Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a Pokolba kerülök, van rá...

Ha a Pokolba kerülök, van rá mód, hogy feljussak a Mennybe?

Figyelt kérdés
2011. júl. 15. 21:23
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:

Kedves Stellar. :)

Nagyon szépen köszönöm a hosszú választ, de én azokkal a dolgokkal tisztában vagyok, amire próbálsz figyelmeztetni.

Én tökéletesen elfogadom, hogy Jézus volt a Krisztus, ezáltal képes volt bármire, amire az egy igaz Isten. Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy a Szentlélek munkálkodik az emberben, ahogyan azzal is, hogy a Sátán viszont próbálja elfedni a Szentlélek hangját mibennünk. Azzal is egyetértek, hogy a Biblia hordozza a teljes igazságot, de a Biblia Istentől ihletett tanmese, tele-tele példázatokkal, figyelmeztetésekkel, tanácsokkal - de magyarázat nincsen, és az értelmezése ezerfelé mehet...azzal is egyetértek, hogy a Föld nevű bolygón a jövőben változások lesznek(felszíne pusztul és megújul), ahogyan azzal is, hogy először mindenki megtudja majd mi az Igazság, mielőtt ez megtörténne. Szóval tudom, hogy lesz egy "nagy-vizsga"...de az nem jelenti még mindig azt, hogy az ember csak egy születés-halál közti állapotot él meg, ahogyan azt sem, hogy bárki végérvényesen elpusztul...Ugyanis te azt írod, hogy mindenki meg fogja ismerni Krisztus tanítását visszajövetele előtt, de aki nem találkozott vele, és meghalt, és ugye "pihen", annak már késő, ahogyan állítod, tehát az nem ismerheti meg...hacsak, meg nem születik ismét...No és ez az amire még mindig nem adtál magyarázatot...hogy ez hogyan lesz rendezve...Tehát azt mondod mindenki megtudja, de ugyanakkor azt is, hogy a halál után már cseszheti az egyén, viszont azt pedig tudod, hogy volt és van olyan, akihez nem ért el Krisztus tanítása amíg élt, és úgy halt meg...:)

Egy dolgot nagyon jó lenne megbeszélni, hogy láthassuk mi van...IGAZSÁGOSSÁG...igazságosnak lenni azt jelenti, hogy mindennel szemben egyenlő értékűen járunk el, mindennek azonos esélyeket biztosítva bármire...ez az igazságosság, Jézusunk sem kivételezett, mindent egyenértékűnek tartott...tehát a Bibliából lehet tudni mit jelent igazságosnak lenni...szóval nem én ítélkezem Isten felett, hanem Isten mondja nekem, hogy mit jelent igazságosnak lenni, sőt átláthatóvá teszi nekem azt, amit te nem látsz át a saját állításod szerint. :)

Na most felteszem ismét a kérdést. Hogyan lehetséges az, hogy az egyik egyén hajlama hatalmas mértékű a bűnre, a másiké pedig nem annyira? Hogy lehet, hogy az egyik egyén könnyedén ellenáll a Sátáni kísértésnek, úgy hogy nem fogadja el az Istent(ateista pl.), míg a másik akárhogy erőlködik nem megy neki(ő pedig hívő)?

Tudom, hogy bűn az bűn, meg nincs kicsi bűn meg nagy bűn...de a hajlamnak van mértéke...kőkeményen...hiszen nem mindegy, hogy valakiben üvölt a sátán és meg sem hallja a Szentlélek hangját, de már kicsi kora óta, míg a másikban ez fordítva van, hogy a sátáni hang halk már, mert a Szentlélek erőteljes szintén kicsi kor óta. Miért van az, hogy egy két-három éves gyermeknek parázna gondolatai támadnak és magához nyúl, míg az egy évvel idősebb testvérének ilyen eszébe sem jut, holott környezet, nevelés ugyanaz? :)

Most kicsit kanyarodjunk akkor az ember mivoltjához. :)

Tehát az Isten saját tudásából megalkotja az emberi fizikumot, és saját Lelkét/Értelmét/Szellemét adja hozzá, így az ember élő lélekké válik...élő lélekké, nem emberré, hanem élő lélekké...ebből kifolyólag az ember előtte is létezett, csupán nem élőként, mivel nem volt meg a teste, ami által tapasztalhat, így nem tudta a tapasztalat során magát viszonyítani, nem volt meg az "én" érzete, öntudata. Tehát az ember, mint élő lélek, áll Isten materializált tudásából(test) és Isten Elméjéből(szellem), e kettő egysége pedig az élő lélek. Ebből kiindulva, ha mi magunkat a testre korlátozzuk, hozzátapasszuk a lelket a húshoz, akkor mi történik? Bűn történik...mert Pál apostol Rómabeliekhez írt levelének 8 as része egyértelműen kimondja, hogy ha az ember a Lélek(az, amit az Isten hozzáadott a testhez) szerint él, akkor bűntelen, de amíg a testhez köti magát bűnös...Tehát az igazi ember igazság szerint a Lélek/Szellem/Elme, s nem a test, mivel a test csak eszköz, hogy "élhessen"...de tévedésében ahhoz ragasztja magát, mert nem tudja az igazat, így bűnbe esik...

Ha ezekből továbbmegyünk, és elővesszük Illés és Ker. János példáját, akkor láthatjuk, hogy ez a Lélek/Erő az, ami közös bennük, de a személy, az ego, az ami a testhez kötődik más...Nem véletlenül mondja Jézus, hogy a kettő egy és ugyanaz, de János pedig pont azért mondja, hogy ő nem Illés, mert az előző életében hordott maszkja, ami Illés, nem lényeg, nem számít, nem kell vele foglalkozni, mert nem az számít, hanem csak az, ami most van, amit most kell megtegyen. :)

Szóval a "reinkarnációnak" mégis csak van helye, és még mindig a Bibliáról beszélünk...

De, és most hangsúlyozom, ítélet így is van...azt mondod ugye, hogy az embernek egy testet ad az Úr...akkor amikor én álmodok(nem a mély alvó, öntudatlan állapot) mégis milyen fizikai testen keresztül tapasztalok, és mégis mi van a tapasztalatomban, mert az nem ugyanaz a test, amit ébrenlét alatt használok, hanem egy másik...ad az Úr egy másik testet nekem arra az időre? Több, mint valószínű, sőt biztos...na most ha ezt megteszi, akkor nekem van még egy testem alapban, amivel ilyen "spirituális" dolgokat élek meg(látomások például), amivel szintén élő vagyok, de mégsem az "élők" közt...sőt a halált az alváshoz hasonlítja a Biblia...akkor ezek szerint mindennap meghalok, vagyis elválok ettől a világtól egy időre...de a mély alvó rész előtt közbeékelődik egy álom, amiben tapasztalat jelenik meg...

