Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerinted létezik Isten ha...

Szerinted létezik Isten ha senki sem bizonyította be a létezését?

Figyelt kérdés

Tudom 100 millió ilyen kérdés van de :

Furcsának találom nagyon azt hogy az emberek nagy többsége hisz Istenben, egy olyan dologban, amire még sosem találtak egy bizonyítékot sem, amit a tudomány sem tud bebizonyítani, ami olyan dolog hogy van aki hisz benne van aki nem.

Tudom mindenkinek magán ügye hogy eldöntse, de a világon annyi vallás van meg annyi Isten hogy ezek után már nagyon kételkedem a létezésében. (Pl Allah, víz isten, tűz isten stb)

A bibliát sem tudják bebizonyítani hogy ki írta, miért írta, és hogy ezek a történetek honnan jöttek. Láttam egy ismeretterjesztő dok.filmet amiben azt tárgyalták hogy ha mindent számításba vesznek akkor szétválasztható-e a Vörös tenger. a válasz : NEM

Jézus már más téma, lehet hogy olyan ember létezett valaha, de nekem sikerült egy pszichológussal elbeszélgetnem erről: sok pszichológus szerint Jézus csak egy pszichológiailag beteg ember volt, ezért beszélt "Istenről és Mennyországról"

Engem is megdöbbentett h így vélik az egészet....

Mind1. a lényeg: Ha egyszer senki nem bizonyította isten és a különböző bibliai események történését akkor miért hisz benne mindenki? Vagy csak azért hisz sok ember Istenben mert egyszerűen félnek a haláltól?

Mit gondoltok a leírtak alapján?

(azon kívül h mindenkinek maga kell eldöntse h létezik-e v sem de ettől most térjünk el)

2011. jún. 7. 22:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/102 anonim ***** válasza:
100%

16:37

"A pszichológus szerint"

A pszichológus nem ért jobban a témához, mint a gázszerelő vagy a kertész. Ugyanis az, hogy van-e isten, nem pszichológiai kérdés (nem is kertészeti). Az, hogy mi a vallás pszichológiai funkciója, az persze pszichológiai kérdés, épp csak semmi köze nincs ahhoz, hogy igaz-e bármelyik vallás.

"a vallás az nem más mint az emberek megnyugtatása, semmi több. Azért van hogy elhitesse az emberekkel hogy majd a túlvilágon minden szebb és jobb lesz."

A katolikus vallás szerint pl. neked legalább 99,9% az esélyed, hogy a pokolba kerülsz. Ez megnyugtat?

Mint említettem, egy csomó ateista pont azért ateista, mert fél a halál utáni élettől.

Ahogy persze sok vallásos meg azért vallásos, mert ők meg a halál utáni teljes megsemmisüléstől félnek.

Azt kellene felfogni, hogy ez mindkét irányban működik, és egyik irányban sem érv, nem bizonyít semmit arra vonatkozóan, hogy kinek van igaza.

"Oké hogy a vallásos ember számára ezt nem kell bizonygatni, de ha valóban létezik Isten, akkor mi a magyarázata annak hogy rengeteg vallás alakult ki?"

Ha a "nincs Isten" egyszerűen azt jelenti, hogy nincs isten és pont, akkor miért van olyan sokféle ateista filozófia?

2011. jún. 9. 01:31
 42/102 anonim ***** válasza:
60%

"Oké hogy a vallásos ember számára ezt nem kell bizonygatni, de ha valóban létezik Isten, akkor mi a magyarázata annak hogy rengeteg vallás alakult ki?"

Időnként vkiben felmerült a gondolat h láthatatlan természetfeletti gondolat van a dolgok mögött, aztán később megszemélyesítették mint Istent.

Az idők folyamán egyre több nézet társult ehhez, a nézetek egyesültek, szétváltak, terjedtek, így lett a chocapic. :D

Viccet félretéve bizonyos területeken ez ma is így megy, hétköznapi babonák egyre szervezettebb formába tesznek(pl vmi brazil vallási rendszer vagy a wiccák),

vagy vkinek bekattan h próféta és híveket gyűjt,gyakran már életében istennek tekintik(Sai baba, Bahá'i vallás).

2011. jún. 9. 12:19
 43/102 anonim ***** válasza:
74%

A többféle vallás pontosan azt bizonyítja, hogy van valamiféle transzcendencia, ami felé az emberiség -jobb pillanataiban- törekszik.

Ha nem lenne Isten, nem is hiányozna. Ne jöjjön senki az "ősember félt a villámlástól" című gagyival, meg lehet nézni az ősi vallások mélységes misztériumát, nem esőcsinálásról vagy egyéb időjárási babonáról volt szó, az esetleg a pogány hitvilágban volt jelen, de azokat nem ismerem, nem akarom leszólni.

Ha utánajársz ősi szent iratoknak (nem csak a Bibliát ajánlom) azt látod hogy az emberekben egy sóvárgás volt a transzcendens igazság után, és ami nincs, az után nem sóvárog mindenki.

Az ember vallásos lény. A vallás nem egy szervezet hanem az ember legbelsőbb lényének öntudatra ébredése -jobb esetben. Rosszabb és gyakoribb esetben csak fanatizmus, ilyen esetekben nem különbözik a kommunizmustól meg hasonló szépségektől.....

