Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a Pokolba kerülök, van rá...

Ha a Pokolba kerülök, van rá mód, hogy feljussak a Mennybe?

Figyelt kérdés
2011. júl. 15. 21:23
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim ***** válasza:

Figyelj kedves LastOne.Left barátom! :)

Ha megmutatod színről színre, hogy hol írja ezeket a Biblia, amiket te konkrétan írsz, akkor:

- el fogok hűlni első körben

- majd megkérdezem melyik hindu kézirattal keverted össze

Ha eljutsz odáig, hogy mindegyik videót megnézd, nem lesz kétséged a felől, hogy bizony lesznek akik nem jutnak be az Istennek Országába. Nem lesz ott minden lélek. Ha te már csak ezt az egy állítást nem fogadod el (pedig erre egyértelmű igék vannak, az ellenkezőjére egy sem), akkor onnantól már borul az egész elved.

Egyértelműen fogalmaz a Biblia. Persze azzal kapcsolatban is, hogy lesznek akik csűrik-csavarják majd.

Nekem te ilyen embernek tűnsz, de no offense! Nem akarlak megsérteni, Jézus sem utálatból feddte az embereket.

Én nem mondok ítéletet senkiről és nem mondhatom meg előre, hogy te üdvözülni fogsz-e vagy sem, úgy ahogy magamról sem tudom. Nincs erre jogom.

Itt tényleg az a lényeg, hogy megfejted-e a kulcsot, amivel a biblia "operál", vagy nem. Ez a videóban is elhangzik és a lelkész nagyon szép és egyértelmű példákat hoz fel, ami egyáltalán nem erőltetett, sőt kiderül, hogy ennek fényében értelmet kap más igerész is, mint amiket konkrétan vizsgál. Ha te is ilyen szintű példákat hozol fel az ellenkezőjére, akkor joggal elvárhatod, hogy meginogjak jelenlegi állapotomban. :)

ui.:

Az írtad a sátáni magatartásban nincs benne az önszeretet/önimádat.

Furcsa hogy ezt állítod, mivel a Biblia pontosan leírja, hogy sátán felfuvalkodott az ő szépségében... akkor mit jelent szerinted ez? Pont ebből fakadt sátán Isten elleni árulása, ebben nem tudott megállni sátán. Nagyon ellentmondásos dolgokat írsz.

2011. júl. 19. 17:05
 32/69 anonim ***** válasza:

Ja és még annyit:

mert Ő (Isten) tudja mi az igazság.

Erről annyit, hogy sátán is tudja, mi az igazság, nagyon is...

de már előre látom, jön a válasz, hogy "igen, viszont sátánban meg Isten jósága nem jut érvényre" :D

Kiismertelek.

2011. júl. 19. 17:12
 33/69 anonim ***** válasza:

Kedves Stellar.

Azt hiszem félreértettél az Önszeretettel kapcsolatban. A sátáni effektusban is benne van az Önszeretet, de érvényt nyer az önzés, mivel ekkor van valami, amiről az van vélve, hogy nem önmagunk...így sajátnak vélt érdek előtérbe van helyezve...lehet gyorsan haladtál végig a szavaimon, és elkerülte ez a figyelmedet...:)

Egyébként Sátán nem állott meg az igazságban...ez nem azt jelenti "véletlenül", hogy nem is tudja mi az? :D

Kérdezem még mindig, mi az a bizonyos igazság? Te tudod e a Bibliából?

Nem e az az Igazság, hogy valójában minden EGY, ugye Isten, és Sátán pont ezt nem tudja, és ezért magát különállónak kezeli, azt vélve bármiről, hogy nem önmaga, és így az Önszeretete elsőbbséget élvez bármi mással, még akár Istennel szemben is?

Nagyon úgy néz ki a második kommentedben belestél abba, amitől óckodsz...ugyanis tévedtél és elkönyveltél...Ha tudná Sátán mi az Igazság, akkor bizony megállott volna abban. :P

Egyébként tudom jól, hogy lesz olyan, aki nem jut be az Isten országába...és az, aki nem jut be oda, az az ember azon énje, ami önző...de nem maga az ember. Vagy Jézusunk váltságáldozata hiábavaló volt és nem mindenkire érvényes?

egy jó tanács még neked...előbb ismerd meg önmagad, hogy megismerd Istent, aztán engem is ismerni fogsz már. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 19. 17:28
 34/69 anonim ***** válasza:

Na találtam neked valamit, azon szavaimra, hogy az Isten tanít, hogy tutira meglegyen az örök lét. :)

1 kor.

