Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehet ez, csak kitaláció...

Hogy lehet ez, csak kitaláció Jézus története?

Figyelt kérdés

Krisna, Mithrász, Horusz, Atys, Dionüszosz stb,

- 12 tanítvány

- szűztől született

- Dec 25.-én született

- Csodákat tett

- 3. napon feltámadt

- keresztre feszítették

Hülyének néznek minket, hogy olyan történetet kerítettek köré, ami már sok régebbi istenségnél megvolt? Lehet, hogy semmi sem igaz Jézusból, csak egy hamis valami, hogy higgyenek.

2012. okt. 8. 12:28
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/165 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kik ruházták fel Jézust?

" Olyan dologkat nagyítasz fel és rágódsz rajta, melyek kis pontok a kérdésben, miközben a lényeges dolgokon átsiklasz. Vajon miért?"

Azért mert a többit megválaszolta -a-. (37. komment)

"A Biblia írói nem a gondolkodó embereknek írták a művet, hanem a hinni akaróknak. Nos, márpedig a római elnyomás alatt csak ilyen emberek voltak."

Erre mi a bizonyíték? Arra hogy csak és kizárólag a "gondolkodó" embereknek íródott a Biblia. Öööö....izé és ami előtte íródott?

"Gratulálok hozzá, ezért számíthatok rád, hogy elmész egy könyvtárba és utána jársz a többi istenségeknek, és veszed a fáradtságod és megismered őket? Végül is Jézus híve vagy, legalább megismered azokat az istenségeket, akikből az ő története is táplálkozott."

Kértem hogy legalább két könyv címét és szerzőjét add meg. Eddig nem tetted. Így nincs motivációm.

"Nem mondod?:) "

Így van. Írom! :)))

"Amiért ma is képesek a hivők a halálba menni. Ismered Jim Jonest és a vallásos szektáját? 923 tagját vette rá a mérgezéses öngyilkosságra... mindezt a vallás miatt."

Már bocs de a keresztények nem lettek öngyilkosak hanem leölték őket azért nem egy a kettő.

"Nem értem a kérdésed, hiszen eleve hazugságra épül,.."

Nem épül hazugságra.

"...hiszen egyre több embernek nyílik fel a szeme és gondolkodik, mert ismétlem, a Bibliát nem a gondolkodó embereknek írták."

Igen így van és kezd el hinni.

"Szerintem szándékosan csinálod, már tudom.:)"

Mit csinálok szándékosan?

"A zsidóknak és a nem zsidóknak, akik a holokauszttól szenvedtek, vajon volt-e szabad akarata?:)"

Igen volt a varsói gettó lázadás. Meg akik elmenekültek Amerikába.

De ezzel az erővel az összes megölt ,megkínzott vagy egyéb módon bántalmazott embert felsorolhatnád.

"Igen, manapság is vannak buta emberek, bármilyen meglepő is, de már jóval kevesebben, és kevésbé megvezethetőek, mint az ókorban."

Na ehhez hit kell. Nagy a te hited. Lehet hogy jobban hiszel mint én.

"Nem tudhatod, és nem lehetsz biztos a teremtésben, csak hihetsz benne."

De igen tudom! Pedig negyed részét sem láttam annak amit a tudósok.

"A tudomány, vallás nélkül sánta, a vallás tudomány nélkül vak. "

(Albert Einstein)

2012. okt. 17. 12:56
 52/165 anonim ***** válasza:
Utolso az 50. valaszra nem valaszoltal pedig erdekelne hogy a Mindenhato Isten hogy nem tud egyertelmuen kozolni dolgokat es ezert tele van a biblia ellentmondassokkal....
2012. okt. 17. 15:23
 53/165 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Utolso az 50. valaszra nem valaszoltal pedig erdekelne hogy a Mindenhato Isten hogy nem tud egyertelmuen kozolni dolgokat es ezert tele van a biblia ellentmondassokkal...."

