Szerinted létezik Isten ha senki sem bizonyította be a létezését?
Tudom 100 millió ilyen kérdés van de :
Furcsának találom nagyon azt hogy az emberek nagy többsége hisz Istenben, egy olyan dologban, amire még sosem találtak egy bizonyítékot sem, amit a tudomány sem tud bebizonyítani, ami olyan dolog hogy van aki hisz benne van aki nem.
Tudom mindenkinek magán ügye hogy eldöntse, de a világon annyi vallás van meg annyi Isten hogy ezek után már nagyon kételkedem a létezésében. (Pl Allah, víz isten, tűz isten stb)
A bibliát sem tudják bebizonyítani hogy ki írta, miért írta, és hogy ezek a történetek honnan jöttek. Láttam egy ismeretterjesztő dok.filmet amiben azt tárgyalták hogy ha mindent számításba vesznek akkor szétválasztható-e a Vörös tenger. a válasz : NEM
Jézus már más téma, lehet hogy olyan ember létezett valaha, de nekem sikerült egy pszichológussal elbeszélgetnem erről: sok pszichológus szerint Jézus csak egy pszichológiailag beteg ember volt, ezért beszélt "Istenről és Mennyországról"
Engem is megdöbbentett h így vélik az egészet....
Mind1. a lényeg: Ha egyszer senki nem bizonyította isten és a különböző bibliai események történését akkor miért hisz benne mindenki? Vagy csak azért hisz sok ember Istenben mert egyszerűen félnek a haláltól?
Mit gondoltok a leírtak alapján?
(azon kívül h mindenkinek maga kell eldöntse h létezik-e v sem de ettől most térjünk el)
22:27
"Nálunk a gyülekezetbe többször is imádkoztunk gyógyíthatatlan betegekért és orvosi kezelés nélkül meggyógyultak. Ez mi ha nem Isten hallgatta meg az imákat?"
Isten egy vallás komolyabb teológusai szerint sem hallgatja meg az imákat. Isten a keresztényektől a muszlimokig sehol sem kérvényeket elfogadó szociális bizottság.
Valami primitív szekta lehet, amelyik hisz abban, hogy az imák gyógyítanak.
23:00
"Még annyit kiegészítésképpen, hogy mit gondolsz hány ateistát találnál egy zuhanó repülőgépen? Te nem kezdenél el imádkozni?"
Nem-nem kezdenék el imádkozni! Megpróbálnám valahogy megoldani a dolgot a legjobb tudásom szerint.
Miért,szerinted ha imádkozol akkor nem zuhan le a repülő,a talaj fölött elkezd lebegni és gond nélkül földetér???
Mivel maradéktalanul Isten nem létezését sem bizonyították be, ezért valóban csak az egyénen múlik, hogy ki hisz benne, és ki nem.
Én pedig láttam egy másik dokumentumfilmet, ami megmagyarázta, mi is történhetett a Vörös tenger szétválasztása (vagyis inkább szétválása) során. Rég volt, a címére nem emlékszem, de a lényeg, hogy a megfelelő helyen voltak a megfelelő időben.
A pszichológus is lehet elfogult, ahogy egy dokumentumfilm is. Csak azt akarom elmondani neked, hogy ma gyakorlatilag mindenki meg tud magyarázni mindent, azt is be tudják bizonyítani, hogy te nem is létezel...
"azt is be tudják bizonyítani, hogy te nem is létezel"
Többféleképpen is be lehet bizonyítani, ezért kezeskedem.
Ennyi erővel kérdőjelezd meg az egész 1900 előtti történelmet, amiről nincs se fénykép, se videófelvétel...
Isten létét sokan és sokféleképp próbálták már bizonyítani logikai úton. Istenérvek: [link]
[link] Rengeteg természettudós - köztük fizikusok, kémikusok, biológusok - is meg van győződve az Alkotó létezéséről.
Jézus létezéséről meg rengeteg korabeli dokumentum, levél, visszaemlékezés beszámol a Biblián kívül. Hogy ezeket a többség nem ismeri, azért csak a saját tájékozatlansága okolható. [link] és [link]
Hahha, tetszik a téma! XD
Valóban az az igazság, hogy tényleg nem bizonyították be Isten létezését, de azt sem lehet bebizonyítani, hogy nincs.