11,31 Mert ha mi ítélnők magunkat, nem ítéltetnénk el.

11,32 De mikor ítéltetünk, az Úrtól taníttatunk, hogy a világgal együtt el ne kárhoztassunk."

Illetve arról adhatnál igehelyet, ahol az van kijelentve, hogy lesz olyan, aki soha nem fog üdvözülni, de ne olyat írj légy szíves, ahol az van kijelentve, hogy aki nem hisz elkárhozik, mert ez tanácsnak minősül. :)

üdv és köszi előre is

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 19. 17:49
 35/69 anonim ***** válasza:

Üdvözlégy!

"Egyébként Sátán nem állott meg az igazságban...ez nem azt jelenti "véletlenül", hogy nem is tudja mi az? :D"

Sátán nagyon is tudja ki Isten, tudja az igazságot is, egykoron benne élt. Nem öröktől fogva olyan, amilyen. Az hogy nem állott meg az igazságban, nem azt jelenti, hogy nem is ismerte, ilyet nem is ír sehol a Biblia :)

Ez annyit jelet, nem maradt az Igazság oldalán, nem állta ki a próbát, nem állta meg a helyét az igazságban.

Félelmetes, hogy mennyire torzítva látod a képet.

Ha sátán nem ismerné az Igazságot, akkor nem is tudja, mi ellen harcol? Tudsz újat mondani :D de ezt ne nagyon híreszteld kérlek. Sátán nagyon is tudatosan cselekszik és ha nem ismerné az Igazságot, nem tudná becsapni az embereket a annak másolatával, ami ideig-óráig tart.

A te Istenképed az, hogy Isten tudathasadásban szenved.

Írtad, hogy sátán nem képes arra, hogy a jót válassza...

Hát ezt már te látod bele a Biblia lapjai közé.

Nem nem tud, hanem nem is akar! Tudatosan nem, hisz ott van benne a bizonyítás, hogy akkor is, csak azért is megmutatja.

"Kérdezem még mindig, mi az a bizonyos igazság? Te tudod e a Bibliából?

Nem e az az Igazság, hogy valójában minden EGY, ugye Isten, és Sátán pont ezt nem tudja, és ezért magát különállónak kezeli, azt vélve bármiről, hogy nem önmaga, és így az Önszeretete elsőbbséget élvez bármi mással, még akár Istennel szemben is?"

Túl filozofálod.... vajon az akkori átlag emberek is ilyen filozófusok voltak, mint te? :D

Ezt én úgy írnám le helyesen, hogy sátán nincs tisztában az erejével, pedig tudja, hogy ő csak egy teremtett lény. Ismeri Istent, tudja az igazságot, és tudatosan fordult ellene. De ez a pszichológiai megmagyarázás, amit írsz, mosolyra késztet.

"Nagyon úgy néz ki a második kommentedben belestél abba, amitől óckodsz...ugyanis tévedtél és elkönyveltél...Ha tudná Sátán mi az Igazság, akkor bizony megállott volna abban. :P"

Tévedtem? Az elkönyvelés, hogy "tűnsz"? Netalán konkrétan azt mondtam, hogy elkárhozol? Én döntöttem el, mi lesz veled? Véleményem lehet, a nélkül, hogy messzemenő következtetéseket vonok le. Kb te is ezt teszed velem, kicsit gúnyos formában.

"Egyébként tudom jól, hogy lesz olyan, aki nem jut be az Isten országába...és az, aki nem jut be oda, az az ember azon énje, ami önző...de nem maga az ember. Vagy Jézusunk váltságáldozata hiábavaló volt és nem mindenkire érvényes?"

Ezt hol írja a Biblia? Te költesz hozzá, nem keveset. Látszik, hogy nem nézted meg a videókat, vagy ha mégis, akkor elvakult vagy és hiábavaló minden törekvésem. János látta látomásban azokat az embereket, akik kint maradtak az Új Jeruzsálem falain kívül, annyian voltak, mint tengerparton a homokszem, és azok mind meghaltak, mert megemésztette őket a tűz. Hogy értelmezed pl. ezt a részt?

És azt, hogy sokan vannak meghívva a Bárány menyegzőjére, de kevesen lesznek a választottak, akik el is mennek?

Nem sok ember fog megállni Isten igazsága mellett és ezt NA MOST FIGYELJ, MERT A BIBLIA MEGÍRTA, be is látják az emberek és igazságosnak fogják találni és együtt zengik, hogy Igaz az Úr. Isten megítéli őket életük szerint a kegyelmi idő lejártával. Ha ez nem így lenne, minek lenne a kegyelmi idő? A Biblia írja, hogy lesznek ott (az üdvözültek között) olyan emberek, akikre nem gondoltunk volna, és olyanok, akiken meglepődünk, hogy nincsenek ott, de amikor az Úr kinyilatkoztatja, hogy ki miért bukott el és ki miért maradt meg, mindenki igazságosnak fogja tartani az ítéletét.

