Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerinted létezik Isten ha...

Szerinted létezik Isten ha senki sem bizonyította be a létezését?

Figyelt kérdés

Tudom 100 millió ilyen kérdés van de :

Furcsának találom nagyon azt hogy az emberek nagy többsége hisz Istenben, egy olyan dologban, amire még sosem találtak egy bizonyítékot sem, amit a tudomány sem tud bebizonyítani, ami olyan dolog hogy van aki hisz benne van aki nem.

Tudom mindenkinek magán ügye hogy eldöntse, de a világon annyi vallás van meg annyi Isten hogy ezek után már nagyon kételkedem a létezésében. (Pl Allah, víz isten, tűz isten stb)

A bibliát sem tudják bebizonyítani hogy ki írta, miért írta, és hogy ezek a történetek honnan jöttek. Láttam egy ismeretterjesztő dok.filmet amiben azt tárgyalták hogy ha mindent számításba vesznek akkor szétválasztható-e a Vörös tenger. a válasz : NEM

Jézus már más téma, lehet hogy olyan ember létezett valaha, de nekem sikerült egy pszichológussal elbeszélgetnem erről: sok pszichológus szerint Jézus csak egy pszichológiailag beteg ember volt, ezért beszélt "Istenről és Mennyországról"

Engem is megdöbbentett h így vélik az egészet....

Mind1. a lényeg: Ha egyszer senki nem bizonyította isten és a különböző bibliai események történését akkor miért hisz benne mindenki? Vagy csak azért hisz sok ember Istenben mert egyszerűen félnek a haláltól?

Mit gondoltok a leírtak alapján?

(azon kívül h mindenkinek maga kell eldöntse h létezik-e v sem de ettől most térjünk el)

2011. jún. 7. 22:24
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/102 anonim ***** válasza:
Arról a szerződésről beszélgetnek, amelyiket a zsidók történelmük során számtalanszor szegtek meg? Hmmm, érdekes. Számon kérni mindig is volt bátorságuk, csak betartani a törvényeket nem.
2011. nov. 10. 08:57
 102/102 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező.engedd meg,hogy meséljek el neked egy szép történetet,hátha mond ez neked valamit ha végig olvasod. "Lázár egy szegény ember volt,aki egy gazdag,de kegyetlen ember ajtajánál koldult.Mindketten meghalnak,és Lázár a mennyországba kerül,a gazdag ember pedig a pokolra jut.Innen néz fel Lázárra,akit Ábrahám keblén lát viszont.Ekkor felkiáltott:Atyám,Ábrahám,könyörülj rajtam,és küldd el Lázárt,hogy ujja hegyét mártsa vizbe,és hűsítse meg nyelvemet,mert igen gyötrődöm e lángban.De Ábrahám így válaszolt:Fiam,jusson eszedbe,hogy te megkaptad javaidat az életben,éppen úgy mint Lázár a rosszat.Ő most itt vigasztalódik,te pedig gyötrödsz.Ezen felül még közöttünk és közöttetek nagy szakadék is tátong,hogy akik innen át akarnak menni hozzátok,ne mehessenek,se onnan ide át ne jöhessen senki.Ö pedig így szólt:Akkor arra kérlek,atyám,hogy küldd el őt apám házához,mert van öt testvérem,beszéljen a lelkükre,nehogy ők is ide kerüljenek,a gyötrelem helyére.Ábrahám így válaszolt:Van Mózesük,és vannak prófétáik,hallgassanak azokra!De az erre azt mondta:Nem úgy atyám,Ábrahám,hanem ha halottak közűl megy valaki hozzájuk,akkor megtérnek.Ábrahám ezt felelte:Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak,az sem győzi meg őket,ha valaki feltámad a halottak közül.(Lukács16,24-31)" Szóval kedves kérdező,az a lényege az egésznek,hogy mind1 ki milyen bizonyitékot hozna fel Isten létezése mellett.Ha egyszer nem akar az ember hinni akkor nem is fog.
2012. szept. 25. 22:25
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!