Ha a Pokolba kerülök, van rá mód, hogy feljussak a Mennybe?
van.csak az van,mert máskülönben mi értelme lenne Isten végtelen szeretetének?
persze ezt el is lehet utasítani,nem kötelező hinni benne.
A Biblia tanítása szerínt nincs. Nagyon sok helyen találod azt a kárhozattal kapcsolatban hogy örökkön örökké .
Megnézhetsz néhány bizonyságot is: [link]
"Tudom hogy itt sokan azt mondják hogy tisztítótűz nincs, de pedig attól még van :)"
Húúha... mire alapozod ezt a blődséget? Mármint a második tagmondatodra gondolok.
Gyuszek34: örülök hogy érdekel ez a téma, de kérlek tanulmányozd egy kicsit a SzentÍrást, mert... szóval ne haragudj, de ostobaság amiket írsz.
---------------
A SzentÍrás - még egyszer írom - világosan elmondja, elköltözése után az embernek nincs lehetősége arra, hogy megváltoztassa a helyét az Örökkévalóságban. Mindenkinek megadatott a kegyelem ideje, de csak itt a földön. Itt, és kizárólag itt dönthet mindenki a saját sorsáról.
Egyedül a Krisztusi Szent Engesztelő vér az, ami megment a kárhozattól. Mert Ő az egyetlen, aki által üdvösségünk lehet.
26/F LastOne.left- amiket írtál eddig (nemcsak ebben a témában, hanem máshol is), puszta filozofálás, semmi több.
Talán ha olvasnád egy kicsit a Bibliát, nem írnál elvont koholmányokat. Olyanokat, amiknek közük nincs a SzentÍráshoz.
kedves KZS.
Akkor ezek szerint Isten igazságtalan, mert csak néhány ember kerülhet a mennybe, aki pedig egyáltalán nem találkozik az Igével elkárhozik...ez így hatalmas ellentmondás, nem gondolom, hogy Isten Igéje ellentmondás lenne...
én úgy veszem ki a Szentírásból, hogy az embernek két énje van...az Isteni és a sátáni...a sátáni énje kerül végérvényesen a pokolba, meg az alapban ott is van...az Isteni Én pedig a mennyben...ahogyan az ember Isteni Énje felszabadítja az embert a sátáni énjétől, vagyis megszünteti a rossz tevékenykedését az egyénben, akkor jött el a mennyek országa az ember számára...de ehhez előbb fel kell számolni a sátánnal, ahogyan Jézus is tette, és ahogyan megmondta nekünk mit kell tennünk. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!