Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehet ez, csak kitaláció...

Hogy lehet ez, csak kitaláció Jézus története?

Figyelt kérdés

Krisna, Mithrász, Horusz, Atys, Dionüszosz stb,

- 12 tanítvány

- szűztől született

- Dec 25.-én született

- Csodákat tett

- 3. napon feltámadt

- keresztre feszítették

Hülyének néznek minket, hogy olyan történetet kerítettek köré, ami már sok régebbi istenségnél megvolt? Lehet, hogy semmi sem igaz Jézusból, csak egy hamis valami, hogy higgyenek.

2012. okt. 8. 12:28
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
 161/165 A kérdező kommentje:

Piri!

"Miért?"

Mert az életrajza nem olyan ember képét mutatja, mint amit lefest a Biblia. Egy mészáros volt, az pedig nem mossa kezeit holmi zsidók miatt.

"Gondolkozz! Honnét is van az a borda?"

A kérdés még mindig az, hogy itől hihetőbb a bordából való nő teremtése a bordából születésnél?

"Buta módon csinálta? Felül írni a törvényeket amelyeket ő maga alkotott ,miért lenne buta dolog?

Azért mindenható mert így csinálta meg."

Azért buta dolog, mert ha minden6ó, akkor egyszerűbben is megcsinálhatta volna, nem ilyen eszetlen módon, hogy a Napot álltja meg, aminek semmi köze az egészhez. De te is érzed, miért így van leírva, mert az író azt hitte, hogy a Nap kering a Föld körül, Földközpontú világot hitt. Ez is azt mutatja, hogy nem volt semmilyen isteni sugallatt a sztorik megírásakor.

"Ezt döntsd el magad! Nézz szét a világban! De azt is add hozzá a képlethez hogy ők akkor 99.9%-ban tökéletesek voltak."

Ez esetben lényegtelen, hogy tökéletesek voltak, a beltenyészet miatt az utódaik komoly bajokkal küzdöttek volna. Szerencsére egy szó sem igaz a történetből, különben nagy bajban lennék.

"Igen várom! De tudom hogy még néhány dolognak meg kell történnie. Amíg azok be nem következnek addig nem fogok készülődni."

Tehát annak ellenére várod, hogy már magad is tudod, a Jézus-sztori több sebből vérzik.

"Akkor átfogalmazom. Miért haltak meg azok az istenségek?"

Mithrász magára vette az emberek összes bűnét és maghalt értük. A 3. napon feltámadt.

"De mi van abban az esetben ha te vagy megvezetve azzal hogy az egész plagizáció. De valójában nem az.

Ebben az esetben mi lenne a helyzet?"

Sajnos ki kell ábrándítsalak és össze kell döntsem az utolsó mentsváradat, de Mithrász és Hórusz története sokkal régebbről ered, még Jézusnak se híre, se hamva nem volt. Hórusz története pl ősi, több ezer éves egypitomi hieroglifákon van megörökítve, tehát mindeféle plagizáció ésrá mondott hazugság kizárható.

"Mit nem gondolt volna azt hogy a hegyi beszédet már elmondta valaki Jézus előtt? "

A hegyi beszédnek semmi köze ahhoz, hogy a története plagizáció. Mondhatott ő ezer hegyi beszédet, nincs jelentősége.

"Na és akkor mi van? Mondom hogy az Újszövetség s benne Jézus tanítása a lényeg."

Az már valami, ha a Biblia felében nem hiszel, de hát már azt is tudod, hogy a Jézus-sztori sem igazi.

"De ha már akkor is létezett az a tanítás amit Jézus hirdetett akkor hol van az leírva?"

Elpusztult Atlantisszal, ugyanis Jézus az atlantiszi tanításokat vitte tovább, nem ő találta ki.

"A római történelemben nyoma van az apostoloknak nem csak a Biblia ír róluk "

Legalábbis vannak apostolok, melyekre azt mondatod, hogy na talán ők Jézushoz köthetők, de biztosan nem tudhatod.

"Jézus tanításait kihagytad a történetből."

Jézus egy tanító volt, egy próféta, ha csak így hirdetnék vele az igét, nem lenne gondom vele, de nem így megy, hanem isteni magasságba emelték, holott csak egy halandó ember volt, aki meg is halt.

"Na akkor ezt fejtsd ki!"

Ninc smit kifejteni ezzel kapcsolatban, magad is érted, ha nem, akkor az baj.

"Ezt a kérdést nem válaszoltad meg!"

Már egyszer mondtam, hogy ne tereld el a témát a lényegi dolgokról!