Hasonlót írtam neked csak korábban. Akkor most 1:1? :))))

Szerintem most te jösz a kérdések megválaszolásával.

2012. okt. 17. 23:18
 54/165 A kérdező kommentje:

Piri!

"Kik ruházták fel Jézust?"

Egyrészt a biblia ismeretlen írói, másrészt a tanítványok.

"Azért mert a többit megválaszolta -a-. (37. komment)"

Dehogy válaszolta, ő is egy dolgon rugózik, Pareai Simeonon, a többihez hozzá sem szólt.

"Erre mi a bizonyíték? Arra hogy csak és kizárólag a "gondolkodó" embereknek íródott a Biblia. Öööö....izé és ami előtte íródott?"

Rosszul értelmezed, mert nem a gondolkodóknak íródott, hanem azoknak, akik feltétel nélkül hisznek, és nem gondolnak a dolgok mögé. Egy példa, a gondolkodó ember, mint Giordano Bruno a kor zsenije, mögé nézett a dolgoknak és nem hitt Jézus isteni mivoltában, egyszerű prófétának tarotta, egy mágusnak. Ő gondolkodott, sajnos máglyára vetették.

"Kértem hogy legalább két könyv címét és szerzőjét add meg. Eddig nem tetted. Így nincs motivációm."

Legyen motiváció a megszerzendő tudás, ami tágítja a nézetedet a témában, amiben hiszel. Azért nem mondok könyveket, mert engem is érdekel, hogy mit ajánl majd neked a könyvtárosod. Kíváncsian várom.

"Már bocs de a keresztények nem lettek öngyilkosak hanem leölték őket azért nem egy a kettő."

Önszántukból cselekedtek, és ez csak egy szekta a sok ezerből, akik a valásos hit által mentek a halálba. remélem érted, hogy mire hoztam fel a példát eredetileg, és nem kalandozol el?:)

"Nem épül hazugságra."

Már hogyne, hiszen a teremtés hazugság, hiszen az ősrobbanásra bizonyíték, tények vannak. Arról nem beszélve, hogy a Föld nem lapos. No meg Jézus isteni mivolta is hazugság, hiszen bizonyítottan plagizálás történt:)

"Igen így van és kezd el hinni."

Nem úgy tűnik, egyre többen gondolkodnak.

"Mit csinálok szándékosan? "

Még rosszabb, hogy magad sem vagy tisztában vele:(

"Igen volt a varsói gettó lázadás. Meg akik elmenekültek Amerikába.

De ezzel az erővel az összes megölt ,megkínzott vagy egyéb módon bántalmazott embert felsorolhatnád."

Újra felteszem a kérdést, volt-e szabad akaratuk azoknak, akik istenhez imádkoztak, mégis a kemencében végezték?

"Na ehhez hit kell. Nagy a te hited. Lehet hogy jobban hiszel mint én. "

Nekem van hitem, de ez nem vallásos hit, nekem nincs szükségem egy mindenhatóra, főleg nem a bibliai istenre.

"De igen tudom! Pedig negyed részét sem láttam annak amit a tudósok."

Pedig maga az egyház is változik, pl a Vatikánnak már külön csillagvizsgálója van és kimdta azt is, hogy több milliárd bolygó létezik és máshol is lehet élet. Azt is elismerte a pápa, hogy nem a Föld a mindenség közepe? Tudod, hogy mit jelentenek ez?:))

"A tudomány, vallás nélkül sánta, a vallás tudomány nélkül vak. "

(Albert Einstein)

Einsten hivő volt, de a tudományt előtérbe helyezte, viszont teljességgel elutasította a bibliai istent.:)

2012. okt. 18. 01:03
 55/165 anonim ***** válasza:

Azért kell próbára tenni mert az akkor még tökéletes teremtménynek szabad akarata van. Tudta jól hogy azt az egy dolgot nem szabad. De még is úgy döntött hogy megteszi. Pedig nagyon is jól tudta hogy az tilos mert előre közölték vele/velük. Maga a Teremtő. Szerintem épp ezért volt és van manapság is szabad akarat az embernek.

