Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a Pokolba kerülök, van rá...

Ha a Pokolba kerülök, van rá mód, hogy feljussak a Mennybe?

Figyelt kérdés
2011. júl. 15. 21:23
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:

26/F

LastOne.Left

Pedig nem ellentmondás, amit ír. Viszont a Bibliát igen rosszul értelmezed, ha ezt a következtetést vonod le. Tudod sátán létező személy, aki levettetett a földre, mert felfuvalkodott szépségében és nagyobb akart lenni, mint Isten. Elvont értelemben persze igaz az, hogy a sátáni énünket ki kell irtani magunkból, de ez nem csak ennyi. Úgy veszem észre te a Bibliából felületesen szelektálsz és átformálod a mondandóját saját tetszésednek megfelelően.

2011. júl. 18. 16:50
 22/69 anonim ***** válasza:

Kedves Stellar.

Ha jól tudom abból illik kiindulni, hogy Isten feltétel nélkül szeret és igazságos. Na most ha igazságos, akkor mindenkinek megadja a lehetőséget, hogy megismerhesse az Ige valós mondanivalóját, hogy magától beláthassa mi az Isteni Elv. Ha valaki amiatt nem kerülhet mennyei állapotba, mert nem találkozhatott Isten Igéjével, akkor az igazságtalan az Isten részéről...de Isten igazságos, így ez a kijelentés önellenmondásba fullad. Most akkor ez hogyan van? Én nem gondolom, hogy Isten igazságtalan.

Másrészről ha valaki örök kárhozatra kerül, mint egyén, az megint csak egy igazságtalan döntésnek bizonyulna, főleg az előzőleg felvezetett okokból...

A Bibliában pedig kerek perec le van írva, hogy Jézus legyőzte a Sátánt...akkor mégis miért van még mindig itt a Földön? Plusz azt írod a Sátán le lett vétetve a Földre...ha elgondolkozol láthatod, hogy a bolygónkon az önző magatartás az Úr, és az önzés pedig az ember sátáni énje...Megjegyezném, hogy tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy Sátán kísért, de az, hogy egy külön személy lenne, abban annyira már nem vagyok biztos a Biblia szavai alapján, mivel akkor lenne konkrét személyleírás róla a Könyvben, de hát nincsen...annyit említ a Biblia, hogy milyen tulajdonságai vannak...Sátán egy szellemi lény, test nélkül..Sátán csak befolyásolni tud, és mi magunk juttatjuk érvényre azt...ha vesszük a fáradtságot, és lepaktálunk végre az Istennel, megszűnik bennünk a Sátán tevékenykedése...erről szó la Biblia is, vagy talán tévedek?

A Bibliából pedig nem hinném, hogy konkrétan felületesen szelektálok...az első mondata kiderül, hogy CSAK Isten van...főleg úgy, hogy Isten saját életerejét, értelmét adja hozzá az általa megformált fizikai testhez...tehát az ember Isten szelleméből és a testből áll(s mindkét "rész" Istenből való)...ha pedig így van, akkor az ember is Isten Szelleme, vagyis az emberben van Isten, ahogyan a Sátán is...nincsen külön semmi. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 18. 17:44
 23/69 anonim ***** válasza:

Kedves LastOne.Left

Ez mind jó kis filozofálgatás, amit írsz.

Isten valóban nem lenne Igazságos, ha nem adná meg a lehetőséget, pl egy lakatlan szigeten élő bennszülött törzsnek az igazság megismerésére. De ahogy Isten kinyilatkoztatta, tudjuk, hogy Jézus mindig kopog a mi ajtónkon, mi döntjük el, hogy vele vacsorálunk-é avagy sem. Mi döntjük el, hogy befogadjuk-é vagy sem. Szabad akarat. Isten megadja az embernek azt a jogot is, hogy elforduljon Ő tőle. Ez mutat rá a szerető Istenre, nem a kényszer, mi van, ha valaki el szeretné utasítani? Mi van akkor, ha egy gyermek elutasítja az apja segítségét, teszem hozzá tudatosan, mert egyszerűen nem hisz a segítségében, nincs szüksége rá. A hitet nem lehet emberekre erőszakolni.

