzád? Mire utasít?
"Mégsem idéztél belőle. Pedig már régóta beszélgetünk"
Idéztem belőle nem is egyszer. Viszont ki kéne olvasnod, hogy mindent megérts.
"Neked lehet hogy az."
Épeszű embereknek az.
"Kérd meg hogy gyógyítson meg egy beteg embert Jézus megtette. Beszélget Istennel. Miről? Mi az amit nem íratott le a szavában? Ez egy vicc. Az ilyet soha nem vettem komolyan. Az ilyen beszélgetős embereknek 3 lépésből "mattot" adok."
Tudod hány természetgyógyász van, aki kézrátétellel gyógyít? Vannak, akik operáció nélkül gyógyítanak rákos daganatokat. Különbség annyi, hogy ezzel istent játszhattál 2000 évvel ezelőtt, ma meg még el sem csodálkozunk rajta.
"S mivel támasztották alá? Miért voltak benne biztosak hogy eljön? De a legfontosabb kérdés ezen állításukat a Bibliára alapozták?"
Semmivel, érezték, hogy eljött az ideje. Mivel nincs időhöz kötve-milyen érdekes és véletlen- így várhatod örökké, ha 2012 dec.21-hez kötötték volna vagy más konkrét időponthoz, már nagy bajban lennétek.
Ezért sincs konkrét időponthoz kötve, így lehetett évezredes hülyítés belőle.
"Miért mi is a megváltás? Hogyan kell csinálni? Miért nem sikerült ez az állításod szerint csak isteni tulajdonságokkal rendelkező Jézusnak?"
Megvált valamitől, de Jézus kit váltott meg és mitől? Senkit, semmitől. Igazából, túl sok dologgal ruházták fel, szerényebben kellett volna, akkor most kevesebbet kéne magyarázkodni.
"S mi van azzal az idővel amikor még azt sem tudtam hogy milyen könyvekből állították össze a Bibliát? Rövid ideje vagyok hívő előtte nem foglalkoztam a Bibliával. Csak éltem úgy mint a nem hívő emberek és kész.
Sokat olvastam de a Biblia nem tartozott közéjük."
Azóta mindent felül írt a Biblia nálad, feltétel nélkül elfogadod, a történetekről nem kérsz bizonyítást, nem kérdőjelezed meg.
'Nem plagizálás mert a Bibliában nem decemberben született. Szóval ezt alaposan benézték.
Az is plagizálás hogy 30 ezüstért elárulják? Meg az is hol melyik városban fog megszületni hogyan vonul be Jeruzsálembe (már ha tudod bár kétlem) Vagy az hogy a ruhájára sorsot vettnek a katonák azt honnét plagizálták? A születése egyéb körülményeit azok honnét vannak?"
Azért plagizálás, mert olyan dolgokkal ruházták fel, ami nem volt neki, egyértelmű, hogy nem Dec. 25-én született, azt is más istenektől kapta. Viszont, senki nem tudja, mikor született, melyik évben, pláne a hónapot és napot.
A plagizálás nem azt jelenti, hogy akkor minden történés és tulajdonság lopott volt, nem , hanem azt, hogy a legfőbb történések voltak azok.
"Ne hidd már azt hogy mindent olyan "bébi-papisan" írtak le benne.
Vannak benne példabeszédek és példázatok is amiket mindenki könnyen megérthet de nem csak ezekből áll. Van benne szilárdabb "táplálék" is."
Igazándiból nincs benne olyan, ami ma hasznosítani kellene. Az akkori embereknek készült, megfoadni, netán úgy élni, ahogy írja, nem egészséges dolog.
"Na de honnét volt ez az erő amivel képes volt ilyesmiket megcselekedni?
Egyébként meg evett ,ivott ,aludt ,sírt és meg halt. Megölték."
Sehonnét, nem csinált ilyeneket, ezért kellett felruházni vele. Lehettek volna kreatívabbak, és nem ugyanazokat adni hozzá, melyek már ismertek voltak más istenségektől.
"De nekem ahhoz semmi közöm. Nem ahhoz a gyülekezethez tartozom."
Dehogynem. Te is azok táborát erősíted. Példával, hiába mondod, hogy te nem adsz pénzt azoknak, akik nagy segélyösszegeket vesznek fel, ha a te adód is benne van.
"A zarándok útja"
Valami tudományos könyvet vártam.
"Megismertem a valóságot."
A Biblia nem a valóság!
Vidiripi
"Valószínűsithető, hogy élt egy Jézus akkoriban, akit isteni szintre emeltek azzal, hogy isteni tulajdonságokkal ruházták fel.