Kezdem belátni, hogy egyelőre meddő vitát folytatunk.

"egy jó tanács még neked...előbb ismerd meg önmagad, hogy megismerd Istent, aztán engem is ismerni fogsz már. :)!"

Köszönöm tanácsod, de ez elég nagyképűen hangzik. Látom van önbizalmad és nem röstelled Isten írott igéjét is "átírni".

Tudod ez az ismerd meg magad és megismered Istent elég klisé már.

"11,31 Mert ha mi ítélnők magunkat, nem ítéltetnénk el.

11,32 De mikor ítéltetünk, az Úrtól taníttatunk, hogy a világgal együtt el ne kárhoztassunk."

Látom ismét sikerül félreértelmezned az Igét.

Itt arról van szó: "Mert ha mi ítélnők magunkat, nem ítéltetnénk el." ---> Ha mi magunk ítélnénk meg saját magunkat, nekünk kellene dönteni, hogy megálltunk-e az igazságban, akkor nem ítélnénk el magunkat. (Még szép :D)

"De mikor ítéltetünk, az Úrtól taníttatunk, hogy a világgal együtt el ne kárhoztassunk." --->

De amikor megítéltetünk Isten mércéje által, az Úrtól taníttatunk, azaz az Úr megmutatja, mi alapján ítél (megtanít az ítéletre ugye ami abból adódik, hogy mi nem tudjuk magunktól), azért hogy ne jussunk a világ sorsára, hogy ne vesszünk el.

De csak akkor tudod Isten mi szerint ítél, ha elfogadod Őt, viszont lesznek akik nem fogják, ezért pont a világ sorsára jutnak, ami a halál. tehát itt az igazságos ítéletről van szó. Persze isten azt szeretné, hogy minél kevesebb ember vesszen el.

"tanácsnak minősül"

Az ige tele van tanácsokkal :)

2011. júl. 19. 18:57
 36/69 anonim ***** válasza:

" A ki győz az fehér ruhákba öltözik; és nem törlöm ki annak nevét az élet könyvéből, és vallást teszek annak nevéről az én Atyám előtt, és az Ő angyalai előtt. "

Aki győz, az örök élet, aki nem az halál. Ezt te hogy magyarázod? egyáltalán nincs arról szó, hogy aki győz, annak az isteni énjét beírom az örök élet könyvébe, a sátáni felét meg nem.

Ha ez még mindig az elgondolásod, akkor Jézus mikor sátánt elpusztítja ama nagy napon, akkor Isten is kiöli magából a sátáni énjét? és ha az emberekben is ott van a sátáni én, akkor Istenben még plusz ott van minden ember kis sátáni énje is? Költesz, költesz...

2011. júl. 19. 19:14
 37/69 anonim ***** válasza:

Stellar. :P

Előre jegyezném, hogy számomra ez egy beszélgetésnek minősül, s nem vitának, a vita ugyanis versengés, és én nem akarlak legyőzni, sem meggyőzni téged, csupán ismertetem a nézetemet a Bibliával, így Istennel kapcsolatban. Én csupán véleményemet írom le neked, összeszedett, értelmes mondatokkal. A videókat megfogom nézni, mert egyébként érdekelnek ezek a dolgok, de most mi beszélgetünk, s nem az az ember a videóban. :)

Amikor azt írtam, hogy tévedtél és elkönyveltél, nem arra értettem, amikor azt írtad, hogy ennek vagy annak tűnök, hanem arra, hogy azt hitted kiismertél és előre beválaszoltál helyettem valamit, hogy biztos azt fogom írni. Félreértettél, pedig direkt lejegyeztem, hogy amit az akkori második kommentedben írtál, arra vonatkozik, szóval ez a kijelentésed "Kb te is ezt teszed velem, kicsit gúnyos formában." érvénytelennek minősül, és nem is veszem komolyan, nem gondolom, hogy vádolnál bármivel is...:)

Visszatérve a sátánnal kapcsolatos dologhoz.

