Hogyan taníthatta valamikor is a Biblia a lélekvándorlást, ha pont az ellenkezőjét tanítja?
Ha te is összefüggéseiben vizsgálnád az írást, akkor Ezékiel könyve 18:4 előtt olvashattad volna a 18:2-t is.
Így világos lenne neked is, miről van szó:
Izrael fiai közt egy mondás járta, melynek értelme az volt, hogy az atyák követtek el vétket, és a fiúk bünhődnek érte.
Erre mondta az Úr, hogy aki vétkezett, annak kell meghalnia, nem másnak.
Aki pedig jót cselekszik, és megtartja Isten törvényeit, az él.
"Ti csak kerülgetitek a témát, mint macska a forró kását, vagy mer rá válaszolni is valaki?"
Ez is egy durván hazug retorikai fogás, hisz te magad linkelted be a kérdést, ahol mertünk rá válaszolni, sőt, meg is válaszoltuk.
Ellenben most is van 2 kérdés is itt a GyK-n, amire a Jehova Tanúi NEM MERNEK válaszolni. Az egyik éppen te vagy.
Ki tanít lélekvándorlást??
Előbb legalább ismerd meg a keresztény tanítást, mielőtt hülyeségeket írsz...
Téged minősít, nem minket.
Kedves 17:47-es! Az előtted szóló értette a kérdést, nem is azzal volot baja, hanem a mai 11:09-sel, akinek hozzászólását gondolom, nem olvastad, mert haszontalannak lett minősítve, és alapból nem látszik a többi közt (csak ha a kis négyzetet kipipálod).
A 11:09 írta, hogy a Tanúk válaszai lerántották a leplet a "lélekvándorlás hamis tanításáról".
Ezért írtam én is, hogy ennek a hozzászólónak fogalma sincs, miről beszél.
Tehát, ha kezdettől elismerted, hogy a 'lélek' jelentése lehet az ember élete, akkor meg mindig ott a kérdés, hogy a Máté 10:28-ban miért nem lehet ez a jelentése?
Az Ez. 18:4-es verse, a történettől függetlenül is azt irja, hogy a lélek meghalhat és még mindig a két végletet képviseli a Bölcsesség könyve és az Ez. 18:4- es verse. Nektek ez nem ellentmondás?
De visszatérve a Máté 10:28-as verséről megkérdeztem, hogy mi a lélek jelentésében a különbség (ha van) a 20:28-hoz képest? Még mindig nem jött válasz. Elárulom, szerintem semmi, amennyiben mindkét helyen a lélek az egyén életét jelenti. Amint már írtam, sok fordítás (köztük a Károli is) a 20:28-ban az eredeti lélek helyett, 'életet' ír.
Tehát a te állításoddal ellentétben, a 10:28-as nem az egész embert jelenti (ezt a Tanú sem állította sehol), hanem ahogy a másik kérdésnél a Tanú részletesen kitárgyalta, annak életét. Tényleg bőségesen ki lett elemezve, ezért nem értem, hogy most miért érvelsz ezzel? Ha te vagy a vitapartnere a Tanúnak, akkor rosszul figyeltél!
Látod, így már világos, hogy miért nem érted, amit írok.
Hagyjuk a pszichológiai fegyvert és azt, hogy én hova tartozok. Ez egy másik kérdés és az általam firtatott kérdésekhez semmi köze.
A végére mégegyszer: adhatta-e Jézus az állítólagosan 'halhatatlan lelkét' a 20:28 szerint váltságul, vagy itt is az életéről van szó? Ha igen, akkor miért nem ez a helyzet a 10:28-ban? Mert akkor nem magyarázná a halhatatlanságot?
Köszönöm az eddigi válaszaid, és várom a többit.
Tehát, ha kezdettől elismerted, hogy a 'lélek' jelentése lehet az ember élete, akkor meg mindig ott a kérdés, hogy a Máté 10:28-ban miért nem lehet ez a jelentése?
Egyrészt azért, mert a "lélek" jelentése LEHET az ember élete. A Mt. 10:28 pedig életet ír, nem lelket.
Az Ez. 18:4-es verse, a történettől függetlenül is azt irja, hogy a lélek meghalhat és még mindig a két végletet képviseli a Bölcsesség könyve és az Ez. 18:4- es verse. Nektek ez nem ellentmondás?
Ezékiel "lelke" az ember életét jelenti. Tehát a földi életét, a testét, mint ahogy a legtöbbször ezt jelenti, ha az Ószövetségben azt olvassuk, hogy "meghal az ő lelke" vagy hasonlók. Tehát nem azt, hogy mindenestül megsemmisül.
De visszatérve a Máté 10:28-as verséről megkérdeztem, hogy mi a lélek jelentésében a különbség (ha van) a 20:28-hoz képest?
Nem lehet különbség, mert az egyik helyen lélek áll, a másik helyen élet.
Hagyjuk a pszichológiai fegyvert és azt, hogy én hova tartozok.
Nincs, csak még mindig nem értem, miért kell ezt szégyellni, miért nem vállalható ez a számodra?
A végére mégegyszer: adhatta-e Jézus az állítólagosan 'halhatatlan lelkét' a 20:28 szerint váltságul, vagy itt is az életéről van szó? Ha igen, akkor miért nem ez a helyzet a 10:28-ban? Mert akkor nem magyarázná a halhatatlanságot?
Azért mert ott ez a szó áll, itt meg az. Ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!