Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A biblia szerint bűn háborúban...

A biblia szerint bűn háborúban (katonaként) az ellenséget (másik katonát) megölni?

Figyelt kérdés

2024. máj. 11. 12:01
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/116 anonim ***** válasza:

99

"Ha minden emberi kormányzatot a sátán ural, akkor te a sátán hű szolgálója vagy."

Melyik nincs az Ördög befolyása alatt? Mutass egyet!

Ha Jézus és az apostolok is elmondták, hogy "az Ördög e világ fejedelme", valamint "az egész világ a gonosz hatalmában van", akkor te milyen jogon kérdőjelezed ezt meg?

Azt se mondhatod, hogy nem látszik.

Hát igen, az utolsó napok olyanok lesznek, mint Noé idejében voltak, amikor az emberek többsége nem vett észre semmit... Ismerős?

2024. máj. 20. 13:22
 102/116 anonim ***** válasza:

Tehát elfogadtad az állításom, miszerint te a sátán hű szolgálója vagy. Mert ha Magyarországon élsz, a magyar kormányt a sátán uralja, te betartod a kormány által hozott törvényeket, akkor végtére is a sátánt szolgálod.

"Azt se mondhatod, hogy nem látszik."

Minek kéne látszódnia? Bolond az az ember, aki egyenlőséget tesz pl az iráni rezsim és mondjuk az osztrák kormány közé.

2024. máj. 20. 14:11
 103/116 anonim ***** válasza:

102

Nem, te itt sem mondasz igazat! Mit tettek az első sz-i keresztények, ha a keresztényi lelkiismeretüknek ellentmondó parancsot kaptak az igen gyakran ellenséges politikai vezetéstől? (Cselekedetek 5:29).

Ugye tudod melyik vers ez?

De ezek a keresztények minden hitükkel nem ellentétes elvárásnak eleget tettek annak a kormánynak is, amelyről tudták, hogy e Sátán uralta világ kormányai közül az egyik! Ez nem azt jelenti, hogy Isten közvetlen elrendezése ezen emberi kormányzatok léte. Nem azért engedelmeskedtek VISZONYLAGOS módon, mert ez Isten által közvetlenül állított hatalom (ilyenről a bibliában szó sincs, de az ellenkezője igen), hanem mert az igaz Isten engedélyével állnak fent VISZONYLAGOS hatalmukban, amíg véget nem vet neki.

Vagy tagadod talán, hogy a mindenkori emberi kormánynak csak viszonylagos lehet a keresztény ember engedelmessége? Hogy vannak esetek, amikor inkább Istennek kell engedelmeskedni, mint az embernek?

Hogy minek kéne látszódnia? Nem annak az önkényesen értelmezett különbségnek egyes országok között, amiről írsz, de erről az előző 101-es válaszomban már részletesen írtam!

2024. máj. 20. 16:03
 104/116 anonim ***** válasza:

Valószínűleg az I. századi keresztények nem is mondták azt, hogy minden emberi kormányzat a sátán vezetése alatt áll.

"Vagy tagadod talán, hogy a mindenkori emberi kormánynak csak viszonylagos lehet a keresztény ember engedelmessége? Hogy vannak esetek, amikor inkább Istennek kell engedelmeskedni, mint az embernek?"

Dehogy, sőt tovább megyek, szerintem a sátánnak semmilyen módon nem lehet engedelmeskedni, ti mégis ezt teszitek, ha igaz, amit az emberi kormányzatokról írtok.

Szerintem az emberi kormányzatok pont annyira vannak a sátán uralma alatt, amennyire a kormányzatot alkotó emberek. Ha az adott kormányzatot csupa példás, hívő ember alkotná, akkor az egyáltalán nem lenne a sátán uralma alatt. Ha annak a kormányzatnak az iráni ajatollah a feje, akkor elég erősen a sátán uralma alatt áll.

