Hogyan taníthatta valamikor is a Biblia a lélekvándorlást, ha pont az ellenkezőjét tanítja?
Ez a kérdés jól dokumentálható, lényegében a bibliában ma is ugyanazt olvassuk, mint 2000 éve.
De nem ez a kérdés.
Egy újabb jehovatanús álkérdés a lélekhalandóság hamis tanításának terjesztésére!
gratulálok
Egy másik kérdésben (ott legalább nyiltan merte vállalni nézetét a Tanú) több oldalas vitában bizonyították, hogy a Biblia igenis tanítja és vallja a lélek halhatatlanságát.
Hogy a "kérdésedre" is válaszoljak, a Biblia soha nem tanította a lélekvándorlást, ezt te találtad ki, hogy terjeszthesd a Tanúk hamis tanítását.
Gratulálok az egyenességedhez...
Már elnézést, de a valóságnak semmi köze a te vádaskodásaidhoz és offolós szócséplésedhez!
A kérdés, amit kiírtam érthető válaszra vár.
Nem tudom mi van itt egyes emberekkel, több helyen azt olvasom, hogy így JT-i, meg úgy JT-i, meg álkérdéseik, stb. De nem válaszolnak a kérdésre, csak mellébeszélnek.
Miért, talán egyedül JT-i tudják, hogy a Biblia NEM tanítja a lélek halhatatlanságát? Én már sok olyan szöveget olvastam (tudósokét is), akik egyértelműen bizonyították, hogy az a "lélek" fogalom, amiről a Biblia ír, valójában nem egyezik azzal, amit ma a közhit a "lélekről" hisz, ennélfogva nem halhatatlan.
Nem tudom egyre gondolunk-e, de olvastam pár hónapja egy igen hosszúra nyúlt (több mint 160 válaszos) erről szóló oldalt itt, de ott pl. a JT-ja bizonyította érthetően ezt az igazságot.
A kérdésem itt arról szól, néhányan miért mondják, hogy régen benne volt a bibliában a lélekvándorlás tana? van rá konkrét bizonyítékuk?
Igenis jó néhányszór olvasható ez itt különböző kérdésekben, nem a JT-i találják ki!
Én másra emlékszem azzal a vitával kapcsolatban.
A Tanú egyszerűen visszavonult, nem tudta cáfolni a Bibliából vett idézeteket.
Abból, hogy 2 lélekfogalmo nem egyezik egymással, még nem következik a lélek halandósága.
Ügyesen elkerülted a nyilt színvallást, ezért most egyértelműen megkérdem: Jehova Tanúi közé tartozol?
"Egy újabb jehovatanús álkérdés a lélekhalandóság hamis tanításának terjesztésére!"
A jehovatanúknak ez ki van adva házifeladatba.
"Ha pedig az Úr valami új dolgot cselekszik, és a föld megnyitja az ő száját, és elnyeli őket, és mindazt, a mi az övék, és elevenen szállanak alá pokolba: akkor megismeritek, hogy gyalázták ezek az emberek az Urat."
(IV. Mózes 16:30)
"És alászállának azok és mindaz, a mi az övék, elevenen a pokolra"
(Iv. Mózes 16:33)
"Szárazság és hőség nyeli el a hó vizét, a pokol azokat, a kik vétkeznek."
(Jób 24:19)
"És a pokolban felemelé az ő szemeit, kínokban lévén, és látá Ábrahámot távol, és Lázárt annak kebelében."
(Lukács 16:23)
"És a tenger kiadá a halottakat, a kik ő benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, a kik ő nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az ő cselekedeteik szerint."
(Jelenések könyve 20:13)
Az emberi lélek ugyanis Istenhez hasonló a halhatatlanság révén, érzéki természetét tekintve pedig az állatokhoz hasonlít. Amikor tehát valaki azt hiszi, hogy a lélek meghal a testtel, eltekint az Istennel való hasonlatosságtól és az állatokhoz való hasonlóságot veszi figyelembe. Ezekkel szemben mondja a Bölcsesség könyve: „Sem az erény jutalmát nem remélik, sem a tiszta lelkek díját nem tudják becsülni. Isten ugyanis halhatatlanságra teremtette az embert, és saját lényének képmásává tette.” (Bölcs 2,22-23)
Isten ugyanis halhatatlanságra teremtette az embert, és saját lényének képmásává tette.”