Szóval Sátán koma sajátnak vélt igazát favorizálja, olyannyira elvakultan, hogy gőze sincs mi az Isteni Igazság...azért harcol az Isteni Igazság ellen, mert sajátjához ragaszkodik...de ez nem jelenti azt, hogy konkrétan tudja mi az Isteni igazság...azt nem tagadom, hogy esetleg van tudomása arról, hogy van Isteni Igazság, ezzel nincsen gondom, csak éppen nem tudja mi az, ha elé kerül megtagadja, mert nem tudja, hogy az az...ugyanis el nem tudja hinni, bele nem lát a mélyébe, annyira elvakult. :)

Tehát Sátán nem azért csapja be az embereket, mert tudja, hogy mi az Isteni Igazság és elfedi azt direkt, hanem azért, mert hamis igazságot képvisel, és ezzel kecsegtet nekik belülről, s nem kívülről, persze ezt már direkt. :)

"A te Istenképed az, hogy Isten tudathasadásban szenved."

Gondolom ezt poénnak szántad, mivel leírtam már korábban, hogy Isten miért nem gonosz, hiába van meg benne a rossz...egyszerűen a rossz nem tud tevékenykedni Istenben sehogy sem...:P

"Nem nem tud, hanem nem is akar! Tudatosan nem, hisz ott van benne a bizonyítás, hogy akkor is, csak azért is megmutatja."

Sátán hamis igazságot képvisel Te is tudod, így csak azt képes választani...h lenen szabad akarata, akkor a tetteinek lennének visszahatásai, és azokból tanulna, és egy idő után a jót választaná...de ilyen nem történik...Ebből kifolyólag Sátánnak nincsen meg az öntudata, ahogyan az embernek...tehát Sátán egy effekt nem több. :P

"Látszik, hogy nem nézted meg a videókat, vagy ha mégis, akkor elvakult vagy és hiábavaló minden törekvésem."

Nem gondolom, hogy rám akarod erőltetni az igazadat, de már 5-6-szorra hozakodsz elő a videóval, hogy nézzem meg, nézzem meg...megértelek, elhiszem, hogy jól magyaráz benne az ember, tényleg korrekt vagy, hogy beajánlod, de neked mégis mi a terved velem, mit gondolsz Te rólam, amikor azt írod, hogy hiábavaló a törekvésed? Meg akarsz győzni? Nem hinném, hogy ilyet akarnál, mert Te Isten fényében cselekedsz, aki rá nem erőlteti másra az Igazságot. :)

a tanácsomról alkotott véleményedről sem gondolom, hogy nagyképűnek tartanád, hiába írod, hogy úgy hangzik, én csupán segíteni szerettem volna ezzel, mert írtál furcsa dolgokat rólam, míg én nem tettem meg ezt veled. :)

ha kijelentésem sértett téged, azért elnézést kérek, de nem állt szándékomban lekezelni téged, és köszönöm a dicséreted, miszerint nagy az önbizalmam, bár nem érzem úgy, hogy átírnám Isten Igéjét, ami(Biblia) mellesleg nem az egyetlen Igéje Istennek...inkább másként értelmezem mondanivalóját, mint esetleg Te. :)

például én úgy látom, hogy Isten azért "teremtette" meg az embert, hogy megossza vele boldogságát...és ezt a mondatodat kiragadva:

"Persze isten azt szeretné, hogy minél kevesebb ember vesszen el."

Istennek biztosítania kéne a lehetőségeket mindaddig, amíg az egyének önmaguktól be nem látják, hogy tévednek. Nem gondolom, hogy Isten elvárja bárkitől is, hogy azonnal higgyen neki, mert akkor borul a feltétel nélküli szeretet elve.

Az általam írt igehellyel kapcsolatban ugyanazt írtad le még egyszer, mint maga az igehely. Tudom mit jelent...de aki megtapasztalja Istent és annak végtelen szeretetét közvetlenül, az nem fogja elfogadni szerinted Őt? Abban a pillanatban, ahogyan a színe elé kerülsz, már érzed átható erejét...Nem gondolom, hogy bárkit is elítélnél eképpen...lehetséges, hogy rosszul fogalmaztál. :)

"" A ki győz az fehér ruhákba öltözik; és nem törlöm ki annak nevét az élet könyvéből, és vallást teszek annak nevéről az én Atyám előtt, és az Ő angyalai előtt.""

Itt még mindig tanácsról van szó, figyelmeztetésről, de nem arról, hogy valaki nem fog győzni...:P

"Ha ez még mindig az elgondolásod, akkor Jézus mikor sátánt elpusztítja ama nagy napon, akkor Isten is kiöli magából a sátáni énjét? és ha az emberekben is ott van a sátáni én, akkor Istenben még plusz ott van minden ember kis sátáni énje is? Költesz, költesz..."