2024. máj. 20. 16:30
 105/116 anonim ***** válasza:

104

"Valószínűleg az I. századi keresztények nem is mondták azt, hogy minden emberi kormányzat a sátán vezetése alatt áll."

Te a bibliával vitatkozol! Amikor Jézus többek azt mondta, hogy Sátán e világ fejedelme, és az apostolok azt, hogy hogy az ezüst világ a gonosz hatalmában van, akkor szerinted ezzel mit mondtak?

Mégegyszer kérdezem, nem látszik hogy kinek a pusztító és gyűlölködő befolyása uralkodik a világ felett így, a harmadik vh küszöbén? Te tényleg nem akarsz látni, csak ellentmondani mindennek?

"Dehogy, sőt tovább megyek, szerintem a sátánnak semmilyen módon nem lehet engedelmeskedni, ti mégis ezt teszitek, ha igaz, amit az emberi kormányzatokról írtok."

Na ez a képmutatás! Éppen a legtöbb magát kereszténynek való hívő teszi meg a kormányzatoknak azt a sátáni cselekvést, hogy akár egymást is gyilkolják nemzeti, etnikai, vagy politikai alapon való megosztásból!

"Ha az adott kormányzatot csupa példás, hívő ember alkotná, akkor az egyáltalán nem lenne a sátán uralma alatt."

Ez mese! Tudod miért? Mert nem Isten Királyságának az alattvalói a te szerinted "példás, hívő" embereid. Attól hogy valaki őszintén hisz a saját egyháza tanításaiban, még nem biztos hogy Isten előtt is igaz a hite.

Számtalan ún "kereszténydemokrata" szellemiségű politikus van a különböző világi politikai erőkben, de maga ez a szóösszetétel sem bibliai szellem. Ha ezeket az embereket összeszednék egy nemzetbe és csakis ilyenek uralkodnának, visszatérnénk a vallásilag sötét középkorba. Itt nálunk is kik azok, akiket ez a "konzervatív nemzeti" kormány favorizál? Nyilvánvalóan azok, akik kiszolgálják az állam szinte MINDEN igényét!

Minden ország politikája ilyen. Persze hogy Putyinnak is az jön be, amelyik szentesíti a véres agresszór háborúját. De ez ebben a világban, minden ország elemi igénye. Hiszen akik kereszténynek tartják magukat, de megalkudnak a krisztusi szellemben, azok kiváló kiszolgálói a saját mindenkori kormányuknak, akár más országban élő hitteszvéreik ellenében is.

Na ezért van az egész világ a gonosz markában.

A Biblia sehol sem tesz említést arról, hogy Jézus Krisztus vagy az ő Atyja lenne e világ valódi uralkodója. Ellenkezőleg, Jézus ezt mondta: „E világ uralkodója megítéltetett.” Majd hozzátette: „Jön e világ uralkodója. De rajtam nincs semmi hatalma” (János 12:31; 14:30; 16:11).

2024. máj. 20. 17:18
 106/116 anonim ***** válasza:

Javítva:

Te a bibliával vitatkozol! Amikor Jézus többek között azt mondta, hogy Sátán e világ fejedelme, és az apostolok azt, hogy hogy az egész világ a gonosz hatalmában van, akkor szerinted ezzel mit mondtak?

2024. máj. 20. 17:20
 107/116 anonim ***** válasza:

"Te a bibliával vitatkozol!"

Tényleg?

"Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: „Nekem adatott minden hatalom a mennyben és a földön."

Vagy te vitatkozol a Bibliával. Érdekes, hogy ezzel kapcsolatban gyakran idézitek a sátánt, amikor megkísértette Jézust. Furcsa, hogy a sátánnak jobban hisztek, mint Krisztusnak.

Ezen felül a Biblia sehol se jelenti ki, hogy minden kormányzat mögött a sátán áll, ezt legfeljebb egyes sátáni erők próbálják ki tudja milyen okból elhitetni.