Tudom hogy NEM az enyém de még is elviszem. Ez az egyik döntési lehetőség és akkor is megtudom ezt tenni ha tudom hogy nem lenne szabad. A másik meg az hogy otthagyom. Pedig ha akarnám akkor elvihetném.

De ha lenne bennem valami ami meg gátol abban hogy elvigyem pedig nagyon szeretném elvinni de nem tudom megtenni mert valami nem engedi. Na az akkor már nem szabad akarat. Az inkább programozás.

Erre azt irhatom hogy sokszor hasonlitjak Istent egy szereto apahoz aki a gyermekevel viselkedik.Ugye az apa megakadalyozzha hogy a gyerek roszat tegyen (mondjuk kiveszi a gyufat a kezebol vagy olyan helyre teszi hogy elerhetetlen legyen szamara) mert tudja hogy hiaba magyarazza a gyereknek nem szabad mert ugyis megteszi.Hasonlo a vedo oltas esete szegeny gyereknek magyarazhatod hogy a szuri nagyon sokat er egeszsegileg es elengedhetetlenul fontos o nem fogja megerteni de te mint szereto apa megis beoltatod figyelmen kivul hagyvan a gyermek szabad akaratat es valasztasi lehetoseget......

Ergo Isten is ezt megteheti mert Mindenhato mmindennek tudja a kovetlezmenyet es ha egy szereto Isten.......akkor nem taszitja romlasba az embert.....

Vagy talán manapság buták az emberek mert soha annyi tudás nem létezett a Földön mint manapság mégsem ismerik fel hogy mindaz ami körülvesz bennünket és mi magunk is az nem véletlenül jött létre hanem teremtés által.

De mindezek ellenére tény hogy a kereszténység alig hogy megjelent máris üldözték ahogyan csak lehetett pusztították akár a híveket akár magát az írásokat. S mindezek ellenére még is fenn maradt

Ez propaganda.Kinaban a csaszarok nem uldoztek a keresztenyeket olyan korban amikor Europaban elkepzelhetetlen lett volna egy budhista szerzetes.....

Mikor majd inkvizicios szinten uldozik oket akkor majd elhiszem addig is maradjunk a tenyeknel.

Kulomban igaza lesz a szlovaknak romannak szerbnek hogy mi irtottuk oket tuzzel vassal oszt megis fenmaradtak az ezer eves elnyomas allat.......

Hmm legalabb tudjuk honnan is szarmazik ezen hazugsaggyar....persze hogy a keresztenyektol.Nezd csak meg a kereszteny romat milyen emleket alitott a hunokrol es a vandalokrol?????

Ha megnezed a Viasat History adasan Terry Jhons Barbarok cimu adasat rajosz hogy a romaiak akik keresztenyek voltak hisz 500-ban mar allamvalas volt menyire primitiv ajjal paraszt semmirekello alja es gane nep volt az ugynevezett "barbarokkal" szemben.Csak annyit arulok el hog ymig a hunoknak volt irasuk es boldog boldogtalan tudott irni olvasni addig a dicso Romaban

cak a papok kivaltsaga volt no meg egynehany hivatalnoke.......(mivel a tudas hatalom...ezr tudtak akkor is)

A vandalokrol meg anyit hogy nem romboltak foldig semmit azrt nem allitom hogy nem vittek kincseket el de nem romboltak varosokat szemben a romai propaganda anyira erros volt hpogy aztan ma neveld ki az emberbol azt a tevhitet hogy a vandal rombolt barbar modon.....

Remelem eleg ennyi es tobb propagandat nem irsz tamaszkodja a tenyekre akarmilyen keseru is mert a fenti irasom is bizonyitja menyire sotet buta volt az europai ember.......

