Ennél tökéletesebben nem is bizonyíthattad volna, mennyire igaza volt a 22. kommentelőnek.
Egy dolog mostmár bizonyos: semmit sem tudsz a kereszténységről, csak azt, amit egyes oldalak rólunk (sokszor az általánosítás, a szavak kiforgatása és féligazságok, hazugságok közlésének eszközeivel élve) közölnek. Most kezdjek el hárítani, s de facto kijelenteni, hogy ezek csak a muzulmánokra igazak, majd szöveget írni arról, hogy mennyire rossz az iszlám? Tükröt tartanék, csak a kár, hogy te nem vennéd az adást; és én ilyen mélyre nem süllyedek.
Gondolom, egy betűt nem olvastál el a Fiducia supplicansból (nem vagyok különösebben meglepve; de ez szerintem akkor sem változna ha belinkelném, egyesek ragaszkodnak a tudatlanságukhoz és előítéleteikhez), mert ellenkező esetben tudnád, hogy mi a különbség az áldás (beneditio) és a házasság szentsége (sacramentum martimonii). Erről most nem tartanék katekézist, ha érdekel; utánanézel, vagy gondolkodsz… Mert nem a kapcsolatra adjuk az áldást, hanem a két emberre. Bár azt jómagam nem teljesen értem, hogy hogyan tud egy pap nem liturgikus áldást adni…
Tényleg az USA hozta létre az ISIS-t? Szerintem az emberek jelentős százaléka nem tudja. Az lehetséges, hogy támogatja, de a radikális fanatikusokat — amelyek minden vallásban vannak — szerintem nem az az állam hozta létre. Fundamentalisták mindig is voltak. Egyébként meg az USA nem egyenlő a kereszténységgel, ahogy korábban írtam.
Hogy hol tiltakozunk? Ne kelljen már belinkelnem az összes hitvédelmi oldalt és blogot! Az Egyház hivatalos álláspontja is ezek ellen van! Ezenfelül igyekszünk a saját nézeteinket tanítani, de sajnos a médiából folyó tömény propaganda és a szekularizáció erősen ellenünk dolgozik.
Hazudnék, ha azt mondom, hogy az iszlámnak vannak értékei? Hazudtam volna a 7-es és a 22-es kommentemben, és mindenhol máshol, ahol egy rossz szót nem szóltam az iszlámról. Nem várom el, hogy beismerd, hogy ez így van, s hogy nem célom bármiképpen szidni a vallásodat. A minimális tiszteletet, ami engem mint embert megillet, viszont igen.
Továbbá, kérlek szépen, idézd, hol rágalmaztam a muszlimokat. Kérdés linkje, válasz száma, s szó szerinti idézettel, ha megkérhetlek rá. S ha egy olyan hozzászólásomat is megtalálod, amiben igaztalant állítottam az iszlámról…
Hogy mivel nem értek egyet? Tisztelettel megkérlek, hogy olvasd vissza a korábbi két, és ezen válaszomat, mert leírtam.
Nekem meg azt tanítja a vallásom, hogy forduljak szeretettel és tisztelettel minden ember felé. Emiatt nem gyűlöllek, miért is tenném; továbbá semmi olyat nem állítok, amely szemben állna a — legjobb ismereteim szerinti — igazsággal.
Viszont, kérlek szépen, tisztelj meg azzal, hogy elolvasod és értelmezed azt, amit írok; és nem azt, amit szeretnéd, hogy írjak. Előre is köszönöm.
“Az asszimiláció pontosan azt jelenti hogy adjuk fel a hitünket, vallásunkat, a külföldi muszlimok adják fel a saját kultúrájukat, nyelvüket. Na ez nem fog megtörténni”
Ebben a mondatban tökéletesen össze foglaltad, hogy mi bajunk veletek. Kell az európai jólét, de az európai kultúra nem? Hát ez így nem megy. Ha kell a jólét vigyétek a kultúrát is. Ha nem tetszik az európai kultúra, haza is lehet menni…
Egyébként a Balkánon él több millió európai muszlim, főleg bosnyákok és albánok, és érdekes módon ők képesek tiszteletben tartani az európai kulturális normákat, anélkül, hogy feladnák a hitüket. De törökök sem reménytelenek ezen a téren. Ha ez nem megy többi ázsiai, meg az afrikai muszlim hátterű bevándorlóknak, akkor tényleg nem kötelező itt maradni Európában, semmi mást nem lehet hozzá fűzni.
Erőszakkal elég nehéz integrálni embereket. Például Kína megpróbálta az ottani muszlim kisebbséggel, helyesnek tartod?
Néhány apróság. Számos helye van a világnak, amelyet háborúk és más események kettévágtak. És közülük számos olyan, ahol az egyik fele elegáns, tiszta, és modern, eközben a másik fele szegény, mocskos és büdös. Pedig ugyanaz az emberfajta. Nem az ember teszi, hanem a körülményei. Számos kommentelő annyira felszínes és gyűlölködő (nem csoda, a körülmények adottak), hogy az ember csak bámul.
