Szerinted létezik Isten ha senki sem bizonyította be a létezését?
Tudom 100 millió ilyen kérdés van de :
Furcsának találom nagyon azt hogy az emberek nagy többsége hisz Istenben, egy olyan dologban, amire még sosem találtak egy bizonyítékot sem, amit a tudomány sem tud bebizonyítani, ami olyan dolog hogy van aki hisz benne van aki nem.
Tudom mindenkinek magán ügye hogy eldöntse, de a világon annyi vallás van meg annyi Isten hogy ezek után már nagyon kételkedem a létezésében. (Pl Allah, víz isten, tűz isten stb)
A bibliát sem tudják bebizonyítani hogy ki írta, miért írta, és hogy ezek a történetek honnan jöttek. Láttam egy ismeretterjesztő dok.filmet amiben azt tárgyalták hogy ha mindent számításba vesznek akkor szétválasztható-e a Vörös tenger. a válasz : NEM
Jézus már más téma, lehet hogy olyan ember létezett valaha, de nekem sikerült egy pszichológussal elbeszélgetnem erről: sok pszichológus szerint Jézus csak egy pszichológiailag beteg ember volt, ezért beszélt "Istenről és Mennyországról"
Engem is megdöbbentett h így vélik az egészet....
Mind1. a lényeg: Ha egyszer senki nem bizonyította isten és a különböző bibliai események történését akkor miért hisz benne mindenki? Vagy csak azért hisz sok ember Istenben mert egyszerűen félnek a haláltól?
Mit gondoltok a leírtak alapján?
(azon kívül h mindenkinek maga kell eldöntse h létezik-e v sem de ettől most térjünk el)
éppen annak mondom, aki nem hisz Istenben. Tisztelet a kivételnek.
*meghajol*
21:36
"Kérdés, hogy AKAROD-E megtalálni Istent vagy nem. Ha nem akarod igazán, ismét mondom, nincs értelme a kérdéseidnek. Ha meg igen, már keresed is."
Aki meg akarja találni Istent, az akkor is megtalálja, ha amúgy nincs. Aki nem akarja, az meg nem találja meg akkor se, ha van. Minden az akarattól függ, érv nincs. Pont erről beszélek.
Jó lenne végre rádöbbenni: az igazság (a valóság) nem a neveltetésünktől, nem az érzéseinktől és nem is a filozófiai látásunktól függ. Életünkről egy nagyon is konkrét személy előtt kell majd számot adnunk! (és az nem Buddha, Mohamed vagy mások... 2.Kor.5,10) „Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok; megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket.” (János 8,31)
Nem mondod ,hogy ez bizonyíték .10 ember 1000 -féle magyarázatot tud adni.Tehát ezért ez nem bizonyíték !!!
Ha te hiszel, ám legyen ,ez a te dolgod.Javaslom olvasgass egy másik könyvet - " RETORIKA " a címe .Itt megtudhatod hogyan kell érvelni,de ez sem garancia arra ,hogy igaz.
KÉRLEK KERES VALÓDI ÉRVEKET !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!