Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A biblia szerint bűn háborúban...

A biblia szerint bűn háborúban (katonaként) az ellenséget (másik katonát) megölni?

Figyelt kérdés

2024. máj. 11. 12:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/116 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Machetebol tudjuk hogy semmilyen parancsolat nem tiltja a sebesitest

aztan ha belehal sebeibe az az o baja

megolni nem szandekoztak csak sebeibe halt bele

haboruban is nem olnek hanem legyozni, harckeptelene akarjak tenni ellenseget

persze vannak szenthaboruk ahol a nepirtas a cel, nem csak konyv nepeinel masoknal is

2024. máj. 12. 10:06
 32/116 anonim ***** válasza:
0%

28

Ezt írtam:

"Vagyis a bibliában Jézus ellent mond annak a válaszolónak, aki azzal érvelt, hogy Jézus csak azért intette Pétert békére..."

Itt akkor megkérdezem, hogy Jézus ezek szerint ellent mondott önmagának? Mert te idézted az elfogatását, ahol TÖBBEK KÖZÖTT az Írások beteljesedésével érvelt. De ott van az is, hogy "aki kardot ragad, kard által vész..."

Vagyis a János 18:36-ban Jézus ezzel kapcsolatosan fogalmazott.

Miért vagy egyoldalú? Hogy kijöjjön az egyenlet?

Mert szerinted Krisztus tanítványai ha nem része a világnak, mint ahogyan Jézus sem volt az, és ezért nem háborúzhatnak, ez kizárja azt, hogy az írásoknak be kellett terjesedni?

Erre írod azt, hogy "Mert attól még hogy te nem fogsz kardot, még nem jelenti azt hogy nem kard álltal veszel el."

Szerinted ez a szöveg erről szól? Nem érzed hogy kiforgatod Jézus egyértelmű gondolatát, szemléltetését? Azért fogjunk kardot, mert Jézus szövegének szó szerinti értelmezésével az jön ki, hogy "ha nem fogok kardot, akkor is megölhetnek karddal".

Ez igen! 😉 Ez brutális! Nem csoda hogy itt tart a hitehagyott kereszténység!

---

Vannak akik a keresztesek háborúit valami "igazságos" háborúnak tartják, ami nélkül az a bizonyos "kereszténység" nem is maradt volna fent. Csakhogy nézzük már meg őszintén, hogy az a bizonyos "kereszténység" krisztusi volt-e?

Az első sz-ban és még a második első felében is a véres és kegyetlen háborúkban elkövetett gyilkolászással tudtak csak a Krisztus követői elterjedni és fentmaradni? Nem, szó sincs róla! Ők még akkor megtartották a keresztényi semlegességüket. És csodák-csodája, számban jelentősen gyarapodtak és fentmaradtak!

Ezzel szemben a vértől csöpögő hitehagyott kereszténység mára identitását vesztette, és más nagy vallások átvennék a helyét.

Újabb keresztes háború következik? Csak ezt már harmadik vh-nak nevezik, ami tulajdonképpen a bibliai próféciákat beteljesítő nagy nyomorúságon keresztül Armageddonba torkollik!

2024. máj. 12. 10:10
 33/116 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
83%

"Itt akkor megkérdezem, hogy Jézus ezek szerint ellent mondott önmagának? Mert te idézted az elfogatását, ahol TÖBBEK KÖZÖTT az Írások beteljesedésével érvelt. De ott van az is, hogy "aki kardot ragad, kard által vész..."

Vagyis a János 18:36-ban Jézus ezzel kapcsolatosan fogalmazott.

Miért vagy egyoldalú? Hogy kijöjjön az egyenlet?

Mert szerinted Krisztus tanítványai ha nem része a világnak, mint ahogyan Jézus sem volt az, és ezért nem háborúzhatnak, ez kizárja azt, hogy az írásoknak be kellett terjesedni?"

Hát nem ezt mondtam. Te azt mondtad hogy Jézus azért állította meg a kardos tanítványt mert "Azért nem harcoltak a tanítványai, mert NEM RÉSZEI ENNEK A VILÁGNAK." én meg elmondtam hogy a szövegben az van indoklásul hogy a jóslat nem tudna be teljesedni.

Én ezt mondtam, a fenti állitások ki sem jöttek a számon.

"Erre írod azt, hogy "Mert attól még hogy te nem fogsz kardot, még nem jelenti azt hogy nem kard álltal veszel el."

Szerinted ez a szöveg erről szól? Nem érzed hogy kiforgatod Jézus egyértelmű gondolatát, szemléltetését? Azért fogjunk kardot, mert Jézus szövegének szó szerinti értelmezésével az jön ki, hogy "ha nem fogok kardot, akkor is megölhetnek karddal"."