100%-ra nem lehet kijelenti, hogy élt, de nagy a valószínűsége."
Azt az "isteni tulajdonságot" honnét ruházták rá a teáltalad valószínűsíthető Jézusra hogy feláldozta magát a bűnös emberekért?
"Attól, hogy kitalált istenségek tulajdonságaival ruházták fel, ő maga nem lett istenség vagy mindenható feltámadó."
Kevered a kettőt a fiú támad fel azáltal hogy a mennyei Atya feltámasztotta. A mennyei Atya a mindenható és nem Jézus.
"Ezt azoktól kérdezd, akik kitalálták e történetet. Nem volt Ádám sem az oldalbordájából születő Éva. Ez a legendák közé sorolható, emberek találták ki és írták le. Éppen ezért felesleges értelmet keresni benne."
Mitokondriális Éva : [link]
Ez meg itt a tudomány. Állandóan a fejemhez vágod hogy szélesítsem a látókörömet. De mi a helyzet a tieddel. Érdekes hogy a genetika tudománya bebizonyította hogy az emberiség vissza vezethető egy közös ősre.
Meg ezek az emberek akik szerinted kitalálták a történetet hogyan sikerült neki eltalálni azt hogy az ember a Föld porából lett "teremtve"? Az ember táplálkozik és így növekszik az állatok dettó. Az író meg kitalálja hogy a Föld porából van az ember? De van még jó néhány ilyen ráhibázás ,véletlen. Túl sok a véletlen. Egy vitathatatlan ,kettő meglehet ,na de három!
"Tudom jól, hogy emberek írták és nem egy időben, ezért van sok ellentmondás benne."
Jöhet az első 5 majd elmagyarázom!
"Álatalában egy komoly csillagvizsgálóban találod meg valami magas helyen, és akkor, mint egy szoba.
Viszont, te is megtudod nézni a Holdon hagyott eszközöket, ha megnyitod a Google Föld-ben a Hold részt, fel vannak sorolva."
Szóval nem a távcsőn keresztül nézted meg. Remek! Megjegyzem ha lehetőséged lesz rá nézd meg a Szaturnusz gyűrűit személyes tapasztalatból mondhatom el hogy elképesztő látvány. S maga a Hold is az. Bár a felszíne kietlen de a becsapódás nyomok a felszínén azok teszik rendkívül érdekessé. Egy komoly távcsővel - ahogyan te magad is írod - szemlélve elképesztő részleteket tudsz megfigyelni.
S ehhez nem kell egy szoba mérető távcső. Buzdítalak rá hogy személyesen is kipróbáld s tölt el néhány éjszakát az égbolt fürkészésével. Maradandó élmény lesz garantálom. Ha nyáron tervezed a szemlélődést akkor szúnyog riasztót vigyél. :)))
"Az túl egyszerű magyarázat, hogy ezeket egy lény teremtette, nem az őskorban vagyunk, amikor a megmagyarázhatatlan dolgokat, vulkánkitörés, villámlás egyszerűen istenségeknek tartották."
Általános iskolás biológia. Ahhoz hogy a tojás megtermékenyüljön kell a kakas is. Csakhogy te át sem gondoltad a dolgot csak elkezdted szajkózni azt amit hallottál vagy olvastál. Könyörgöm nehogy azt hidd már hogy csak úgy létre jön a kiscsibe. A gólya hozza a gyereket. Ez nem ilyen egyszerű ám.
De akkor evezzünk komolyabb vizekre. Mi volt előbb a DNS vagy a fehérje?
"És hogy néz ki? Szakállas? Beszél is hozzád? Mire utasít?"
Ő nem ember. Miért lenne szakálla? Amit jelenleg tudni kell az embereknek az benne van az ő szavában. Tehát közvetlenül nem beszél hozzám. Az hogy mit vár el az embertől az is benne van a szavában. Ergo nem utasít. Hogy nézz ki? Olyan mint a fény. Hol úgy viselkedik mint az anyag hol úgy mint a hullám de egyik sem igazából. Még is mindkettő tulajdonságaival rendelkezik sőt ennél még jóval többel is.
"Idéztem belőle nem is egyszer. Viszont ki kéne olvasnod, hogy mindent megérts."
Mely hozzászólásaidban? Elég ha megadod a számát.
"Épeszű embereknek az."
Ki az épeszű? Ki dönti el hogy ki az épeszű? Aki eldönti hogy épeszű e valaki az annál ki döntötte el hogy ő épeszű?