Az ateizmus a természettudományok fejlődésével alakult ki, többféle okból.

1. azt hitték, amit nem lehet bebizonyítani, sőt reprodukálni, kísérletekkel, az nincs is. De ismereteiket az anyagi világból vették, nem a szellemvilágból. Ezért sokak személyes tapasztalata semmit sem ér a számukra.

2. az ateizmus - mint már előttem is írták, kényelmes arra, hogy ne féljünk a haláltól, hiszen nincs mit veszítenünk, ha semmivé leszünk, nem derülnek ki a disznóságaink és nem lesz ítélet. Ezért nincs igaza annak a pszichológusnak. Én még nem láttam ateistát azon aggódni, a mennybe kerül-e vagy a pokolba.

3. az ateizmus diadala az egó diadala, és sajnos az emberiség többsége elveszítette az egó és az isteni énről való tudását, ezért sok keresztény is rosszul hisz, és ezt az ingatag, vasárnapi hitet sajnos könnyű megdönteni.

A bibliai eseményekről csak annyit, hogy sok benne a szimbolikus történet. Én hívő vagyok, de nem hinném, hogy Jónás a cethal gyomrában volt, a történet morális tanulságát viszont értem. Hogy Jób létezett-e nem tudom, de a róla szóló könyv tanulságát elfogadom.

De a csodákban hiszek, mert én is megéltem már párat. És azt is tudom, hogy a csoda attól csoda, hogy nem lehet megismételni. És hogy a csodákhoz való hozzáállás ma alapjában rossz.

Nem azért hiszünk, mert csodák történnek. Jézus általában vonakodott csodát tenni, mert pontosan tudta, hogy az nem vezet igaz hitre.

2011. jún. 9. 13:14
 44/102 anonim ***** válasza:
60%

Tegyük fel, hogy nekem lesz szűz Mária jelenésem egyszer.

Ha elmondom, ki hiszi el nekem? Nekem lesz bizonyosságom, sajnos bizonyítékom nem.

És ezzel sok hívő így lehet. Nem lehet őket mutogatni, hogy látod: Itt van ni.

Nincs rá bizonyíték

2011. jún. 9. 16:17
 45/102 anonim ***** válasza:

13:14

"A többféle vallás pontosan azt bizonyítja, hogy van valamiféle transzcendencia, ami felé az emberiség -jobb pillanataiban- törekszik."

Ennyi erővel meg a csillióféle ateista filozófia létezése is azt bizonyítja, hogy igaz az ateizmus, és felé törekszik "jobb pillanataiban" az emberiség.

2011. jún. 9. 17:50
 46/102 anonim ***** válasza:
60%
Kivéve, hogy vallás mindig is volt, már az ősember is hamarabb állított oltárt, mint foglalkozott mezőgazdasággal. És vallás mindig is lesz. Az ateizmus egy "új" eszme, és teljesen kiszámítható volt a megjelenése, nem a tudomány fejlődése, hanem az emberi lélek lealjasodása és a létrontás miatt.
2011. jún. 9. 20:49
 47/102 anonim ***** válasza:
60%

"Kivéve, hogy vallás mindig is volt, már az ősember is hamarabb állított oltárt, mint foglalkozott mezőgazdasággal."

Mezőgazdasággal csak kb. 10 ezer éve foglalkozik az ember, noha ember már kb. 50-100 ezer éve van. A mezőgazdaság egy elég modern újdonság.

A vallás régebbi, valószínűleg több tízezer éves, de az ember ősei 1-2 millió éve még nem voltak vallásosak.

A papucsállatkától a kutyáig egyébként ateista az egész állatvilág, ahonnan az ember jön.

2011. jún. 9. 21:43
 48/102 Ozmium42 ***** válasza:
74%
És milyen érdekes, hogy csak egy bizonyos fejlettségi szint elérésétől kezdve létezik vallás (ami ugrásszerű agy és intelligencianövekedést jelent), illetve hogy precedens nélküli az egész élő és élettelen világban!
2011. jún. 9. 21:48
 49/102 anonim ***** válasza:

21:48

Érdekesnek érdekes, de ez minden. Nem lehet ebből a tényből semmilyen következtetést levonni.

Az embernek van beszédközpontja, az ember képes a fogalmi gondolkodásra. Ezt arra használja, hogy mindenféle rendszereket épít. Az egyik ezek közül a vallás. Ettől sem igaz, sem hamis nem lesz a vallás.

2011. jún. 10. 00:05
 50/102 Ozmium42 ***** válasza:
74%
Nem is állítottam, hogy ETTŐL lenne igaz, csak érdekes, elgondolkodtató. Mindenünk, amink van, azért alakul ki, hogy a javunkat szolgálja, ami pedig a kárunkat okozza, az lecsökken, elsorvad, vagy kihal. Ez a szelekció alaptétele. Illetve minden visszavezethető fizikai, környezeti hatásokra. A beszéd a kommunikációt, a szem a fény érzékelését, a fül a rezgések érzékelését teszi lehetővé. A hitnek vajon mi lehet a "funkciója"? Hogy alakulhatott ki egy olyan érzékünk, ami nem irányul semmire, illetve olyan dologra irányul, ami néhányak szerint nem létezik? Ilyen defektesek lenne az agyunk? De akkor hogyan állíthatunk bármit is meggyőződéssel?
2011. jún. 10. 00:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!