Szerintetek ha egy kereszteny hazassagban a ferjem egyaltalan nem gondoskodik bibliai ertelemben rolam (gyerek meg nincs), sot vagy 2 honapja nem talalkoztunk, egyszercsak mar nem keresett tobbet, ez eleg ok-e az elvalasra?
Mit értesz azon,hogy bibliai értelemben nem gondoskodik rólad? Ilyen nincs a bibliában. Ha nem jár el a gyülekezetbe,azért miért baj? Valószínűleg már nem érdekli.
Az viszont,hogy iszik és nem otthon van,máshol tölti az idejét,komoly baj egy házasságban. Ha ezen nem tudtok változtatni,akkor váljatok el. Feltéve,ha a vallásod megengedi a válást. Ez ugyanis ellenkezik a házasságkor tett eskütökkel: Jóban,rosszban, betegségben-egészségben.
Most akkor elkötelezett keresztény vagy sem??
Mert ha igen akkor eszedbe sem szabadna jutni a "válóper" szónak.
Ahogy az első írta.Isten előtt esküdtél JÓBAN-ROSSZBAN..
Ha meg mindenáron válni akarsz akkor ne gyere azzal,hogy mennyire híve vagy a kereszténységnek,mert akkor csak képmutatás az egész.
Ez sokkal bonyolultabb. Meg vannak írva a férj, és feleség kötelességei is. Ha valamelyik fél ezt nem teljesíti, azzal maga szegi meg az esküjét (úgy szeressétek feleségeiteket, ahogy Krisztus szerette az egyházat). Ha ebből nem akar megtérni, azzal maga fordít hátat a saját házasságának. Nem a papíron van a házasság, hanem a szívben. A papír ennek a pecsétje. Férjed ezt nem veszi komolyan. Add Istennek az egészet, és kérj bölcsességet.
Jómagam elvált vagyok. Én komolyan vettem, hogy mindhalálig szeretni, de exem nem. Esküjét felrúgva lecserélt egy refkó papra. Így belementem a közös megegyezésbe, mert ő már eldöntötte, és ha nem írok alá, sokkal hosszabb, és macerásabb az egész. Ezután Istennek adtam a dolgokat, és új menyasszonyt kaptam, aki valóban komoly, ha sírig tartó hűségről van szó.
Elég ok, arra, hogy átgondold.
Keresztényen is, meg nem keresztényen is probléma az ivás, meg az, hogy haza se jár.
Ne fogjon vissza, hogy keresztény vagy.
Gondolom nem akarsz egy alkoholistát gondozni a továbbiakban!
"(úgy szeressétek feleségeiteket, ahogy Krisztus szerette az egyházat"
Jézus idejében még nem is volt egyház, vagy max zsidó egyház, ami ellen ugye ő meg lázadott...
Imádkozz érte, beszélj vele és próbálj továbbra is kedves lenni vele. Próbálj a jó tulajdonságaira gondolni vagy a közös jó emlékeitekre. Kérd ehhez is Jézus segítségét. A házasság nem oldható fel azért mert valaki piál vagy azért mert ritkábban jár gyülekezetbe. Gondolj erre úgy mint egy próbatételre. Egyébként ha összeházasodtatok akkor miért éltek külön?
Van egy imacsoport ahol kimondottan alkoholistákért imádkoznak, az imájuk közbenjárására az unokatestvérem most már egyáltalán nem iszik.
Nézd meg ezt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!