Ehhez kapcsolódóan vegyük elő a Koldus és a Gazdag úr esetét...annál a példázatnál nem azt írja a Biblia, hogy az Új Jeruzsálemben van a Koldus, ahogyan azt sem, hogy az örök tűzön, vagy nemlétben a Gazdag úr...de mindkettőjük esetében halál utáni állapotról beszél a Biblia...akkor itt vajon mi lehet? Nos a születés-halál közti állapotban megélt élet mintájára az ítélet, ami tökéletesen igazságos...egy "álom", mint naponta a mély való, öntudatlan stádium előtt...ezután ugye alvás, és reggel, vagyis ez esetben egy új életben ébredés, hogy az egyén(nem az ego, nem a személyi tudat, nem az, ami a testhez tapad, hanem a szellem, ami az ember igazából, fejlődhessen, hogy majdan méltóvá váljon a mennyek országára)...tehát ítélet az én meglátásom szerint is van, méghozzá teljesen korrekt...és ez a motiváló erő, hogy hiába tudja valaki, hogy több élete lehet, ha azt is tudja, hogy ha szemétkedik egy élete alatt is, kőkemény visszahatásban részesül, tehát nem éri meg így rossznak lenni...lásd Gazdag úr...De ugye az üdvösség, ami végérvényes, biztosítva van. :P

Láthatod, hogy Bibliáról beszélek, csak kissé máshogy értelmezem szavait, nem rakok hozzá, s nem veszek el...én egyszerűen úgy kezelem, hogy az embert a Szellemnek tartom, amit az Isten adott hozzá a testhez...s nem a test+szellemnek, mert akkor a lelket/szellemet lekorlátozom, bűnre viszem...:)

Bízom benne, hogy most már átlátod, átérzed miről beszélek. :)

ui.: Én úgy képzelem el Krisztus visszatérésével kapcsolatos jelenetet, ami a Jelenések könyvében van, az Új Jeruzsálemmel kapcsolatos, hogy amikor visszatér Krisztus, és addigra ugye a sorozatosan újjászületett emberek megismerhetik mindannyian tanítását, akkor tényleg lesznek olyanok, akik a látottak alapján is képtelenek lesznek elfogadni Krisztust, hiszen még "frissek" a fejlődésben, vagyis a sátáni befolyás miatt a szemüknek sem fognak hinni, ahogyan Krisztus első eljövetelekor sem hittek nagyon sokan, hiszen a csodái ellenére is sarlatánnak tartották...így azok az egyének, akik képtelenek befogadni eképpen Krisztust, felperzselődnek, pontosabban a fizikai testük ég el, míg a szellemük az univerzum egy másik szegletén, egy másik bolygón folytatja útját, amely bolygó ugyanazon történéseken fog átmenni, mint amin a mi bolygónk...ott is lesz majd egy emberi faj, egy Biblia teremtéstörténettel, az igazsággal, ott is elfog jönni egy Krisztus. hogy megmutassa mi az igazság, hogy az emberi létnek van még tovább...:)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 22. 11:51
 52/69 anonim ***** válasza:

Szia!

Nos mint láthatod elég egyértelmű igéket hoztam fel, többet nem tudok tenni azért, hogy rávilágítsak mi a Biblia álláspontja. Én úgy látom, teljesen megerőszakolod a Biblia világos kijelentéseit. Olyan dolgokat állítasz már csak utolsó bekezdésedben is, ami a te elméd szüleménye, a Biblia nem ír olyat, hogy lesz egy másik bolygó, ahol ismét lesz megváltó Krisztus, aki megváltja a bűnösöket stb. mint egy körforgásszerűen vagy törvényszerűen, de lehet próféta vagy. Mi ez, hogyha nem saját agyszülemény?

Vagy ha nem, akkor mutass rá a Bibliában, ne csak 1 verset írj, hanem 3-4-et, hogy lássuk biztosan, még csak kétségünk se legyen. Csakhogy nem tudsz. Bevallod, hogy te költötted tovább? Vagy magaddal is elhiteted továbbra is, hogy ezt tartalmazza az Ige? Nem utalást kérek, mert a Biblia nem utal, hanem kijelent, hogy ne legyen kétséged. De ehhez ugye minden azonos dologról szóló verset össze kell hasonlítani, mert ha részeket ragadunk ki, akkor ellentmondásba is keveredhetünk.

Nem egy ilyen tévtanítást ismerek egyébként, szerencsére a Biblia mércéjével megmérem azokat, mint ahogy a te állításaidat is. Ne haragudj meg kérlek, de ki merem jelenteni, hogy tévedsz. Ráadásul egy csomó dologra nem reagáltál, amit írtam, például a hamis prófétákkal kapcsolatban. De nem is kell, én nem akarok rád erőltetni semmit, azt is látom, hogy ezer ilyen levélváltás után sem jutnánk egyről a kettőre, még mindig ugyan ezeket a dolgokat magyaráznánk a másiknak. A Bibliának van egy "logikája", amivel te szembemész. Nem lehet ezerfelé értelmezni (mint ahogyan azt te állítod), mert Isten egyenes, a Bibliának van egy karaktere, nem ezerarcú, mint a sátán. Fel kell ismerni a logikáját. Könnyű félreértelmezni azonban annak, aki felületesen ismeri és nem tanulmányozza azt, és nem kéri imában az Urat, hogy a Szentlélek világítsa meg a lapokat. Isten nem "kockáztat" azzal, hogy ezer értelmezése legyen és mindenki azt vesz ki belőle, amit akar. Ha az ember tudja, hogyan kell olvasni a Bibliát, akkor egyedül csak az tudja félreértelmezni, aki bevonja az emberi elmét az Isteni logikába, és így összezavarja az Ige világos betűit. Lélekvándorlásról nincs szó, mivel ez egy nagyon fontos téma, ezért Jézus egyértelművé tette volna az embereknek beszédében, hogy: És a lélek pedig vándor útra tér és megszületik új testben, hogy új lehetősége legyen az elbukott embereknek, ezért ne féljetek, mert minden ember üdvözülni fog előbb-utóbb, de előző életetek cselekedetei visszahatnak a következő életetek cselekedeteire...úgyhogy azért csak óvatosan...stb.stb.

Az ember nem szeret arról hallani, hogy elmúlás, ezért hallgat inkább a sátán szavára, aki Istennel ellentétben azt mondta már a kezdeteknél, hogy "nem haltok meg"...

Aztán mi lett? Isten szava igazolódott. Amikor te azt mondod, hogy az ember nem hal meg soha és mindenki megmenekül, akkor sátánnak hiszel. Sátán pont ezt akarja elhitetni ma is, hogy Isten úgy is megkegyelmez, ne aggódjatok, ne vegyétek komolyan a Biblia örök halálra vonatkozó szavait...vagy éppen vehetitek komolyan, csak értelmezzétek félre.

Innen került bele pl. az Indiai vallásokba a lélek újbóli testbe születésének hiedelme is. És te ezt veszed alapul és ezt magyarázod bele a Biblia verseibe. Ne vedd sértésnek, de te ezzel akarod magyarázni a halált, ahelyett, hogy a Bibliával magyaráznád meg. Alapból innen indulsz ki. Nem hinném, hogy ezt a Bibliából szedted alapból, biztos vagyok benne, hogy előbb fogadtad el a lélekvándorlásról szóló "tanításokat", mint ahogy a Bibliát kezdted olvasni, vagy max. párhuzamosan.

