A biblia szerint bűn háborúban (katonaként) az ellenséget (másik katonát) megölni?
53
"Esti mesének nevezted a hitem..."
Nem a hited neveztem esti mesének, hanem egy konkrét álláspontot a vitánkban. Ám már előtte is ment a személyeskedő és megvető szöveg.
"De a katolikusokra aztán nem illik a szekta definiciója, hiszen nem egy bezárkozó kisebbség."
A Tanúk bezárkóznak? Te nagyon meg vagy vezetve! Másrészt a szekta fogalmát igen sokrétűen értelmezik a világban és mint te sajnos, elítélő módon használják.
"A szovjetek ateisták voltak, a nácik meg egy olyan bibliát forgattak amiből ki ollozták a zsidókat. A "hittestvér" jelző marha távol van ám."
A szovjet katonák jelentős része akkor sem volt ateista, mivel a Szovjetunióban sem tudták nagy mértékben kiőlni az emberekből a hitet.
De én nem e két szereplő közötti hitteszvéri kötelékre gondoltam elsősorban, hiszen az oroszok akkor is többségben ortodoxok voltak, hanem minden más, főleg európai háborús fél népére. Német-Francia, Német-lengyel, Német-Csehszlovák stb. Ezek között bizony igen jelentős volt az egyezés, de a nemzeti hovatartozás és a politikai, ideológiai megosztottság mindent felülírt!
"Elfogadod hogy a népírtást elkövető ószövetségi zsidok voltak a jók, mert a te hited és könyved ezt mondja. De mesének tartod az én véleményemet arról hogy a nácik ellen harcoló fél volt a jó oldal."
Amikor Izrael hűséges volt Istenhez, és élvezte a vezetését, akkor Isten felhasználta néha a zsidókat az ítélete végrehajtására. Akiket Isten büntetése súlytott, nagyon nem voltak ártatlanok. Viszont Isten egészen odáig elment, hogy engedte még azt is, hogy az ember alkudozzon vele a tervezett ítéletet illetően. A bibliából kiderül, hogy Jehova sohasem volt kegyetlen és vérengző valaki, az ítélkezései mindig tökéletesek és igazságosak voltak.
Ezt Jézus is elismerte és neki is Ő volt az Istene. Ezen kívül amit az Ószövetségben tett, amikor ítélkezett, az most Armageddonkor is meg fog történni, csak éppen nem kicsiben!
Az előző vagy azt megelőző válaszomban írtam viszont azt, hogy az emberek, és a hívők többsége is tévedésben van, hiszen a világ látható emberi politikai erői közül választ magának szimpatikus jó vagy rossz oldalt. Ez háborúk idején ütközik ki erősebben. De valójában a Biblia a földi emberi politika összes formájának eltörléséről beszél, tehát egyik sem a jó oldal, amelyre szavazni kellene. Ezért sem lehetünk megosztottak ebben sem.
Egyedül Isten Királysága fogja megvalósítani az Ő szándékát.
Száz szónak is egy a vége, és az Krisztusé.
A keresztények akik Krisztuséi, azok ebben a világban nem harcolnak és semmilyen okkal nem menne másokat megölni.
Krisztus királysága nem része a világnak. Ezért nem harcol egy keresztény.
Pedig a Biblia is ír egy nagy háborúról, amikor bizony a jók is harcolnak. A jehovás ferdítésből ezt is kivágták?
63
Armageddon Isten háborúja lesz, nem emberé, már csak azért sem, mert az igazságos lesz, nem olyan mint az emberi háborúk!
Azt szokták mondani, hogy a háború első áldozata az igazság. Sajnos akik részt vesznek benne, azok elkezdik relativizálni, hogy "jó" meg "rossz" oldal. De ez csak egy megtévesztés, szemfényvesztés!
