Szerinted létezik Isten ha senki sem bizonyította be a létezését?
Tudom 100 millió ilyen kérdés van de :
Furcsának találom nagyon azt hogy az emberek nagy többsége hisz Istenben, egy olyan dologban, amire még sosem találtak egy bizonyítékot sem, amit a tudomány sem tud bebizonyítani, ami olyan dolog hogy van aki hisz benne van aki nem.
Tudom mindenkinek magán ügye hogy eldöntse, de a világon annyi vallás van meg annyi Isten hogy ezek után már nagyon kételkedem a létezésében. (Pl Allah, víz isten, tűz isten stb)
A bibliát sem tudják bebizonyítani hogy ki írta, miért írta, és hogy ezek a történetek honnan jöttek. Láttam egy ismeretterjesztő dok.filmet amiben azt tárgyalták hogy ha mindent számításba vesznek akkor szétválasztható-e a Vörös tenger. a válasz : NEM
Jézus már más téma, lehet hogy olyan ember létezett valaha, de nekem sikerült egy pszichológussal elbeszélgetnem erről: sok pszichológus szerint Jézus csak egy pszichológiailag beteg ember volt, ezért beszélt "Istenről és Mennyországról"
Engem is megdöbbentett h így vélik az egészet....
Mind1. a lényeg: Ha egyszer senki nem bizonyította isten és a különböző bibliai események történését akkor miért hisz benne mindenki? Vagy csak azért hisz sok ember Istenben mert egyszerűen félnek a haláltól?
Mit gondoltok a leírtak alapján?
(azon kívül h mindenkinek maga kell eldöntse h létezik-e v sem de ettől most térjünk el)
10:33
"egy őrültet követhet-e 12 ember (apostolok)?"
Van, hogy őrülteket százezrek követnek. Olvass egy kis 20. századi történelmet.
"De vegyük azt, hogy őrült volt. Ha őrültek élnének ezen a világon, olyan "őrültek" mint Jézus, akkor szerintem nagyon szép világ lenne a Földön."
Lehet, de ez nem releváns. Arról beszélünk, hogy van-e érv a vallás igazsága mellett.
"Tehát a tudósoknak ezen kellene kísérletezniük, miként végezzenek "agyműtétet" az embereken, hogy mindenki szeresse egymást"
Ez nagyon naiv elgondolás.
"Tegyük fel, hogy nem létezett. Erről az jutott eszembe, hogy 1945 óta hány év telt el? Hát nem sok a 2000 évhez képest. És mégis vannak olyanok, és egyre nagyobb számban, akik tagadják a holokausztot."
Ugye a különbség az, hogy Jézusról nincs is említés kortárs forrásban, a nácik tetteiről viszont tonnányi fénykép, irat stb. maradt fenn, a tárgyi bizonyítékokról nem is beszélve.
"Csak pár évtized és az emberiség hajlamos felejteni."
A holocaustot nem felejtik, hanem egyesek szándékosan tagadják, hogy elfogadhatóvá tegyék a nácizmust. A holotagadók között nincs tudós, nincs történész, csak kóklerek, akik őszintétlenül dolgoznak.
"2000 évvel ezelőtt nem volt ilyen, hogy aki Jézus-t tagadja, karóba húzzuk"
Azért ha valaki mondjuk 1500-ban kijelentette, hogy ateista, akkor elég kínos helyzetben találta magát.
Ők is mind őrültek? :
ma 00:04
Tudósok. Na és?
Dawkins ateista álláspontja sem ér többet attól, hogy Dawkins tudós, mint ahogy Newton hite sem ér többet attól, hogy tudós volt.
Ugyanis egyik tudósnak sem szakterülete, hogy van-e Isten. Mivel ez nem tudományos kérdés. Ennek megfelelően egy fizikus, biológus vagy matematikus véleménye pontosan annyit ér, mint egy vécépucolóé.
01:47
Az érvelés szükségképpen silány, mert nem lehet bizonyítani a vallás vagy az ateizmus igazságát, ennek megfelelően jó érvek egyik mellett sem szólnak.
"miért félünk bevallani"
Az ember fél, mert halandó. És mivel fél, ezért nem tud értelmesen gondolkodni, folyton hazugságokat talál ki.
Pont a tegnapi misén a pap mondta meg mi bizonyítja Isten létezését. (Már az is csoda, hogy pont bizonygat a pap, amikor a misén én részt veszek. Mi van akkor ha a papon keresztül beszél Isten hozzám?)
Bizonyítékok a pap szerint:
1. A Biblia egységes egész, fennmaradt 6000 évig.
2. Aki olvassa a Bibliát, annak mindenben választ ad a kérdéseire. A Biblián keresztül szól hozzád Isten. (Nem csak nálam van így, hanem úgy látszik másnál is. Aki kételkedve olvassa, vagy hitetlen, akkor nála valószínű nem így van.)
3. Imádkozni csak az tud, akiben meg van a szent lélek. Akiben nem munkálkodik, képtelen imádkozni.
4. Gondjaidat, ha megosztod Istennel, ráhárítod, akkor megvígasztal és boldogságot ad cserébe. Merd bánatodat megosztani Istennel!
"1. A Biblia egységes egész, fennmaradt 6000 évig."
A Biblia sokféle szövegből áll, melyek kora kb. 1900-3500 év.
"2. Aki olvassa a Bibliát, annak mindenben választ ad a kérdéseire."
Van, akiben fel se merülnek ezek a kérdések, ezért nem kell neki a Biblia.
"4. Gondjaidat, ha megosztod Istennel, ráhárítod, akkor megvígasztal és boldogságot ad cserébe."
Isten nem szociális ügyosztály, lelkisegélyszolgálat vagy ajándék-automata. Nem lehet tőle semmiféle segítségre számítani, nemcsak az ateisták, hanem a teológusok szerint sem.
Az utolsó alapján, látom most már, semmi esélye, hogy bebizonyítsa bárki is Istent annak, aki tudomást sem akar róla venni...
Bennem sem merülnek fel kérdések, mert mindenem megvan és mindent megkaptam az életben. Csak valahogy mégis bennem úgy látszik megvan egy plusz, hogy kell nekem Isten. Nem tudom miért van ez így, de akarom. Egészséges, sportos vagyok, ha nekem ekkora szükségem van Istenre, eszembe jutott mennyire akarhatja Őt egy nyomorult...
Teológus ide vagy oda, de a pap mondja, akkor úgy van. És a Bibliában is így van írva. Ha szerinted szociális ügyosztály, akkor legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!