Lehetséges, hogy félreérted szavaimat...Jézus legyőzte a Sátánt önmagában, vagyis megszüntette az benne lévő Isten segítségével a Sátán további tevékenykedését, nullára csökkentette önmagában a sátáni effektet...nem kiölte...:)

Egyetlen Sátán van, ami egy effekt, de ezt leírtam...és ezt az effektet engedi útjára az ember magából tévedésében...tehát az ember sátáni énje, maga a Sátán, ami nem személy, csak hatás...:P

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 19. 20:50
 38/69 anonim ***** válasza:

Nos a videókat azért ajánlgatom nagyon, mert a lelkész jobban rávilágít a lényegre, mint én. Csak szeretném, hogy megértsd, miről beszélek, nem pedig fegyvert fogok a fejedhez, hogy márpedig meg fogod nézni, mert... :)

Tanácsolok én úgy fogalmaznék, kicsit nyomatékot adva a dolognak, a Biblia is ismétel dolgokat, nem véletlen, de most hogy megnyugtattál, hogy majd megnézed, minden rendben.

Rájöttem, hogy szerinted mindent félreértek és szerintem pedig te értesz félre mindent :D rendben, nem akarok több félreértést, ezért csak egy dologra reagálnék, vagyis kettőre:

A vita onnan ismerhető fel, hogy érvek hangzanak el az ebben résztvevő felektől. Ha jól látom te is érvelsz valami mellett és én is, de nem lényeg, hogy milyen néven nevezzük ezt, értsd úgy, ahogy tetszik, ezt lehet... :)

"" A ki győz az fehér ruhákba öltözik; és nem törlöm ki annak nevét az élet könyvéből, és vallást teszek annak nevéről az én Atyám előtt, és az Ő angyalai előtt.""

Itt még mindig tanácsról van szó, figyelmeztetésről, de nem arról, hogy valaki nem fog győzni...:P "

Nem tudom, te hogy vezeted le ezt, de ha van aki győz, akkor lennie kell olyannak is, aki nem győz, mert akkor úgy fogalmazna, hogy minden ember győzni fog egyszer és aki győz..stb... Ha nem így lenne, nem lenne ez a megkülönböztetés. Másrészt ez nem tanács, itt nem szólít fel semmire, csak emlékeztet, figyelmeztet, kijelent valamit. Mégis itt mi a tanács, az hogy "győzz?"...hmm nagyon jó tanács valóban. Isten úgy tanácsol, hogy megadja az eszközt is. Ebben a versben nincs erről szó.

És amit írtam már: a Biblia a tanácsok könyve, az útmutatás.

Na de még pár dolog, mielőtt elillannék:

Mt 25:32-41

"És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől.

És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.

Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, a mely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta.

[...]

Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett..."

Mk 16-ban azt mondja Jézus, hogy "aki hiszen és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki pedig nem hiszen, elkárhozik."

Mt 7:21-23

Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.

Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?

És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.

Jel 19:20,21

És megfogaték a fenevad, és ő vele együtt a hamis próféta, a ki a csodákat tette ő előtte, a melyekkel elhitette azokat, a kik a fenevad bélyegét felvették, és a kik imádták annak képét: ők ketten elevenen a kénkővel égő tüzes tóba vettetének:

A többiek pedig megöletének a lovon ülőnek kardjával, a mely az ő szájából jő vala ki; és a madarak mind megelégedének azoknak húsával.

(az elevenen szó azt jelenti, hogy élve, hús vér megfejtésről van szó, nem valami elrugaszkodottról)

Jel 20:6-15 (ezt igen hosszú lenne leírnom, de feltételezem van Bibliád, kérlek vedd elő és olvasd el.)

Jel 21:7,8

A ki győz, örökségül nyer mindent; és annak Istene leszek, és az fiam lesz nékem.

A gyáváknak pedig és hitetleneknek, és útálatosaknak és bűbájosaknak, és bálványimádóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kénkővel égő tóban lesz, ami a második halál.

(a Biblia amikor a halálról beszél, akkor az testi és lelki értelemben történik, soha nincs arról szó, hogy az emberi lélek külön élne a testtől... ez a kettő együtt képes csak az életre, a Biblia úgy ír a halálról, mint alvás, öntudatlan állapot, nem írja, hogy miután meghalt valaki, azután lennének gondolatai, hanem egy alváshoz hasonlítja, amit az egyén feltámadásakor egy pillantásként él meg)

Jel 22:11-15

A ki igazságtalan , legyen igazságtalan ezután is; és a ki fertelmes, legyen fertelmes ezután is; és aki igaz, legyen igaz ezután is; és a ki szent, szenteltessék meg ezután is.