A kormányzatok mögött emberek állnak és ezeknek az embereknek a szellemiségét tükrözik vissza. Ha olyan emberek állnak mögötte, akik istenfélők, akkor e szerint fogják vezetni, ha olyanok, akik inkább a sátánra hallgatnak, akkor a szerint.

"Ha ezeket az embereket összeszednék egy nemzetbe és csakis ilyenek uralkodnának, visszatérnénk a vallásilag sötét középkorba."

Látom, hogy kínodban már személyeskedni tudsz csak :)

De amit írtál, az lényegében rosszindulatú, személyeskedő spekuláció. Nyilván nem mindenki keresztény, aki annak mondja magát, de ennek megítélése nem a te dolgod.

"azok kiváló kiszolgálói a saját mindenkori kormányuknak, akár más országban élő hitteszvéreik ellenében is"

Te is tökéletesen kiszolgálod, vagy szerinted a te adóforintodból nem vesznek fegyvereket?

"E világ uralkodója megítéltetett."

Ha megítéltetett, akkor Isten kimondta felette az ítéletet és már csak annyi befolyása maradt, amennyit Isten, illetve az adott személy enged. Te a megváltást szeretnéd tagadni, Krisztus áldozatát, amivel megtörte a gonosz hatalmát.

2024. máj. 20. 18:08
 108/116 anonim ***** válasza:

107

"Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: „Nekem adatott minden hatalom a mennyben és a földön."

Tehát akkor most Jézus szelleme érvényesül a világban? Vagy esetleg a gonoszé? Esetleg maga Jézus és az apostolok (még az első sz. vége felé is ellent mondtak volna ennek a jézusi gondolatnak?

Valójában ha megvárod, hogy ezzel a hatalommal, amit Jézus Atyjától, Jehovátol kapott, éljen majd, lehet hogy késő lesz!

"...ezzel kapcsolatban gyakran idézitek a sátánt, amikor megkísértette Jézust. Furcsa, hogy a sátánnak jobban hisztek, mint Krisztusnak."

Ezt is leírtam már előtted másnak, azt hittem követetted, nem csak beleigrasz valakibe vakon.

A legkézenfekvőbb válasz Jézustól az lett volna, hogy, ha szentesíti Sátánt a hazugságával, ám Jézus teljesen másként válaszolt. Ezen kívül az egész kísértésnek semmi értelme és tétje nem lett volna, ha a föld kormányai nem az ő pusztító szellemi befolyása alatt lennének! Még egyszer kérdezem: NEM LÁTSZIK azóta is, sőt egyre durvábban?

De a döntő bizonyíték az, ahogyan Jézus és a tanítványai is konkrétan elismerték ezt a tényt jó néhány helyen!

"Ezen felül a Biblia sehol se jelenti ki, hogy minden kormányzat mögött a sátán áll..."

Szóval neked csak az lenne elég, ha a föld összes kormányzatát megnevezné a Biblia, mi több, táblázatba szedné? Az neked nem elég, amit Jézus mondott, vagy az apostolok írtak, hogy az EGÉSZ világ a gonosz hatalmában van!

Hogy milyen gyermeteg és erőtlen próbálkozás, amikor összehasonlítod Iránt a sógorokkal. Ausztria sem volt mindig ilyen "békés" és Irán sem volt mindig ilyen szélsőséges!

"Ha olyan emberek állnak mögötte, akik istenfélők, akkor e szerint fogják vezetni..."

Erről beszéltem az előbb. Szerinted Iránban nem "istenfélő" a vezetés jellemzően? Nem tagadhatod, hogy keményen hívők. Csak az nem mindegy MIBEN hisznek!

Ugyanez (volt) a helyzet az európai ún "keresztény" országok vagy birodalmak esetében. Semmit sem jelentet önmagában a nép jólétét és békéjét illetően, ha a vezetés vallásos hívő volt. Ugyanis kegyetlen és gyilkos háborúkat viseltek így is egymás ellen. Mindegyik a saját birodalma, nemzete vagy eltérő vallási meggyőződése miatt.