2012. okt. 18. 11:39
 56/165 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Mivel külön nevet adtál nekem akkor én is így teszek.

Emese!

"Egyrészt a biblia ismeretlen írói, másrészt a tanítványok."

Ismeretlen!!!!!!!?????? Kinek? Neked?

Szóval a tanítványai ruházták fel.

Oké legyen így. Akkor gondolkodjunk.

Elméletben: A tanítványok felruházzák Jézust mindenféle tulajdonsággal.

De mi ennek az értelme? Mi motiválta őket?

Viszont nem rettenthetetlen harcost kreáltak hanem egy tanítót akik gyógyított is. Pedig Izrael ekkor római megszállás alatt volt.

"Rosszul értelmezed, mert nem a gondolkodóknak íródott, hanem azoknak, akik feltétel nélkül hisznek, és nem gondolnak a dolgok mögé. Egy példa, a gondolkodó ember, mint Giordano Bruno a kor zsenije, mögé nézett a dolgoknak és nem hitt Jézus isteni mivoltában, egyszerű prófétának tarotta, egy mágusnak."

Giordano Bruno a katolikus egyház által alkotott dogmát támadta s nem a Bibliát s nem Jézust.

Érdekes ember ez a Bruno.

"Tovább utazva Wittenbergben áttért az evangélikus hitre, és vendéglátói jóindulatát elnyerve arról zengedezett, hogy a világszellem Egyiptom és Asszíria, Görögország és Róma után most a Német-római Császárságban van jelen, és elénekelt egy dicsőítő éneket Lutherről, mint a pápaság elleni küzdelem harcosáról. Itt élt két évet. Aztán munkatársaival támadt viták miatt ismét továbbvonult. Bárhol is tartózkodott, mindig konfliktusba keveredett. 1588-ban Prágában élt. II. Rudolf császár, aki egyébként a legzűrzavarosabb tanokat hirdető okkultisták mecénásaként működött, 300 tallért adott Brunonak, csak hogy elhagyja a várost.

Tübingenben elhatározták, hogy "emberségesen fognak vele bánni, hogy ne tartózkodjon itt tovább", és 4 tallért ajánlottak fel neki, ha minél hamarabb eltűnik onnan.

Helmstedt volt a következő állomása, ahol három értekezést írt a mágia témakörében. Új, evangélikus hittestvéreit olyannyira sokkolta ezekkel, hogy a helyi plébános és szuperintendens kiátkozta őt."

"Legyen motiváció a megszerzendő tudás, ami tágítja a nézetedet a témában, amiben hiszel."

Miből gondolod hogy nem olvasok olyan írásokat amely érdekel? Korábban azt írtad hogy ezek a történetek mindenki számára ismertek voltak. De honnét? Izraelben hogy lehetséges az hogy ilyen történetek ismertek voltak? Ott monoteizmus volt már akkor is.

"Önszántukból cselekedtek, és ez csak egy szekta a sok ezerből, akik a valásos hit által mentek a halálba. remélem érted, hogy mire hoztam fel a példát eredetileg, és nem kalandozol el?:)"

Nem értem! Miért lenne példa az öngyilkosság és mire?

"Már hogyne, hiszen a teremtés hazugság, hiszen az ősrobbanásra bizonyíték, tények vannak. Arról nem beszélve, hogy a Föld nem lapos. No meg Jézus isteni mivolta is hazugság, hiszen bizonyítottan plagizálás történt:)"

Ősrobbanás: De mi volt az ami elindította a robbanást?

1. Semmiből nem lesz valami. (alapvető fizika az anyag nem vész el csak átalakul)

2. Ha már volt anyag az ősrobbanás előtt az honnét lett? Apropó anyag: - Hogyan lett az anyagnak tömege?

Tágítsd a nézetedet! [link]

Most csalódtam! :(((

Lapos Föld? Ez annyira szánalmas téma hogy hihetetlen.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..