És ímé hamar eljövök; és az én jutalmam velem van, hogy megfizessek mindenkinek, a mint az ő cselekedete lesz.

[...]

Boldogok, a kik megtartják az ő parancsolatait, hogy joguk legyen az életnek fájához, és bemehessenek a kapukon a városba.

Ez eléggé egyértelmű. Jézus világosan kimondja, hogy aki igazságtalan, legyen igazságtalan ezután is..., onnantól kezdve nincs lehetőség senkinek sem megtérésre, így tehát nem is kerülhet a Mennybe. (érted azt a szót, hogy "ezután is"?)

Na és még elmondom neked mi a baj a lélekvándorlással, vagy ahogy emlegetted az új lehetőséggel, ha még mindig nem lenne világos a fentiek alapján.

Azon kívül ugye, hogy a Biblia alváshoz hasonlítja a halált, az új élet lehetősége csak elgyengítenék az ember akaratát, ha lenne ilyen lehetőség, hisz úgy is van egy újabb lehetőség, ha nem most, akkor majd legközelebb...stb. Míg ezzel ellentétben az egyetlen élet lehetősége sarkallja az embert és buzdítja, hogy ne lankadjon el. Gondoljunk bele egy példába. Van egy kötelező beadandód holnapi határidőre. De a rektor megmondta, hogy az sem baj, hogyha jövőhétre adod be, attól még nem húz meg. Amint ezt meghallod, megkönnyebbülsz, mert kisebb a teher számodra, kevésbé leszel motivált. tudod, hogy Jövőhétre is elfogadja, akkor meg miért ne? Viszont a leadási határidő minél jobban közeledik ismét, annál jobban frusztrálódsz, hogy na meg kell küzdeni megint ezzel az egésszel, de jól kirúgsz a hámból a nagy nap előtt és nem sikerül megírnod a beadandót ismét. De a rektor olyan könyörületes, (bár tudja, hogy ez csak a te szorgalmadnak árt és te szenvedsz immáron másodjára), megengedi, hogy még halassz...még több frusztráció...stbstb akármeddig.

Ellenben ha van egy szigorú, de életre nevelő tanár, aki csak jót akar, ő sem akar meghúzni, de ha állandóan engedne, akkor 10 emberből 8 tuti eljátszaná az esélyt...

ezért ő bekeményít és aki nem hozza be a kijelölt időpontra a leadandót, azt meghúzza és nincs javítási lehetőség. Ettől jól megijednek a hallgatók, motiváltak lesznek az engedelmességre (az érdekükben, de persze ők ezt piszkálásnak és szigorúnak látják még ekkor, mint ahogy te is Istent)és 10-ből 8 leadja időben és ebben az esetben csak 2 fog megbukni, nincs évismétlésre lehetőség.

Figyelmeztetve voltak, ennek ellenére a 2 ember letojta magasról? Hát ez legyen az elrettentő példa. És lám, a diákok elhelyezkednek, és megköszönik a rektornak, hogy ilyen szigorú volt látszólag, mert megérte, mert bizony normális embert faragtak belőlük, jó munkaerőt, aki felelősségteljes és még kevesebb "huza-vonával" járt, kevesebb stresszhelyzettel. És jóval hamarabb megkapták a jutalmat és többen is. :) Istent is lehet most szigorúnak véled, de amikor megnézed bírálatainak alapját, igazságosnak fogod tartani, mint ahogyan a Biblia is írja, hogy az emberek beismerik, hogy Igazságos az Úr.

Jézus megmondta hogy az idő hamar eljő, amikor visszatér. Van egy időpont, amit csak az Atya tud, ennek is meg van az oka. Ha az ember tudná az időt, akkor az eljövetel napjáig téblábolna, majd közvetlen előtte hirtelen megtérne, persze nem minőségileg. Így viszont ahogy írja az ige, mindig készen kell lennünk, minden nap úgy kell készülnünk, hogy ma lesz az a nap, mikor eljő. Ez aztán a motiváció és állandó emlékeztetés és a figyelem szinten tartása. Tehát nem lesz újabb lehetőség. Nem ír róla a Biblia, ha fejre állsz, akkor sem :)

Nincs még egy olyan Könyv, mint a Biblia. Lehet vannak olyan iratok, melyek megegyeznek vele itt-ott, de teljes egészében biztosan nem támasztják alá kölcsönosen.