Minden ember hallja a hívást valamilyen módon, ugyanis tudnod kellene, hogy Isten Szent Lelke kiöntetett a Földre. Mindig és mindenkinek sugallja a jó irányt. De az ember dönti el, hogy kinek enged. Sátánnak, aki valós ártó személy az elbukott angyalsereggel egyetemben, vagy Jézust fogadja el, aki szintén valós személy, az Igazság. Ő róla sem látsz körültekintő leírást, Őt mégis hiszed, hogy valós. (Különben meg a Biblia leírja sátán érzelmeit, személyiségét, külsejéről is szó van, tehát nem értelek... teljesen egyértelmű, amit a Biblia ír, te pedig gondolsz egyet és a magad tetszése szerint formálod és túlkombinálod az írott Igét). Visszatérve: az evangélium azért fogalmaz úgy, hogy a sátánt Isten legyőzte, mert ez eleve el van rendelve, már csak a megváltás terv szerint is, ezt nem múlt időben kell érteni. A végidőkben sátán ugyan úgy jelen van, mint személy. Ennek a Földnek ő az ura most, egészen Jézus visszajöveteléig. Ha Isten elpusztította volna sátánt, már nem lenne bűn, nem lenne jelen a harcban a rossz oldal, ergo nem tudna senkit a rossz irányba befolyásolni. Másik:

Jézus is megkísértetett, de ugye sátánnak Isten ellen semmi esélye, ezért írja a Biblia, hogy sátán már akkor legyőzetett, mielőtt harag gyúlt volna szívében, és igen, Jézus a pusztában legyőzte a sátánt azzal, hogy ellenállt kísértésének, de hogy is mondják ezt... a csatát megnyerte, de a háborút második eljövetelével nyeri meg és az övéit magához veszi.

Ilyen mindennapi csatákat mi is folyamatosan megvívunk, de ahhoz hogy győzedelmeskedjünk, Az Isten árnyékában kell járnunk. Biblia beszél arról, hogy sokan vannak a meghívottak, de kevesen a választottak. Ez egyértelmű, nem fog mindenki üdvösségre jutni. akik elbuknak, kitöröltetnek az élet könyvéből. A Biblia ír halálról, test és lélek haláláról. Sehol nincs szó arról, amiről te írsz és tudnod kell, hogy az, aki az igazságot elferdíti, az a legnagyobb bűnös Isten szemében. A Szent Lélek hamarosan nem lesz köztünk, mert az Atya visszavonja a Földről... A Biblia világosan leírja, hogy Jézus addig nem jön el, MÍG MINDEN EMBER NEM ISMERI az igazságot, az mindegy milyen formában, ezt nem a mi dolgunk eldönteni vagy megkérdőjelezni, de amit a Biblia ír, az igaz és emberi elme el ne torzítsa azt, ami benne le van írva. Tehát ismétlem: nem lesz olyan ember Jézus eljövetele előtt, aki ne tudna az igazságról, mert minden szem meglátja Őt. Az msá kérdés, hiogy lesznek, akik ennek ellenére sem fogadják el---> János Jelenésekről.

És olyan nincs, hogy "én azt vettem ki a Szentírásból"

Az ember ne saját értelmére támaszkodjon és hogy mi tetszik neki, vagy mit szeretne, vagy mit tart igazságosnak, ráadásul ha valaki felületesen olvassa a Bibliát, mintha például egy ezoterikus blogot vagy magazint olvasna, akkor az bizony nem fogja látni a fától az erdőt. A Bibliát kutatni kell, tanulmányozni, nem csak olvasni, és minden egyes alkalommal, amikor a Szent Könyvet megnyitod, imában fordulj Istenhez, hogy adjon a Szent Lélek által vezérelt értelmet a felismerésre.

Egyelőre ennyi

Köszönöm, hogy elolvastál!