Voltam rendkívül szegény délamerikai városban (sőt falun), amely tiszta volt, az emberek és jellemük úgyszintén, és rendkívül jól éreztem magam. Jártam gazdag északamerikai városban, ahol a giccses cifraság dívott, az emberek hasonlóan felszínesek és ostobák voltak, hamar távoztam, pedig lett volna mit megcsodálni (a természetben).
A muszlimokat a náluk egy kicsit ostobább emberek utálják. Úgy általában. Persze ezt ők nem veszik észre, el vannak telve önmaguktól. Azonban van itt egy másik, sokkal súlyosabb és fontosabb probléma.
Számos ember kíváncsiságból járja a világot, adott helyen ottragad. Ez az ember többnyire megtartja identitását és elfogadja azt, amit kap. Ilyen a mentalitása. Nem feltétlenül asszimilálódik, mégis mindenkivel jóban lesz.
Számos ember viszont egyáltalán nem akar máshová menni, de erre kényszerül. Történetesen fél évvel a polgárháború kitörése előtt jártam Szíriában. Lányokkal olyan helyen, amitől az ostoba európai óva inti honfitársait, főleg ha nők. Damaszkuszban és Aleppoban, további sok városban az emberek kedvesek, barátságosak, segítőkészek voltak, bárha nem volt közös nyelv, kiválóan megértettük egymást. Nem voltak gazdagok, de tiszták (különösen manapság, sok magyar város elbújhatna szégyenében mellettük), intelligensek és semmi rosszat nem lehet mondani rájuk. Természetesen nem mindenki, de a jellemző mégis ez volt. Aztán jött egy borzalmas vérontás, milliók menekültek mindenüket hátrahagyva. Aki volt már kiszolgáltatott, el tudja képzelni. Aki kellően intelligens és empatikus, szintúgy. Ettől az embertől a beilleszkedést várni, miközben nulla segítséget kap, akkora bunkóság, hogy kevés nagyobb van.
Próbáljon meg valaki kisemmizetten, sok keserves szenvedéssel és reménytelenül, menekülés közben, kifosztva, elegánsan viselkedni, miközben nem tudja, másnap él-e még. Azt a mocskos módszert, amit 2015-ben a Keletinél láttam, szégyelltem, hogy magyar vagyok. Egy ottani szír, vagy pláne afrikai, ha ölni akarná amagyarok (némelyikét), hát nemcsak megérteném.
Aki nem tudja, milyen ma errefelé cigánynak lenni, az fogja be a száját és örüljön, hogy él. Igen, jó sok olyan cigány van, ha lát egy magyar csávót, hát rögtön elő a bicskát. Rendkívül kellemetlen, de ugye nem is érdekel, mi motiválja. Pedig volna mit mesélnie jócskán, amitől te is ugyanazt tennéd.
Voltam Iránban, amit ott az ájtatos ajatollahok műveltek és művelnek, ahhoz csak Hitler és Sztálin fogható. Az agymosás magasiskolája. Az iráni terroristát persze meg kell fékezni, de fogalma sincs, mit tesz. Ő csak azt tudja, családja talán az ő tette miatt nem fog éhen halni (fog, erről ez a banda gondoskodik).
A mai világban a migráció nem a kíváncsiság, hanem az életben maradás miatt van, és erről hosszan tudna regélni számos fegyvermilliárdos, ha akarna. Afrikában és Távol-keleten a népirtásokat akik elkövették, egy bicskát se tudtak volna gyártani. Viszont kaptak modern és hatásosan népirtó fegyvereket Európából és Észak Amerikából, így már sikeresek lettek. Mi meg szívjuk azt a pár menekültet, akinek sikerült idáig elvergődnie. És az agymosott nép őket szidja, eközben irigyen néz fel e milliárdos gyilkosokra.
Tennék ellene, de sajnos saját honfitársaim (is) lefogják kezeimet. Egyedül pedig nem megy. El kéne gondolkodni. Meg kéne érteni a világ működését. Igen tudom, ez nehéz. Másokat lenézni és szidalmazni könnyebb.
Nekünk sok évazázadon keresztül halálos ellenségeink voltak és élethalál harcot vívtunk ellenük.
Országunkat pusztították, lakóit irtották, rabszolgaságba hurcolták, megkínozták,karóba húzták, hogy halálos kínjaikban gyönyörködhessenek, ahogy jajgatva vergődtek a karón.
Gyilkos fenevadaknak mutatkoztak és most sem különbek, utálatos vérengző népség, állatiasan brutális és aljas viselkedéssel, akik gyönyörőséggel öldösték minden időkben a jámbor keresztényeket, mint a gonosz farkas a birkákat az akolban hol mámorosan szétszaggatja a bárányokat, hogy mindent elborítson a vér.
Muzulmánok!
Az ember torka elszorul a borzalomtól és az undortól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!