2013. jan. 22. 00:49
 162/165 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Mert az életrajza nem olyan ember képét mutatja, mint amit lefest a Biblia. Egy mészáros volt, az pedig nem mossa kezeit holmi zsidók miatt."

Máté 27:19 Mikor pedig a bírói székben ült, felesége ezt üzente neki: "Ne avatkozz ennek az igaz embernek a dolgába, mert sokat szenvedtem ma álmomban miatta."

Nem is saját ötlet volt hanem a felesége miatt tette. A másik meg az hogy Pilátus nem volt hülye. Nagyon is jól tudta hogy semmi olyat nem követett el Jézus amiért halál járt volna. Ha még erre sem jött volna rá hogy ki mozgatja a szálakat hogyan maradhatott volna életben a római politikában? Pilátus nem volt hülye mivel elakarta kerülni a lázadást így engedett a zsidóknak. De jelezte nekik azt is hogy ez nem az ő döntése. De azért egy kicsit "betartott" azoknak akik Jézus halálát akarták egy táblát szegeztetett Jézus feje fölé. Pedig nagyon is tiltakoztak a papok. Hiába! :))))

"A kérdés még mindig az, hogy itől hihetőbb a bordából való nő teremtése a bordából születésnél?"

Logikus! A bordának nincs méhe.

"Azért buta dolog, mert ha minden6ó, akkor egyszerűbben is megcsinálhatta volna, nem ilyen eszetlen módon, hogy a Napot álltja meg, aminek semmi köze az egészhez. De te is érzed, miért így van leírva, mert az író azt hitte, hogy a Nap kering a Föld körül, Földközpontú világot hitt. Ez is azt mutatja, hogy nem volt semmilyen isteni sugallatt a sztorik megírásakor."

Csak te gondolod azt hogy egyszerűbben is megcsinálhatta volna. Nem vagy tisztában a naprendszert irányító erőkkel. A másik dolog meg az hogy milyen hatása is lett volna annak ha a Földet állítja meg? Na ezért nem buta dolog az amit csinált.De nem is ez a lényeg.

Akkor ismét megkérdezem Jozsuénak miért is lett volna segítségére az ha tudja hogy mi hogyan kering? Nem! Ez csak azt mutatja ,hogy Jozsué szavai kerültek be a Bibliába az amit mondott.

"Ez esetben lényegtelen, hogy tökéletesek voltak, a beltenyészet miatt az utódaik komoly bajokkal küzdöttek volna. Szerencsére egy szó sem igaz a történetből, különben nagy bajban lennék."

Hát épp ez a lényeg már nem voltak tökéletesek amikor megszületett az első gyermekük.

Káin az egyik lánytestvérét vette feleségül. Ezt nyugodtan megtehette mert akkor még nagyon közel voltak a tökéletességhez. (de nem voltak teljesen azok)

Egyébként egy idő után maga a Teremtő tiltja meg az ilyen házasságot.

3Mózes 18:6 Senki se közeledjék egy vér szerinti rokonához sem azért, hogy fölfedje annak szemérmét. Én vagyok az ÚR.

"Tehát annak ellenére várod, hogy már magad is tudod, a Jézus-sztori több sebből vérzik."

Akkor hogy lehet az hogy olyan dolgok bekövetkeznek amik le vannak írva a Bibliában? 2000 évvel ezelőtt honét tudták hogy mik fognak történni napjainkban? Nekem nem vérzik a Jézus történet. Ha dettó ugyanazokat tanította volna amit a többi istenségek akkor igen akkor valóban "vérezne" a történet.

A válaszom IGEN ,várom!

"Mithrász magára vette az emberek összes bűnét és maghalt értük. A 3. napon feltámadt."

Na akkor csak megvagyunk váltva. Ez jó hír!

"Sajnos ki kell ábrándítsalak és össze kell döntsem az utolsó mentsváradat, de Mithrász és Hórusz története sokkal régebbről ered, még Jézusnak se híre, se hamva nem volt. Hórusz története pl ősi, több ezer éves egypitomi hieroglifákon van megörökítve, tehát mindeféle plagizáció ésrá mondott hazugság kizárható."

Remek! S te várod Hórusz visszatértét?

"A hegyi beszédnek semmi köze ahhoz, hogy a története plagizáció. Mondhatott ő ezer hegyi beszédet, nincs jelentősége."

Tényleg nincs jelentősége. Még az iskolákban is tanítják. S a legelterjedtebb könyv a világon a Biblia. A legtöbbet emlegetett beszéd a Bibliából a hegyi beszéd. De igen is van jelentősége mert nagy hatással van az emberekre a jézusi tanítás. Nem úgy mint az általad emlegetett istenségek. Izé....ők mit is tanítottak?