2011. júl. 19. 06:19
 24/69 anonim ***** válasza:

"tehát az ember Isten szelleméből és a testből áll(s mindkét "rész" Istenből való)...ha pedig így van, akkor az ember is Isten Szelleme, vagyis az emberben van Isten, ahogyan a Sátán is...nincsen külön semmi."

És ha ezt a mondatod veszem alapul, akkor sátán is Isten része és egyik részről adja a pofonokat, másik kezével meg ölel... persze :)

2011. júl. 19. 06:25
 25/69 anonim ***** válasza:

LastOne.Left barátom, nem hagy nyugodni a tudat, ha úgy menjek most el innen, hogy nem linkelek egy nagyon jó előadássorozatot. Szépen kérlek, nézd végig mindegyiket, nem fogsz csalódni!

Legyen szép napod!

[link]

2011. júl. 19. 07:41
 26/69 anonim ***** válasza:

Stellar. :)

"De ahogy Isten kinyilatkoztatta, tudjuk, hogy Jézus mindig kopog a mi ajtónkon, mi döntjük el, hogy vele vacsorálunk-é avagy sem. Mi döntjük el, hogy befogadjuk-é vagy sem."

Azt áruld el nekem, hogy hogyan fogadjon be bármit is, ha azt sem tudja mi az, mert nem állt módjában megismerni Jézus tanításait a bennszülött törzs lakójának? Hogyan tudja a Szentlélekről, hogy az a jó, amikor nem is ismeri sehogy sem? Egyáltalán hogyan ismerje meg mindenki az Igazságot, amikor valaki 2 évesen meghal? Vagy netán újból megszületik, hogy lehetősége nyíljon rá? Na de aki meg 20 évesen, és esetleg bűnös volt, de nem találkozott Isten igéjével, és elhalálozott, akkor az a pokolba kerül és nem jöhet ki onnan? Nekem nem ilyen Istenkép jön le a Bibliából, hanem olyan, aki addig biztosítja a lehetőségeket - és persze nem ráerőlteti másra a hitet - amíg az egyének maguktól belátják, felismerik az igazságot...:)

"Az ember ne saját értelmére támaszkodjon és hogy mi tetszik neki, vagy mit szeretne, vagy mit tart igazságosnak..."

Akkor másik ember értelmezése által? az is ember...ezzel az erővel értelmezni sem szabadna sehogy sem...szerintem nem gondoltad végig ezt a választ...Egyébként én a saját értelmemet az Isteni Értelemnek tartom, ahogyan a tiedet is...de tudom, hogy ezt az értelmet meg lehet téveszteni, ami nem azt jelenti, hogy Isten téved...hanem, hogy az ember...emlékezz, az Isten saját értelmét adta a fizikai testhez, hogy az ember élő lélekké váljon.

Másrészről kedves Stellar...Ha Sátán nincsen benne Istenben, akkor mégis hogyan képes Isten hatni rá? Ha sátán nem az Isten, akkor Isten nem a minden. Ha bármit elszeparálunk az Úrtól, akkor azzal korlátozzuk mindenhatóságát. Ráadásul mint már leírtam, a Biblia legelső mondatából kiderül, hogy nincsen külön semmi az Istentől, hanem minden Őbelőle, Őáltala van...sőt még János evangéliuma is ezt írja...hogy az Igéből lett minden, és az Ige Istennél van, és az Ige Isten maga...kérdezem én, mi van külön?

