Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerinted létezik Isten ha...

Szerinted létezik Isten ha senki sem bizonyította be a létezését?

Figyelt kérdés

Tudom 100 millió ilyen kérdés van de :

Furcsának találom nagyon azt hogy az emberek nagy többsége hisz Istenben, egy olyan dologban, amire még sosem találtak egy bizonyítékot sem, amit a tudomány sem tud bebizonyítani, ami olyan dolog hogy van aki hisz benne van aki nem.

Tudom mindenkinek magán ügye hogy eldöntse, de a világon annyi vallás van meg annyi Isten hogy ezek után már nagyon kételkedem a létezésében. (Pl Allah, víz isten, tűz isten stb)

A bibliát sem tudják bebizonyítani hogy ki írta, miért írta, és hogy ezek a történetek honnan jöttek. Láttam egy ismeretterjesztő dok.filmet amiben azt tárgyalták hogy ha mindent számításba vesznek akkor szétválasztható-e a Vörös tenger. a válasz : NEM

Jézus már más téma, lehet hogy olyan ember létezett valaha, de nekem sikerült egy pszichológussal elbeszélgetnem erről: sok pszichológus szerint Jézus csak egy pszichológiailag beteg ember volt, ezért beszélt "Istenről és Mennyországról"

Engem is megdöbbentett h így vélik az egészet....

Mind1. a lényeg: Ha egyszer senki nem bizonyította isten és a különböző bibliai események történését akkor miért hisz benne mindenki? Vagy csak azért hisz sok ember Istenben mert egyszerűen félnek a haláltól?

Mit gondoltok a leírtak alapján?

(azon kívül h mindenkinek maga kell eldöntse h létezik-e v sem de ettől most térjünk el)

2011. jún. 7. 22:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/102 anonim ***** válasza:
100%

23:46

"Valaki azt írta, a hit arra jó, hogy ne féljünk a haláltól."

Dehogy jó arra. Lucretiustól Nagelig az ateisták jelentős része pont azért ateista, hogy hihessen abban, hogy a halál után nincs semmi, ami jóval megnyugtatóbb, mint ami a vallások szerint van.

Vannak emberek, akik azért vallásosak, mert félnek a haláltól. Vannak olyan emberek is, akik azért ateisták, mert félnek a haláltól. Mind a kettő primitív gondolkodásmód (vágyvezérelt gondolkodás), pontosan egy szinten vannak.

2011. jún. 8. 01:21
 22/102 anonim ***** válasza:
0%
olvastam egy cikket, hogy isten 9, 2 fényévre van a földtől. Valami nép imádkozott, hogy ellenségét sújtsa le, is 18,4 évvel később hatalmas földrengés rázta meg az ellen országát. Elgondolkodtató.
2011. jún. 8. 07:01
 23/102 hollófernyiges ***** válasza:
0%

"Nálunk a gyülekezetbe többször is imádkoztunk gyógyíthatatlan betegekért és orvosi kezelés nélkül meggyógyultak"

Szóval akiért imádkoznak azt Isten meggyógyítja, akiért meg nem, azt megöli. Szép :)

2011. jún. 8. 08:15
 24/102 anonim ***** válasza:
71%

Igazság szerint van Isten létére bizonyíték...ugyanis az anyagi világnak van egy jellegzetes tulajdonsága...önmagában nem létezik, megfigyelő értelem hiányában nem lehet beszélni arról, ráadásul a kvantumállapota minden értéket felvesz, ami annyit jelent, hogy egyszerre történik minden...s mivel minden anyagból van az univerzumban, és minden anyag kvantumokból van, ezért valójában semminek nem kéne megjelennie, mégpedig azért, mert nem lenne fizikai megnyilvánulás, hiszen kontraszthatás hiányában nem tudnánk megkülönböztetni a dolgokat(azért nem lenne viszonyítottság, mert minden egyszerre van)...de mi mégis megtudjuk...másrészről amikor az anyag kvantumtulajdonsága változik, akkor az anyag maga nem, pedig abból van, így annak is kéne...gondolom nem nehéz kitalálni, hogy az anyag irányítva van a mai napig is...no Isten irányítja...:)

egyébként az sincs bizonyítva, hogy az elméinken kívül elhelyezkedően van egy világ, ami jelet küld önmagáról...az a kinti világ tudod képzeletünk szüleménye...mivel az is egy lehetséges megoldás abból kiindulva, hogy nekünk CSAK az elménk és az annak közvetlenül megjelenő mentális képsor van egy bizonyos világérzettel(olyan gondolatsor, mint álomban, ott sem rakunk kívülre világot), hogy ezt egyetlen Elme indukálja, vagyis a jel belülről érkezik, vetül ki...ha pedig ezt sikerül belátni, akkor meg is van Isten bizonyítékostul mindenestül...:):P

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jún. 8. 08:46
 25/102 anonim ***** válasza:
60%
Last one left: üdv a Mátrixban! ;)
2011. jún. 8. 09:55
 26/102 pelgrim ***** válasza:
74%

Igen, szerintem létezik Isten, és vannak köztünk akik bebizonyították, nem agyafúrt érveléssel hanem azzal, hogy a tudatban vele azonosultak. Isten létezését saját magának mindenki bizonyíthatja azzal, hogy vele azonosul. De valaki másnak, aki nem hajlandó elhinni, hogy Isten létezik, mielőtt helytálló bizonyítékot nem lát, nem lehet semmiképpen bizonyítani.