Olvasd el ezt! Ezzel én nem vagyok hajlandó foglalkozni!

"Igen így van és kezd el hinni.

Nem úgy tűnik, egyre többen gondolkodnak. "

Akkor majd döntenek a számok.

"Még rosszabb, hogy magad sem vagy tisztában vele:("

Lehet hogy te sem ha nem sikerült megfogalmaznod. :)))

"Újra felteszem a kérdést, volt-e szabad akaratuk azoknak, akik istenhez imádkoztak, mégis a kemencében végezték?"

Igen!

"

Nekem van hitem, de ez nem vallásos hit, nekem nincs szükségem egy mindenhatóra, főleg nem a bibliai istenre."

Hit csak egyféle van. Csak te ezzel nem vagy tisztában. Az hogy ki miben hisz na az már millió vagy milliárd féle is lehet.

"Pedig maga az egyház is változik, pl a Vatikánnak már külön csillagvizsgálója van és kimdta azt is, hogy több milliárd bolygó létezik és máshol is lehet élet. Azt is elismerte a pápa, hogy nem a Föld a mindenség közepe? Tudod, hogy mit jelentenek ez?:))"

Ki a francot érdekel rajtad kívül hogy a Vatikán mit mond és mit ismer el. Mert hogy engem nem az biztos.

Ezeket a dolgokat már általános iskolában tanultam. A földönkívüli élet az egy más téma. Attól függ milyen formáját értjük alatta.

"Einsten hivő volt, de a tudományt előtérbe helyezte, viszont teljességgel elutasította a bibliai istent.:)"

S te mint Einstein szakértő ezen állításod mire alapozod?

2012. okt. 18. 11:58
 57/165 anonim ***** válasza:

"Pedig maga az egyház is változik, pl a Vatikánnak már külön csillagvizsgálója van és kimdta azt is, hogy több milliárd bolygó létezik és máshol is lehet élet. Azt is elismerte a pápa, hogy nem a Föld a mindenség közepe? Tudod, hogy mit jelentenek ez?:))"

Ki a francot érdekel rajtad kívül hogy a Vatikán mit mond és mit ismer el. Mert hogy engem nem az biztos."

Hát ezzel a 2 egymásutáni megjegyzéseddel ütötted ki magad.A Vatikánnak ez meg az van és a Pápa is megmondta, de Téged nem érdekel, hogy mit mond a Vatikán.Hogy is van ez? Most nem érdekel, de a Vatikán (Pápa) kijelentésével példálózol. Apám! Szerintem ez is képmutatásnak számít vagy te sem tudod, hogy mi van.

2012. okt. 18. 12:56
 58/165 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Az még hagyján hogy ékezetek nélkül írsz. De hogy idéző jelet sem használsz az már tényleg rendkívül zavaró. Mind két problémára van megoldás.

Élve a kérdező szavaival: Tágítsd a nézetedet!

Valóban Isten gyermekei vagyunk. De ugyan akkor intelligenciával és értelemmel is felruházott gyermekek vagyunk.

Minden fáról ehetett Ádám csak arról az egyről nem. S Ádám ezt be is tartotta. Mert először egyedüli ember volt a kertben. "...mert tudja hogy hiaba magyarazza a gyereknek nem szabad mert ugyis megteszi."

Ádám miért nem tette meg? Elvileg hiába magyarázzunk a gyereknek.

Állandóan jössz nekem a butasággal. Kezdem azt hinni hogy te is az vagy.

A kérdéseimre most sem válaszoltál. De ugorjunk.

Ádám éli mindennapjait a kertben. Nevet ad az állatoknak bejárja birodalmát megfigyeli a növényeket az állatokat és mindent ami körülveszi. De azt is látja hogy az állatoknak van párja s szomorkodni kezd mert magányos annak ellenére hogy a mennyei Atyával bármikor beszélgethet ha akar. Látja az hogy szomorkodik az ember erre alkot neki egy segítőtársat Évát. Egy nőt.