Azt nem vitatom, hogy a sátán maga valóságos, de egy erőteljes effektus a sátán, nem egy személy, ami különálló akarattal bír, s ami Istenben nem jut érvényre, de mi érvényre juttatjuk magunkban, mert tévedünk...mert nem álltunk meg az igazságban(ugye sátán koma miatt), felfuvalkodtunk önzésünkben, azt hisszük mi vagyunk a csúcstermék, és nincsen semmi hatalom a világ felett, de te tudod mi az igazság? Mi az az igazság, amiben sátán nem állott meg? Ezt jó lenne megbeszélni. :)

üdv és várom válaszod

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 19. 11:33
 27/69 anonim ***** válasza:

bocsi, csak hogy ne legyen félreértés az egyik mondatomnál.

szóval ha Istent nézzük, mint "jellemet", mint egészet, akkor benne nem jut érvényre a sátán sehogy sem, csak az emberben jut érvényre, mert az ember nem tudja az Isteni Igazságot, így tévedésében érvényre juttatja...:)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 19. 11:42
 28/69 anonim ***** válasza:

"Azt nem vitatom, hogy a sátán maga valóságos, de egy erőteljes effektus a sátán, nem egy személy, ami különálló akarattal bír"

Először is kérlek nézd meg az előadásokat, amiket belinkeltem, amikor időd engedi. Akár egy nap egyet. De a fenti idézetedre reagálva:

Hogy ne bírna sátán önálló akarattal? Ezek szerint őt is Isten irányítja, mint egy bábut, ergo Isten gonosz szándékát juttatja érvényre általa? Mert hiába mondod, hogy ne így értsem, amikor ezt írod, de közben magadnak is ellent mondasz. Ezt nem gondolhatod komolyan. Isten szabad akaratot adott minden egyes teremtményének, ez alól sátán sem kivétel. Ráadásul sátán önálló személyiséggel bír, személyisége csak egy személynek lehet, az most mindegy, hogy ő számunkra egy elképzelhetetlen fénylény, vagy testben létező, ezekbe a dolgokba mi már nem látunk be. Másrészt Isten lehetőséget (jogot) adott sátánnak, hogy bizonyítson, mert sátán úgy gondolta, hatalmasabb lehet Istennél. Természetesen Isten előre tudta, hogy egyetlen teremtménye sem bír olyan hatalommal, mint Ő, de azzal, hogy sátánnak ad egy próbálkozást, bemutathatja kegyelmét, hogy Ő megenged dolgokat, de mint a gyermeknek, hiába tiltja meg a szülő, hogy ne menjen a kályhához közel, mert megégeti magát, az ego jut érvénybe és a gyermek tanul a hibájából, amikor nem engedelmeskedik és végül valóban megsüti magát. Így a gyermek rájön, hogy tévedett és az Atyját nem hibáztathatja, mert attól, hogy erőszakkal nem kötözte le a gyerekét, viszont tanácsolta, hogy nem kellene a kályha közelébe menni, ezzel csak szeretetét bizonyította. Tehát Isten is csak ezt bizonyította/fogja bizonyítani mind a többi teremtményének, mind nekünk, mint a bírálat idején sátánnak.

"Azt áruld el nekem, hogy hogyan fogadjon be bármit is, ha azt sem tudja mi az, mert nem állt módjában megismerni Jézus tanításait a bennszülött törzs lakójának? Hogyan tudja a Szentlélekről, hogy az a jó, amikor nem is ismeri sehogy sem? Egyáltalán hogyan ismerje meg mindenki az Igazságot, amikor valaki 2 évesen meghal?"

A bennszülött törzs lakóinak hidd el, lesz alkalma megismerni Istent, mert maga az Ige írja (és nem én találtam ki), hogy mielőtt Jézus visszatér, nem lesz olyan emberi lény, aki ne hallotta volna hívását valamilyen formában. Tehát Jézus addig nem jön el. Ha ezen lovagolsz és kételkedsz, nem bennem kételkedsz, hanem Istenben. Miért kell nekünk megkérdőjelezni, hogy mily módon fog ez történni? A Mindenható képes erre és már írtam, hogy a Szentlélek itt van köztünk és munkálkodik.

"Hogyan tudja a Szentlélekről, hogy az a jó, amikor nem is ismeri sehogy sem?"

Miért gyakorlati kérdéseket teszel fel egy lelki dologra?