"Az már valami, ha a Biblia felében nem hiszel, de hát már azt is tudod, hogy a Jézus-sztori sem igazi."

Ne forgasd ki a szavaimat azt nem mondtam hogy nem hiszek benne. Ez NEM IGAZ!

Megint csak tévedésben vagy. Hiszem hogy Jézus igaz és azt is hiszem amit leírtak róla.

"Elpusztult Atlantisszal, ugyanis Jézus az atlantiszi tanításokat vitte tovább, nem ő találta ki."

Hát ez király! Ilyen jót már rég röhögtem. Elpusztult Atlantisszal de Jézus még is tovább vitte. Ő izé hogyan vihette tovább ha elpusztult? :D :D :D

Mikor is pusztult el Atlantisz? :)))))))

"Legalábbis vannak apostolok, melyekre azt mondatod, hogy na talán ők Jézushoz köthetők, de biztosan nem tudhatod."

Hát valakiket csak kivégeztek akik keresztényeknek adták ki magukat és rendelkeztek olyan képességekkel mint Jézus. Képesek voltak gyógyítani és halottat feltámasztani. S ami a legfontosabb tanítottak. S mindez Jézus halála után nem sokkal. Pál a császár előtt is beszélt a hitéről. Sőt a praetorianus gárda volt megbízva Pálnak az őrzésével. Nos az apostoli témát lezárom. Az apostolok léteztek és ez tény. Nem csak a Biblia támasztja alá. Mást írásos emlékek is vannak a történelemből amelyek ezt alá támasztják. Írtam már néhányat. A rómaiak tudtak írni és írtak is elég sokat. Hiszen nagyon is jól kiépített birodalmat igazgattak. Amelyben volt bürokrácia s ott volt még a római jog is amivel maga Pál is élt. Ezért is kerülhetett a császár elé. S ez nem véletlen.

"Jézus egy tanító volt, egy próféta, ha csak így hirdetnék vele az igét, nem lenne gondom vele, de nem így megy, hanem isteni magasságba emelték, holott csak egy halandó ember volt, aki meg is halt."

De mint korábban is írtam most nem az a lényeg hogy milyen is volt Jézus hanem az hogy mit tanított.

"Ezt mondod, miközben másként cselekedsz. Érthetőbben: bort iszol és vizet prédikálsz."

Na akkor ezt fejtsd ki!"

Ezt nem fejtetted ki!

"Akit megkereszteltek, az keresztény, és ők mind azok voltak! ez rossz neked, hiszen rosszat cselekedtek."

Mit jelent az a szó hogy keresztény?"

Ezt a kérdést nem válaszoltad meg! Már nem egyszer kérdeztem hogy miért nem lényeges dolog azt tudni hogy mit jelent az a szó hogy KERESZTÉNY?

Még mindig nem válaszoltál sem arra hogy mit jelent ,sem arra hogy miért nem lényeges. S van még egy kérdésem. Miért lenne ez terelés?

2013. jan. 22. 11:00
 163/165 A kérdező kommentje:

Piri!

"Máté 27:19 Mikor pedig a bírói székben ült, felesége ezt üzente neki: "Ne avatkozz ennek az igaz embernek a dolgába, mert sokat szenvedtem ma álmomban miatta."

Megint sikerült kiemelned egy meg nem történt párbeszédet. A bibliakutató ma már mind azt mondják, hogy ez nem történt meg, ráadásul a bibliai írói ilyen párbeszédekről semmit sem tudhattak, oda sem kerülhettek Pilátus közelébe, nemhogy a felségével folytatott beszélgetést halggassák meg. Ez az írói fantázi szüleménye, ami szintén a Jézus hitet erősíti, ezért találták ki.

"Nem is saját ötlet volt hanem a felesége miatt tette. A másik meg az hogy Pilátus nem volt hülye. Nagyon is jól tudta hogy semmi olyat nem követett el Jézus amiért halál járt volna. Ha még erre sem jött volna rá hogy ki mozgatja a szálakat hogyan maradhatott volna életben a római politikában? Pilátus nem volt hülye mivel elakarta kerülni a lázadást így engedett a zsidóknak. De jelezte nekik azt is hogy ez nem az ő döntése. De azért egy kicsit "betartott" azoknak akik Jézus halálát akarták egy táblát szegeztetett Jézus feje fölé. Pedig nagyon is tiltakoztak a papok. Hiába! :)))) "

Még egyszer mondom, ez a történet sosem történt meg, nyugodtan kérdezz meg egy szakavatott bibliakutatót a témában vagy olvasd el az általam is felhozott ézus-kutató könyvét, aki évtizedeket kutatott a témában, ő egyszerűen fantázia szüleményének tartja a biblia által leírt Pliátus képet. Az, hogy te elhiszed a történetet, huszadrangú kérdés az igazát illetően.

