Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan taníthatta valamikor...

Hogyan taníthatta valamikor is a Biblia a lélekvándorlást, ha pont az ellenkezőjét tanítja?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy a lélekvándorlás alapja mindenképpen a "lélek" halhatatlannak hitt volta. Akkor miért mondják egyesek, hogy valamikor még benne volt, csak "kitörölték" a bibliából ezt a tant, hiszen a Biblia a "lélek" fogalmáról nem is tanít halhatatlanságot? Sőt az ellenkezőjét tanítja.
2009. júl. 11. 11:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/97 anonim ***** válasza:
23%
A Bibliát számos alkalommal átírták és elferdítették, ahogy jólesett a vezetőknek.
2009. júl. 11. 11:28
 2/97 A kérdező kommentje:

Ez a kérdés jól dokumentálható, lényegében a bibliában ma is ugyanazt olvassuk, mint 2000 éve.

De nem ez a kérdés.

2009. júl. 11. 12:01
 3/97 anonim ***** válasza:
49%

Egy újabb jehovatanús álkérdés a lélekhalandóság hamis tanításának terjesztésére!

gratulálok

Egy másik kérdésben (ott legalább nyiltan merte vállalni nézetét a Tanú) több oldalas vitában bizonyították, hogy a Biblia igenis tanítja és vallja a lélek halhatatlanságát.

Hogy a "kérdésedre" is válaszoljak, a Biblia soha nem tanította a lélekvándorlást, ezt te találtad ki, hogy terjeszthesd a Tanúk hamis tanítását.

Gratulálok az egyenességedhez...

2009. júl. 11. 12:20
 4/97 A kérdező kommentje:

Már elnézést, de a valóságnak semmi köze a te vádaskodásaidhoz és offolós szócséplésedhez!

A kérdés, amit kiírtam érthető válaszra vár.

Nem tudom mi van itt egyes emberekkel, több helyen azt olvasom, hogy így JT-i, meg úgy JT-i, meg álkérdéseik, stb. De nem válaszolnak a kérdésre, csak mellébeszélnek.

Miért, talán egyedül JT-i tudják, hogy a Biblia NEM tanítja a lélek halhatatlanságát? Én már sok olyan szöveget olvastam (tudósokét is), akik egyértelműen bizonyították, hogy az a "lélek" fogalom, amiről a Biblia ír, valójában nem egyezik azzal, amit ma a közhit a "lélekről" hisz, ennélfogva nem halhatatlan.

Nem tudom egyre gondolunk-e, de olvastam pár hónapja egy igen hosszúra nyúlt (több mint 160 válaszos) erről szóló oldalt itt, de ott pl. a JT-ja bizonyította érthetően ezt az igazságot.

A kérdésem itt arról szól, néhányan miért mondják, hogy régen benne volt a bibliában a lélekvándorlás tana? van rá konkrét bizonyítékuk?

Igenis jó néhányszór olvasható ez itt különböző kérdésekben, nem a JT-i találják ki!

2009. júl. 11. 12:48
 5/97 anonim ***** válasza:

Én másra emlékszem azzal a vitával kapcsolatban.

A Tanú egyszerűen visszavonult, nem tudta cáfolni a Bibliából vett idézeteket.

2009. júl. 11. 13:11
 6/97 anonim ***** válasza:
Egyébként a kérdésedre is válaszoltam: a Biblia sosem tanította a lélekvándorlást.
2009. júl. 11. 13:12
 7/97 anonim ***** válasza:

Abból, hogy 2 lélekfogalmo nem egyezik egymással, még nem következik a lélek halandósága.

Ügyesen elkerülted a nyilt színvallást, ezért most egyértelműen megkérdem: Jehova Tanúi közé tartozol?

2009. júl. 11. 13:14
 8/97 anonim ***** válasza:
82%

"Egy újabb jehovatanús álkérdés a lélekhalandóság hamis tanításának terjesztésére!"

A jehovatanúknak ez ki van adva házifeladatba.

"Ha pedig az Úr valami új dolgot cselekszik, és a föld megnyitja az ő száját, és elnyeli őket, és mindazt, a mi az övék, és elevenen szállanak alá pokolba: akkor megismeritek, hogy gyalázták ezek az emberek az Urat."

(IV. Mózes 16:30)

"És alászállának azok és mindaz, a mi az övék, elevenen a pokolra"

(Iv. Mózes 16:33)

"Szárazság és hőség nyeli el a hó vizét, a pokol azokat, a kik vétkeznek."

(Jób 24:19)

"És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében."

(Lukács 16:23)

"És a tenger kiadá a halottakat, a kik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, a kik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint."

