Az a gyerek aki születésnél meghal az a mennybe jut?
Az a baba is a seolba kerül ahogy Jézus is oda került. Nem a menybe és nem abba a pokolba amit az emberek gondolnak. Az emberiség közös sírhelyébe kerülnek, ahonnan lesz neki feltámadása.
Bea
Az én érzésem, meglátásom szerint a mennybe kerülnek. Írták az eredendő bűnt.... Ez bennem mindig is ellenérzést váltott ki az egyházakkal szemben. Mikor sugallt olyat Isten, hogy bűnös vagy, amiért megszülettél? Pont Ő hívott a világra! Vagy azért bűnös, mert testi kapcsolat "eredménye"? És a testiséget nem Isten teremtette? Hogy ezáltal gyarapodhassunk? Szóval ezt a "bűnt" elvetem, ilyen módon ezzel a témával kapcsolatban egyértelmű a válaszom, hogy a mennybe kerülnek...
36f
"Zsolt 51.7
Lásd, én vétekben születtem, már akkor bűnös voltam, mikor anyám fogant."
Mondja ez a csodálatos zsoltár, amelyet Allegri egy gyönyörű polifónikus darabban még magasztosabban zenésítette meg. ( http://www.youtube.com/watch?v=uUlFF4A8dm0)
Szerintem nem kell ezt túl magyarázni. Szent Pál úgy fejti ki a rómaiakhoz írt levélben, hogy ádámi mivoltunk tökéletesen csak a feltámadás után törlődik el.
A gyerek, amelyeket nem keresztelnek meg, a feltámadásig nem szenvednek, de nem is boldogok. Mivel nincsen önhibájukból bűnük, ezért a feltámadáskor ítélet nélkül megigazulnak.
Ez a katolikus tanítás.
"Az én érzésem, meglátásom szerint a mennybe kerülnek. Írták az eredendő bűnt.... Ez bennem mindig is ellenérzést váltott ki az egyházakkal szemben." Ma 16:27-kor 36F-nek!
Az eredendő bűnről:
Isten az embert saját képére és hasonlatosságára teremtette, férfivá és nõvé. A föld porából formálta testét, és szellemet (ruach) lehelt belé. Így lett az ember élő lélekké (nefes), akinek teste, lelke és szelleme van.
Az ember fő feladata Isten dicsérete, imádata és uralmának kiterjesztése az egész földön. Isten egy Igét adott Ádámnak, amelynek megtartása biztosította az ember számára az Istennel való harmonikus közösséget és a Sátánnal szembeni védettséget.
Az ördög a kígyó által megkísértette Évát, aki engedetlen lett Isten Igéjének. Ádám követte Évát a lázadásban, aminek eredményeként kiestek Isten tökéletes akaratából.
A bűnbeesés következményei:
az ember természete megromlott, élete a bűn és a halál hatalma alá került, aminek következtében megszakadt az Istennel való személyes közössége,
az ember Istentől kapott hatalmát Sátán szerezte meg és bitorolja,
az emberiség ki lett szolgáltatva a démonok és gonosz angyalok zaklatásának és uralmának, ezért az emberi élet részévé vált a betegség, szenvedés, fájdalom és nélkülözés,
az ember és élettere alá lett vetve a hiábavalóságnak és kárhozatnak,
mivel Ádám azonosult Sátán céljaival, Isten haragját vonta magára, élete és munkája alá van rendelve az ítéletnek és átoknak.
A bűnbeesés után Ádám és Éva az Éden kertjén kívül, Isten nélkül kezdett élni, aminek végeredménye az lett, hogy a bűn elterjedt az egész földön.
Pál szavai Róma 5:19
"19Ahogyan egyetlen ember( Ádám) engedetlensége következtében sok ember bűnössé lett, úgy egyetlen ember (Jézus)engedelmessége által sokan elfogadhatóvá válnak Isten számára."
Az eredendő bűn tény, sok más igével is be lehet bizonyítani. Elhiszem hogy vannak akiknek ez nem tetszik, de attól még tény, és igaz.
hát ha a katolikus tanokból indulok ki, akkor a pokolba.... ugyebár eredendő bűn....
kicsit el kéne gondolkozni más síkon is.
honnan is ered az a bűn?
"hát ha a katolikus tanokból indulok ki, akkor a pokolba.... ugyebár eredendő bűn....
kicsit el kéne gondolkozni más síkon is.
honnan is ered az a bűn?"
De hát akkor lehetősége sincs megbánnia. Ez így nem fair. A bűnbocsánatáért nem lehet imádkozni (hogy meghallgatásra kerüljön)?
"De hát akkor lehetősége sincs megbánnia. Ez így nem fair. A bűnbocsánatáért nem lehet imádkozni (hogy meghallgatásra kerüljön)?"
valóban, nem fair. szerintem az se, hogy egy földi bűnért, ami véges természetű, örök kárhozat járjon.... igazságos ez Isten részéről?
de megint megkérdezem. honnan ered a bűn?
"hát ha a katolikus tanokból indulok ki, akkor a pokolba.... ugyebár eredendő bűn.... "
A pokol tornácára, nem a pokolba. A pokol kezdetben a Sátán uralma alatt levő seol volt, majd Krisztus halálával, a Sátánt letaszította trónjáról, hogy övé legyen minden hatalom, és a pokolban várakozók egy részét a mennybe vitte, a másikakat otthagyta, és így jött létre a pokol "intézménye", amelyben a kárhozottak különböző fokokban szenvednek.
A pokol tornáca (lymbus) önmagában egy semleges hely, ahol nincs szenvedés, se boldogság a feltámadásig.
Ennyi hülyeséget egy helyen! Na mind1. Amúgy (csak megsúgom) akit abortálnak (babát/embriót) az is a mennybe jut. Ez van, ezt kell szeretni, ezt kell elfogadni. Szerinted Isten komolyan pokolba küldene egy szerencsétlen gyereket, akinek meg se adatott az, hogy egyátalán halhasson a megtérésről??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Sok szőke meg diplomás idióta -.- (N)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!