Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan éljem úgy az életem...

Hogyan éljem úgy az életem hogy tudom hogy nincs Isten?

Figyelt kérdés

Nem vallásos családba születtem, de már nagyon fiatalként elkezdtem szimpatizálni a kereszténységgel, keresztény is voltam ( sose voltam mondjuk megkeresztelve de ez full mindegy), és mostmár hogy növök fel rájöttem hogy nyilván nincs Isten.

Viszont én már nagyon összebútoroztam ezzel a dologgal. Minden amit a világról gondoltam és magamról az Istenből indult ki. Szerettem magamat, mert gondoltam hogy céllal teremtett lény vagyok, szerettem a családom, úgy voltam vele hogy majd a családommal hátha a mennybe kerülünk, szerettem az embereket hisz szeresd a felebarátod, és szeretem a hazám, melynek tradíciói mélyen gyökereznek ebben a vallásban. Még barátnőnek is csak keresztényt akartam. És most hirtelen kihulott belőlem a hit, elaludt a gyertya de még nem vagyok képes megváltozni… Hogy tekintsek így a világra? Napról napra “szomorúbbnak” érzem magam ha erre gondolok, úgy érzem semminek sincs értelme…

jan. 24. 20:38
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/252 anonim ***** válasza:
jan. 30. 14:40
 112/252 anonim ***** válasza:

Na lássuk ezt a "magas színvonalú" irományt.

Kezdjük azzal, hogy itt már sok olyan állítást tesz ami már nagyon is érinti a természettudományt és ezeket nem ártana alátámasztani is nem csak úgy bedobálni.

1.

Ha a föld akkora lenne mint a Merkúr vagy mint a Jupiter akkor nem tudna kialakulni megfelelő légkör.

Csak hogy lássuk ez mekkora nagy szó. Egyrészről a méretek Ha a föld paramétereihez viszonyítunk tehát a föld átmérője 1 akkor a Merkúré 0,382 a Jupiteré pedig 11,2. Ez egy elégé tág intervallum.

Aztán megnézhetjük, hogy ez az intelligens tervezőnek hányadik próbálkozásra sikerült elérnie ezt a méretett.

Egy becslés szerint "100 szextillió (egy egyes és 23 nulla, azaz 100.000.000.000.000.000.000.000) bolygót kapunk az univerzumban".

Hát elég sokszor próbálkozott mire sikerült... Így nézve már nem is olyan kicsi a valószínűsége annak, hogy legalább egyszer sikerüljön.

[link]

[link]

Aztán próbál érvelni a szemmel és az aggyal majd a saját érvelése ellen szólal fel mikor megemlíti az evolúciót. Arról nem is beszélve, hogy az emberi test ilyen szempontú hibáit teljesen hanyagolja.

Az első pont elég szegényes.

2.

Ez pusztán a rés betömésére használja Isten.

3.

Itt nem ártana tisztázni, hogy melyik esetnek mennyi a valószínűsége. Mert ez így magában semmi.

4.

Ez nagyjából azon a szinten van, hogy a szőke nők ostobák - a barna nők is nők és van hajuk tehát logikusan következik, hogy a barna nők is ostobák. (Egy nőt sem tartok ostobának azért mert nő vagy szőke vagy a kettő egyszerre)

5.

Ez rengeteg sebből vérzik.

Kezdve azzal, hogy más kultúrában teljesen más istent vagy isteneket kerestek, ki miben nőt fel rendszerint. Aztán ott van az is, hogy rengetegen olyan magasról tesznek a vallásra, hogy nem gyakorolják, nem vitatkoznak róla és az életükben pusztán annyi szerepe van, hogy talán megkeresztelték gyerekkorában.

6.

Majd ha igazolják, hogy a Bibliai Jézus létezett és azokat tette amiket leírtak akkor majd lesz is valami értelme ennek az érvnek.