Tehát ezt sem gondoltad át igazán.

"Látom, hogy kínodban már személyeskedni tudsz csak :)"

Én nem konkrét személyekre gondolok, nem személyeskedtem ezzel. Te pusztán "hívő", "nem hívő" kategóriákat állítasz, mintha az hogy "hívő" valaki, akkor mentem minden gond és probléma megoldódna. Pedig Irán az egyik példa a sok közül, hogy egyáltalán nem mindegy MIBEN hiszel - még az ún "kereszténységen" belül sem! Hiszen ez a "kereszténység" többségben egyáltalán nem a szereteteről és a békéjéről híres.

És ezzel sem személyeskedtem - ha érted mit jelent a szó.

Vagyis inkább a te kínod, hogy elkeztél ezzel támadni.

"...a te adóforintodból nem vesznek fegyvereket?"

És az, hogy mire költik, a keresztények felelőssége? Nem! De az már igen, ha kereszténynek nevezi magát, de gyakorlatilag minden háborúban, amiben a saját állama részt vesz (mindegy hogy támadó vagy védekező) gyilkolja az éppen aktuálisan kinevezett ellenséget!

2024. máj. 20. 19:06
 109/116 anonim ***** válasza:

"Tehát akkor most Jézus szelleme érvényesül a világban? Vagy esetleg a gonoszé?"

A Krisztust követő emberek körében Jézusé, a gonoszt követő emberek esetén pedig a sátáné. Amikor egy adott országban bevezették, hogy mindenkinek jusson egészségügyi ellátás, akkor ott nyilván Jézus szellemisége érvényesült, amikor egy ország hatalomvágyból megtámadott egy másik országot, ott értelemszerűen a sátáné.

"Ezt is leírtam már előtted másnak, azt hittem követetted, nem csak beleigrasz valakibe vakon."

Elolvastam, akkor is hülyeség volt és most is az érved.

"Ezen kívül az egész kísértésnek semmi értelme és tétje nem lett volna"

Lehet ezt furcsa lesz neked hallani, de a sátán ígéretei csak csalfa tünemények. A Biblia nem véletlenül nevezi a hazugság atyjának. Mit ígért Ádámnak és Évának? Te tényleg úgy gondolod, hogy a sátánnak hatalmában állt teljesíteni azt az ígéretet, amit Ádámnak és Évának tett? Ez már már istenkáromlás, helyedben vigyáznék.

"Szóval neked csak az lenne elég, ha a föld összes kormányzatát megnevezné a Biblia, mi több, táblázatba szedné?"

Nem kell, elég lenne azt mondani, hogy minden kormányzat kizárólagosan a sátán hatalmában áll. Ilyet nem mond. Sőt az Ószövetségben ennek láthattuk ellenpéldáit is, például a zsidókat befogadó Egyiptomot, ahol sokáig jól éltek és gyarapodtak.

"Ausztria sem volt mindig ilyen "békés" és Irán sem volt mindig ilyen szélsőséges!"

Ez így van, ezért írtam, hogy attól függ, hogy adott kormányzatot kik vezetik.

"Ugyanis kegyetlen és gyilkos háborúkat viseltek így is egymás ellen."

Volt amikor igen, volt amikor nem. Egyes uralkodók békére és jó szomszédi viszonyra törekedtek, más uralkodók hódításra. Egyes uralkodók fontosnak tartották népük gyarapodását, más uralkodók kizsákmányolták az embereket.

"És ezzel sem személyeskedtem - ha érted mit jelent a szó."

Hogyne érteném, nem véletlenül írtam kifejezetten neked címezve :)

"És az, hogy mire költik, a keresztények felelőssége? Nem!"

De, az a keresztények felelőssége egy demokráciában.