Ezt nem a szövegre írtam, hanem a szöveg után. Hogy elmagyarázzam hogy a "ki kardot fog, kard által vész el" egy marhaság. Mert ha fegyvertelenül állsz a kardosok előtt, akkor kard által vészel el. De ha van egy kardod, akkor nagyobb az esély arra hogy te nem halsz meg kard által mert meg tudod magad védeni.

"Az első sz-ban és még a második első felében is a véres és kegyetlen háborúkban elkövetett gyilkolászással tudtak csak a Krisztus követői elterjedni és fentmaradni? Nem, szó sincs róla! Ők még akkor megtartották a keresztényi semlegességüket. És csodák-csodája, számban jelentősen gyarapodtak és fentmaradtak!"

Azok a keresztények akikről beszélsz azért nem haltak meg, mert a nem pacifista keresztények is ateisták szét rúgták a nácik seggét.

"Vannak akik a keresztesek háborúit valami "igazságos" háborúnak tartják, ami nélkül az a bizonyos "kereszténység" nem is maradt volna fent. Csakhogy nézzük már meg őszintén, hogy az a bizonyos "kereszténység" krisztusi volt-e?"

Értelem szerűen nincsen igazuk, de ez nem azt jelenti hogy semmi más harcnak nem voltak meg felelő okai, vagy pozitiv eredményei.

2024. máj. 12. 10:57
 34/116 anonim ***** válasza:
0%

33

"én meg elmondtam hogy a szövegben az van indoklásul hogy a jóslat nem tudna be teljesedni."

De Jézus nem csak ezt mondta indokként!

"Hogy elmagyarázzam hogy a "ki kardot fog, kard által vész el" egy marhaság."

Csakhogy ezt egyáltalán nem szó szerint kell értelmezni, mert akkor tényleg nincs sok értelme! Szerinted a különböző háborúk, amelyek a nemzetek között voltak, milyen tartós eredményt hoztak? "Békét" azt biztosan nem, mert ezek csak arra voltak jók, hogy elvessék a következő mocskos háborúk magját! Szerinted a jelenlegi világméretű szembenállás most kezdődött? Vagy 2014-ben mikor Putyin elfoglalta Krímet? Nem, ezek az őrültek mindig korábbi igazságtalanságokra hivatkoznak, amelyek miatt ők jogot formálnak akár a világ felégetésére is. Ennek így sosincs vége! A bosszú bosszút szül.

.......

Nem a világháborúkról beszéltem, hanem az első sz-ról és a második első feléről.

De a világháborúk miért is törtek ki? Kiknek is volt abban részük, hogy ez megtörténhessen? Utána, amikor már elszabadult a pokol, óriási áldozat és szenvedés között sikerült csak IDEIGLENESEN visszaszorítani az éppen akkori agresszorokat! Ideiglenesen, mert azóta már számtalan helyen volt szörnyű háború és most világméretű a szembenállás és a gyűlölet!

Erről beszélsz? Vagyis hogy az általad megengedhető, de Krisztus ellenes háborúk az emberiség végső pusztulásával fenyegetnek?

Még mindig nem látod, hogy mekkora hazugságban hiszel?

2024. máj. 12. 12:04
 35/116 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
79%

Ember akkor marha vagy. Én nem abban hiszek hogy jó dolog hábotúzni, hanem azt hogy van amikor szükséges. Szükséges volt a nácik ellen harcolnia az emberiségnek, hogy meg védjék a világ szabadságát és a bolygó lakosságának a felét egy hatalmas holokauszttól. Szükséges volt az Oszmán hóditok ellen harcolni, hogy ne vigyék el az europai lakosság nagy részét rabszolgának, ahogy azt mellesleg meg tették több millió emberrel. És ha a biblia igaz, akkor szükséges volt a zsidoknak harcolnia hogy a népük meg maradjon. Van amikor harcolni kell, mert a "ha én nem harcolok másokkal, akkor ők sem fognak ellenem harcolni" elv nagyon sokszor nem működik.

Érted?

2024. máj. 12. 12:19
 36/116 anonim ***** válasza:
57%

Igen, akkor esélye se lett volna megalapulnia ilyen elmét butító kártékony szektáknak, mint az őrtorony társaság. Lásd, valahogy nem Iránban jöttek létre, hanem a keresztény világban. Nem a szaudiaknál terjednek és terjeszkednek, hanem csak a keresztény világban :)

2024. máj. 12. 13:29
 37/116 anonim ***** válasza:
41%

29

Ez nem igaz. Mert akkor Afrikában Koreában, Oroszországban, és egyéb helyekről, már rég elmenekültek volna.

De egy kereszténynek mindenhol helyt kell állnia.

Afrikában is Oroszországban is börtönbe vannak a testvérek, ahogy Koreában is.