(Jelenések könyve 20:13)

Az emberi lélek ugyanis Istenhez hasonló a halhatatlanság révén, érzéki természetét tekintve pedig az állatokhoz hasonlít. Amikor tehát valaki azt hiszi, hogy a lélek meghal a testtel, eltekint az Istennel való hasonlatosságtól és az állatokhoz való hasonlóságot veszi figyelembe. Ezekkel szemben mondja a Bölcsesség könyve: „Sem az erény jutalmát nem remélik, sem a tiszta lelkek díját nem tudják becsülni. Isten ugyanis halhatatlanságra teremtette az embert, és saját lényének képmásává tette.” (Bölcs 2,22-23)

Isten ugyanis halhatatlanságra teremtette az embert, és saját lényének képmásává tette.”

Idézet a Szentírásból(Bölcs 2,22-23

„A feltámadáskor nem házasodnak, férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az Isten angyalai a mennyben.” (Mt 22,30

"22Én pedig azt mondom nektek: Már azt is állítsák a törvényszék elé, aki haragot tart embertársával. Aki embertársát ostobának nevezi, állítsák a nagytanács elé. Aki azt mondja neki, hogy te bolond, méltó a pokol tüzére."

Mt, 5-22

29Ezért ha jobb szemed megbotránkoztat, vájd ki és dobd el! Inkább egy tagod vesszen oda, mintsem az egész tested a kárhozatra jusson. 30Ha jobb kezed visz bűnbe, vágd le és dobd el! Inkább egy tagod vesszen oda, mintsem az egész tested pokolba kerüljön.

Mt 5- 29-30

. 23És te, Kafarnaum! Vajon az égig emelkedel? A pokolba süllyedsz.

Mt 11-23

9Ha szemed okoz botrányt, vájd ki és dobd el, mert jobb, ha egy szemmel mész be az életre, mint ha két szemmel a pokol tüzére vetnek.

Mt 18,9

23Amikor a pokolban kínjai közt feltekintett, meglátta messziről Ábrahámot és kebelén Lázárt.

Lj 16,23

Az ÚrJézus nagyon komolyan figyelmeztet arra, hogy van pokol.

28Ne csodálkozzatok rajta! Mert elérkezik az óra, amikor a sírokban mindnyájan meghallják az Isten Fia szavát, és előjönnek. 29Akik jót tettek, azért, hogy feltámadjanak az életre, akik gonoszat tettek, azért, hogy feltámadjanak a kárhozatra.

Jn 5, 28-29

2009. júl. 11. 13:17
 9/97 A kérdező kommentje:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

Megtaláltam.

Elég egyértelműen cáfolva lett, és nem a Tanú hagyta válasz nélkül az érveket!

"Abból, hogy 2 lélekfogalom nem egyezik egymással, még nem következik a lélek halandósága."

Nem is csak abból következik, hanem pl. abból is, ami abban a hosszú párbeszédben le lett írva. Annak is az utolsó 5-6 oldala elég szerintem, mert ha jól emlékszem, mások is bele magyaráztak, helyenként elég durván és csak a mocskolódás szintjén. De a vége felé már nem.

A 'pokol' szó bibliai jelentése is egyértelműen ki lett már tárgyalva, de ez megint nem tartozik a kérdéshez.

Ma már pl. a katolikus egyház is kezdi eloltani a pokol tüzét, hiszen már 2-ik János Pál is finomított és azt mondta, hogy az nem egy szó szerinti hely, hanem inkább állapot. Persze a "hivatalos halhatatlanság tan" miatt mindenképpen életben kell tartani mindenkit valahol a halál után, de ez nem a Biblia verziója.

A kérdésem nem az, hogy mások kinek gondolnak engem, hanem az, hogy milyen érvekkel lehet alátámasztani, hogy régen benne volt a bibliában a lélekvándorlás tana?

Persze, ha a Biblia tényleg tanítaná a halhatatlan lélek fogalmát, úgy ahogy terjesztik róla, nem is lenne olyan nehéz belekeverni a l.vándorlását valami ügyes szófacsarással.

Lehet, hogy pont az a legütősebb érvük a keleti misztika híveinek, hogy a Biblia is tanítja a halhatatlan lélek fogalmát? Mert akkor sokan meg vannak tévedve szerintem.

2009. júl. 11. 14:05
 10/97 anonim ***** válasza:
82%

Az emberi lélek ugyanis Istenhez hasonló a halhatatlanság révén, érzéki természetét tekintve pedig az állatokhoz hasonlít. Amikor tehát valaki azt hiszi, hogy a lélek meghal a testtel, eltekint az Istennel való hasonlatosságtól és az állatokhoz való hasonlóságot veszi figyelembe. Ezekkel szemben mondja a Bölcsesség könyve: „Sem az erény jutalmát nem remélik, sem a tiszta lelkek díját nem tudják becsülni. Isten ugyanis halhatatlanságra teremtette az embert, és saját lényének képmásává tette.” (Bölcs 2,22-23)

"Amikor tehát valaki azt hiszi, hogy a lélek meghal a testtel, eltekint az Istennel való hasonlatosságtól és az állatokhoz való hasonlóságot veszi figyelembe."

pl jehovahamistanúi

2009. júl. 11. 14:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!