2024. máj. 20. 20:28
 110/116 szp72 ***** válasza:

@ "A Tanúk nem is "akármilyen" vezető beosztást utasítanak el, csak az olyanokat, amelyek az EMBERI TÁRSADALOM törvényszerű megosztásával járnak együtt!"

Én abban semmi rosszat nem látok, ha Jehova tanúi nem vállalnak politikai szerepet. De abban sem, ha valaki viszont igen, s amennyire lehet próbálja jobb irányba terelni a dolgokat. A politika mindig az erőviszonyokról és a kompromisszumokról szól, nem lehet azonnal mindent tökéletesen megváltoztatni, még egy királynak sem.

@ "Ezek a politikai vezetői tisztségek nemzeti, etnikai, politikai megosztottság nélkül nem működnek, ez pedig nem fér össze egy igaz keresztény nemzetek feletti szellemiségével!"

Egy politikus nagyon is dolgozhat azon, hogy például ne legyen háború, az megint más kérdés, hogy sikerül-e neki.

@ "Ma egyik földi állam sem tartozik Isten Királyságához, egyik sem teokrácia, mint annak idején a választott nemzet esetében."

Hogy mi? Amit Dávid, Salamon és a többi király leművelt, az volt az Isten Királysága? Elárulom neked, hogy még a legjobbak is rettenetes bűnöket követtek el, közönséges gyilkosok voltak, mind maguk, mind a beosztottjaik. Egyáltalán nem voltak eszményi állapotok, de könnyen lehet hogy a kor viszonyaihoz képest, mégiscsak jobbak voltak.

@ "Hiszen ritkán, néhány jószándékú, de naiv és az isteni végső terv ellen óhatatlanul tevékenykedő politikuson kívül nincs ezekben az uralmakban szándék Isten Királyságát szolgálni."

Vajon milyen végső isteni terv ellen dolgozik az, aki naivan próbál valami jót csinálni?

@ "De milyen társadalomban? Ember irányította, vagy Isten Királysága irányítása alatt?"

Isten akarata, hogy az emberi közösségeket emberek irányítsák, ahogy például a családot az apa. Isten akarata, hogy az emberi vezetők az isteni törvények szerint vezessék a rájuk bízottakat, s ha nem így tesznek az persze baj, de bűnös és bűnös emberek között is hatalmas különbségek vannak. Sajnos senki sem sem tökéletes vezető, hanem csak többé-kevésbé jó vagy éppen rossz. Isten akarata, hogy minél több és jobb vezető legyen, ezért kell értük imádkozni.

@ "Ez nem igaz! Egyáltalán nem csökken Sátán hatalma és befolyása."

Nem? Az baj, mert ez azt jelenti, hogy te is a hatalma alatt állsz, s nem tartozol azok közé akik legyőzik ők. (Jel 12,11) Az igaz keresztények mindenesetre kígyókon-skorpiókon járnak, s harcolnak a Sárkány ellen.

@ "Sőt, a Biblia szerint ezek a szörnyű és sokaknak egyre elviselhetetlenebb állapotok olyan méretűek lesznek valószínűleg rövidesen, amilyen még sosem volt az emberi történelemben!"

Az utolsó időkben a Sátán valóban mindent bevet, s a politikai hatalmat csakugyan istentelen hatalmak fogják bitorolni, s lesznek üldözések. De szerencsére egyenlőre még vannak élhető országok, persze ha szerinted nincs különbség, akkor nyugodtan átköltözhetsz egy üldözésesbe.

@ "A Biblia Armageddonról beszél, azaz Isten háborújáról, nem fokozatos csökkenésről."

Az Isten Országa az őszinte hívőkön keresztül fokozatosan növekszik, mint a mustármag, s fokozatosan átalakítja az emberi társadalmat, mint a kovász a tésztát, vagy mint a só az ételt. Az Isten Országa természetesen a Sátán országa rovására növekszik. A legvégső időkben a Sátán megpróbál döntő csapást mérni a hívőkre, s látszólag sikeres is lesz, de végül elbukja, mert megjelenik Krisztus. Ez az úgynevezett Armageddoni csata.