Nem ész nélkül kell keresztény életet élni. Ahol lehetőségek voltak, és kiderült, hogy ezzel nem érnek célt, oda minek menjenek.

Lehet, hogy Isten épen a migrációt, vagy a menekültek esetét is felhasználja, hogy halljanak a jó hírről.

2024. máj. 12. 13:36
 38/116 anonim ***** válasza:
0%

"Én nem abban hiszek hogy jó dolog hábotúzni, hanem azt hogy van amikor szükséges."

Éppen ezért fogalmaztam úgy, hogy az "...általad megengedhető...."! Figyeltem és nem volt szándékom azt írni, hogy szerinted a háború jó. Csak ha kell.... Igen ám, de ki mondja meg, hogy mikor kell? Az ezekben résztvevő vagy ezt elfogadó, magukat keresztényeknek nevező emberek arra hivatkoznak, hogy csak a "védekező háború" a keresztényileg elfogadható, bár itt keverik, összemossák ezt az egyén keresztényileg is jogos önvédelmével, vagy a környezete, családja védelmével.

Mert hogy az állam nevében, hazafiként háborúzni már teljesen más dolog! Ugyanis egy igaz keresztény csakis Istennek tartozik engedelmességgel, vagyis ha valami ütközik az isteni törvényekkel, akkor "inkább Istennek kell engedelmeskedni, mintsem embernek". Ám ha egyes keresztények szerint még a háborúban a HITTESTVÉREIK lemészárlása sem ellenkezik a krisztusi szellemmel, akkor vajon mi különbözteti meg ezeket az ún "keresztényeket" a világiaktól?

Az ún "védekező háborúhoz" még annyit, hogy ugye erre hivatkoznak, de mégis szinte minden ország magukat kereszténynek tartó százezrei voltak már TÁMADÓK is, mint most az orosz oldalon! Ebben azért vannak katolikusok is, még ha kisebb számban, akkor is. Tehát nem életszerű és csak üres kifogás, hogy az ukránoknak keresztényileg jogos háborúzni, de az oroszoknak nem, mert gyakran egy ország védekezik és támad egyszerre!

Tehát magukat kereszténynek vallókat csak felhasználja és kihasználja ez a sátáni világ, amivel persze nem kevésbé elítélhető amit csinálnak.

2024. máj. 12. 14:16
 39/116 anonim ***** válasza:
57%

Olvasgasd a Bibliát, az Ószövetségben elég sok szó esik ezekről és Jézus se tiltotta meg sehol, hogy valakik önvédelemhez folyamodjanak. Ti egyszerűen öntelt gyávák vagytok, azért nem mentek olyan helyekre se téríteni, mint Irán, Szíria, Afganisztán, Szudán, stb...

2024. máj. 12. 14:55
 40/116 anonim ***** válasza:
0%

35

"Szükséges volt a nácik ellen harcolnia az emberiségnek, hogy meg védjék a világ szabadságát..."

Kik is harcoltak? Akik előtte és utána még ennél is több embert pusztítottak el és egy seregnyi népet és országot foglaltak el?

"Szükséges volt az Oszmán hóditok ellen harcolni, hogy ne vigyék el az europai lakosság nagy részét rabszolgának..."

Kik? Akik maguk is milliónyi rabszolgát tartottak?

Te még mindig hiszel az esti mesében, hogy a világ "jó és rossz" oldala harcol egymással? Még a Biblia sem erről beszél! A világ politikai erői ugyanis MIND el fognak tűnni, mert nem képesek (egyik sem!) életképes társadalmat létrehozni.

"Van amikor harcolni kell, mert a "ha én nem harcolok másokkal, akkor ők sem fognak ellenem harcolni" elv nagyon sokszor nem működik."

Erre hoztam fel azt a létező példát, hogy az első században és a második sz elején az első keresztények nem háborúval, fegyveres erőszakkal gyarapodtak jelentős számban és nem az erőszak miatt maradtak fent! Szerinted miért voltak erre képesek ezek nélkül, holott igen gyakran üldözték őket, sokszor igen brutálisan?

Ez egyértelmű hogy így történt, ehhez kétség nem fér. Tehát ne mondja nekem senki, hogy ezt nem lehetne másként! Írod itt az EGYOLDALÚ példákat, hogy pl a nácikat ki állította volna meg? De ha a nácik valóban keresztények lettek volna, nem is engedelmeskedtek volna egy elmebeteg állatnak! Így viszont katolikus katolikusok, Református reformátust, stb gyilkolt milliószám!

És azt is írtam már, hogy érdekes, ezek a harcias egyházak olyan szellemi válságban vannak, hogy a saját hitüket, országukat vesztik el.

2024. máj. 12. 15:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!