A Szentlelket nem úgy kell ismerni, mint egyik ember a másikat. Istent sem ismered konkrétan. A másik:

Egy dologról általában ÉRZED hogy jó, és ez nem mindig tudatos. Pont ez a lényeg. A Szentlélek az érzéseidre hat, és a lelkiismereted által szól hozzád. Az pedig mindenkinek van, a bennszülötteknek is :)

Ők azzal a mércével lesznek mérve, ami tőlük "elvárható".

De csodálkozom, hogy ilyen dolgokat nem tudsz, amikor benne van a Bibliában.

"Egyáltalán hogyan ismerje meg mindenki az Igazságot, amikor valaki 2 évesen meghal?"

Mivel egy 2 éves alig tud magáról, ezért természetesen még nincsenek is igazán tudatos döntései. Feltételezem akkor ő egy "tiszta" lélek, ugyan milyen bűnt lehetne neki felróni? Jézus őt is megváltotta, akkor szerinted mi a helyes válasz? :)

Onnantól kezdve, hogy egy gyermek döntés képes, kialakul a lelkiismerete is, ő is az ő szintjén képes jót, vagy rosszat tenni, nem mellesleg a szülők felelnek érte, vagy az, aki neveli, és Isten tanácsa a tíz parancsolat mindenkinek jó útmutatás, innentől nincs kérdés szerintem. Olyan meg nincs, hogy egy lélek újra megszületik, teljesen értelmetlen 2 évesen meghalni és újraszületni, amikor az ember még nem is lépett túlságosan interakcióba a külvilággal... (most is csak a videót tudom ajánlani, amit linkeltem)

"Az ember ne a saját értelmére támaszkodjon...

Akkor másik ember értelmezése által? az is ember...ezzel az erővel értelmezni sem szabadna sehogy sem...szerintem nem gondoltad végig ezt a választ"

Szerintem te nem gondoltad végig a válaszod, ugyanis ahogy írtam, a Szentlélek vezetését kell kérnünk, mintegy útmutatást az Ige olvasásakor is. És akkor tulajdonképpen nem az én egóm, hanem Isten lelke vezérel, Ő segít értelmezni a sorokat. Ilyenkor nem a saját értelmemre támaszkodom. Óh.. hogy ezt nehéz elfogadni? Pedig a Biblia írja ezt is nem egyszer, nem két helyen...

Szerinted mi értelme lenne a Szentléleknek, ha a fentieket a kisujjamból szedem?

"Egyébként én a saját értelmemet az Isteni Értelemnek tartom, ahogyan a tiedet is...de tudom, hogy ezt az értelmet meg lehet téveszteni, ami nem azt jelenti, hogy Isten téved...hanem, hogy az ember...emlékezz, az Isten saját értelmét adta a fizikai testhez, hogy az ember élő lélekké váljon."

Ezt szerintem te magad is érzed, hogy sántít. :)

"Másrészről kedves Stellar...Ha Sátán nincsen benne Istenben, akkor mégis hogyan képes Isten hatni rá? Ha sátán nem az Isten, akkor Isten nem a minden. Ha bármit elszeparálunk az Úrtól, akkor azzal korlátozzuk mindenhatóságát."

Hát itt meg aztán kavarsz rendesen.

Figyelj! Isten az Alfa és az Ómega, benne teremtetett minden. Tőle származik az anyag, a lélek (legalább is a mi világunkban ez van jelen). Értem, hogy mit szeretnél megfogalmazni, de ezt nem szabad azzal keverni, hogy Tőle származik minden. Természetes hogy Istenben vagyunk, hisz az Ő teremtményei vagyunk, az Ő világában vagyunk jelen, de minden teremtmény különálló életre kapott jogot. Attól még sátán nem Isten, és Isten nem sátán, mert Istenben nincsenek benne sátán jellemvonásai, ha te azt állítod, hogy pedig de, akkor Isten gonosz és egyik kézzel pofoz, másikkal ölel. Mekkora paradoxon már ez. És természetesen ettől még Istennek hatalma van sátán felett és ne keverd ide az elszeparálódást, mert teljesen más értelme van.