Aztán mivel nem fogadtam el az elvakult és nagyon gyenge érvelést ezért majd azzal fogsz jönni, hogy "én megmondtam, hogy úgy sem fogod elfogadni" bár én alapból azzal kezdtem, hogy ezeket kizártam, mivel ezek nem bizonyítanak semmit. A nekem ez tűnik valószínűnek az egész.

Miért nem inkább a viking istenekben hiszel?

Ennyi erővel bebizonyítom neked, hogy léteznek. A föld azért olyan amilyen mert Thor megölt egy hatalmas óriást és az ő testéből lett a föld. Thor létezésére pedig tökéletes bizonyíték, hogy szerepel a Mar*el filmekben.

Sajnálom, hogy ha kognitív disszonanciát okoztam neked ezzel és most már egyszerre hiszel Istenben és a viking istenekben is, hiszen pont ugyan olyan szintű érvek szólnak mindkettő mellett.

Persze ha te nagyon elfogult vagy vak akkor nem hiszed el az érvelésemet a viking istenek létezéséről.

jan. 30. 18:19
 113/252 anonim ***** válasza:

"Majd ha igazolják, hogy a Bibliai Jézus létezett..."

Hát akkor így nagyon messziről indulunk, ha még azt sem fogadod el bizonyítottnak, hogy létezett...

jan. 30. 18:30
 114/252 anonim ***** válasza:

"Hát akkor így nagyon messziről indulunk, ha még azt sem fogadod el bizonyítottnak, hogy létezett..."

Tudod a Biblia igaz mert a Biblia érvelés és az ehhez hasonlók körkörös érvelések és értelmetlenek.

Ezt leszámítva semmi nem támasztja alá a fenti részt így nincs indok annak arra, hogy elhiggyem vagy igaznak gondoljam. Tudom esetedben az vágyaid ott vannak de értsd meg, hogy nekem nincsenek ilyen vágyaim. Én boldog vagyok akkor is ha Jézus Isten fia volt és akkor is ha Jézus mint Isten fia sosem létezett maximum a történelmi Jézus de akkor is ha még a történelmi Jézus nem is létezett így nincsenek belső kényszereim arra, hogy elfogadjak alaptalan állításokat.

jan. 30. 19:06
 115/252 anonim ***** válasza:

"maximum a történelmi Jézus de akkor is ha még a történelmi Jézus nem is létezett"

Erről történészekkel értekezzél. Ők már bizonyítottnak látják, hogy létezett. Te meg azt hiszel, amit csak akarsz.

jan. 30. 19:41
 116/252 anonim ***** válasza:

Szövegkörnyezetből kiragadva idézel és az eltorzított jelentésre válaszolsz.

Ennek mi volt az értelme? Vagy nem tudtad értelmezni a mondatot?

jan. 30. 20:23
 117/252 anonim ***** válasza:
Benne van a mondatban, hogy szerinted azt sem biztos, hogy "a történelmi Jézus" létezett.
jan. 30. 20:27
 118/252 anonim ***** válasza:
Nem, nincs.
jan. 30. 21:35
 119/252 Mojjo ***** válasza:
52%
@94: Bocsánat, már nem követem ezt a vitát, szóval nem láttam eddig a kérdésed. Bár sokra nem mész vele, hogy most észrevettem, mert nem tudom a választ. Sem azt, hogy van-e konkrét neve az ilyen világnézetnek, sem azt, hogy létezik/létezhet-e ilyen _minden_ tekintetben. Ki lehetne fejteni ezt jóval bővebben, mert bizonyos tekintetekben bizonyos megkötésekkel biztosan létezik, de azt hiszem, te inkább teljes általánosságban kérdezted, így felesleges lenne részleges dolgokért oldalakat körmölnöm.
jan. 31. 02:25
 120/252 anonim ***** válasza:
28%

mondd, nem unod még ezt a cirkuszt 114?

mit pattogtatsz itt másokat, mint egy zupás őrmester, bizonyítson ezt meg azt, de majd te mondod meg, hogy mit fogadsz el

cáfold meg az Isten létezését, (amivel tudod, csak ugye ne természettudománnyal), aztán kalap, kabát

jan. 31. 06:22
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!