"Tudod hány természetgyógyász van, aki kézrátétellel gyógyít? Vannak, akik operáció nélkül gyógyítanak rákos daganatokat. Különbség annyi, hogy ezzel istent játszhattál 2000 évvel ezelőtt, ma meg még el sem csodálkozunk rajta."
Tudod hány sarlatán is van? Operáció nélküli gyógyítás. Nézd meg ezt a filmet: Ember a Holdon
A vége felé van egy jó jelenet amikor a rákos beteg elmegy egy "csodadoktorhoz".
Egyébként akkor ez hogyan lehetséges? Ez nem tudományos eljárás a tudomány nem bizonyította ezen eljárás igaz voltát. Sőt azt mondják hogy csak azért működhet mert akik oda mennek azok hisznek benne s valójában a hitük által gyógyulnak meg.
De van itt egy kis tudományos tény is hogy növeljük a látókört.
"Akkor még csak feltevés volt,ma már tény,hogy a növények kommunikálnak egymással!És nem csak egymással,hanem pozitív-negatív reakciót mutatnak sokféle elektromágneses információra!
Főként öreg gyógynövényesek öntözik a vizeletükkel a növényeket vagy nyálazzák meg a magokat ültetés előtt!Így a növény azokat az anyagokat termeli amelyek a "gazda" betegségét gyógyítják!"
"Semmivel, érezték, hogy eljött az ideje. Mivel nincs időhöz kötve-milyen érdekes és véletlen- így várhatod örökké, ha 2012 dec.21-hez kötötték volna vagy más konkrét időponthoz, már nagy bajban lennétek.
Ezért sincs konkrét időponthoz kötve, így lehetett évezredes hülyítés belőle."
Ezzel bajok vannak. Először is. Amikor ment ez a fene nagy világvége hangulat mindent kitaláltak meteor ,napkitörés idegen űrhajó invázió.
De érdekes módon Jézus 2. eljöveteléről egy szó sem esett.
Pedig nincs időhöz kötve. Akkor miért nem hangoztatták? Tudod?
"Megvált valamitől, de Jézus kit váltott meg és mitől? Senkit, semmitől. Igazából, túl sok dologgal ruházták fel, szerényebben kellett volna, akkor most kevesebbet kéne magyarázkodni."
Akkor fussunk neki még egyszer. Szóval - "Miért mi is a megváltás? Hogyan kell csinálni? Miért nem sikerült ez az állításod szerint csak isteni tulajdonságokkal rendelkező Jézusnak?"
"Azóta mindent felül írt a Biblia nálad, feltétel nélkül elfogadod, a történetekről nem kérsz bizonyítást, nem kérdőjelezed meg."
Na ugye hogy kell a hit az ember életében. Te most ebben hiszel. Meg azt hiszed hogy nekem nincsenek kérdéseim? Hogy csak és kizárólag azt fogadom el amit egy ember mondd? Tényleg azt HISZED hogy a gyülekezet pásztorának nem szoktam kérdéseket fel tenni? Te tényleg azt hiszed hogy a gyakorikérdések.hu oldalon én magam még egyetlen egy kérdést sem tettem fel?
Már ne is haragudj de te akkor egy hihetetlenül naiv ember vagy.
"Azért plagizálás, mert olyan dolgokkal ruházták fel, ami nem volt neki, egyértelmű, hogy nem Dec. 25-én született, azt is más istenektől kapta. Viszont, senki nem tudja, mikor született, melyik évben, pláne a hónapot és napot.
A plagizálás nem azt jelenti, hogy akkor minden történés és tulajdonság lopott volt, nem , hanem azt, hogy a legfőbb történések voltak azok."
Hahó! Mondom nem dec. 25-én született. Akkor hogyan plagizálhatták más "istenektől"? Mert a Bibliában nem az áll hogy akkor született. Szóval ezt benézték vagy te nézted be vagy az nézte be aki ezt ráakarja kényszeríteni Jézusra. Mert a Biblia nem támasztja alá sőt ellentmondás van a kettő között. Persze ez csak az veszi észre a Bibliában aki elolvassa az ide vonatkozó részeket. Ezért is tiltották a Biblia olvasását anno. Mert akkor rájöttek volna arra hogy nem igaz amit mondanak nekik. De manapság már ez nem így van bárki elolvashatja hogy mi is áll a szent Írásban.