Valamint gondoljon mindenki a gyerekkorára, mondjuk úgy 10 éves korig. Vajon akkor ateisták voltunk? Talán gyermeki ábránd volt az egész, de nagyon nagy a valószínűsége, hogy minden kisgyerek hisz Istenben, még akkor is, ha ateisták a szülők. Valahogy benne van a gyermekben ez a hit.
Valaki azt írta, a hit arra jó, hogy ne féljünk a haláltól. Az biztos, hogy akinek hite van, az nem fél.
De mindenki, aki ateista, lehet, hogy mást mond, de fél a haláltól. Ismeretlenbe zuhanás... teljes megsemmisülés... Vajon mi lesz? Teljesen eltűnünk? Milyen amikor abszolút nem létezünk tovább?
Ráadásul, ami biztos, hogy mi emberek nem csak test vagyunk, hanem lélek is. A lélek kifejezést nem csak a keresztények használják, hanem pl. a pszichologusok is. A lélek a tudat. Érzelem, értelem, akarat. A test pedig a húsod, csontot és a véred. Az utóbbi három e világi. De mi az előző három? Az hogy lesz por és hamu? Hisz soha nem volt az. Akkor ha meghalunk, hova tűnnek?
Az is igaz, hogy sosem tudják neked (kedves kérdező) bebizonyítani Isten létezését. Ha azt akarod, hogy rávegyenek, létezik, ezeket fogod hallani: mindennap megtapasztalom a jelenlétét, beszélek vele, megmentette az életemet.
Ha azt akarod, hogy rávegyenek, nincs Isten, ezt hallod: nincs rá bizonyíték, csak te vagy egyedül, magadra számíthatsz.
Az előző típus boldog. Az utóbbi reményvesztett. Az előző pozitívan, az utóbbi negatívan csalódott.
Ha valaki ateista, az biztos, hogy előtte volt reménysége arról, hogy van Isten. Csak csalódott benne. Ha belegondolunk, a kezdet az, hogy van Isten, és hiszünk benne. Utána jön egy helyzet, ami eldönteti bennünk, hogy tényleg van-e vagy nincs.
A kérdés az, hogy a negatív csalódásunk maga a bizonyíték arra, hogy nincs Isten? Ha nincs Isten, akkor miért csalódunk? Hisz soha nem volt, akkor meg mi bajunk van? De az ateisták megbántott emberek, reményt vesztettek, és sértettek. Kemény nyakúvá váltak, s határozottak, megkeményedett szívűek. Miért? Mert csalódtak.
Akkor ki Isten? Miért lehet benne kellemesen s kellemetlenül csalódni? Talán a csalódásunk az elvárásunktól függ.
Nos... ez egy érdekes dolog. Mindenkinek az az istene, aki betölti az elvárásunkat. És ki az igaz Isten? Az Isten? Egy iaz keresztény ezt feleli: nem egy dzsin, akinek megdörzsölöd a lámpáját, s már teljesíti is a kívánságodat. Ő egy érző lény, aki féltékeny, s nagyon szeret téged. Egy olyas valaki, akinek van saját akarata és érzelme is. Érző lény, nem csak egy felsőbb lény, aki kezében tartja az univerzumot.
Ha szeret engem, miért kellett benne csalódnom?
1. rosszak voltak az elvárások.
2. kértél, de te nem adtál semmit? Szerinted a piacon hogy megy? Lopsz? Meg akarod Istent lopni?
De én adtam! Imádkoztam hozzá. És hittem benne. Akkor miért nem teljesítette a kérésem?
Ugyanaz a válasz. Édesanyádnak úgy mutatod ki a szeretetedet, hogy kérsz tőle? Nem inkább úgy, hogy adsz? Vagy teljesíted, amit rád bízott, amit kér tőled? Isten is egy ilyen valaki, aki szeretné látni, hogy törődsz vele.
Nos... ez volna egy keresztény válasza.