"jó" meg "rossz" nemzeti és politikai oldal? Minden emberi háborúban, minden oldalon vannak ún "keresztények". Miért? Miért, ha az egyik oldal, a támadó állítólag nem keresztényi? Ők, vagyis mindig az éppen agresszor nemzet "keresztény" katonái felejtik el, hogy agresszórkodni nem szabad? De ők szinte mindig! Ilyen nehezen terjed a hír, a "jó hír", hogy egy agresszornak nem szabad engedelmeskedni?
Vagy egészen egyszerűen csak arról van szó, hogy az ún "keresztények" nagy többsége számára a nemzeti hovatartozás "a hazámnak mindig igaza van", vagy esetleg "a hazám akkor is, ha igaza van, ha nem" szemléletet jelenti?
Ti miért bújtok fegyverem védelem mögé? Nem gondolod, hogy nagyon álságos ez az érvelés úgy, hogy szektád tagjai ahol csak lehet, a fegyveres védelem mögé bújnak? Legyen szó akár a rendőrségről, akiket hívnak, ha betörő ólálkodik, vagy akár adott ország hadseregéről, annak az általuk rendkívül megvetett és gyűlölt országnak a hadseregéről, melynek védelme ilyenkor jól esik. Ha meg nem kapnátok, akkor ti lennétek a legjobban felháborodva és üldözést óbégatnátok.
67
Ne rágalmazz és hazudj! Mert amit írtál nem igaz.
Egyrészt primitív és cseppet sem keresztényi másokat megvetésből gúnyolni, szektázni, a beképzelt piedesztálról gőgösködni.
Másrészt Jehova Tanúi nem más Tanúk ellen élnek az ő adójukból is fenntartott hatóságok szolgáltatásával! Sőt, nem más Tanúk ellen lép fel az adott ország hadserege sem, hanem gyakran a saját HITTESTVÉREIK ellen!
Ezen kívül azzal rágalmazod a Tanúkat, hogy rendkívül megvetik és gyűlölik országuk hadseregét.
Tudod ki gyűlölködik itt? Te! Te valóban a gyűlöletet mutatod a Tanúk felé - ebből következik, hogy valószínű más, általad nem szimpatikus közösségek felé is. Ez nem keresztény viselkedés! És ma már ezt pontosan lehet tudni bárkinek, vagyis hogy mi a keresztényi, mi az Istennek tetsző viselkedés. Nem úgy mint pár száz éve, amikor a katolikus egyház híveit mindennel etették, csak éppen a bibliai igazsággal nem! Ez persze mára csak annyiban változott, hogy az egyház a kisebb hatalmánál fogva nem tudja megakadályozni, hogy a hívek bibliához jussanak.
"Egyrészt primitív és cseppet sem keresztényi másokat megvetésből gúnyolni, szektázni, a beképzelt piedesztálról gőgösködni."
Kérdéseken és oldalakon teszed ezt a többi kereszténnyel, elsősorban a katolikusokkal szemben, szóval te csak ne beszélj nekem.
"élnek az ő adójukból is fenntartott hatóságok szolgáltatásával"
Aha, amit megvetnek és elutasítanak, mint a véres rongyot. Tudod, amivel én annyira nem értek egyet, hiába van az én adómból is, nem veszem igénybe. De nálatok a képmutatás magas fordulaton jár.
Azért a hozzászólásod végére csak megjent itt is a gyűlölködő katolikus fóbiád :) Nem hazudtoljátok meg magatokat, képmutató és farizeus banda vagytok.
Szia
A kérdésedre egyszerű a képlet: adott az ukrán-orosz háború. Mindkét oldalon megáldja az egyház a fegyvereket és Isten áldását kérik a katonákra.
Szerinted Isten melyik oldal katonáit áldja meg, és helyesli (segíti) a gyilkolást?
Ráadásul a háború (ölés, gyilkolás) elől menekülő férfiakat kényszerítenek emberölésre.
Szerinted mi Isten véleménye erről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!