Feltételezem tisztában vagy azzal hogy a nők érzelmesebbek a férfiaknál.

Ezt tudja a gonosz is ezért is Évát környékezi meg s az érzelmeire hatva viszi a bűnbe. De Éva is nagyon jól tudja hogy arról az egy fáról nem szabad ennie. De mai szóhasználattal élve jó volt a "piár" szöveg amit a kígyó adott elő. Csábító volt! "...olyanok lesztek, mint az Isten: tudni fogjátok, mi a jó, és mi a rossz."

Ebben az egyben nem hazudott a kígyó. De abban igen hogy nem fognak meghalni. Mert meghaltak ,de nem csak ők.

Szóval ebben az esetben "apa" nem tette olyan helyre a "gyufát" hogy a gyerek ne érje el. S Isten nem taszította romlásba az embert: Az ember mindkettő teljesen tisztában volt azzal hogy arról az egy fáról NEM LEHET ENNI még csak ne is érintsék. Teljesen szabad akaratából döntött így minden információ a rendelkezésére állt tehát tudott ahhoz hogy döntést hozzon. Ha a "gyufa" elérhetetlen helyen van akkor nincs döntési lehetőség. Miért? Mert csak egy választása van az embernek nem nyúl hozzá mert nem is tud így természetesen nem fog hozzá nyúlni. De ez nem az ő döntése hanem másé. Az az igazi döntés amikor "A" vagy "B" közül választhatók. S mindkét lehetőség elérhető. Az nem választás igazából ha az egyik búra alatt van. Szabad akarat!

"Ez propaganda.Kinaban a csaszarok nem uldoztek a keresztenyeket olyan korban amikor Europaban elkepzelhetetlen lett volna egy budhista szerzetes....."

De drága vagy! Viszont én az első századról beszéltem amikor MEGJELENT a kereszténység.

"Mikor majd inkvizicios szinten uldozik oket akkor majd elhiszem addig is maradjunk a tenyeknel."

Maradjunk a tényeknél! Helyes! Akkor talán kezdheted is a felsorolást.

"Kulomban igaza lesz a szlovaknak romannak szerbnek hogy mi irtottuk oket tuzzel vassal oszt megis fenmaradtak az ezer eves elnyomas allat......"

Épp hogy megjelentek ezek a nemzetek és a magyar már is üldözni és irtani kezdte őket meg a kultúrájukat akár írásos vagy más egyéb dologról legyen szó?

"Ha megnezed a Viasat History adasan Terry Jhons Barbarok cimu adasat rajosz hogy a romaiak akik keresztenyek voltak hisz 500-ban mar allamvalas volt menyire primitiv ajjal paraszt semmirekello alja es gane nep volt az ugynevezett "barbarokkal" szemben."

Mivel nem olvastad a Bibliát így megvagy vezetve kedves barátom. Egyébként tisztában lennél vele hogy ők nem voltak hívő keresztények. (rómaiak)

A válogatott trágárságaidból ítélve te sem vagy az.

Viszont figyelmeztetlek hogy az ilyen trágárságok okot adhatnak a válaszod törlésére.

" A gyűlöletkeltésért, mások sértegetéséért, provokálásért, vállalkozásod, weboldalak reklámozásáért, trágárkodásért, rasszista írásokért, több kérdés ugyanazokkal a válaszokkal történő végigspameléséért, közízlés megsértéséért kitiltás jár, így ilyen válaszokat ne írj!

Fenntartjuk a jogot, hogy válaszodat (ha nem tartod be a fenti szabályokat), további különösebb indoklás nélkül töröljük."

Idézet a GyakoriKérdések.hu szabályzatából. Vedd figyelembe!

"A vandalokrol meg anyit hogy nem romboltak foldig semmit azrt nem allitom hogy nem vittek kincseket el de nem romboltak varosokat szemben a romai propaganda anyira erros volt hpogy aztan ma neveld ki az emberbol azt a tevhitet hogy a vandal rombolt barbar modon.....