Köztünk nagyon sokan megelégednek saját létükkel, mint bizonyíték Isten létezésére. Az átlag vallásos embernek ez elegendő, de az igaz kutató nem nyugszik addig míg önmagában nem talál Istenre. Akkor, mikor a tudatnak e magas színvonalára emelkedett, akkor bebizonyította Isten létezését. De a szkeptikusnak, az ateistának, de még az egyszerű hívőnek sem elegendő ez, mert halandó tudatával nem képes Istent látni embertársában.

2011. jún. 8. 10:01
 27/102 anonim ***** válasza:
74%

Aki igazán megtért keresztény! Krisztus követő! Az nem fél a haláltól!

Isten Létezésére pedig nagyon sok bizonyíték van!

Nem kell templomba menned, úgy kezd el olvasni a bibliát, hogy érdekel és szeretnéd megérteni és akkor bizonyítékot fogsz kapni Isten létezésére! Ha igazán keresed az igazságot akkor meg fogod találni! Én is pontosan így kerestem, én is pontosan ezeket a kérdéseket tettem fel magamban! Nem másokra hallgattam, hanem az igazságot kerestem és megtaláltam!

Jó keresést, és jó olvasást!

2011. jún. 8. 10:20
 28/102 anonim ***** válasza:
82%

Isten léte kikövetkeztethető. Erről olvashatsz itt:

[link]

A tudományos világ tele van tényként kezelt következtetésekkel amit szó nélkül elhiszünk, csak mert tudósok mondták, könyvekben le van írva vagy tanultuk az iskolában és önmagunk nem tudjuk bizonyítani az ellenkezőjét. ( pl evolúció elmélet )

Így volt ez az Istenhittel kapcsolatban is.Még 150-200 éve az emberek többsége hitt Istenben, számított az erkölcs, egymás tisztelete. Valódi közösségek voltak.

Jó példa erre az időváltoztató című film ami nagyon elgondolkodtató, vagy egy kedves sorozat: A farm ahol élünk. Elképesztő számomra, hogy az Istentől való elszakadással milyenné vált világunk.

Ateisták! Őszinte választ kérek! Nektek tetszik az a világ amiben élünk, boldogok vagytok, hogy gyermekeink ilyen világban nőhetnek fel? Jó, hogy a család mint legfontosabb egység romokban hever, hogy több a válás mint a házasság, hogy a gyermekek nagy része csonka családban nő fel, az abortuszok számáról nem is beszélve.

Romlott világban élünk, azt mondom és meg vagyok győződve arról, hogy ez nagyrészt annak köszönhető, hogy nincs az embereknek hite és így reménye se.

Szeretnétek ha senki sem hinne Istenben, csak mert nincs bizonyítva a létezése? Attól jobb lenne a világ? Erkölcsösebb? Szeretettel telibb? Elfogadóbb? Biztonságosabb? Reménytelibb?Ha eltűnne a hit, a vallások,hirtelen mindenki boldogan élne míg meg nem halna?Miben lenne jobb egy hit nélküli világ?

2011. jún. 8. 10:50
 29/102 anonim ***** válasza:
32%

Nekem is az a meggyőződésem, hogy Isten létezik, nap mint nap tapasztalom. A Bibliában leírt próféciák nap mint nap teljesednek, egyre közelebb vagyunk mind beteljesedéséhez.

Arra hogy több Isten is van én megvizsgáltam a legtöbb "szent" könyvet és Allah például fegyverrel hirdeti a hitet abból nem kérek stb. Szóval úgy álltam hozzá, hogyha van Isten akkor az csak a Biblia Istene lehet. azóta megerősödött benne a hitem. A Teremtés maga a csoda, Isten nélkül nem lehetséges. Az evolúció még poénnak is gyenge. Am a Vörös tengerhez miért kellene fizikai bizonyíték. Gondolj arra Istennek minden lehetséges. Ő teremtette a tengert akkor hogyne tudná kettéválasztani? Ezt hívják csodának. Csak ma már annyira tényszerű az ember, hogyha nincs rá tudományos bizonyíték akkor az nem is igaz.

2011. jún. 8. 11:12
 30/102 anonim ***** válasza:
0%
Nincs és nem is lesz.
2011. jún. 8. 13:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!