Ha a Pokolba kerülök, van rá mód, hogy feljussak a Mennybe?
Rendben, kedves LastOne.Left!
Azért én örültem a beszélgetésnek, nem fog ez elmúlni hiába...
Legyen a mi hitünk szerint, a hit alapja és mércéje pedig mindenkinek a Biblia legyen (mármint azoknak is, akik esetleg merészelnének nekifutni elolvasni a hosszú beszélgetésünket... :P)!
Én azért hiszem, hogy Isten igazságos lesz veled is, mint ahogy velem és ahogy minden más élő lélekkel a világban, az ítéletet pedig már nem a mi feladatunk megjósolni, hogy kivel-miként fog pontosan bekövetkezni, mindenki magáért felelős...
A legjobbakat kívánom és a lényeg, hogy Istennek tetsző életet élj/éljünk, mert azt senki nem veheti el tőled/tőlünk!
Az Úr áldását és a Szentlélek vezetését kívánom neked az Igazság útján!
Stellar voltam :)
Szia, annak az embernek válaszolnék, aki kérdezi, hogy a pokolból a mennybe fel lehet-e jutni. Először is, ahogy olvastam itt ezt a sok gyogyós firkálmányt ismét arra a megállapításra jutottam, hogy hála Istennek, hogy nem vagyok szektás se, meg kivénhedt egyházaknak tagja se.
Azért szánalmas, hogy a sok beteg ember mennyire csak teológiai szócsatává változtatja a hitet, amit Jézus Krisztus tett elérhetővé az emberiség számára. Eszmék, doktrínák, meg tisztítótűz, meg a nagykenetű szolgáló testvér elképzelései az átokmondó szektában... Mennyire semmi közük nincs a Biblia tiszta tanításához. Ez sajnálatos és egyben undorító is. Azt tudni kell, hogy a Biblia ismerete nem egyenlő a Biblia útján való járással. A képmutató malacok is ismerték a Bibliát vagyis akkor még a Mózes tanításait és mégis direkt, tudatosan a sátánnak szolgáltak Isten helyett, legalábbis Jézus Krisztus ezt mondta róluk. Gondolom, igazat mondhatott.
Szóval a kérdésre a válasz: nem, ez lehetetlen, és azért tetted fel ezt a kérdést, mert nem érted a lényegét az egésznek. Talán egyszer megérted, remélem még időben.
A probléma az, hogy az emberek MEGHALNAK. A meghalás egy hatalmas bukásnak a következménye, tehát nem úgy vannak a dolgok, ahogy a darwin mesélte:-) Már akkor sincs élet benned, amikor csak úgymond itt a földön "élsz". Aztán meg jön a végső állomás, a halál. Tudsz valakit az emberek közül, aki soha nem halt meg és még most is él? Ezeket a dolgokat csak akkor fogod megérteni, ha megpróbálod teljesen vallástalanul elképzelni és ha az ilyeneket kikerülöd, mint akik itt úgymond válaszoltak neked.
Ha lenne legalább egyvalaki, aki soha nem halt meg, vagy ha meg is halt, de visszajött a halálból az életbe, akkor AZT AZ EMBERT kellene mindenben követni, mert akkor Ő a menő, trendi, ász...- RESPECT.
Tehát létezik EGY VALAKI, AKI még most is él. Jézus Krisztus a neve. Csak nem itt, nem a földön, hanem felment arra a helyre, ahol az élet legmagasabb szintjét élik azok, akik ott tartózkodnak. De te ezt nem teheted meg soha a magad erejéből, még akkor sem, ha minden Vasárnap elmész meghallgatni a részeg plébánost, vagy ha elmész örülni/tapsolni a szektába és fizetsz azért, hogy jobbnak tűnj. Szóval, amikor meghalsz, akkor csak azzal a helyiséggel vagy szinttel találkozol, ami a legvégső állomása az emberi létezésnek. Ott azon a helyen véglegesen megérted, hogy miért születtél meg erre a világra - azért, hogy OTT végezd be.
Ez az elbukás és annak rettenetes, visszavonhatatlan következményei óta van így. Mindenki számára így van, senki sem tudja kikerülni soha. Ezért a végén mindenki meghal, egyetlen többezeréves ember sincs, csak Jézus Krisztus. Tehát nem a microsoft-hoz kell elmenni megkapni a választ az emberi élet magyarázatára, ha jót akarsz, hanem ahhoz, AKI sohasem halt meg, vagy ha meg is halt, de feltámadt és azóta is köszöni szépen, jól van és ÉL.
Tehát NEM, onnan nem jöhetsz se vissza, se fel a mennybe. Egyedül egy Személy van, akinek akkora hatalma van, valóságos hatalma és rendkívülinél is nagyobb ereje, hogy Ő téged is fel fog egy napon támasztani. Amíg fel nem támaszt, addig a pokolban fogsz várakozni. Az elkárhozott lelkek ott várakoznak a feltámadásra és az utána rájuk váró örök ítéletre. Amikor Isten megmondja nekik az ítéletüket utána másodszor is meghalnak szószerint, fizikálisan, hiszen előtte a feltámadásuk is fizikális és teljesen valóságos. Ezt nevezi a Biblia második halálnak. A második halál az élet radikális, végső, visszafordíthatatlan elvesztése. Abból már lehetetlen lesz feltámadni, teljesen visszacsinálhatatlan, örök elveszés az örök tűzben. Ezt nevezi a Biblia a Gyehenna tüzének is.
Ha tetszik, ha nem: a bukás óta ez az emberek sorsa még akkor is, ha ez nem humánus, mert nem az. Fiatal korban az emberek röhögnek ezeken, amiket ideírtam. Egy öregebb ember pedig halálfélelmet kapna tőle, mert valahol belül érezné, hogy igaz.
Azt meg gondolom, tudod, hogy mi a megoldás arra, hogy ez veled ne így legyen. Mert egyetlen ÚT azért csak adatott nekünk szerencsétleneknek....De az ÚT csak egy lehet, amelyet Isten nevez annak. Az pedig hit Jézus Krisztusban és mindenféle emberi kitalációk azonnali felszámolása az életedben, vallások, szekták, vallási tanácsadók azonnali kirúgása és Jézus tanítványává válás, de csak a Biblia alapján, minden más mellékes nélkül. Inkább tartsanak radikálisnak vagy őrültnek, de te ne végezd a Gyehenna tüzén, mert Isten azért adta érted az egyszülött Fiát, hogy mindaz, aki Benne hisz ne vesszen el, hanem az örök életre menjen. Ezt kellene neked is választani, megérné. Szia.
Emberek!!
Purgatórium nem létezik!
Ha sorozatgyilkos vagy és megbánod a bűneidet attól még a pokolba kerülsz valószínüleg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!