Én előbb hallottam komolyabb szinten a lélekvándorlásról, és amint megismertem a Bibliát komolyabb szinten, teljesen ellentmondásba keveredett annak természetével ez a tévtan.

De leírtam (és arra sem reagáltál), hogy az ember kedvezőbbnek találja azt az állítást, hogy soha nem halat meg.

Bármennyire készülődnek a sötétség erői, hogy az igazságot elnyomják, az mégis győz, akkor is, ha a tévedés sok áldozatot követel. Akiben komoly akarat van az igazság

elérésére, az a tévedést felismeri tévedésnek.

Hogy a legtöbb ember mégis elfogadja a tévedést, az abból adódik, hogy a tévedés akár anyagi, akár szellemi téren bizonyos előnyöket ígér. Az emberek állandóan a maguk

előnyét keresik. Az igazságot nem szeretik magáért az igazságért. Nekik valami előny kell, ami az igazsághoz kapcsolódik, és csak azután hajlandók azt elfogadni.

A tiszta igazság mindent világosan bemutat, és az emberek szeme elé állít. Az embernek csupán annyiban hozhat "hátrányt", hogy megmutatja, mi mindent kell még legyőznie. Ezért nem talál tetszésre pl a gonosz lélek halála. Az ember inkább elfogadja ami nem igaz, mert az előnyösebb, vagy kívánságának jobban megfelel (én azt vettem észre, hogy a te kívánságodnak is jobban megfelel a lélek új lehetősége, a lélekvándorlás). Ezért nem akarnak az emberek semmit sem hallani arról, hogy a Föld egyszer elmúlik, és elpusztul rajta minden gonosz élet és teremtmény. Viszont elfogadja azt ami nem igazság, hanem hazugság. Azt elfogadja, mert némi reménységet nyújt (itt is felhozhatom a lélekvándorlást). De a tiszta igazságot visszautasítja, mert bizonyos kötelességet róna rá. Azt ugyanis, hogy a biztos vég elkövetkezte miatt lelkileg fel kellene készülnie rá. Mindig lesznek próféták, akik Isten megbízásából a vég bekövetkezését hirdetik. De olyanok is lesznek, akik Isten ellenfele megbízásából beszélnek, és mint hamis próféták megpróbálják Isten közléseit elerőtleníteni, elferdíteni (te is elerőtleníted Isten intését a gonosz lélek pusztulására vonatkozóan azzal, hogy azt gondolod lesz új lehetőség). Az embereknek ígéreteket tesznek, a biztos végre nem utalnak, hanem megpróbálják azt elkerülhetőnek beállítani (ismét lélekvándorlás és no tényleges fizikai+lelki halál). És ezek a hamis próféták, akik mindinkább nagyobb visszhangot keltenek. Mert az emberek nem szívesen hiszik el, hogy itt a vég, inkább azt fogadják el, ami előnyöket biztosít, és nem ijeszti fel őket álmaikból (de te azért ébredj fel kérlek). Sátán és követői a vég bekövetkeztét nem akarják elfogadni. Megbízásából sok hamis próféta lesz a végidőben, akik meg akarják bolondítani azokat is, akik számolnak a vég bekövetkeztével. Zavart akar kelteni, amennyiben a valódi prófétai kijelentéssel szembeállítja a maga hamis prófétai szavait (sátán: "Nem fogtok meghalni", Isten:"Meg fogtok halni"). Ezért a végidőben mindig nagyobb lesz a sötétség, és akinek van világossága, az óvja, nehogy kioltsák azt. Meg tudja óvni, ha van benne elég igazságérzet, és érvényesülni engedi Isten szavait.

De akinek az isteni szeretet szelíd fénye nem elég, és szeme a vakító fényeket keresi (lásd: "Isten túl jó ahhoz, hogy elpusztítsa a teremtményeit"), az már nem gondozza a maga kis világosságát, hogy az világítson neki a sötétben.

Az emberek szívesebben hallgatják Isten ellenfelét, mert az megkérdőjelezi a hamarosan bekövetkező végérvényes pusztulást, a régi elmúlását, és az új érkezését. Az emberekkel elhiteti, hogy MAGUK HATÁROZHATJÁK MEG JÖVŐJÜKET. ERRE AZ ELŐNYRE VÁGYÓDNAK, és már ezen is felismerhető a sátáni tevékenység. Elhiteti, hogy fel lehet tartóztatni az Isteni Megváltó Terv kivitelezését (a gonosz lélek újabb és újabb lehetősége), vagy más irányba lehet fordítani.

Sajnálom teljes szívemből, hogy ezt kell írnom neked, de teljesen olyan, mintha csak rólad olvasnék :(

És valóban mindig azok gondolnak túl nagyot, akik tévúton járnak. Ők próbálják elhitetni magukkal is, hogy "Áhh... olyan nincs, Isten nem lehet ilyen kegyetlen, úgy is megússzuk!" és akkor találnak ki mindenféle kerülő utakat, amivel elkerülhetik a végzetet.

A válaszomban pedig minden kérdésedre választ adtam elég kielégítően, ha te még ezek után sem tudod magadévá tenni és felismerni, hol a válasz az újra és újra feltett kérdéseidre, azon én, halandó ember, nem tudok segíteni. Annyit látok, hogy te felülbírálod Istent, hogy mit kellene ahhoz tennie, hogy te igazságosnak találd.

Te csak úgy tudod elfogadni, hogyha megfogalmazod magadban újra és újra: "Isten túl jó ahhoz, hogy ez meg az..."

De Isten nem szélsőséges, Ő nem "túl jó" és nem is "túl büntető", Ő a balansz a végletek között, nem billen a mérleg nyelve semelyik szélsőséges irányba. Se nem pusztul el mindenki, se nem menekül meg mindenki, hanem mindenki megkapja a neki járó jutalmat,legyen az örök élet vagy örök halál (mintha nem is lettek volna), ahogy írja is a Biblia.

Egyébként,ha már itt tartunk, azt igazságosnak találod, hogy lekaszaboltatta Egyiptom népét, vagy elpusztította a bűnös városokat? Azok az emberek sem akartak meghalni, de a bűnnek határt kellett és kell ma is szabni. Igazságosnak tartod, vagy sem? Ő adta az életet és Neki van joga ugyan úgy vissza is venni.

Én pedig Reá bízom magam és nem bírálom felül az Ő ítéletét. Ő a Bíró, és a bíró valakit elítél, valakinek igazat ad.

Szóval ha megengeded, nem írnám le újra az 5 kilóméteres válaszom az ismételten feltett kérdéseidre, olvass vissza kérlek és győződj meg magad az Ige mondanivalójáról.

Amit tudtam, leírtam.

Egyébként azt mondtad, hogy számodra nem csak a Biblia az igaz Isten kinyilatkoztatása, hanem más "szentírást" is olvasol, nekem ez mindent elárul.

Mindenesetre köszönöm az eddigi beszélgetést, én csak mélyültem hitemben ezáltal is!

További kellemes időtöltést!

