Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan éljem úgy az életem...

Hogyan éljem úgy az életem hogy tudom hogy nincs Isten?

Figyelt kérdés

Nem vallásos családba születtem, de már nagyon fiatalként elkezdtem szimpatizálni a kereszténységgel, keresztény is voltam ( sose voltam mondjuk megkeresztelve de ez full mindegy), és mostmár hogy növök fel rájöttem hogy nyilván nincs Isten.

Viszont én már nagyon összebútoroztam ezzel a dologgal. Minden amit a világról gondoltam és magamról az Istenből indult ki. Szerettem magamat, mert gondoltam hogy céllal teremtett lény vagyok, szerettem a családom, úgy voltam vele hogy majd a családommal hátha a mennybe kerülünk, szerettem az embereket hisz szeresd a felebarátod, és szeretem a hazám, melynek tradíciói mélyen gyökereznek ebben a vallásban. Még barátnőnek is csak keresztényt akartam. És most hirtelen kihulott belőlem a hit, elaludt a gyertya de még nem vagyok képes megváltozni… Hogy tekintsek így a világra? Napról napra “szomorúbbnak” érzem magam ha erre gondolok, úgy érzem semminek sincs értelme…

jan. 24. 20:38
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
 171/252 Mojjo ***** válasza:
77%

@167: Szóval bele akarsz futni a zakóba. Hát legyen.

Nézzük akkor első körben, mert annyi téren rossz ez az érvelés, hogy el fog tartani egy darabig minden végigmenni.

- Azt láttuk, mi, emberiség N+1-szer, hogy a házakat tervezik majd felépítik, így pontos tudásunk van arról, hogy hogyan is keletkeznek. Hányszor láttuk azt, hogy a világegyetemeket tervezik és felépítik?

febr. 1. 15:38
 172/252 anonim ***** válasza:

"Az az, amikor azt csinálod, hogy "valakinek valamilyen szövegrészletére reagálsz"."

A probléma ott van, hogy én szövegkörnyezetében értelmezem az olvasottakat és referenciaként beidézem a válasz elé az oda tartozó részt vagy egy részét.

TE pedig kiragadsz egy válasz részletet és próbálod beleerőszakolni egy teljesen más környezetbe és szamon kéred, hogy nem passzol bele abba amibe próbálod beleerőszakolni.

febr. 1. 15:44
 173/252 anonim ***** válasza:

"Hányszor láttuk azt, hogy a világegyetemeket tervezik és felépítik?"

Világegyetemeket? Miért? Több is van?

febr. 1. 15:52
 174/252 anonim ***** válasza:

"kiragadsz egy válasz részletet és próbálod beleerőszakolni egy teljesen más környezetbe és szamon kéred, hogy nem passzol bele abba amibe próbálod beleerőszakolni."

Nem. Csak felteszek vele kapcsolatban egy további kérdést.

febr. 1. 15:53
 175/252 anonim ***** válasza:

Akkor már azt sem tudod, hogy mit csinálsz. Nem alszol eleget vagy mi a probléma?

Ezt írtad a tőlem idézet és környezetből kiragadott rész alá:

"De itt nem az a téma, hogy van-e valaki a házban, "

Ott pedig ahol az idézet szöveget írtam az volt a téma. Te nem tettél fel kérdést vele kapcsolatban hanem értelmetlen állítást tettél.

Nem értem miért kellenek ezek a piti hazugságok.

febr. 1. 16:35
 176/252 anonim ***** válasza:

@160

A fény speciális eset igen.

Csak azért dobtam fel ötletként mert lehet sokan nézik ugyanazt csak más szemszögből. Azt, hogy valami kivül van az időn nem lehet pontosan meghatározni csak próbáltam valahogy szemléltetni.

A másik speciális eset a gravitációs szingularitás, ahol szintén megáll az idő. Ezért tartja sok fizikus azt, hogy az "ősrobbanás" gravitációs szingularitása előtt nem volt idő.

A fény azért érdekesebb mert az idődilatációt a gyorsan mozgó objektum tapasztalja nem a külső szemlélő. Vagyis a fotonnak áll meg az órája. Innentől kezdve a kérdésedre csak spekuláció van, hogy miként telik az idő annak aki az időn túl létezik. Kell legyen a fizikai térdidőn túl egy másik időkeretnek is. De erről semmit nem tudunk csak elmélet.

febr. 1. 17:20
 177/252 anonim ***** válasza:

"De itt nem az a téma, hogy van-e valaki a házban"

Ezt úgy értettem, hogy az eredeti kérdés az, hogy van-e Isten, vagyis van-e valaki, aki megtervezte a házat, vagy csak úgy, a semmiből lett véletlenül.

febr. 1. 18:52
 178/252 anonim ***** válasza:

Erre pedig idéztem a szöke nős válaszomat.

Ezenfelül szerintem Mojjo is arra akart utalni, hogy a ház megtervezése nem jelenti, hogy egy teljesen eltérő világegyetem, fa, előlények, stb. is tervezet.

febr. 1. 19:15
 179/252 anonim ***** válasza:

(szerintem is többen vagyunk itt, a 145-146 én vagyok, a 161-163 nem én vagyok)

Mojjo

"A világ legegyszerűbben érthető dolga, ha valakinek valamiről nincs sem "biztos úgy van" sem "biztos nincs úgy" véleménye. "

Nem azt mondtam, hogy a "BIZTOS így van meg nem így". Hanem azt, hogy az agy nem tudja értelmezni azt, hogy "nem hiszem, hogy van isten, de azt sem hiszem, hogy nincs isten".

Nem a világ keletkezésére vonakoztatva, hanem arra, hogy van-e.

Nem élheted úgy az életedet, hogy azt sem gondolod, hogy van, meg azt sem gondolod, hogy nincs. Az agnosztikusok is kicsit hajlanak erre vagy arra, mert így működik az emberi elme. Pl: "nem lehet TUDNI, hogy van-e isten, de én úgy élem az életemet, mintha nem lenne". Vagy: Nem lehet TUDNI, hogy van-e isten, de szerintem van valami nálunk felsőbbrendű dolog, csak nem szoktam vele foglalkozni".

"Nézd meg a 131-et és 135-öt. Ennyire egyszerű az is."

Na, ne kezelj le engem.

febr. 1. 20:42
 180/252 anonim ***** válasza:

#179 "az agy nem tudja értelmezni azt, hogy "nem hiszem, hogy van isten, de azt sem hiszem, hogy nincs isten""

Lehet, hogy veled ez így van. De én például nem tudom, hogy léteznek-e istenek. Nem gondolom hogy lennének, de azt sem tudom kizárni hogy ne lehetnének.

Az én fejemben a "nem tudom" a racionális és őszinte válasz. Mivel semmilyen isten aktivitását nem érzékelem a világomban, ezért nem okoz feszültséget bennem a megválaszolatlan kérdés. Ezért vagyok ateista.

febr. 1. 21:36
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!