@ "De ugye számodra, mint magadat kereszténynek valló embernek, nem a diktatúra és demokrácia közötti különbség a legnyilvánvalóbb és legfontosabb értékmérő?"

Ha az emberek istentelenek, akkor a demokráciájuk is istentelen lesz. Ha az ország jelentős része keresztény, akkor az általuk megválasztott politikusok is jobban tudják érvényesíteni a keresztény elveket.

@ "Mert hogy ha őszinték akarunk lenni, még Biblia nélkül is jó látszik, hogy a nyugati típusú ún "demokráciák" sem életképesebbek, mint a többi."

Nos valóban, ahogy a kereszténység nyugaton egyre inkább visszaszorul, úgy a demokráciák értéke és életképessége is kétségtelenül csökken.

@ "Ez a következtetésed a végtelenül ostoba és rövidlátó, főleg úgy, hogy állítólag jól ismered a Írásokat!"

Nem kizárható hogy tévedek és én vagyok az ostoba. Mindenesetre ha a kormányzatokra szükség van, mert az Isten eszköze, akkor az önmagában bűnös nem lehet. Szerintem, aki ezt nem látja be az ostoba és képmutató.

@ "Az isteni ihletésű Biblia mondja, hogy "az egész világ a gonosz hatalmában van"

Azért jött Jézus, hogy ne maradjon így. Krisztus megváltásával a Sátán már elszenvedte a legfontosabb vereségét, már lebukott az égből. A földi hatalma ettől persze még jelentős, de a keresztények tovább rombolják az állásait. Ez a Biblia a tanítása, s nem hogy 1917-ben lett király, mert az akkora hülyeség, amire nem nagyon lehet szavakat találni.

@ "Amikor a legtöbb magát "kereszténynek" nevező ember, egyáltalán nem semleges nemzeti, etnikai és politikai ügyekben, és ezzel rendszeresen szembeállíthatók egymással - igen gyakran a végletekig is (pl orosz-ukrán háború),"

Sajnos igen. Ha többen lettek volna az erősebben hívők, esetleg nagyobb politikai befolyásuk is lett volna, akkor talán elkerülhető lett volna a háború. Elismerem, hogy a hívők jelentős része nem túl nagy hívő.

@ "Ezt mondod a két állítólagosan "keresztény" ország között dúló, több százezer halottat követelő "keresztény" katonáknak is?"

Mondom is. Ha jobb és keresztényibb lett volna a rendszerük, akkor talán nem lett volna ez.

@ "Szóval te abban a tévképzetben élsz, hogy Isten Királysága a jelenlegi, Sátán hatalmában lévő földi rendszerekben "növekedhet"?"

A mustármag növekszik. Ez a Biblia tanítása.

@ "Isten királysága egy valóságos égi kormányzat (nem pusztán a "jó" emberekben lévő állapot), amely ki fogja terjeszteni az uralmát a földre is, de csak amikor ezek a jelenlegi emberi politikai hatalmak el lesznek távolítva."

Az Isten Országa nem az egyes jó emberekben van, hanem a jó emberek között, az egymáshoz való viszonyukban. Az emberek szeretete az egymáshoz való jósága az Isten Országa. Isten Országa már eljött a földre, csak még kicsi, a világ végén jön el a teljessége.

@ "Ez bizony nem igaz!"

Micsoda? Hogy Isten királysága a maga teljességében is emberek királysága által valósul meg? Ezt mondja a Biblia.

@ "Amit idéztél a Jelenések könyvének a végéről, az nagyszerű lesz majd annak, aki megéri, de addig még lesz néhány megrázó világesemény."

Amit mondtam, hogy Isten örök királysága emberi királyok által áll majd fenn az örökkévalóságban is, mert Isten terve mindig is az volt, hogy az emberi társadalmat emberek vezessék.

2024. máj. 20. 22:43
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!