2011. júl. 22. 16:00
 53/69 anonim ***** válasza:

Stellar. :)

Még mindig nem válaszoltál a kérdéseimre, ahogyan előzőleg sem, de nekem ez nem gond, a kifejtésed köszönöm, de egy szóval sem említettem, hogy az ember nem hal meg...én csak azt mondtam, hogy a szellem(Isten Szelleme az emberi test "mögött") örökké él...de tapasztalja a halált...:)

Egy egyszerű hasonlattal példáznám a dolgot.

Elképzelsz egy futballmérkőzést, a Bíró maga Isten, a játékosok pedig az emberek...ahogyan egy játékos szabálytalankodik, vagyis bűnt követ el, kap egy piros lapot és kiállítja a Játékvezető, ugye a valóságra rávetítve meghal az egyén, de egy következő mérkőzésen újrajátszhat, hogy bizonyítson alkalmas a játékra, alkalmas az együttműködésre...na most ha nagyon sok játékos szabálytalankodik, ami teljesen tönkreteszi a meccset, akkor úgy ahogyan van lefújja a Bíró a mérkőzést, a valóságra rávetítve elpusztítja Isten a bűnös városokat...vagy akár az egész föld bolygó lakhatóságát...:)

Nem vetted figyelembe, hogy én tökéletesen egyetértek veled szinte mindenben(hamis prófétával kapcsolatban is, de ezt előzőleg leírtam)..egyetlen dolgon beszélgetünk, azon, hogy az ember szelleme tovább él vagy sem...Írod azt is, hogy a gonosz léleknek pusztulnia kell...De kedves Stellar, Isten a saját értelmét adta a fizikai testhez, akkor Isten velejéig gonosz? Nem, csak az ember szabad döntéséből a rosszra használja az Isteni Elmét, így kialakul egy hamis "én", megjelenik a Sátán...no és ez a hamis "én", amit te Gonosz Léleknek nevezel, szűnik meg végérvényesen...én nem lélekvándorlásról beszélek, nem arról, hogy a gonosz lélek tovább él, hanem arról, hogy az ember, a tiszta lélek, az isteni lélek él tovább, ami immáron egyénekké "cseperedett" a testhez való hozzárendelés következtében...ugyanis az embert megfertőzte a sátán a tapasztalthoz jutásnál(Ádám és Éva), és az újabb lehetőségekkel ez a fertőzés eloszlik a visszahatásokból való tanulás révén...Isten a "újjászületéssel" nem a gonosz lelket továbbítja, hanem az embert, akit SZERET...az embernek biztosítja a következő életet, hogy a fertőzés megszűnjön...:)

Bevallom nem az előny végett értelmezem eképpen a Bibliát, és még mindig a Bibliáról van szó, nem más "szentiratokról", ugyanis nem olvastam el egyet sem...nekem semmi előnyöm nem származik ebből, mert ahogyan Jézus is megmondta, ha rendeltetésszerűen állunk a kérdéshez, akkor a paradicsomot, a mennyet már most elhozhatjuk, magunkban, nem pedig csak az "Új Jeruzsálemben"...nekem már most jó..ez az igazság...és neked? :P

Igazság szerint én is rád tudnám mondani, hogy azért teszed a Jót, azért választod Istent, hogy helyed legyen a paradicsomban, és ez megint csak előny élvezés, önzés...De én nem folyamodok más ember minősítéséhez, ahogyan azt sem jelentettem ki rólad egyszer sem ez az ügy kapcsán, hogy hamis próféta vagy, még célzást sem tettem erre, azt sem mondtam, hogy tévedsz(egyszer mondtam, de arra, amikor azt hitted, hogy azt fogom válaszolni, amit előre elgondoltál)...egyetlen jelzőt nem használtam sem rád, sem a szavaidra, de Te megtetted többször is...Arról volt szó, hogy majd Isten ítélkezik, nem? Vagy általad teszi ezt most velem? Nem hinném, mert belül szól a lelkiismeret, hogy valamit nem jól gondolok, tudok...;)

Netán félelemből kell behódolni az Úrnak? Félnünk kéne a nemléttől, és azért kéne az Atyát választani? A félelemszítás az a Sátán eszköze...nem hinném, hogy az egy igaz Isten ilyenhez folyamodna...ráadásul ez még mindig saját haszonért való cselekedet...mármint ,hogy azért tegyünk bármit, hogy "megússzuk"...:P

Én ugyanarról beszélek mint Te, hogy le kéne győzni a gonoszságot önmagunkban, a Sátánt...és azzal is egyetértek, hogy ez CSAK Istennel lehetséges...

Egyébként én a Te logikáddal megyek maximum szemben, ha már ilyen erős kifejezést akarunk használni, de inkább úg fogalmaznék, hogy másként látom...de nem a Bibliáéval...mint már említettem, én máshogy értelmezem...Te honnan vagy biztos abban például, hogy a te logikád az igaz? Remélem nem azt fogod írni, hogy hát benne van a Bibliában...:)

A Bibliai egy könyv, hiába Isten által ihletett, és az ezerarcú Sátánnak köszönhetően ezerféleképpen lehet értelmezni...Egyféleképpen tudhatjuk meg mi az Igazság, ha az IGAZSÁGOSSÁG, a FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETET fényében vizsgáljuk...ezeknek pedig tudjuk a definícióját, az IGAZSÁGOSSÁGÉT leírtam előzőleg, nem reagáltál rá semmit...

Márpedig az az értelmezés, hogy Isten összeválogatja az embereket, hogy te örök halál, te örök élet, az nem éppen a feltétel nélküli szeretet alapelvéhez tartozik, mivel Isten nem válogat, hanem mindent egyenértékűen szeret, és itt érünk el az IGAZSÁGOSSÁGHOZ...mert a Te értelmezésed szerint, aki nem találkozott a Te általad egyetlen Igaz Szentkönyv mondanivalójával, és emiatt bűnt követ el, vagy alapban, örök halál a sorsa...ráadásul a halál nem az élet ellentéte...a halál az egy pillanat melyet az egyén átél, így a halál az a születéssel van párban, ami szintén egyetlen pillanat...az élet az folytonos...Az IGAZSÁGOSSÁG a definíciójából kiindulva, amit tudunk jól micsoda, mindenkinek biztosítja az ÚR a lehetőséget, hogy saját magától beláthassa, és azonosulhasson a Szeretet Elvével, az Istennel...Isten akarata mindenkit üdvözíteni, de a Te értelmezésed szerint erre nincsen lehetőség...Isten Krisztus általi MEGVÁLTÁSA semmit nem ér...hiszen a MEGVÁLTÁS mindenkire érvényes...De Te azt állítod mégis lesznek olyanok, akiknél egyszerűen nem hat...akkor minek volt a MEGVÁLTÁS? Mi volt az értelme?