Idézet a Szentírásból(Bölcs 2,22-23
„A feltámadáskor nem házasodnak, férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az Isten angyalai a mennyben.” (Mt 22,30
"22Én pedig azt mondom nektek: Már azt is állítsák a törvényszék elé, aki haragot tart embertársával. Aki embertársát ostobának nevezi, állítsák a nagytanács elé. Aki azt mondja neki, hogy te bolond, méltó a pokol tüzére."
Mt, 5-22
29Ezért ha jobb szemed megbotránkoztat, vájd ki és dobd el! Inkább egy tagod vesszen oda, mintsem az egész tested a kárhozatra jusson. 30Ha jobb kezed visz bűnbe, vágd le és dobd el! Inkább egy tagod vesszen oda, mintsem az egész tested pokolba kerüljön.
Mt 5- 29-30
. 23És te, Kafarnaum! Vajon az égig emelkedel? A pokolba süllyedsz.
Mt 11-23
9Ha szemed okoz botrányt, vájd ki és dobd el, mert jobb, ha egy szemmel mész be az életre, mint ha két szemmel a pokol tüzére vetnek.
Mt 18,9
23Amikor a pokolban kínjai közt feltekintett, meglátta messziről Ábrahámot és kebelén Lázárt.
Lj 16,23
Az ÚrJézus nagyon komolyan figyelmeztet arra, hogy van pokol.
28Ne csodálkozzatok rajta! Mert elérkezik az óra, amikor a sírokban mindnyájan meghallják az Isten Fia szavát, és előjönnek. 29Akik jót tettek, azért, hogy feltámadjanak az életre, akik gonoszat tettek, azért, hogy feltámadjanak a kárhozatra.
Jn 5, 28-29
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Megtaláltam.
Elég egyértelműen cáfolva lett, és nem a Tanú hagyta válasz nélkül az érveket!
"Abból, hogy 2 lélekfogalom nem egyezik egymással, még nem következik a lélek halandósága."
Nem is csak abból következik, hanem pl. abból is, ami abban a hosszú párbeszédben le lett írva. Annak is az utolsó 5-6 oldala elég szerintem, mert ha jól emlékszem, mások is bele magyaráztak, helyenként elég durván és csak a mocskolódás szintjén. De a vége felé már nem.
A 'pokol' szó bibliai jelentése is egyértelműen ki lett már tárgyalva, de ez megint nem tartozik a kérdéshez.
Ma már pl. a katolikus egyház is kezdi eloltani a pokol tüzét, hiszen már 2-ik János Pál is finomított és azt mondta, hogy az nem egy szó szerinti hely, hanem inkább állapot. Persze a "hivatalos halhatatlanság tan" miatt mindenképpen életben kell tartani mindenkit valahol a halál után, de ez nem a Biblia verziója.
A kérdésem nem az, hogy mások kinek gondolnak engem, hanem az, hogy milyen érvekkel lehet alátámasztani, hogy régen benne volt a bibliában a lélekvándorlás tana?
Persze, ha a Biblia tényleg tanítaná a halhatatlan lélek fogalmát, úgy ahogy terjesztik róla, nem is lenne olyan nehéz belekeverni a l.vándorlását valami ügyes szófacsarással.
Lehet, hogy pont az a legütősebb érvük a keleti misztika híveinek, hogy a Biblia is tanítja a halhatatlan lélek fogalmát? Mert akkor sokan meg vannak tévedve szerintem.
Az emberi lélek ugyanis Istenhez hasonló a halhatatlanság révén, érzéki természetét tekintve pedig az állatokhoz hasonlít. Amikor tehát valaki azt hiszi, hogy a lélek meghal a testtel, eltekint az Istennel való hasonlatosságtól és az állatokhoz való hasonlóságot veszi figyelembe. Ezekkel szemben mondja a Bölcsesség könyve: „Sem az erény jutalmát nem remélik, sem a tiszta lelkek díját nem tudják becsülni. Isten ugyanis halhatatlanságra teremtette az embert, és saját lényének képmásává tette.” (Bölcs 2,22-23)
"Amikor tehát valaki azt hiszi, hogy a lélek meghal a testtel, eltekint az Istennel való hasonlatosságtól és az állatokhoz való hasonlóságot veszi figyelembe."
pl jehovahamistanúi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!