Képzeld azt (nagyon leegyszerűsítve), hogy vagy te. Levágod a kis lábad ujját. Beleleheled az élet leheletét és ugyanakkor szabad akaratot adsz neki (tudom, hülyén hangzik, de így megérted a viszonyokat). Nos a szabad akarat azt jelenti, hogy nem a te akaratod szerint cselekszik a kis lábad ujja. De ettől még belőled van, viszont nem a te fejeddel gondolkodik, bár ettől még hatalmad van rajta. Viszont egy ÖNÁLLÓ lény. Egy olyan lény, akit becsapott egy másik lény, a nagy lábad ujja, akinek szintén szabad akarata van, viszont hatalmasabb, mint a kicsi lábujj. Te terelgeted a kicsit, hogy rád hallgasson... stb.

Az ember személyisége fejlődik itt a Földön, az a cél, hogy átalakuljunk Jézus jellemére. Viszont, ha ez eleve meglenne bennünk, akkor nem lennénk itt, ahol.

Az embernek nincs Isteni jelleme MÉG! és kiemelném, hogy: MÉG... alias tékozló fiú. Mi is itt tékozlunk a Földön, mígnem visszatérünk abba a státuszba, ahova eredetileg szánt Isten. Sőt, megjutalmaz!

2011. júl. 19. 13:19
 29/69 anonim ***** válasza:

És még annyit, hogy tényleg nézd meg a videókat (24db)

Nagyon biblikusan és nem csak így a levegőbe beszélve mutat rá dolgokra. Az úriember is hangoztatja, hogy nem csak száraz teológiai és saját gondolatai által vezérelt magyarázatok kovácsolásával nyitja fel a Bibliát. De a tények és félremagyarázhatatlan összefüggések, melyekre rávilágít, magukért beszélnek.

Üdv!

2011. júl. 19. 13:35
 30/69 anonim ***** válasza:

Stellar. :)

Kösz a kommentárt, de egy dologra nem válaszoltál, ami talán fényt deríthet az igazságra, pont arra az Igazságra, amiben Sátán nem állott meg. :)

Gondolom ismered azt a kifejezést, hogy érvényre jut. Na most gondolom azt is tudod, hogy a sátáni magatartás maga az önzés(nem az önszeretet), ami ugye sajátnak vélt érdek előtérbe helyezése más érdekével szemben. Tehát ha Isten maga a Minden, és ugye benne van az önző magatartás is, az bizony nem jut érvényre, mivel Isten szemszögét nézve egyszerűen nincsen mivel szemben előnyt élveznie az Önszeretetének. Egyszerre szeret mindent, feltétel nélkül, hiszen minden önmaga. Ergo Sátán nem jut érvényre benne, hiába van ott, semmit nem tud csinálni az Ördög Istenben. Ott van benne, mint lehetőség a rosszra, de Isten nem fog rosszul dönteni, mert Ő tudja mi az igazság...Megformálja magából(tudásából) az anyagi világot, az emberi testet, és az emberi testhez hozzáadja saját értelmét, hogy az ember gondolkodni legyen képes. Az ember öntudathoz jutásánál félreérti a helyzetet, és szimplán azt gondolja a tapasztalatában megjelenő dolgokról, hogy nem önmaga, azt hiszi Istenről, hogy nem önmaga...ekkor viszont az önszeretet háttérbe fog szorítani valamit...kialakul az önzés, érvényre jut a Sátán, ami egy effektus, bennünk emberekben...kialakul egy téves én érzet, amit egonak nevezhetünk, te is ismered, mert használod a kifejezést...de ettől függetlenül az az énje az embernek, az Isteni, nem szűnik meg, csupán elfedődik. Isten pedig hagyja munkálkodni az emberben a Sátánt, persze tanácsokkal ellátja, ahogyan te is írod a szülő-gyermek példát, és pont azért, mert az ember saját hibájából képes tanulni, csak a rossz árán tudhatja meg mi a jó, ha nem lenne megengedve, sőt ha nem lenne egyáltalán rossz, az ember képtelen lenne értékelni mi az abszolút JÓ, egyszerűen nem tudná mi a boldogság, szabadság, mert azt nem tudná mihez hasonlítani(az ember csak azért tudja valamiről, hogy az, mert nem olyan, mint más)...ahogyan pedig rosszat cselekszik szabad akaratában az ember, és ugye a szabad akaratról tudjuk jól, hogy az a választási lehetőség erkölcsi jó és rossz között, annak, ugye a rossz tettnek, visszahatása van, és azért, hogy észrevegye téved.