Remelem eleg ennyi es tobb propagandat nem irsz tamaszkodja a tenyekre akarmilyen keseru is mert a fenti irasom is bizonyitja menyire sotet buta volt az europai ember......"

Szerintem ennek semmi köze nincs a témához amiről mi itt beszélgetünk. Igazából nem is értem hogy hova akarsz ezzel kilyukadni.

De ami roppantul érdekelne az ez:

"az hogy az europai ember ose menyire buta volt ....igaz hogy most fejlett technologiaval rendelkezik de azt nem valasanak koszonheti ...... "

Datálnád a jobb beazonosíthatóság miatt hogy mikortól is beszélünk az európai ember őséről aki buta volt!

A 43. hozzászólásodban fejtegeted ezt a dolgot de még nem bontakozott ki teljesen a lényeg ezért is tértem rá vissza. Mivel számomra még mindig kérdéses hogy ki az európai ember őse és mikortól. Meg az is hogy miért is olyan buta.

2012. okt. 18. 12:57
 59/165 anonim ***** válasza:

Vidiripi

57. kommentelő!

"Most nem érdekel, de a Vatikán (Pápa) kijelentésével példálózol."

Hol és mikor példálóztam a Vatikán kijelentésével? Segítenél?

2012. okt. 18. 13:10
 60/165 anonim ***** válasza:
0%

"Ádám miért nem tette meg? Elvileg hiába magyarázzunk a gyereknek.

Állandóan jössz nekem a butasággal. Kezdem azt hinni hogy te is az vagy.

A kérdéseimre most sem válaszoltál. De ugorjunk."

Nos csak hogy ne maradjanak el az idezojelek.

Erdekes a kerdes de engem ez nem erdekel hanem az hogy miert tette meg es ha ezt Isten tudta aki szereto Isten miert hagyta.....

Mert ha hagyja akkor barmikor megegyszer megtortenhet hiaba jott Jezus....

"Épp hogy megjelentek ezek a nemzetek és a magyar már is üldözni és irtani kezdte őket meg a kultúrájukat akár írásos vagy más egyéb dologról legyen szó?"

:) Eppen hogy nem ezert is maradhatott fen mert amit igazan uldoznek az elpusztul ha kiartoan uldozik.....

Tehat olyan uldoztetesben mint most a hataron tuliaknak nem volt reszuk kulonben szepen elfogytak volna.....

"Szerintem ennek semmi köze nincs a témához amiről mi itt beszélgetünk. Igazából nem is értem hogy hova akarsz ezzel kilyukadni. "

Oda hogy propagandat folytatott es ma is folytat a keresztenyseg meghamisitva a tenyeket.......hogy igy meg ugy szenvedtek aztan megis fenmaradtak hogy igy meg ugy vandalok es barbarok aztan kisul hogy a feher ember volt inkabb a primitiv barbar....

Latod ez az amire a 43 hsz ben celoztam .Ezek olyan primitiv emberek voltak hogy elhittek akar Hofeherket a het torpevel folleg ha pap mondta.....

Ezert hisznek ma is egy olyan Mindenhato Istenben aki:

1. Megteremti a tokeletes embert

2.Gondol egyet es megteremti a Satant (aki tokeletlenne valt tehat valami baj volt vele vagy inakbb az alkotojaval?????)

3.Kirpobalja az embert elfelejtven hogy tokeletes ezert nem kell rpobara tenni

4.Feledekeny azt gondolja hogy az ember tokeletlen nosza tegyuk probara elfelejtven hogy tokeletlen embert nem teszunk probara szeretetbol

5.Kiszurt sajat magaval

Aki ezen istenben hisz az szinten buta.A Jo Isten ezzel szemben biztosan letezik csak az nem a bibliai isten.....

2012. okt. 18. 16:06
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!