A Bibliát hiszem Szent és Igaznak, ha a többi is az lenne, akkor benne lenne a Bibliában, de a Biblia kerek lezárt egész. Isten azt mondja, tőle ihletett és hogy ne imádjunk más Isteneket és ne csűrjük-csavarjuk saját vesztünkre. Hiszem, hogy ezt azért mondta, mert egy hiteles forrás van. Most miért zavarná össze az embereket hogy melyik Szent iratot vegyék figyelembe, hisz így is csak ez van, mindenki összeválogat innen is egy kicsit, onnan is, a saját tetszésének megfelelően.

Isten egyenes. Megmondta, hogy a Bibliában szereplő kijelentések elegek az üdvösségre, erről szól az egész. Nekem nem kell más irat. Ezért tűnsz nekem eltájolódva, mert összemosod a Bibliát más "Szentírásokkal".

Mondd meg nekem kérlek (és ez az utolsó, amit írok neked)

Ha Jézus azt állítja, minden ember meglátja Őt, aki addig csak élt a földön összesen. akkor hogy fogja az a bizonyos számú lélek, amit Isten teremtett kitenni azt a sok milliárd embert, aki feltámad? Hisz ha folyamatosan cserélődnek azok a bizonyos lelkek, akkor nem fogják kitenni a valaha élt emberek számát, mert valamelyik léleknek 2x, 3x 4x kellett új testbe költözni. Ergo több lesz a test, mint a lélek, és akkor nem támadhat fel mindenki, de akkor ez ellent mond Jézus szavának! Vagy a lelkek tetszőlegesen választanak testet, de akkor össze fognak zavarodni, a fenti okok miatt :D és ráadásul ebben az esetben sem fog minden test feltámadni, pedig a biblia szerint test nincs lélek nélkül és fordítva.

Bár lehet a lélekvándorlásban hívők erre is kitaláltak már valamit :)

Na további szép esztendőt, és "filozofálgatást" sátán valódi jelleméről és "pszichológiai feltárásáról"!

2011. júl. 20. 00:12
 39/69 anonim ***** válasza:

kedves Stellar. :)

Köszönöm a válaszodat, csak itt valami még mindig nem stimmel. Én tökéletesen megértem, hogy miről beszélsz, még az üdvösséggel kapcsolatban is...De valami akkor sem tiszta...Miért van az, hogy egy embernek nagyobb a hajlama a bűnre, mint egy másiknak? Miért van az, hogy az egyik ember ilyen környezetbe kerül, a másik meg olyanba(ezt most jellem szempontjából)? Miért van az, hogy az egyik egyén nem tud megszabadulni élete alatt a bálványimádattól mondjuk úgy, hogy találkozott a Bibliával pl., a másik pedig alapban nem bálványimádó úgy, hogy életében nem találkozott a Szentirattal?

Tudod én ezekről a "különbségekről" beszélek...Az egyik embernek könnyebb, mint a másiknak, ha az emberi lény valójában csak egy születés-halál közti életet él le...ez igazságtalan akármit is teszünk, márpedig Isten nem igazságtalan.

a Vita egyébként két vagy több fél szellemi küzdelme, valamely kérdés eldöntésére...én viszont nem harcolok, én kérdezlek, hogy ezeket a dolgokat hogyan lehetne feloldani, mivel nem férnek össze az igazságossággal...de választ nem kapok, csak azt, hogy márpedig a Szentiratból kiderül, hogy lesznek akik nem üdvözülnek, meg hogy egy élet van csak és itt kell bizonyítani...

Én azzal tökéletesen egyetértek, hogy valamit letenni az asztalra az élet(élő lélekként) alatt lehet, de mi van ha a Rektor úgy nyomatja a dolgot, hogy "Gyerekek, tanuljatok, hogy felkészüljetek az örök boldogságra, persze ha most hibáztok nem gond, újra próbálkozhattok, viszont minden egyes hibátoknak visszahatása lesz, ami nem kellemes, és azért, hogy belássátok tévedéseteket." Itt ugyanúgy ott a motiváló erő, mivel maga a kellemetlen visszahatás motiválja, ha nem is elsőre, de majd amikor megélik akkor igen. Amit Te írtál az fenyegetésnek minősül, amit én írok az csak figyelmeztetés...Nem hinném, hogy a Biblia, így Isten fenyegetne bárkit is és elrettentene, félelmet gerjesztene, mert az a Sátáni effekt dolga...vagy tévedek? :)

A visszahatás különben halál után közvetlen is elérheti az egyént, lásd a koldus és a gazdag ember példázata...ha jól tudom ott a koldus nem a mennyben van, hanem pozitívan éli meg a halál utáni pillanatokat az életében leélt gyötrelmek miatt, ahogyan a gazdag pedig negatívként, és ezek inkább átmeneti állapotok, mintsem örök érvényűek.

