A biblia szerint bűn háborúban (katonaként) az ellenséget (másik katonát) megölni?
69
Kedves Válaszadó.
Az els keresztények is éltek a polgári jogaikkal még akkor is ha nem vállaltak részt fegyveres szolgálatban.
Pál apostolt többször mentették ki a Zsidó vallás vezetők kezéből.
Olvasd el az erről szóló Bibliai beszámolót.
Ez nem képmutatás. Vannak emberi jogok, ami alapból jár minden embernek, mivel adót fizet érte.
Ugyanakkor itt nem gyűlölködésről van szó, hanem arról, hogy a keresztény nem törhet mások életére.
A fegyveres testületek pedig nem élnek keresztény életet.
Ha minden ember keresztény életet élne, akkor nem lenne szükség fegyveres testületre.
"Az els keresztények is éltek a polgári jogaikkal még akkor is ha nem vállaltak részt fegyveres szolgálatban."
Honnan tudod, hogy miben vettek részt? A Biblia erről egyetlen egy példát ír, Kornéliuszt, aki római tiszt volt. De nem írja a Biblia, hogy felhagyott volna katonai szolgálatával.
"Ez nem képmutatás. Vannak emberi jogok, ami alapból jár minden embernek, mivel adót fizet érte."
De, hatalmas képmutatás, ráadásul hülyeséget is írsz. Ennek semmi köze az emberi jogokhoz, az alapvető emberi jogok a nem adófizetőket is megilletik. Az emberi jogokért senki se fizet adót.
Tehát ne próbáld a képmutatásodat e mögé bújtatni.
Te olyan szolgáltatásokat veszel igénybe, sőt ha nem kapod meg, talán követelsz is, amit ócsárolsz, megvetsz, minden rossznak elhordasz. Tudod ez nem csak hatalmas képmutatás, de elvtelenség is.
"Ha minden ember keresztény életet élne, akkor nem lenne szükség fegyveres testületre."
Ez igaz, de tudod lehetnek olyan keresztények, akik azért mennek rendőrnek, hogy ezzel védjék családjukat, környezetüket és a te képmutató hátsódat is.
69
"Kérdéseken és oldalakon teszed ezt a többi kereszténnyel, elsősorban a katolikusokkal szemben, szóval te csak ne beszélj nekem."
Határozott vagyok, de soha nem sértegetek senkit a más hite miatt, bocsi! Nem szektázom le, mint te és esetleg más is gúnyból, lenézve a másikat. Ha elég őszinte vagy, ez a neked szóló szöveg volt messze a legdurvább itt is. Úgy hogy a visszakézből érvelésed érvénytelen.
"Aha, amit megvetnek és elutasítanak, mint a véres rongyot. Tudod, amivel én annyira nem értek egyet, hiába van az én adómból is, nem veszem igénybe. De nálatok a képmutatás magas fordulaton jár."
Na ezért mondtam hogy rágalmazol és hazudsz! Jehova Tanúi egyetlen rendőri vagy más fegyveres testületet sem vetnek meg! Sem azokat, akik ott dolgoznak. Én sem! Az hogy bibliai alapon a fegyveres testületeket, vagy a politikai hatalmakat elvetem, mint ahogy a háborúkat is - főleg ezekben az utolsó napokban, amikor csak a felelőtlen őrült nem látja, hogy végveszélybe került az egész világ EZEK MIATT, nem jelenti azt, hogy megvetem vagy gyűlölöm a rendszert!
És ami jól bizonyítja a rosszindulatúságod az az, hogy mindezt megkoronázod egy minősíthetetlen megjegyzéssel, mert azt állítod, hogy "gyűlölködő katolikus fóbiát" mutatok?
Tagadod talán, a katolikus múltat? Tudod ez engem nem érdekel, felőlem akár fejre is állhatsz, ettől még nem lesz igazad!
"Nem szektázom le"
Akkor nem te vagy az a másfél pipás aki a világ legnagyobb szektájának is nevezte párszor?
"Na ezért mondtam hogy rágalmazol és hazudsz! Jehova Tanúi egyetlen rendőri vagy más fegyveres testületet sem vetnek meg!"
Értem, akkor biztos nem is közösítenék ki azt, aki tőletek rendőrnek menne :)
72
"Honnan tudod, hogy miben vettek részt? A Biblia erről egyetlen egy példát ír, Kornéliuszt, aki római tiszt volt. De nem írja a Biblia, hogy felhagyott volna katonai szolgálatával."
