Szerintetek ha egy kereszteny hazassagban a ferjem egyaltalan nem gondoskodik bibliai ertelemben rolam (gyerek meg nincs), sot vagy 2 honapja nem talalkoztunk, egyszercsak mar nem keresett tobbet, ez eleg ok-e az elvalasra?
Koszonom a kommenteket. Azert elunk kulon, mert egy eve mar volt egy komoly dolog kozottunk (ne haragudjatok, nem reszletezem), ami miatt a sajat testi epsegem erdekeben megkertem, h koltozzon el. Az, hogy a torveny elott meg nem vagyunk hazasok, higgyetek el, nem rajtam mulik. A ferjem meg csak halogatja a dolgot, de nem ugy nez ki, hogy lepni akar. Masik: az hogy ez hazassag vagy nem, nem olyan egyertelmu. Szerintunk hazassag, mivel regen sem volt hazassagkoto terem es anyakonyvvezeto, igy van? Megis hazasok voltak. Masreszrol meg jezus is azt mondja, adjatok meg a csaszarnak, ami a csaszare. Mi Isten elott szovetseget kotottunk, a vilag elott is felvallaltuk, es vallatuk, hogy ezt a szovetseget a torveny elott is vallaljuk majd, de erre eddig nem kerult sor (3 eve), es nem miattam. Nem cipelhetem el, hogy gyere, most megyunk es itt es itt alairod. A hazassag amugy sem errol szol. (De ez is fontos termeszetesen.)
Az ivas nem ok a valasra a Biblia szerint, de nehez kerdes, h mia hazassag? A ket test eggye levese (mint az Oszov.-ben), vagy a szovetsegkotes, vagy az, hogy ket fel ertelmesen egyutt el? Es ha nem?
Régen sem volt házasságkötő és anyakönyvvezető, viszont a templomban megkötött házasságot elismerte az állam. És ez a nagy különbség! Nem is értem, hogyan szervezhettétek meg úgy az esküvőt, hogy a polgárinak nem volt kitűzve időpontja? És igazán nem szeretnék személyeskedni, de miféle gyülekezet az, ahol áldásukat adják az ilyenre???
Szóval ez sajnos nem házasság. Ha csak polgárit kötöttetek volna, az lenne.
A Bibliában pontosan, egyértelműen meg van fogalmazva, hogy 1 házasságban (családban) mi a kötelessége a nőnek, a ffinak, a gyereknek, sőt még az anyós kötelességei is egyértelműen meg vannak fogalmazva. Én úgy gondolom, ha a férj nem hajlandó ezen kötelességét teljesíteni, akkor az már házasságtörés, hiszen feltételezem nem arra mondtál igent, h igyon, amennyit csak tud, és soha ne foglalkozon Veled/jövőtökkel. Ha pedig házasságtörést követett el, akkor a Biblia szerint jogod van elhagyni férjed! A ffi a család feje, az ő dolga, h Isten útján vezesse a családot. Ha funkciónálisan nem teljesíti a tőle elvártakat, akkor a nő/család nincs biztonságban az ördöggel szemben. Tehát, ha nincs más megoldás, akkor válj el, és kezdj új életet!
Ne törődj az emberek törvényeskedéseivel! Nem lesz könnyű, sőt még a hited is meginoghat, hiszen per pillanat az ördög támadásainak igencsak ki vagy téve!
Az én feleségem már végigcsinált 1 ilyet, sőt nagyon sok testvérem (az Úrban) végigment ezen hasonló okokból. Tarts ki!
2 alapelv jutott hirtelen eszembe:
- Aki nem gondoskodik a háznépéről a hitet megtagadta és rosszabb a hitetlennél.
- Jézus utalt rá, hogy csak paráznaság miatt lehet elválni. Minden más Isten előtt elfogadhatatlan. Valahol a Malakiásban Isten ki is jelenti, hogy gyűlöli a válást.
Sajnos nem jut eszembe a két bibliavers ezzel kapcsolatban :(
Koszonom a biztatast, igen, nagyjabol ez afelallas, amit kedves 2-vel Elottem Szolo irt. Hazassagtores nem tortent tudomasom szerint, igy "csak" a "nem gondoskodik haza neperol" vad hozhato fel ellene.
Kedves elottem szolo: igy van, mindketto igevers Istentol van, csakhogy a ketto most egymas ellen harcol (az en fejemben is).
Mindig a férfinak van igaza, mivel őt teremtette előbb Isten.
Te csak egy kellék vagy, és alá vagy rendelve az uradnak, a tulajdona vagy.
"Jézus utalt rá, hogy csak paráznaság miatt lehet elválni."
A paráznaság nem csak azt jelenti, h vki szexuális értelembe rosszat tesz, ennyibe nem merül ki a paráznaság fogalma, mivel ez 1 több értelmű szó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!