"Senki sem akar rátok erőltetni semmit, hiszen senki sem hívott titeket. Ha nem kell a kultúra semmi gond, nem erőlteti senki, nyugodtan haza lehet menni akkor, ha nem kértek az európai kultúrából, nem érdemlitek meg az európai életszínvonalat. Bár aligha neked kellene ezt mondanom, te biztos nem vagy bevándorló, aligha beszélnél így magyarul."
Ahogy mondtam, muszlim országokba is sok keresztény vándorolt be de mi muszlimok mégsem akarjuk rájukeröltetni az iszlám kultúrát. Nem mondjuk nekik hogy ha nem kérnek az iszlám kultúrából akkor menjenek haza. Akkor légyszíves te se akard ráeröltetni a te kultúrádat az itteni muszlimokra.
Igazam volt, bármilyen eufemisztikusan, s tisztelettel próbálok fogalmazni, nem veszed a lapot, nem fogod fel, NEM AKAROD FELFOGNI miről is beszélek.
Akkor csukd be a szemedet! Ennyi erővel mondhatnám azt is, hogy Irán és Bosznia-Hercegovina egyenlő, “nem érdekel a mellébeszélés.” Valaki ragaszkodik a tudatlanságához, mivel ebből meríti az előítéleteit, amelyek mellesleg igaztalanok; egészségére, csak NE KEZDJEN EL NEKEM AZ (!) IGAZSÁGRÓL PRÉDIKÁLNI, S HAZUGNAK NEVEZNI! Tényleg nem látod, mi evvel a probléma?
Nagyon könnyű dolgokat de facto kijelenteni SEMMI FORRÁSSAL, ALÁTÁMASZTÁSSAL. De csináld, ha neked jó.
A JW is kereszténynek vallja magát, mégsem az. Az USÁ-ban a helyzet cseppet sem a kereszténység javára áll, de nem várom el, hogy ezt te felfogd…
A Google ismeretlen találmány? A [link] -n is van egész hosszú cikk (intelligencia-teszt, hogy megtalálod-e), a [link] -n is található pár, a [link] is írt pár választ, a [link] -on egész szekció van erről. Ezenfelül javaslom a Hittani Konfregáció Persona humana c. nyilatkozatának, s a Fiducia supplicans dokumentum elolvasását. Egyelőre ennyi elég. Az, hogy valamivel nem találkozom, nem jelenti azt, hogy nincs. Én sem olvasok iszlám hitű sajtót, attól még nem azt jelenti, hogy nincsen. De ezt szintén nem várom el, hogy elfogadd.
Az előítéleteidre inkább nem is reagálok.
Sajnálatos módon, nem látok semmilyen utat arra, hogy értelmes vitát folytassak veled; elköszönnék.
Laudetur Iesus Christus! (In æternum, amen.)
Á, tehát már úgy sarokba szorultál, hogy az egyetlen fegyvered a szándékos értetlenkedés maradt? Hát jó...
"Akkor csukd be a szemedet! Ennyi erővel mondhatnám azt is, hogy Irán és Bosznia-Hercegovina egyenlő, “nem érdekel a mellébeszélés.” Valaki ragaszkodik a tudatlanságához, mivel ebből meríti az előítéleteit, amelyek mellesleg igaztalanok; egészségére, csak NE KEZDJEN EL NEKEM AZ (!) IGAZSÁGRÓL PRÉDIKÁLNI, S HAZUGNAK NEVEZNI! Tényleg nem látod, mi evvel a probléma?"
Most én miért vagyok tudatlan? :) Mert azt mondom a kereszténység behódolt a világi hatalomnak?
"Nagyon könnyű dolgokat de facto kijelenteni SEMMI FORRÁSSAL, ALÁTÁMASZTÁSSAL. De csináld, ha neked jó."
Ahogy mondtam még a Bibliában is benne van hogy a keresztények behódoltak a császárnak aki ugye a világi hatalom. A Bibliát gondolom csak elfogadod bizonyítéknak.
"A JW is kereszténynek vallja magát, mégsem az. Az USÁ-ban a helyzet cseppet sem a kereszténység javára áll, de nem várom el, hogy ezt te felfogd…"
Az USA egy keresztény állam, az emberek többségében kereszténynek vallják magukat az elnöktől kezdve.