Azt mondod Sátánnak van személyisége...na most Sátán számlájára csak a rosszat írhatjuk, vagyis az képtelen választani a kettő közül, képtelen a jót választani, így szabad akarata nincsen, ergo önálló tudata szintén nincsen, és itt láthatod, hogy csak egy elég erőteljes effektus a Sátán, ami mindenkiben ott bújuk meg és kísért.

Azzal tisztában vagyok, hogy Szentlélek munkálkodik...Azzal is tisztában vagyok, hogy mindenkinek lesz alkalma megismerni az Igét, de nem feltétlenül a Bibliából, és aki meghalt már, de nem találkozhatott a Bibliával, azzal szemben az örök kárhozat igazságtalan. Tudom írod, hogy mindenki saját környezete szerint lesz megítélve az Isten részéről, de akkor ez azt jelentené, hogy akiben a több jó van érvényre jutva az mennybe kerül, akiben több rossz az a pokolba? Az embernek hajlama van a rosszra, ezt te is tudod, a Bibliából kiderül. Hogyan fog eltűnni a rosszra való hajlam, ha valaki nem saját maga látja be, hogy rossz az amit tesz? Isten nem fogja kipusztítani mindenkiből, mert az megint csak önkényes, olyan, amiről azt állítod Isten nem tenné...egyféleképpen oldható meg a dolog...hogy Isten biztosít új lehetőséget, amíg az egyén teljesen be nem látta tévedéseit, ha kell még egy életet(születés-halál közti állapot) az embernek, hogy észrevegye magát, mert az Isten szeret, és senkit nem hagy elveszni...:P

"A Szentlelket nem úgy kell ismerni, mint egyik ember a másikat. Istent sem ismered konkrétan."

Ne haragudj meg, de akkor mégis mit akarunk? Hát a Bibliából nem ezek derülnek ki, hogy milyen Isten és a Szentlélek...aki becsületesen forgatja a Bibliát, az ismeri Istent teljesen, és amikor cselekszik, Isten cselekszik általa...vagy tévedek?

"Szerintem te nem gondoltad végig a válaszod, ugyanis ahogy írtam, a Szentlélek vezetését kell kérnünk, mintegy útmutatást az Ige olvasásakor is."

Várj egy picit...arra nem gondoltál, hogy engem a Szentlélek vezérel, ha kézbe veszem a könyvet, vagy amikor e sorokat írom neked? Hogy én azt kérem, mielőtt nekilátok olvasni, nem csak a Bibliát, de más ilyen jellegű dokumnetációt? Ráadásul én külső szemmel nem tudom megállapítani, hogy valakit a Szentlélek vezérel...arra egy mód van, hogy kiderüljön...amit az ember is mond a videóban..hogy fedésben legyen a két ember értelmezése...Te miből állapítod meg, hogy nem én mondom jól, hanem te? (ne érts félre, nem akarok rád erőltetni semmit, ezek csak kérdések, nem mondom, hogy nekem van igazam, vagy neked, csak jó lenne dűlőre jutni)

Amikor Jézus szavait olvasom, amikor kijelenti, hogy az Atya benne van, és Ő az Atyában, akkor én ezt átérzem, és érzem magamban Krisztust, nem magamon kívül, hanem magamban...Nem Jézus szavait kell kövessük? Ha Jézus szavát követjük, akkor mi vagyunk Krisztus...ha Jézust követjük, akkor magunknak kell a bennünk élő Istennel legyőzni a bennünk élő Sátánt, ahogyan Jézus tette...de javíts ki ha tévedek.

