Az a gyerek aki születésnél meghal az a mennybe jut?
Minden gyermek aki úgy halt meg: még nem született meg vagy még nincs "élettudata", azok a mennybe kerülnek.
Meg van írva: Már az előtt ismertelek, mielőtt megszülettél volna(vagy hasonló még én sem tudom pontosan).
Csak akkor "necces" ha már van élettudata a gyereknek és nem fogadja el Jézust, megváltójának.
Isten senkit sem küld a kárhozatba. Megmenteni akar. Mindenki, akinek nem volt lehetősége elutasítani a kegyelmet, az alapból benne van, mert Isten akarata a kegyelem. Nincs olyan kárhozott, aki nem maga utasította volna el Krisztust.
"Engedjétek hozzám a gyerekeket, mert ilyeneké az Isten országa"
Necces.... mondja ezt a nagy parázna egyház.(Jel 17/1-2)
parázna jelentése = szövetségtörő
Isten telve van szeretettel, szentséggel, igazsággal és kegyelemmel. Bármit is tesz, az mindig helyes és jó.. Bár egy újszülött sem ártatlan, az eredendő bűn elhatott mindenkire. A Zsoltárok 51:7-ben Dávid így ír: „Lásd, én bűnben születtem, anyám vétekben fogant engem.” Dávid felismerte, hogy már fogantatásakor bűnös volt.
Mégis a 2.Sámuelben kiderül egy érdekes dolog. Dávid király házasságtörést követett el Betsabéval, amiből gyermekük fogant. Az Úr elküldte Nátán prófétát, hogy tudassa Dáviddal- bűne miatt elveszi tőle a gyermeket, meg fog halni. Dávid reakciója a bánkódás, gyászolás és a gyermekért való imádkozás volt. Azonban amint a gyermek meghalt, Dávid szomorkodása is véget ért. Szolgái meglepve hallották ezt. Így szóltak Dávid királyhoz: „Miért tetted ezt? Amíg élt a gyermek, böjtöltél és sírtál, de amikor meghalt a gyermek, fölkeltél és ettél. Ő így felelt: Amíg a gyermek élt, böjtöltem és sírtam, mert ezt gondoltam: ’Ki tudja, talán könyörül rajtam az Úr, és életben marad a gyermek.’ De most, hogy meghalt, miért böjtöljek? Vissza tudom-e még hozni őt? Én megyek majd őhozzá, de ő nem tér vissza hozzám.” Dávid válasza azt tükrözi, hogy Istennél biztonságban vannak, akik még nem képesek hinni. Azt mondta Dávid, hogy elmegy a gyermekhez, de nem tudja visszahozni. Éppen annyira sokat mondó, hogy Dávidnak ez vigasztalást jelentett. Tehát úgy tűnik, azt mondta ezzel Dávid, hogy találkozik majd a gyermekkel (a mennyben), de nem tudja őt visszahozni.
János lev.
"Azért írok nektek, kedves gyermekeim,
mert Jézus Krisztusért Isten megbocsátotta a bűneiteket."
Isten szeretetébe és irgalmába beleillő dolog lenne, ha Krisztus halálát azok esetében is figyelembe venné, akik nem képesek még hinni. Isten a gyermekek és a szellemi fogyatékkal élők esetében elfogadja Krisztus bűnért kifizetett váltságát, mert ezek az emberek nem képesek megérteni bűnös mivoltukat és azt, hogy szükségük van a Megváltóra
Szia!
Én úgy gondolom felesleges és értelmetlen a találgatás, hogy ki kerül a mennybe, és ki nem. Ezt bízzuk az igazságosan ítélőre.
Van itt azonban néhány tévedés a hozzászólásokban amit azért érdemes helyre tenni. Először is nincs eredendő bűn! A bűn a Biblia szerint az önzés, az önmagunkért élés gondolkodásmódja és életformája. Értelemszerűen ezt nem lehet örökölni. Amit öröklünk az a bűn által megrontott emberi természet, vagyis a hajlam a bűnre. A másik tévedés a csecsemőkeresztség megmentő ereje. A Szentírás a tanítványság alapvető kívánalmainak a hitbeli elfogadása alapján hozott, önkéntes választáson alapuló, alámerítéssel történő felnőttkeresztséget hitelesíti. Ez a keresztség - Jézus kijelentése és példaadása szerint - "igazság", amelyet "illik nékünk betöltenünk" (Mt. 3:15; Mt. 28:19). A keresztség cselekedetének belső, lelki tartalma: a régi élet összes bűnének a jelképes "lemosása", vagyis a bűnbocsánat igénylése és elnyerése ezekre nézve. Ezzel együtt a múlt "eltemetése", gyökeres, végleges szakítás vele. A másik döntő eleme a jelképes "feltámadás" egy új, igaz életre, "Isten segítségül hívásával". Az új életben járás mindenkor csak a halálból megelevenítő, hatalmas isteni Lélek által lehetséges (Rm. 6:4-8; Ap. csel. 22:16).
Üdv. Péter
A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:20
Nem ismerem a te istened. A tiéd egy habzó szájú szörny. Az enyém pedig az a valaki, aki imádkozott azokért, akik épp megölték...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!