"A Google ismeretlen találmány? A [link] -n is van egész hosszú cikk (intelligencia-teszt, hogy megtalálod-e), a [link] -n is található pár, a [link] is írt pár választ, a [link] -on egész szekció van erről. Ezenfelül javaslom a Hittani Konfregáció Persona humana c. nyilatkozatának, s a Fiducia supplicans dokumentum elolvasását."
És ezek mit is bizonyítanak? :)
"Á, tehát már úgy sarokba szorultál, hogy az egyetlen fegyvered a szándékos értetlenkedés maradt? Hát jó..."
Én szorultam sarokba? :) Te kijelentetted hogy aki nem veszi át a keresztény kultúrád azt kidobnád az országból, de biztosan én szorultam sarokba :)
“Ahogy mondtam, muszlim országokba is sok keresztény vándorolt be de mi muszlimok mégsem akarjuk rájukeröltetni az iszlám kultúrát. Nem mondjuk nekik hogy ha nem kérnek az iszlám kultúrából akkor menjenek haza. Akkor légyszíves te se akard ráeröltetni a te kultúrádat az itteni muszlimokra.“
Gondolom most az Öböl-menti országokra gondoltál (Katar, Emírségek, Bahrein, Omán), de akkor nézzük már meg azt is, hogy mennyi gond Európában a muszlimokkal, meg hogy mennyi gond baj az Öböl-menti országokban a keresztényekkel. Össze sem lehet hasonlítani…
Minden választ nem volt türelmem végigolvasni, de a többséget igen. Vannak semmitmondó válaszok, egészen másról beszélők, ezt hagyjuk, nézzük a vitatkozókat.
Jó sok szakkönyv leírja, hogy a vallásháborúk, akár népirtások pontosan az ilyen emberek (bármely oldalon) tevékenysége, ha kicsit manipulálják őket. Zömmel felszínes és éppen ezért hamis megállapítás. A szerbek és törökök "elfoglalták" Európa jó részét, nem kényszerből mentek, jól megfontolt gazdasági számításból. És nincs velük semmi baj, nincs feszültség, legalábbis nem több, mint őshonos népek egyes példányai között. A migránsok döntő többsége nem ilyen, ők életüket próbálják menteni, ha volt is, elúszott mindenük, életük kilátástalan. Aki azt mondja, ettől még tessék fegyelmezettnek lenni, az annyira ostoba és annyira nincs fogalma viselkedésről, hogy ennél többet nem is érdemes beszélni róla.
Egy erőszakos cselekedet egyfelől elfogadhatatlan és büntetendő mindentől függetlenül. Ám ha megfigyeljük a bírósági ítéleteket, ugyanolyan cselekmény igen eltérő büntetéssel jár, ugyanis az indíték és szándék legalább annyira fontos. Így van ez a menekültekkel is. Ők jobbára azért menekültek, mert országukban szélsőséges terror uralkodik, ahol a fegyvert az úgynevezett kultúrnépek adják, mégpedig azért, hogy gyilkoljanak. Ja, ők üzletnek nevezik. Csak egy példa: Irakban egy diktátor uralkodott 2003-ig. Szaddam Husszein. Nagyon kevés iraki menekült volt akkoriban Európában. Aztán jött az USA inváziója (az olajért, nem demokráciát teremteni), és utána jöttek az iraki menekültek. Vagyük már észre, ők nem integrálódni jöttek, nem is akartak jönni még a saját diktátoruk miatt se, ők az életükért futottak szinte mindenüket hátrahagyva. Voltak közöttük erőszakosak, alig többen, mint a helyiek között, és volt mentségük, de ettől még büntetendők. Ám a többi inkább erőszak áldozata lett, mintsem erőszakoló. És a helyi ostoba népség (nagyon sokan nem) szimplán muszlimoknak, erőszaktevőknek, kulturálatlannak stb. nevezi őket, így sommásan. Az ember hátán feláll a szőr ekkora bunkóság láttán, amely képtelen különbségeket észrevenni.