S ugye beszélsz itt arról, hogy nincsen "reinkarnáció"...Érdekes, mert Jézus azt mondja Keresztelő Jánosról, hogy Illés...persze tudom, hogy Keresztelő János azt mondja, ő nem Illés, és igaza is van, mert nem az a személyiség...mivel a személyiség pusztul a halálkor, a maszk lehullik halálkor, de a maszkot viselő ugyanaz marad mindig, és az ami Illés és Keresztelő János maszkot viselte az egy és ugyanaz, az aminek örök létű teste van, ami a mennyben van ,de alászáll ismét(Mert ha jól tudom csak az kerülhet a mennybe, aki onnan alászállt már)...és erről beszélt Jézus...

Ezt azért írtam le, hogy a következőkben értsd mire gondolnak a "lélekvándorlással" kapcsolatban, mivel lehet ott rosszul következtettél...hiszen írod, hogy több test lesz akkor egy léleknek...hát ha jól tudom, akkor a mennyek országában örök létű test van(ami valószínűleg már alapbán "kész", hiszen örök létű, tehát Jézus szava hiteles marad a feltámadással kapcsolatban)...ami nem születik és nem is pusztul el...biztosak lehetünk benne, hogy nem az a Test lesz használva, ami életünk alatt volt, nem abban támadunk fel, mert ha így lenne, és azt vallanánk, hogy márpedig egy születés és halál közti ciklus van, akkor csecsemő alakok is lennének ott, amik nem fejlődnek, nem öregszenek, vagy éppen csak magzatok, vagy öreg emberek testei...Itt is gubanc van a Biblia szavai közt, amit egyféleképpen lehet feloldani...ha belátjuk, hogy a "színész" vagyis az egyén maga, nem a személyiség, nem a test, örök létű és ha kell megszületik újból, hogy majdan helyet nyerjen a mennyek országába. :)

Egyébként abban igazad van, hogy a Bibliából ki lehet szedni az üdvösség eszközeit, én ezt nem tagadtam...De a Biblia nem írja le, hogy CSAK a Biblia az igaz(Nem mondja Máté pl., hogy nekem higgyetek és mindenki hazug)...ráadásul a Biblia később lett összekovácsolva egy egésszé...az is más-más próféták szavai, nem pedig egyben leírt könyv...próféták, Isten által ihletett emberek, pedig ma is élnek...nem zárult le a folyamat akkor...csak ugye vannak fanatikusok, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy a Biblia csak az igaz, minden más hülyeség...ne érts félre, nem mondom, hogy Te ilyen vagy, csak beszélgetünk és megemlítettem, bár szerintem ezzel te is egyetértesz. :)

"A Bibliát hiszem Szent és Igaznak, ha a többi is az lenne, akkor benne lenne a Bibliában, de a Biblia kerek lezárt egész. Isten azt mondja, tőle ihletett és hogy ne imádjunk más Isteneket és ne csűrjük-csavarjuk saját vesztünkre."

Na de más nyereségére, persze nem csűrve, csak másképp értelmezve? :P

Az idézeteidre reagálva és korábbi szavaimat megvizsgálva:

Szóval arra gondoltál, hogy az egyén tapasztalja a halált, megél egy szenvedést utána közvetlen az élet alatt használt "maszkkal", mert gonosz volt ezéletében, és az átélt gyötrelmek hatására egyszerűen még egyszer meghal, feladja, belátja, hogy semmit nem tehet...vagyis lekerül a maszk, meghal az ego, a személyiség - második halál? De az egyén nem pusztul el. :P

Egy kérdésem lenne a végére azért, ha nem bánod.

Te minek tartod az embert a Biblia alapján? Annak a fizikai testnek, ami megszületik és meghal? Úgy gondolod, hogy az ember a test talán? Tudjuk jól, hogy az ember alapvetően úgy válik élő lélekké, hogy az Isten saját tudásából megformálja a testet és hozzáadja a saját életerejét, értelmét...Ezekből kiindulva minek tartod az embert? a lélek az a test és a szellem egysége...tehát az ember előtte is élt, csak nem volt tapasztalata, így öntudata...minek tartod az embert? a testnek vagy a szellemnek(pneuma, ruah)?

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 20. 10:36
 40/69 anonim ***** válasza:

A hosszú írásokat most nem olvasom el, bocs.

A kérdezőnek viszont mondanám, hogy a kérdésére a válasz a tisztítótűz, onnan ugye még van út a mennybe.

2011. júl. 21. 11:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!