"A Biblia Istentől ihletett és nem DIKTÁLT könyv. Az ihletettet befolyásolta a maga kultúrája,műveltsége (ezért használ a földművesből lett próféta 400 szót könyvében,míg Salamok 9000-t)"
Azt akarod mondani hogy az általam idézett bibliai versek hamisítások? Nem Isten parancsai? Akkor ilyen alapon bármelyik bibliai vers lehet hamis. Szánalmas mellébeszélés.
"Isten jellemének egyedüli hiteles bemutatója Jézus! Jézus sehol sem bátorított senkit sem gyilkolásra!"
Ha Jézus szerintetek Isten, akkor ő adott parancsot népirtásra az Ószövetségben.
"Tudom,a ti "prófétátoknak"Isten(Allah) diktálta a Koránt,de ez nem igaz a Bibliára. Ilyet,csak néhány tudatlan,fanatikus állít."
Az eredeti Tóra és Evangélium szó szerint Isten szava, csak a zsidók és keresztények megahamisították azokat. És hát tudományos tény hogy a Tóra és Evangélium meg lett hamisítva.
"és a híveknek mondta és leírták vagy megjegyezték és ebből lett egy könyv aminek a nevét nem tudom de, lejegyezte és ebből lett a Korán ami a szent könyv és ha jól tudom 8 hibája van de, változatlan."
A Koránnak egy hibája sincs nem hogy 8. Nem tudom hol olvasol ilyesmiket. Mohamed próféta, ahogy megérkezett a kinyilatkoztatás, leíratta az irnokoknak. Majd az első kalifa összeállíttatta könyv formájában. Ma ugyanezt a Koránt olvassuk.
"A Koránnak egy hibája sincs nem hogy 8. Nem tudom hol olvasol ilyesmiket. Mohamed próféta, ahogy megérkezett a kinyilatkoztatás, leíratta az irnokoknak. Majd az első kalifa összeállíttatta könyv formájában. Ma ugyanezt a Koránt olvassuk."
Ezt úgy hívják, hogy mese, vagy legenda. A valóság pedig az, hogy jelenleg is ismert több eltérő korai Korán kézirat, s úgy, hogy egyik kalifa igyekezett minden eltérő változatot elpusztítani. Tehát ki tudja még mennyi volt.
"Ezt úgy hívják, hogy mese, vagy legenda. A valóság pedig az, hogy jelenleg is ismert több eltérő korai Korán kézirat, s úgy, hogy egyik kalifa igyekezett minden eltérő változatot elpusztítani. Tehát ki tudja még mennyi volt."
Ezt úgy hívják hogy keresztény/ateista hazugság. A Korán ma az egész világon ugyanaz. A korai kéziratok is megegyeznek a mai Koránnal kivétel egy ami Sanaa manuscript néven ismert. A keresztények, ateisták persze behazudják egy ilyen eltérő kézirat alapján hogy a Korán nem hiteles :) A Biblia esetében sok ezer ilyen eltérő kézirat van de a Biblia persze hiteles :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!