Arra sem adtál magyarázatot sem előzőleg, sem most, hogy mégis egy halott hogyan fogadja el Istent, az Igazságot, ha már halála után nem tud választani, mert KÉSŐ? Azokkal az emberekkel mi van, akik Krisztus eljövetele előtt éltek? A Te értelmezésed szerint mindenki feltámad, és kész tények elé lesznek állítva, és választhatnak...de bevágod az igehelyet, hogy "aki fertelmes volt maradjon is az"...A Te értelmezésed szerint ez nem választási lehetőség, ez önkényes ítélet...Isten Igazságos, az önkényesség az a Sátán eszköze...A Biblia Igazságos Istent mutat be nekem, s nem egy Diktatórikus Uralkodót...biztosan így gondolod, hogy ilyen az IGAZSÁGOS ISTEN? Szerintem NEM. :)

A Gazdag úr és a Koldus esetére sem reagáltál, pedig elég világosan kérdeztem...és ott elég világosan a halál utáni közvetlen állapotról van szó...nem arról, hogy mi lesz majd, amikor a Föld pusztul...

Arra sem reagáltál, amit a testvérpárról írtam, akiből az egyiknek parázna hajlama már 2-3 éves korában előjött, míg a másiknak nem...hogyan lehet, hogy valakinek erősebb hajlama van, van akinek gyengébb, ha az egyén, az ember nem fejlődésem megy keresztül, hanem egyszer megszületik és meghal?

Az előző válaszom utóiratában leírtjaimról persze, hogy nem ír a Biblia konkrétan, hiszen nincsen szükség rá...a Biblia azt írja le, amire szükség van...és arra van szükség, hogy az ember megszabaduljon a sátáni kísértéstől és úgy, hogy az Istennel "paktál le"...leírja, hogy erre hogyan van lehetőség, hogy mit kell tenni...Leírja tanácsait, hogy a bűnös magatartásnak visszahatása van, és a Koldus/Gazdag úr példájából kiderül, hogy közvetlen halál után is...Ezt pedig rávetítve a Te értelmezésedre, miszerint a Biblia nemlétről ír, arról, hogy a Bűnösök nemlétezővé válnak, de ebben a részletben pedig egyértelmű kínokról beszél, ami halál után következhet az előtte leélt élet példájára...Erre hol a magyarázatod? Ez a Te értelmezésedet és a Biblia szavát figyelembe véve egy ellentmondás...az én Értelmezésem szerint pedig tökéletesen logikus és ésszerű, mivel koptatjuk a gonosz hajlamokat minden pillanatban...a következő válaszodban próbáld a Szentlélek segítségét kérni, hogy megvilágítsa ne csak a Biblia lapjait, hanem az elmédet is...Tudom, hogy képes vagy rá, hiszen Te is Isten embere vagy, akárcsak én...:)

Egyébként azok a kijelentéseid, hogy én úgy gondolom, azért nem bánt az Isten, mert túl jó ahhoz, valószínűleg most a Te képzeleted terméke, az Isten bánt, hogy neveljen, hogy észrevedd valamit elrontasz...Apukám mondta mindig, mikor kicsit voltam, és rosszat csináltam, hogy felpofoz, és akkor azt hiszem majd, hogy haragszik rám...nem, nem haragszik, csak nevel, segít, mert szeret...de el nem tüntet végérvényesen...:)

ui.: Egyébként neked mi a terved velem(ezer ilyen levélváltás után sem jutnánk egyről a kettőre)? Én azért beszélgetek veled, mert ismertetem a hozzáállásomat, nincsen szándékomban meggyőzni téged, csak mesélek, mert megtehetem, ezt érzem helyesnek...ez súgja a Szentlélek, hogy megmutassam az IGAZSÁGOSSÁG valódi mivoltát. Neked is ez a célod? Mert az előző napi 10 válaszod nem ezt sugallja, hanem inkább azt, hogy bizonyítani próbálsz nekem valamit...én nem akarok bizonyítani, én csak mutatok...:)

üdv és várom válaszod

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 22. 17:32
 54/69 anonim ***** válasza:

Szia :)

Mindenre választ adtam. Ha kell, olvasd el még kétszer, de ha nem tudod kiszűrni, ami neked kell, akkor már meg van a probléma, hogy a Bibliát miért értelmezed félre. :)

Egyébként értem én a focis sztorid, csak épp nem egyeztethető a Szentírással, de nem magyarázom meg huszadjára is, hisz vissza tudsz olvasni. Tehát most, hogy mindketten megértettük egymást, örüljünk annak, amink van és bízzuk az Úrra a továbbiakat!

És igen, a Biblia hasznos a feddésre és csak a hibás értelmezésedre szeretnék rávilágítani, ez a célom, nem rejtem véka alá, de nem jutunk egyről a kettőre, mert téged is a Szentlélek vezet ugyebár, meg engem is :) Mégis ellentmondásba keveredünk egymással.

Az a lényeg, hogy téged Isten vezet, meg vagy győződve, akkor meg ne is foglalkozz velem, vagy talán bizonyítani szeretnél valamit?...:)

Egyébként a kimondatlan vélemény nyilvánítás is vélemény nyilvánítás, tehát onnantól kezdve, hogy nem értesz velem egyet, kimondod, hogy én ismerem félre Isten szavát és a mosolygós mondataidból is az jön le, hogy te Istennel jársz és feddhetetlen vagy, csak te elrejted, amit gondolsz, én meg kimondom.

Nem ítéllek el, csak véleményt mondok rólad, mert megtehetem, viszont ez nem azt jelenti, hogy elítéllek, mert még változhatsz :) nem mondtam, hogy elkárhozol vagy ilyesmi. Az ítélet az Úré. Csak a sátáni éned ítélem el, hogy a szavaiddal éljek. :)

A tíz parancsolatot egyébként betartod? Szereted Istent?

2011. júl. 22. 20:12
 55/69 anonim ***** válasza:

Ma már nem tudok reagálni, meg holnap sem, mer az Úr nekem azt mondta, hogy emlékezzek meg a szombatnapról!

Jó légy! :)

2011. júl. 22. 20:16
 56/69 anonim ***** válasza:

Stellar. :)

Nem tudom észrevetted e, de én nem ellent mondok neked, hanem tovább mondom a sztorit halál utánra vonatkozóan...te azt mondod egy élet, én azt mondom több(ami még mindig az egyetlen), és mindketten mondtunk erre vonatkozó Bibliai idézetet, én a Koldus/Gazdag úr esetét, csak hogy ne felejtsd el. :)

Én egy szóval sem mondtam, hogy tévedsz az üggyel kapcsolatban, én csak azt mondtam, hogy itt nem áll meg a dolog, ahol te megállsz...egyszerűen továbbmondom, vagy ahogy te fogalmaznál, tovább költöm, de te is tudod, hogy ez nem igaz, mármint a költés...s mindezt úgy, hogy az igazságosság és a feltétel nélküli szeretet érvényben maradjon. :P

Egyébként tudom, hogy Téged is Isten vezet, és mindenki mást, csak az a kérdés, hogy ebből a vezetésből ki mennyit érvényesít magában...mindenesetre bízom benne, hogy a beszélgetésünkből más esetleg kiszedi az igazságot...ó és előzőleg lejegyeztem, hogy nekem nem szándékom bizonyítani neked, én csak mutattam, hogy "még nincsen vége"...de lehet félreértelmezted az előző válaszomban leírt szavaimat. :P