Azt mondod felruházták de a te "isteneid" velük kapcsolatban milyen próféciák voltak? Te magad írod hogy több olyan személy is volt aki Jézusnak adta ki magát. De ezt csak is akkor lehet elhitetni más emberekkel ha van alapja a dolognak. Persze lehet hogy néhány embert alap nélkül is be lehetne csapni. De nem az izraelitáknál mert ott nagyon szigorúak voltak a törvények s az ilyet gyorsan kirakták volna maguk közül. Az írások ott voltak letudták ellenőrizni hogy mi is a helyzet. voltak olyan dolgok amiket már évezredekkel korábban megjövendöltek az írásokban a Messiásról s voltak olyanok is amelyeket csak évszázadokkal korábban s így folyamatosan. De ha nem teljesítette volna be azokat az eseményeket vagy írhatnám úgy is hogy "követelményeket" akkor nem hittek volna neki széles körben. S azt se feledjük hogy a vérvonal nagyon is sokat számított akkoriban ezért is van leírva hogy ki kinek a fia meg rokon stb. A vérvonalat hogyan befolyásolod hogy pont úgy jöjjön ki ahogyan az meg van írva? Ja mely "isteneidnél" van vérvonal prófécia. Ennyi véletlen meg plagizálás nem létezik.
"Igazándiból nincs benne olyan, ami ma hasznosítani kellene. Az akkori embereknek készült, megfoadni, netán úgy élni, ahogy írja, nem egészséges dolog."
Tehát manapság nem tudnád hasznosítani a benne leírtakat. A helyedben én ilyet nem írnák le mert ez még egy Bibliát ismerő de nem hívő számára is azt jelentené hogy neked abszolúte nincs információd. Egy csomó olyan dolog amit leírnak a gyermekneveléssel meg a házassággal kapcsolatban a pszichológiai szakkönyvekben az benne van a Bibliában is. Persze más szavakkal van megfogalmazva. Ezt csak a példakedvéért írtam. Persze van még.
"Sehonnét, nem csinált ilyeneket, ezért kellett felruházni vele. Lehettek volna kreatívabbak, és nem ugyanazokat adni hozzá, melyek már ismertek voltak más istenségektől."
Eltelt majdnem 2000 év és a régészek nem találtak olyan írásokat amelyek azt támasztanák alá hogy Jézus nem cselekedte meg azokat a dolgokat amelyek le vannak írva a Bibliában.
Itt egy embernél összpontosult minden ő egymaga rendelkezett az össze tulajdonsággal amiről eddig szó volt. De azt is említsük meg hogy a tanítványok is rendelkeztek eme tulajdonságokkal. A te "isteneid" tanítványai rendelkeztek ezekkel a tulajdonságokkal?
S hogyan lehetséges az hogyha ez mind hazugság akkor nincs róla feljegyzés. Sőt üldözték ezeket az embereket s még is fenn maradt a kereszténység az életüket adták ezért. De nem csak a tanítványok hanem azok a görögök is ahol terjedni kezdett a kereszténység. Miért nem tértek vissza az előző "istenükhöz"? Hiszen a mienk is ugyan azt tudja amit a tiétek.
Ráadásul a mi istenünk miatt nem fognak bennünket üldözni a katonák s nem is ölnek meg minket. Hogy is van ez? Látod nekem az ilyen dolgok azok amik azt támasztják alá hogy igen is igaz ami le van írva a Bibliában. Az első századi keresztény üldözést a régészet is bizonyította. A kereszténység elterjedt az egész világon azok az "istenek" amikről te beszélsz azok meg már SZINTE csak a könyvekben léteznek.
"Dehogynem. Te is azok táborát erősíted. Példával, hiába mondod, hogy te nem adsz pénzt azoknak, akik nagy segélyösszegeket vesznek fel, ha a te adód is benne van."
Ha dolgozol akkor a te adód is benne van amelyik eljut az egyházhoz. Szóval akkor te is támogatod őket. Vagy akkor te is gyilkos vagy ,mert Magyarországon is van fegyver gyártás és ha az a fegyver pont egy olyan katonához kerül amelyik embert öl vele akkor te is részese vagy annak meg gyilkolásában. Hiszen a te adó forintjaidat arra használták fel hogy fegyvert készítsenek belőle és azzal a fegyverrel egy általad fizettet katona megölt egy embert. Tehát támogatod a háborút és a gyilkolást. Így te is gyilkos vagy.
Kijelenthetem?
"Valami tudományos könyvet vártam."
Nem fogok ezreket költeni egy könyvre amikor megtalálom itt a neten is de ha küldesz nekem könyvet akkor elolvasom. Bocs de vagyok én úgy eleresztve anyagilag. Tudom könyvtár. De a neten sokkal bőségesebb anyagot lehet találni. S gyorsabban is lehet keresni.
"A Biblia nem a valóság!"
A Biblia valóság! Ott van a kezedbe veheted megfoghatod ez a valóság! Sőt bele is olvashatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!