Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan éljem úgy az életem...

Hogyan éljem úgy az életem hogy tudom hogy nincs Isten?

Figyelt kérdés

Nem vallásos családba születtem, de már nagyon fiatalként elkezdtem szimpatizálni a kereszténységgel, keresztény is voltam ( sose voltam mondjuk megkeresztelve de ez full mindegy), és mostmár hogy növök fel rájöttem hogy nyilván nincs Isten.

Viszont én már nagyon összebútoroztam ezzel a dologgal. Minden amit a világról gondoltam és magamról az Istenből indult ki. Szerettem magamat, mert gondoltam hogy céllal teremtett lény vagyok, szerettem a családom, úgy voltam vele hogy majd a családommal hátha a mennybe kerülünk, szerettem az embereket hisz szeresd a felebarátod, és szeretem a hazám, melynek tradíciói mélyen gyökereznek ebben a vallásban. Még barátnőnek is csak keresztényt akartam. És most hirtelen kihulott belőlem a hit, elaludt a gyertya de még nem vagyok képes megváltozni… Hogy tekintsek így a világra? Napról napra “szomorúbbnak” érzem magam ha erre gondolok, úgy érzem semminek sincs értelme…

jan. 24. 20:38
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/252 anonim ***** válasza:
0%

"Nem tudjuk, a végtelenbe veszik-e. Az maximum a te szubjektív érzésed, hogy ó, az nem lehet."

Ez a baj, hogy olyanokról vitatkozni nincs kedvem amit logikailag cáfoltak.

jan. 31. 09:41
 132/252 anonim ***** válasza:
12%

128

"hogy nem hisz Isten/istenek létében, nem pedig arról, hogy hisz Isten/istenek nem létében."

Hát azért ez ugyanaz.

Ha valaki nem hiszi, hogy van isten, az azt hiszi, hogy nincs isten.

jan. 31. 09:46
 133/252 anonim ***** válasza:
48%

"gondolom már a viking istenekben is hiszel mivel nagyon jól alátámasztottam a létezésüket"

:) Te kevés vagy ahhoz, hogy ilyesmit alátámassz. Istenügyben nem névtelen kommentelők pármondatos hozzászólásai a mérvadók.

jan. 31. 09:47
 134/252 Mojjo ***** válasza:
75%
@132: Természetesen nem ugyanaz. Én pl nem hiszem azt, hogy a Liverpool focicsapatának következő mérkőzése győzelemmel zárul számukra, de azt sem hiszem, hogy nem. Nem olyan bonyolult dolog ez.
jan. 31. 09:55
 135/252 Mojjo ***** válasza:
72%
@131: Semmi gond, én pont nem várom el senkitől, hogy olyasmivel töltse a saját szabadidejét, amihez nincs kedve.
jan. 31. 10:03
 136/252 anonim ***** válasza:
0%

"a gravitáció ugyanis csak nagy léptékekben szokott releváns hatást kifejteni. A nagyon kis mérettartományokat a fizika egy egészen más ága írja le, ez a kvantumfizika."

Hát ez az. A fizika még ennyit se tud: összehozni a nagyot a kicsivel. Istennel viszont kerek a világ.

jan. 31. 10:11
 137/252 anonim ***** válasza:
42%

"Honnan tudod, hogy nem keletkeztek folyamatosan univerzumot végtelen idők óta? Pl Roger Penrose Nobel-díjas fizikus ezt az elképzelést támogatja. Az egyik kvantumgravitáció-jelölt, az ún. hurok-kvantumgravitáció is ezt valószínűsíti."

Ez a hipotézis csak hátrébb tolja a kérdést, hogy mi volt az univerzum előtt. Ha azt állitjuk, hogy az univerzum nem esetleges hanem örökkévaló, azzal sok probléma van. Nem függ semmitől? Nem függ a termodinamika második tételétől sem? Végtelen idő óta nem létezhetne mert elfogyott volna az energia. Másik probléma a végtelen univerzumok keletkezésével, hogy ha végtelen régota keletkeznének univerzumok akkor végtelen idő kellene ahhoz, hogy elérjük a "mostani" univerzmunkat. Ezért az univerzumok végtelen idő óta keletkezésének hipotézise előtt is kellett legyen egy kezdet. Az a létezési modell ami az örökkévalóságba tolja az oksági láncot nem lehet igaz és nem logikus.

jan. 31. 10:20
 138/252 anonim ***** válasza:

122

"Senki sem védte itt Thor létezését, szóval logikátlan analógia egy mesével cáfolni, hogy létezik-e Isten."

Kezdjük ott, hogy nem cáfoltam Isten létezését azzal, hogy bizonyítottam a viking istenek létezését.

Ezenfelül a kijelentésemet azon az alapon tettem, hogy ha valaki elfogadja azt a linkelt cikket bizonyítéknak Isten léte mellett akkor a korábban általam írta bizonyítékokat is elkéne fogadnia a viking istenek léte mellett mivel a két érvelés azonos szinten van.

124

Nem tudom, hogy létezik-e isten(ek) vagy sem. Mint megállapítottuk nem lehet bizonyítani sem cáfolni a létezésüket ezért nincs is okom arra, hogy higgyek létezésükben vagy a nem létezésükben.

Meg van a saját véleményem a különböző istenképekről, hogy mennyire tartom valószínűnek a létezésüket de ez pusztán az én véleményem és nem tény.

133

Hoztál "bizonyítékokat" amik miatt te elhiszed, hogy létezik Isten. Én ugyan ilyen szintű bizonyítékokat hoztam amellett, hogy léteznek a viking istenek. Tehát akkor a te bizonyítási szinted szerint mindegyiknek léteznie kell.

jan. 31. 10:52
 139/252 anonim ***** válasza:

"ha valaki elfogadja azt a linkelt cikket bizonyítéknak Isten léte mellett akkor a korábban általam írta bizonyítékokat is elkéne fogadnia a viking istenek léte mellett mivel a két érvelés azonos szinten van"

Egy cikk meg egy-két mondat a viking istenekről eleve nincs egy szinten. Mellesleg meg a belinkelt cikkek csak ízelítő abból a sokmindenből, amire még rátalálhatsz, ha arrafelé olvasgatsz.

jan. 31. 11:14
 140/252 anonim ***** válasza:

Ha gondolod írhatok akár 1000oldalon keresztül is a viking istenekről akkor sem lesz bizonyítottabb mert nem az számít, hogy milyen hosszan ír valaki egy témáról.

Ha ez csak ízelítő akkor miért pont azt küldöd el ami semmit nem bizonyít, sőt még lényegében maga ellen érvel mert ha valaki kicsit belegondol akkor itt-ott még vissza is lehet fordítani az érveket ha reálisan nézzük azokat.

Jó lenne ha azt küldenéd vagy írnád le amire alapoztad azt a téves/hazug kijelentésedet, hogy Isten biztosan létezik. Esetleg az győzött meg, hogy sokat írtak és az nem lényeg, hogy mit?

jan. 31. 11:38
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!