Tudod, Te mondtad, hogy csak részigazságot képes megismerni az ember...a hit erejével akkor Te valószínűleg tényleg csak részigazságot sajátíthatsz el a Bibliából, amiről meg kijelented, hogy a teljes igazságot tartalmazza...no én elmondtam a maradékot, mert én elhiszem, hogy a Szentlélek erejével betöltekezve megszűnhet a korlát az emberi elmén, felfoghatóvá és átláthatóvá válik az, amiről korábban kijelentetted, hogy felfoghatatlan, átláthatatlan. :)

Egyébként nem állítottam olyat, hogy elítélsz, hanem azt mondtam jelzőkkel illetsz, és megbélyegzed mostani nézetemet, hazugságnak tituálva, hamis prófétának nevezve engem...ha jól tudom ezt vádolásnak hívják, persze én nem gondolom, hogy Te ilyen lennél, de a szavaidból ilyen megállapítást lehet megtenni...Az elítélés egyébként beskatulyázás, szerintem az Úr nem skatulyázza be az Embert, mivel Szeret...hiszen más megítélni(értékelni a tettek alapján), és más elítélni...:P

A kérdésedre válaszolva, én szeretem felebarátomat, mint önmagamat, sőt az ellenséget is...ahogyan Jézus tanította...hiszen, minden egyetlen egész...Isten...ennél többet szerintem nem kell tennem. :)

ui.: Jó időtöltést az Úrral a szombati napodra, én megpróbálom minden pillanatomat Neki szentelni, és a Szentlélek erejének, így Krisztusnak. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 22. 22:14
 57/69 anonim ***** válasza:

Kedves LastOne.Left!

"Nem tudom észrevetted e, de én nem ellent mondok neked, hanem tovább mondom a sztorit halál utánra vonatkozóan...te azt mondod egy élet, én azt mondom több(ami még mindig az egyetlen)"

Erről van szó, hogy tovább vezeted le az elméletet, mint amit Jézus minden egyes kijelentésében, tanításában olvashatunk az alvásról. Tehát valamilyen szinten ellent mondasz, mert te nem állsz meg ott, ahol világosan látszik, hogy meg kell állni, mert onnan tovább Jézus sem folytatja. Egyértelmű számomra a halál allegóriája.

Na de értjük egymást, ez nem kétség, viszont nekem soha nem fogod tudni a Biblia alapján ezt megmutatni, bemutatni, attól, hogy felhozol egyetlen egy (számodra megingathatatlan) példát. Én úgy látom, hogy azt a

példázatot, mint a halál példázatát is emberi gondolatokkal töltöd túl. Én nem, mert nem megyek tovább ott, ahol a Biblia megáll és lezár valamit.

"...mindenesetre bízom benne, hogy a beszélgetésünkből más esetleg kiszedi az igazságot..."

Úgy legyen LastOne.Left! De mindezt úgy, hogy Isten szava legyen a hasonlítási alap.

"Tudod, Te mondtad, hogy csak részigazságot képes megismerni az ember...a hit erejével akkor Te valószínűleg tényleg csak részigazságot sajátíthatsz el a Bibliából, amiről meg kijelented, hogy a teljes igazságot

tartalmazza...no én elmondtam a maradékot, mert én elhiszem, hogy a Szentlélek erejével betöltekezve megszűnhet a korlát az emberi elmén, felfoghatóvá és átláthatóvá válik az, amiről korábban kijelentetted, hogy

felfoghatatlan, átláthatatlan. :) "

Kérlek szépen, ne forgasd ki a szavaimat!

Nem én mondtam, hogy részigazságot képes megismerni az ember, hanem maga a Biblia, tehát maga Isten. Isten csak annyit nyilatkoztatott ki magából/magáról, amennyit képesek vagyunk felfogni a mi szintünkön, de

természetesen ha ez nem lenne elég az üdvösséghez, akkor nem buzdítana az Úr az Ige olvasására, tanulmányozására. Ha nem lenne korlátolt az ember, akkor láthatná szemtől szembe Isten dicsőségét, viszont az olyan felfoghatatlan még a bűnös ember számára, hogy egyszerűen megsemmisülne, ha ez ebben az állapotban történne meg. Ha nem lenne korlátolt a látásunk, akkor már rég feddhetetlenek lennénk, belátnánk Isten minden tervébe, hogy mi miért van.

A Biblia valóban a teljes igazságot tartalmazza, amire nekünk szükségünk van, itt a Földön, tehát az ember számára. Viszont az üdvözültek számára Isten sok mindent tartogat még arra az időszakra, mikor már nem

lesznek korlátaink. :)

Ha nem lennénk korlátozva, azt tehetnél, amit szeretnél, utazhatnál az univerzumban, olvashatnál Isten gondolataiban. Hogy állíthatod, hogy ebben az állapotodban mindezt meg tudod tenni?

Gondolom erre azt írnád, hogy hit által :) valóban hit által, de a hitnek a következménye az üdvösség, amit csak Jézus második eljövetelével érnek el a választottak.

Tehát mindez az üdvösség elnyerésével, új romolhatatlan testben lesz lehetséges, ahogyan a Biblia írja. Isten útjai kifürkészhetetlenek az ember számára, és ezt sem én írom, hanem Isten mondja magáról.

Te nagyon azt állítod, hogy az ember egyenlő Istennel, és hit által minden korlát lehull az emberről még itt a Földi életben. Nos képzeld... sátán levettetett a Mennyből, amikor egyenlővé, sőt később nagyobbá akart lenni Ő nála. Senki sem lehet még csak egyenlő sem a Teremtővel. Ne felejtsd el az alázatot, te egy teremtmény vagy.

Te kevered az egész elméleted azzal, hogy valóban el kell érnünk egy bizonyos átváltozást, mert még itt a Földön kell felöltöznünk Jézus jellemét, de a jellemünk még nem törli el a korlátokat előlünk. Mi nem vagyunk istenek. A Szentlelket pedig ne keverd ide...Isten Lelke az ember segítségére van, de nem a megváltás kulcsa, viszont egy "eszköz", egy iránytű, mely a helyes úton tart.

A Szentlélek az iránytű, Jézus a kulcs, a kettő együtt pedig elvezet az Atyához.

Tehát a Biblia az emberi korlátokhoz van szabva, a Szentlélek pedig a korlátokon belül segít eligazodni. Amikor azt mondom, hogy a Szentlélek megvilágítja az írott Ige lapjait, vagy azt mondom, hogy segítsen

megérteni az olvasottakat és hogy ezt cselekedni is tudjam, akkor az a korlátokon belül történik. A Szentlélek segít újra felfedezni az ember határait, de nem lépi át a korlátokat.

A korlát pedig az, amit emberi nyelvvel, emberi szívvel és elmével meg tudunk érteni ebben a bűnös világban.

Gondolj bele az Édeni állapotba, amikor még valóban nem volt korlátolva az ember, mert még nem rontotta meg a bűn. Isten dicsősége ragyogta be őket, Az volt a "ruhájuk", Isten személyesen maga látogatta meg őket, de ma ezt nem teheti meg, mert az ember szemét "eltakarta", mert ha meglátnánk szemtől szembe, egyszerűen megsemmisülnénk. Ezért van az, hogy az embernek adatott a HIT. Nem látod Istent, de hihetsz benne.