Pilátust a vérengzései és túlkapásai miatt hívták vissza Rómába, már ez is nevetségesség teszi, hogy megszánna egy zsidót, vagy mosná a kezeit. Senkit sem szánt meg, mindenkit azonnal elítélt vagy kivégeztetett.

"Logikus! A bordának nincs méhe."

Igen, az is logikus, hogy egy bordából nő születik.

"Csak te gondolod azt hogy egyszerűbben is megcsinálhatta volna. Nem vagy tisztában a naprendszert irányító erőkkel. A másik dolog meg az hogy milyen hatása is lett volna annak ha a Földet állítja meg? Na ezért nem buta dolog az amit csinált.De nem is ez a lényeg. "

Tehát azt akarod mondani, hogy nem tudta volna egyszerűbben megoldani? Akkor helyben vagyunk, mert ez azt mutatná, hogy nem minde6ó! Ha meg nem minde6ó, akkor a Napot sem tudta volna megállítani! Nos?:)))

Nem tudom, mennyire vagy képben a fizikával és a világegyetem működésével kapcsolatban, de van egy érzésem, hogy nem nagyon. Már levezettem neked, hogy a Nap megállítása hülyeésg, mivel nem az kering a Föld körül, ez egy téves és hibás mese, ami még a legegyszerűbb, legalapabb fizikai tudással rendelkezőknek is szemet szúr. Akkoriban, amikor a Földközpontú világban hittek ésszerű történetnek tűnhetett, ma nem az!

Na de hogy a kérdésdre is válaszoljak, aha Földet állítatta volna meg, akkor az alapvető hülyeségen kívül, legalább ésszerűnek tűnt volna. Viszont, a Föld megállításával megszűnt volna a gravitációs erő, azaz, mindenki kb 1500 km/órás sebességgel repült volna ki az űrbe:)))

"Akkor ismét megkérdezem Jozsuénak miért is lett volna segítségére az ha tudja hogy mi hogyan kering? Nem! Ez csak azt mutatja ,hogy Jozsué szavai kerültek be a Bibliába az amit mondott."

Nem tudom eldönteni, hogy szándékos teszed-e, hogy ilyen butaságokat kérdezel, vagy valóban ennyire...

Nem Józsué írta le a történetet, hanem az ismeretlen írók.

Mivel eleve e Nap megállításért fohászkodott, az is egyértelmű, hogy még isteni sugallattal sem tudták, hogy nem a Nap kering a Föld körül. Népbutítás ez a javából!

"Hát épp ez a lényeg már nem voltak tökéletesek amikor megszületett az első gyermekük."

Javaslom, hogy nézz meg pár Czeizel Endre előadást, hogy képben legyél a beltenyészetről. Ádaám és Éva torzszülötteiből nem lehetett volna emberi populáció, és ez bizonyított tény!

Az, hogy a bibliából vett idézetekkel akarod alátámasztani megintcsak a Biblia igazát, még komolytalanabbá teszi.

"Akkor hogy lehet az hogy olyan dolgok bekövetkeznek amik le vannak írva a Bibliában? 2000 évvel ezelőtt honét tudták hogy mik fognak történni napjainkban?"

Nostratamus honnan tudta, pedig ő ateista volt? Az ő jóslataihoz képest a bibliai jóslatok amatőr képzelgések.

Ráadásul azok közül nem lehet egyikre sem azt mondani, hogy bizonyosan beteljesült, csak belemagyarázni.

"Nekem nem vérzik a Jézus történet. Ha dettó ugyanazokat tanította volna amit a többi istenségek akkor igen akkor valóban "vérezne" a történet.

A válaszom IGEN ,várom!"

Tehát már magad is csak a Jézusi tanításokat pártolod, hiszen mondtam, hogy a plagizáció nélkül csak a Jézus ember marad. A tanításai meg bizonyítottan atlantiszi tudásból fakadnak, amit meg egyiptomból hozott magával az elveszett évek alatt, hiszen ott is járt, azaz tanulta a napkultuszt, az meg maga Hórusz. Magadtól is rájössz, vagy segítsek?:))

"Na akkor csak megvagyunk váltva. Ez jó hír!" Nekem mindenképpen, de hogy neked is?:) Tehát Jézus is azért halt meg, amiért Mithrász, és ő is a 3. napon támadt fel. Véletlen egybeesések ezek:))

"Remek! S te várod Hórusz visszatértét?"