A Biblia ilyen felületes és elnagyolt lenne? Nem lehet hogy nem ismered eléggé részletesen? Mert ez írja Isten Szava: "A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, valamint a fegyelmezésre, hogy azt tegyük, ami igazságos. 17 Így az Isten embere teljesen képesített, és minden jótettre hiánytalanul felkészített lesz." (2Timóteusz 3:16, 17)
Hogy lehet ennyi mindenre jó, de közben szerinted azt se lehet tudni belőle, hogy az első keresztények miben vettek részt és miben nem, hogyan éltek, miben foglaltak állást, miben nem? Kornéliusszal szerettek takarózni, de sajnos ez a takaró nagyon rövid, térdig sem ér. Ugyanis Kornéliuszról semmi többet nem tudunk, vagyis egészen biztos, hogy nem az ő példájából tudjuk meg, hogy mivel járt az első sz-ban a katonai szolgálat és hogy a megkereszteltek hogyan jártak el. Ám a teljes Írás már sokat segít ebben.
"Te olyan szolgáltatásokat veszel igénybe, sőt ha nem kapod meg, talán követelsz is, amit ócsárolsz, megvetsz, minden rossznak elhordasz. Tudod ez nem csak hatalmas képmutatás, de elvtelenség is."
Nem veszed észre te szerencsétlen, hogy éppen te ócsárolsz, éppen te veted meg, éppen te hordod le minden rossznak a másikat, mert ellent mer mondani neked a hitedben?
"Ez igaz, de tudod lehetnek olyan keresztények, akik azért mennek rendőrnek, hogy ezzel védjék családjukat, környezetüket és a te képmutató hátsódat is."
Minden probléma nélkül megteheti, ha nem tesz esküt és nem fegyveres testülethez megy dolgozni! Ugyanis onnantól hasonlóvá válik, mint egy katona. Ezzel már nem Isten Királysága lesz számára az első, hanem az esküje szerinti elkötelezettség az állam felé.
74
"Akkor nem te vagy az a másfél pipás aki a világ legnagyobb szektájának is nevezte párszor?"
Látom a szövegértés nálad sem megy túl jól! Vagy csak valami elvakít? Amikor már sokadszor szektáznak gúnyból és megvetésből vissza szoktam kérdezni, hogy melyik a legnagyobb szekta a világon? Mondom ha nem tetszik, az a te kínod!
"Értem, akkor biztos nem is közösítenék ki azt, aki tőletek rendőrnek menne :)"
Tőlem nem megy senki rendőrnek, mert nem vagyok Tanú, de a Tanúktól sem megy senki fegyveres szolgálatot teljesítő alakulatba, mert aki megismerte az igazságot és aszívébe zárta, pontosan tudja, hogy egy igaz keresztény mint tehet és mit nem. Aki ezt nem tudja és elmegy a Tanúktól, az nem is volt valójában Jehova Tanúja. Akármi történik is az olyan emberrel aki elmegy tőlük, és ki kell közösíteni az Írások szellemében, ISTEN ÍTÉL.
72
Honnan tudom, hogy nem vállaltak katonai szolgálatot? A történelemből, aminek utána lehet kutatni:
E. W. Barnes: The Rise of Christianity. 1947, 333. o:
Az első századi keresztényeknek nem voltak templomaik, oltáraik, nem használtak feszületet, és nem voltak náluk díszes ruhákat vagy magasztos címeket viselő egyházi személyek. Nem tartottak meg semmilyen állami ünnepet, és nem vállaltak semmilyen katonai szolgálatot. „A rendelkezésre álló összes ismeretanyag gondos átvizsgálásából kiderül, hogy Marcus Aurelius [aki i. sz. 161 és 180 között uralkodott] idejéig egyetlen keresztény sem lett katona, és a kereszténnyé válása után egyetlen katona sem maradt a hadsereg kötelékében”
Nem voltak hajlandók hűségesküt tenni Rómának és a császárnak; nem vállaltak sem katonai szolgálatot, sem köztisztviselői állást. Emiatt a gyűlölet céltáblái lettek. Az ellenségeik időnként az emberi nem gyűlöletével vádolták őket.
Ez nem a Biblia, tudtommal egyedül a Szentírás való Istentől.
78
Ez igaz. Ez a történelmi beszámoló igazolja, hogy a keresztények úgy éltek, ahogy az Uruk parancsolta nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!