"egyébként nem állítottam olyat, hogy elítélsz" ... "Az elítélés egyébként beskatulyázás"

Itt ellent mondasz saját magadnak, akkor most beskatulyázlak, vagy nem? Ha úgy gondolod, hogy nem, akkor miről beszélünk?

"A kérdésedre válaszolva, én szeretem felebarátomat, mint önmagamat, sőt az ellenséget is...ahogyan Jézus tanította...hiszen, minden egyetlen egész...Isten...ennél többet szerintem nem kell tennem. :) "

Azt kell mondjam, tipikus hozzáállás azoknál az embereknél, akik azt se értik igazán, Isten miért adta a tízparancsolatot.

Kérdezem tőled, hogy mi van a "megemlékezzél a szombatnapról" résszel?

Netán szelektálsz? Netán korlátokat jelentene számodra? Vagy terhet, ha megtartanád, ahogy azt az Úr kéri? És itt a kérésen van a hangsúly.

5 Mózes 12:32

"semmit ne tégy ahhoz, és el se ne végy abból"

János 5:10

"Ha az én parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok az én szeretetemben; a miképen én megtartottam az én Atyámnak parancsolatait, és megmaradok az ő szeretetében." (Jézus is megtartotta a szombatot egyébként, nekünk pedig az Ő példáját kell követnünk)

Máté 5:17-20

"Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.

Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen PONTOCSKA EL NEM MÚLIK, a míg minden be nem teljesedik.

Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy

lészen.

Mert mondom néktek, hogy ha a ti igazságotok nem több az írástudók és farizeusok igazságánál, semmiképen sem mehettek be a mennyeknek országába."

Jakab 16:17

"Könnyebb pedig a mennynek és földnek elmúlni, hogynem a törvényből egy pontocskának elesni."

A szombat is egy pontocska ugyebár, és nem azért kell megtartani, mert kényszerűség uralkodik rajtunk, hanem azért, mert szeretjük Istent, hisz Ő tudja, nekünk mi a jó és olyan áldásos.

Ő kéri (nem kényszerít, mint ahogy arra sem, hogy ne öljünk embert), hogy emlékezzünk meg Ő róla, a teremtésről, hogy emlékezzünk arra, kik vagyunk és milyen kapcsolatban állunk vele.

Na most, ha akit te szeretsz és kér tőled valamit, akkor miért szomorítanád azzal, hogy fittyet sem hánysz arra, amire kér? Akit szeretsz, annak nem érzed hogy valamit kényszerből teszel.

Isten szeretné, hogy megtedd Ő érte és magadért, hisz azért vette bele ezt a pontot is a parancsolatokba. Ha szeretetből megteszed, azzal BIZTOS, hogy nem szomorítod meg, azzal ellentétben, ha nem teszed meg, vagy csak ímmel-ámmal.

Te pedig ezt írod: "ennél többet szerintem nem kell tennem. :) "

Szerinted nem, Isten viszont erre kér téged és akik szeretik Őt valójában. Érdekes módon ezt nem vetted észre és ismét csak felülbírálod Őt azzal, hogy SZERINTED nem kell többet tenned.

Elfelejthetnéd végre a "szerinted" szót, mert amikor Isten jelleméről, igazságosságáról beszélsz, akkor is mindig ezt használod, hogy te szerinted milyen egy igazságos Isten, meg most is, hogy mit elég megtartanod.

Vegyük azt, hogy ez mondjuk nem üdv kérdése. Tegyük fel. De ha szereted Istent, akkor ez milyen jól eshet Neki, hogy ennyire figyelsz arra, amire kért. Megemlékezel arra, amire kért, és fel sem merül benned a gondolat, hogy ne tedd meg.

Ha édesanyád megkér, hogy tégy ezt, vagy fogadd meg a tanácsát és te huszadjára is azt mondod, hogy ugyan már, nem ez mutatja a szeretetem, hogy ezt megteszem, de mégis megszomorítod vele édesanyád, hogy fittyet hánysz arra, amit mond neked, vagy amire megkér szelíden. Egy idő után biztos nem esne neki jól. Viszont ha megteszed neki, az biztos nem szomorúságot fog benne generálni. :)

A hívőnek igen, szüksége van Jézusra azért, hogy az Isten törvényét képes legyen betartani. Csak és kizárólag általa tudjuk betartani, de általa igenis be lehet tartani. Az Úr nem kér lehetetlent. Ezért nem a mi

igazságosságunk ez, hanem Istené, aki adta az erőt, ami által képesek vagyunk erre.

Jézus azt mondta, ha EGYETLEN parancsolatot is megszegsz, az ÖSSZESET megszegted. És azt nem teszi hozzá, hogyha egyet megtartasz, akkor a többit is megtartottad... :)

Jézus azt is mondja, hogyha szerettek engem, megtartjátok a parancsolataimat.

Kérlek gondolkozz el azon, hogy mennyire jársz te valójában Istennel, ha erről így vélekedsz: "ennél többet szerintem nem kell tennem. :) "

"ui.: Jó időtöltést az Úrral a szombati napodra, én megpróbálom minden pillanatomat Neki szentelni, és a Szentlélek erejének, így Krisztusnak. :) "

Én sem csak a szombat napon vagyok Vele, hanem állandóan, viszont Istennek olyannyira fontos ez a nap, hogy külön kiemeli a többi közül és megemlíti a tíz parancsolatban is. Isten szeretné, hogy mi is így tegyük az Ő szeretetében.

2 Mózes 20:6

"De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsolatimat magtartják."

És aztán ugyanezen résznél mondja az Úr:

"Megemlékezzél a szombatnapról, hogy megszenteljed azt.

Hat napon át munkálkodjál, és végezd minden dolgodat;

De a hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja: semmi dolgot se tégy azon se magad, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se barmod, se jövevényed, a ki a te kapuidon belől van;

Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, a mi azokban van a hetedik napon pedig megnyugovék. Azért megáldá az Úr a szombat napját, és megszentelé azt."

Nos láthatod, hogy Isten külön megszentelte azt a napot, és bár 6 napon keresztül is Vele járunk, Neki tetszően és hozzá méltóan élünk, a hetedik napon Őt kell dicsőítsük, kizárólagosan neki szentelve azt a napot, semmi mást ne tegyünk, amit addig szoktunk, semmi más kedvtelésünket ne űzzük azon a napon, ami eltávolítana Tőle, mert ahogy írja is: ..."a hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja..." Ilyenkor Jézus is szolgálatokat tett, énekeltek a zsinagógában, imádkoztak, Jézus prédikált, dicsőítették Istent, megemlékeztek az Úrnak eme elkülönített napjáról, mert szent az a nap, nem úgy, mint a többi.