Innentől, mindenki maga dönti el, érdemes-e hinni Benne, vagy sem.
Az a helyzet, hogy az emberek nagy része nem tudományos alapon gondolkodik. Az a, hát, kritikus gondolkodás amivel mondjuk egy átlagos ateista rendelkezik (már aki) az hosszas gondolkodás és nevelés eredménye, aminek a során megtanultad felismerni a különféle logikai tévedéseket, és szembenéztél a saját prekoncepcióiddal, amikről azt se tudtad hogy léteznek.
De a legtöbb ember nem esett át ezen a nevelésen. Elképzel esetleg egy emberformájú istent, egy emberközpontú univerzumot, egy olyan világképet ahol az emberi morális szabályok felülírhatják a természeti törvényeket, és nem látja benne az ellentmondást.
De minden gyerek így kezdi. A "miért van ez így?" kérdésekben benne van, hogy a gyerek is emberi okot, szándékot keres olyan helyeken is, ahol a kérdés értelmetlen, mert nem emberek által alkotott dologról van szó. Sok "gyerek" ezt sosem növi ki - műveletlenségből, a szellemi erőfeszítésre való hajlandóság hiányából, félelemből hogy az alternatíva az igazságra szörnyű lehet.
De mindezt nem arrogánsan mondom. Az az igazság, hogy mint egyén, te, egyedül is állandóan miszticista gondolkodásra vagy kényszerítve, a realista gondolkodás helyett. Nem lehet minden egyes tényt személyesen ellenőrizni, még ha ez is lenne az ideális. Kritikus gondolkodóként megtanulhattad milyen tévedések vagy logikai csapdák vannak amibe az ember beleeshet, és jó esetben azt is hogy gondolj át és tesztelj minden neked tálalt tényt. De még így is a legtöbb dolgod egyszerűen el kell hinned "pofára", csak mert egy könyv vagy egy okosnak tekintett ember mondja, mert nincs mód hogy te magad is megtapasztald. Nos, egyeseknél ezek az emberek papok és vallásos családtagok voltak, és ők azt tanulták meg hogy nekik higgyenek.
Kedves kérdező!
Istent soha sem fogják tudni természettudományos módszerekkel bebizonyítani. Istent nem lehet megfigyelés alá vetni, mivel ember a mennybe nem tud belépni. (hús-vér testben) Istent nem lehet modellezni mivel természetfeletti lény. Megismételni sem lehet a vörös tenger szétválasztását, mivel Izrael egyszer vonult csak ki Egyiptomból. Istent nem lehet reprodukálni sem. Viszont Ő adott, és most is ad magáról jeleket azoknak, akik őszintén szomjas szívvel, és szorgalmasan keresik és kutatják Őt. Az alázatosoknak kegyelmet ad a benne való hitre.
Kedves Vree!
Te valószínűleg racionalista vagy. :)
Van egy honlap, ahol személyiségi tesztet lehet kitölteni, s vagy racionalista, idealista, gondoskodó, vagy életművész vagy. Ezek jönnek ki. Az mellékes, hogy én idealista vagyok. :) (én vagyok a hosszú szöveg alkotója XD)
Ha a szavadból indulok ki, akkor így állunk: a racionalisták nem hisznek Istenben, az idealisták hisznek. Az idealisták nem nőttek fel egészen, a racionalisták igen.
Azonban a teszt szerint ez nem a felnövéstől, hanem az emberi stílustól függ.
Akkor. A stílus dönti el, keresztény egy ember, vagy sem?
Nem!
Ugyanis képzeljétek, én láttam már racionalista keresztényt és idealista hitetlent is. Ti nem?
Ne haragudj Vree, de a filozófiád megdőlt.
23:41
"Isten létét sokan és sokféleképp próbálták már bizonyítani logikai úton."
És az összes bizonyítási kísérlet kudarccal végződött.
" Rengeteg természettudós - köztük fizikusok, kémikusok, biológusok - is meg van győződve az Alkotó létezéséről."
Ez az ő személyes véleményük, aminek semmi köze ahhoz, hogy biológusok, kémikusok, mozigépészek vagy BKV-ellenőrök-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!