Miért várnám, én egyikben sem hiszek, csupán rámutatok a vallások egyezésére. Nem vagyok hívő, tehát már a kérdésed is vicces.

"Tényleg nincs jelentősége. Még az iskolákban is tanítják. S a legelterjedtebb könyv a világon a Biblia. A legtöbbet emlegetett beszéd a Bibliából a hegyi beszéd. De igen is van jelentősége mert nagy hatással van az emberekre a jézusi tanítás. Nem úgy mint az általad emlegetett istenségek. Izé....ők mit is tanítottak? "

Nincs jelentősége, mivel Jézust, mint prófétát vagy tanítót el lehet fogadni. Viszont a hegyi beszédnek és a tanításainak nincs köze a plagizált istenes dolgokhoz.

Pont ez a tanító marad belőle, ha elvesszük azt, ami sosem volt az övé. Az, hogy a svindler könyv bekerült az iskolákban, nagyobb pusztítás, mint a dögvész.

"Ne forgasd ki a szavaimat azt nem mondtam hogy nem hiszek benne. Ez NEM IGAZ!

Megint csak tévedésben vagy. Hiszem hogy Jézus igaz és azt is hiszem amit leírtak róla. "

Dehát te magad ismerted be, hogy elhatárolódsz az ószövetségtől! Ez azt jelenti, hogy nem hiszel benne. Hiheted, hogy a Jézus történet igaz, de nincs más csak a hited, mert ésszerűen vizsgálva már átláthatsz a szitán, és éppen ezt próbálod elkerülni a tagadással, elutasítással és tereléssel, miközben pont magadat csapaod be és azt éred el, ami ellen valójában küzdesz, hogy nem ismered meg a való igazat.

"Hát ez király! Ilyen jót már rég röhögtem. Elpusztult Atlantisszal de Jézus még is tovább vitte. Ő izé hogyan vihette tovább ha elpusztult? :D :D :D

Mikor is pusztult el Atlantisz? :))))))"

Nevetni könnyű, de ezzel a témában való járatlanságod válik nyilvánvalóvá, azaz, beismerő vallomással ér fel.

Na de akkor csak neked, egy kis tudás: Az atlantiszi tudást az egyiptomiak vitték tovább, ezért voltak sokkal fejlettebbek a többi civilizációnál, mint materilásian, mind spirituálisan. Jézus járt egypitomban az elveszett évek alatt, tanulmányozta a napkultuszt és az atlantiszi tudást vitte tovább. Ebből táplálkozik az egész tanítása, ez az alapja. Ajánlom a témában Száraz György ismereteit.

"Hát valakiket csak kivégeztek akik keresztényeknek adták ki magukat és rendelkeztek olyan képességekkel mint Jézus. Képesek voltak gyógyítani és halottat feltámasztani. S ami a legfontosabb tanítottak."

mit szólsz ahhoz, hogy annyira vállták magukat, hogy megtagadták Jézust. Többször is.

Mondjuk érdekes egybesés ez is, hiszen Mithrászt is megtagadták:)))

"De mint korábban is írtam most nem az a lényeg hogy milyen is volt Jézus hanem az hogy mit tanított."

Akkor már nem számít, egyenesen lényegtelen momentum, hogy az isteni mivolta hazugság és Hórusztól plagizálták?

"Ezt nem fejtetted ki!"

Ne fárassz! Ennyi önkritkád sincs?

2013. jan. 22. 12:25
 164/165 anonim ***** válasza:

Vidiripi

De továbbra is fárasztalak.

"Ezt mondod, miközben másként cselekedsz. Érthetőbben: bort iszol és vizet prédikálsz."

Na akkor ezt fejtsd ki!"

Ezt nem fejtetted ki!

"Akit megkereszteltek, az keresztény, és ők mind azok voltak! ez rossz neked, hiszen rosszat cselekedtek."

Mit jelent az a szó hogy keresztény?"

Ezt a kérdést nem válaszoltad meg! Már nem egyszer kérdeztem hogy miért nem lényeges dolog azt tudni hogy mit jelent az a szó hogy KERESZTÉNY?

Még mindig nem válaszoltál sem arra hogy mit jelent ,sem arra hogy miért nem lényeges. S van még egy kérdésem. Miért lenne ez terelés?"

2013. febr. 9. 10:29
 165/165 anonim ***** válasza:
herkules sem letezik?
2015. aug. 15. 19:02
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!