Na várom, válaszod, hogy "szerinted" :)... miért elég annyi, amennyi, miért képezel te kivételt ez alól, ha szereted Istent és mindent megteszel érte? Ha ennyire megnyílt az elméd korlátja és még a lélek útját is

megmagyarázod, akkor hogy lehet, hogy ezt másként értelmezed, mint Isten?

További kellemes estét/napot!

ui.: És ne az legyen a válasz, hogy Isten úgy is túlságosan szeret és jóságos, hogy ezt elvárja tőled, vagy emiatt büntessen... :) mert azt tudjuk, hogy jóságos, de azt is, Hogy Ő maga a törvény :)

[link]

2011. júl. 23. 18:29
 58/69 anonim ***** válasza:

Ja és ezt majd elfelejtettem!

Mindig Lázárt hozod fel a halál utáni élet "megmutatására", hogy a szavaiddal éljek.

Találtam egy nagyon jó hozzászólást, remélem az illető nem haragszik meg, ha idézek tőle:

"Mk 5,39 "És bemenve, monda nékik: Mit zavarogtok és sírtok? A gyermek nem halt meg, hanem alszik."

Ján11:11-14 "Ezeket mondta; és ezután mondta nékik: Lázár, a mi barátunk, elaludt; de elmegyek, hogy felkeltsem őt.

Mondták azért az ő tanítványai: Uram, ha elaludt, meggyógyul.

Pedig Jézus annak haláláról beszélt; de ők azt hitték, hogy álomnak alvásáról szól.

Ekkor azért nyilván monda nékik Jézus: Lázár meghalt."

Ha alvás közben te tudod, hogy mi történt 03:15-kor, akkor nevezd tudatos állapotnak, én azért nem teszem. Vagy talán meg tudod mondani, hogy milyen volt, hogy élted át az 1254-es esztendőt? Én nem tudom, ha úgy tetszik tudattalan állapotban voltam, nem jött még el az én időm.

Isten a teremtéskor nem tett a testbe lelket, viszont az életnek lehelletét tette, és így lett élő lélekké. Tehát a teremtésből kiderűl, hogy az élő lélek az te magad vagy.

"És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét. Így lőn az ember élő lélekké."

Ha lenne a ma használatos lelked, és meghalsz, akkor gondolom láthatna, érezhetne, hallhatna, igaz? Mert ha nem, akkor tudattalan, vagy ha van is tudata, akkor nem lát, nem hal, nem szagol nem ízlel. Így egy kicsit rémisztő, akkor minek a tudata? Én viszont a szememmel látok, fülemmel hallok, nyelvemmel ízlelek, bőrömmel tapintok. Ha kivájom a szemem, akkor nem lát semmi az helyett, de hiszen van bennem egy lélek nevezetű valami, ami halálom után lát, de most, hogy a testemben van, nem aktiválódott, csak figyel? Ezek csak teóriák, elismerem, de a Biblia nem említi, hogy három különálló egységből épülnénk fel, melyek szétválaszthatóak, és külön életet élhetnének egymás nélkűl.

Ami a Lázár, a koldus példáját illeti, azt is mondta Krisztus, hogy ő az ajtó, mégsem fából lett készítve:) Hogy ő a pásztor, és ez is képletes, azt is mondta, hogy ő a világ világossága és ezt sem kell magyarázni, azt is mondta, hogy aki szomjas jöjjön őhozzá, pedig nem vízről beszélt és nem víz utáni szomjról, mégsem rójátok fel.

Máté 13: 10-16

"A tanítványok pedig hozzámenvén, mondának néki: Miért szólasz nékik példázatokban?

Ő pedig felelvén, monda nékik: Mert néktek megadatott, hogy érthessétek a mennyek országának titkait, ezeknek pedig nem adatott meg.

Mert a kinek van, annak adatik, és bővölködik; de a kinek nincs, az is elvétetik tőle, a mije van.

Azért szólok velök példázatokban, mert látván nem látnak, és hallván nem hallanak, sem nem értenek.

És beteljesedék rajtok Ésaiás jövendölése, a mely ezt mondja: Hallván halljatok, és ne értsetek; és látván lássatok, és ne ismerjetek:

Mert megkövéredett e népnek szíve, és füleikkel nehezen hallottak, és szemeiket behunyták; hogy valami módon ne lássanak szemeikkel, és ne halljanak füleikkel, és ne értsenek szívükkel, és meg ne térjenek, és meg ne gyógyítsam őket.

A ti szemeitek pedig boldogok, hogy látnak; és a ti füleitek, hogy hallanak."

Példázat az ajtó, a világosság, a magvető, hogy mi tisztátalan, ami kimegy avagy ami bemegy, és bizony Lázár példája is, mint mindegyik más is. Sajnálom, de a kenyértörés is az egyik, ha nem a legfontosabb példázata volt.

A halálod és a feltámadás közti időben úgy fogod magad érezni, mint 150 évvel ezelőtt. Rossz volt, vagy jó? Szerintem semmilyen. Meghalsz, és egy pillanat és ott fogsz állni Krisztus előtt. És el leszel választva vagy a kecskéktől vagy a juhoktól, játszi 'egyszerűséggel'.

És az örök tűz vár reád, vagy az üdvösség. Mi az örök tűz? Te beledobsz egy tűzbe valamit, azzal mi lesz? Semmivé hamvad, eltűnik örökre. Na, akkor mi lesz az örök tűzben? Örökre semmivé hamvad, mintha soha nem lett volna.

Míg végűl a halál is oda kerűl."

Lázár példája is szimbolikus, nem szó szerint kell érteni, mint ahogyan azt te érted.

Üdv!

2011. júl. 23. 18:40
 59/69 anonim válasza:
Én nem vagyok vallásos, de nekem azt mondta töri tanárom hogy a rossz emberek a pololba kerülnek és ott a tisztító tűzben "meg tisztulnak" kínok közt és utánna lehet fljutni a menybe.
2011. aug. 3. 11:11
 60/69 anonim ***** válasza:

Kedves Stellar. :)

Érdekes, azt mondtad, nem lehet belátni Isten gondolatába, te mégis képes vagy rá, az is érdekes, hogy Isten egy mindenható entitás kér bármit is az embertől...a szavaidat sem forgattam ki, egyszerűen reflektáltam őket neked...:P

Nem is lényeg a dolog, tökéletes bizonyítékot adtál az értelmezésed hitelességéről, bízom benne, hogy észreveszi más is az ellentmondásokat(amit te látszólagosnak tituáltál egy korábbi válaszodban) akár az én "elméletemben", akár a tiedben, bízom benne hogy azt fogadják el, aminek szavai összeérnek, aminek szavai teljes egységet alkotnak, és mindenre magyarázatot adnak a feltétel nélküli szeretet és igazságosság fényében, s ezeket nem szimpátia alapján ítélik majd meg, hanem ugye az Isten, így a Szentlélek nevében. :)

Köszönöm az eddigi beszélgetést, kívánom neked a legjobbakat és azt, hogy teljes mértékben elmélyülj Istenben, hogy totálisan betöltekezz a Szentlélekkel, hogy Krisztust őszintén, teljes észből és szívből elfogadd magadban. Vigyázz magadra és légy jó kedves Stellar. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. aug. 3. 14:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!