"Ezt szerintem te magad is érzed, hogy sántít. :)"

Nem, nem érzem, hogy sántít...az, hogy mi az Isteni Életerőt arra használjuk, hogy a Sátánnak teret engedjünk, tehát rosszul, az a mi problémánk, főleg úgy, hogy használhatnánk arra is, hogy legyőzzük a Sátánt. :P

Vagy az Újszövetségben nem arról van szó, hogy megújítsuk, megtisztítsuk elménket, mert félrevezettük az idők során? :)

"Hát itt meg aztán kavarsz rendesen.

Figyelj! Isten az Alfa és az Ómega, benne teremtetett minden. Tőle származik az anyag, a lélek (legalább is a mi világunkban ez van jelen). Értem, hogy mit szeretnél megfogalmazni, de ezt nem szabad azzal keverni, hogy Tőle származik minden. Természetes hogy Istenben vagyunk, hisz az Ő teremtményei vagyunk, az Ő világában vagyunk jelen, de minden teremtmény különálló életre kapott jogot. Attól még sátán nem Isten, és Isten nem sátán, mert Istenben nincsenek benne sátán jellemvonásai, ha te azt állítod, hogy pedig de, akkor Isten gonosz és egyik kézzel pofoz, másikkal ölel. Mekkora paradoxon már ez. És természetesen ettől még Istennek hatalma van sátán felett és ne keverd ide az elszeparálódást, mert teljesen más értelme van."

No azért a következő válaszodban remélem elárulod mit kavarok...ha nem Istenben található a rossz(és hangsúlyozom Isten maga nem rossz az Önszeretetes bekezdésemből kiindulva), akkor honnan való? Ez valami misztérium?

Egyébként lesarkítva Sátán az Isten negatív aspektusa, de ez mint már említettem, nem azt jelenti, hogy ugyanolyan erős a rossz, mint a jó...ó nem...ez annyit jelent, hogy Sátán azért van, hogy Te tudd mi az Isten...Tulajdonképpen Isten megengedi, hogy pofozd magad általa, hogy aztán tudd mi az ölelése.

"Az ember személyisége fejlődik itt a Földön, az a cél, hogy átalakuljunk Jézus jellemére. Viszont, ha ez eleve meglenne bennünk, akkor nem lennénk itt, ahol.

Az embernek nincs Isteni jelleme MÉG! és kiemelném, hogy: MÉG... alias tékozló fiú. Mi is itt tékozlunk a Földön, mígnem visszatérünk abba a státuszba, ahova eredetileg szánt Isten. Sőt, megjutalmaz!"

Nos amikor valaki meghal, és félkész állapotban van még, tehát nem fejlődött teljesen Krisztusi szintre a jellem, akkor azzal mi lesz, ha nincsen még lehetőség biztosítva?

Másrészről, hogy tudnánk Krisztusi állapotba kerülni, ha ez alapban nincsen meg bennünk?

Az a helyzet, hogy Sátáni jellem elfedi bennünk a Krisztusi jellemet, és ezért nem látható, de mihelyst sorozatos hibáinkból megértjük azt, hogy valamit rosszul cselekszünk, akkor minden egyes belátásnál(megbánásnál) erősödik bennünk a Krisztusi Én, és ezzel arányba csökken a Sátáni, mígnem az megszűnik tevékenykedni...:)

ui.: megjegyezném hogy nem ellent mondok neked, csupán másként szemlélem a Bibliát, mint esetleg Te. Tudom jól, hogy VAN Isten, tudom jól, hogy van Sátán, tudom jól, hogy van Szentlélek és Krisztus is...egyetlen dolgot mondok másképp...hogy ez minden bennünk van...Vagy amikor a Szentlélek által szól hozzánk az Úr az nem e belülről érkezik, belőlünk? Vagy maikor a Sátán kísért nem e ugyanez történik? :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 19. 15:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!