Igen, az indíték és a szándék a fontos. Nem az, hogy migráns az ember, vagy hogy nehéz a helyzet odahaza.
Képzeld, én is ismerek migránsokat, itt, ahol dolgozom, pl több ukrán menekült is fel lett véve a céghez. És érdekes módon tudnak viselkedni, tudnak integrálódni, becsületes és tisztességes emberek. Nem erőszakosak, és pláne nem mosdatják magukat azzal, hogy hát de terror elől menekültek. És akkor mi van? Azt hiszed hogy ez bárkinek is szabad kártyát jelent hogy akkor lehet bűnözni meg állatként viselkedni? Hát nem.
Nagyon veszélyes ez, ahogy gondolkozol, sőt, egyenesen ostoba, ahogy mentegetni próbálod olyanok tetteit, akiket pont a tetteik tesznek veszélyforrássá. Nekem ettől áll fel a szőr a hátamon.
Sziasztok! Én muszlim vagyok, 13 éves vagyok és amikor még nem váltottam hitet 6.-os ként volt egy tanár Csilla néni ha jól emlékszem és volt egy olyan megnyilvánulása az osztály előtt hogy a muszlimok elvannak nyomva és a nőket sajnálja de, amit mondott igazából hogy amikor tanított oda ment a szőnyeghez és imádkozót ami lojális dolog mint szomorú és hogy be vannak öltözve a muszlim nők és ez sajnálatos de, a beöltözés egy megnyilvánulás hogy nem a nézhető féle nő akit tapizhatnak és hogy a belső számít. Az utálása nem egy dologgal le lehet rendezni mert, több ok is vannak amikből sorolok egy párat.
1. Hazrat Aisha (Mohammed (S.A.W) kedvenc feleségével 9 évesen házasodott meg kb. a 30-40-es évévében (shawalban szóval nem ramadanban)) amit az emberek nem szeretnek mert, ez pedofiliának nézik de, igazából a görögök is sexeltek gyerekekel.
2. A szúffisták, a vahabisták és a síiták 3 olyan felekezet ami nem nagyon fér meg egymás mellet hisz a vahabizmus Mekka és Medina fele van és onnan jön pénz
a szúffisták meg ha jól tudom Mohammed más kalifát emelt ki mint amiben a síiták hisznek de, igazából meglehet oldani szerintem hogy béke legyen mind a 3 felekezet között.
3. A muszlim nővérek be vannak öltőzve ezt már fent kifejtettem szóval ide nem írok semmit.
4. A muszlimok nem érnek ellenkező neműekhez mint férfi a lányhoz és lány a férfihoz míg megnem házasodott. Én úgy tudom hogy azért nem érünk egymáshoz mert, ebben a kultúrában tiszteletlenség meg Mohammed korában a nők "barbie babák" voltak hogy használták, etették, itatták, kidobták és a muszlimok nem akarták ezt.
Remélem nem okozok agresszivitást más embereknél és tartsátok észben hogy egy ember írta ezt és nem a muszlimok így ne általánosítsatok, köszi.
"szomorú és hogy be vannak öltözve a muszlim nők és ez sajnálatos"
Fogalmuk sincs az iszlámról, még a tanároknak sem, és tényleg azt hiszik hogy a muszlim nők kényszerből viselnek kendőt. A muszlim nők meg ezeken csak nevetnek :)
"a szúffisták meg ha jól tudom Mohammed más kalifát emelt ki mint amiben a síiták hisznek de, igazából meglehet oldani szerintem hogy béke legyen mind a 3 felekezet között."
Mohamed próféta nem emelt ki semmilyen kalifát. A muszlimokra bízta a kalifa megválasztását. A síiták ahhoz ragaszkodnak hogy a kalifa a próféta leszármazottja legyen, de ez téves.
"Hazrat Aisha (Mohammed (S.A.W) kedvenc feleségével 9 évesen házasodott meg kb. a 30-40-es évévében (shawalban szóval nem ramadanban)) amit az emberek nem szeretnek mert, ez pedofiliának nézik de, igazából a görögök is sexeltek gyerekekel."
Nem 9 évesen házasodott. Nem tudjuk pontosan de olyan 18-20 éves lehetett. Ennek olvass utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!