Hogyan éljem úgy az életem hogy tudom hogy nincs Isten?
Nem vallásos családba születtem, de már nagyon fiatalként elkezdtem szimpatizálni a kereszténységgel, keresztény is voltam ( sose voltam mondjuk megkeresztelve de ez full mindegy), és mostmár hogy növök fel rájöttem hogy nyilván nincs Isten.
Viszont én már nagyon összebútoroztam ezzel a dologgal. Minden amit a világról gondoltam és magamról az Istenből indult ki. Szerettem magamat, mert gondoltam hogy céllal teremtett lény vagyok, szerettem a családom, úgy voltam vele hogy majd a családommal hátha a mennybe kerülünk, szerettem az embereket hisz szeresd a felebarátod, és szeretem a hazám, melynek tradíciói mélyen gyökereznek ebben a vallásban. Még barátnőnek is csak keresztényt akartam. És most hirtelen kihulott belőlem a hit, elaludt a gyertya de még nem vagyok képes megváltozni… Hogy tekintsek így a világra? Napról napra “szomorúbbnak” érzem magam ha erre gondolok, úgy érzem semminek sincs értelme…
Na hát ez a vita éppen innen hiányzott.
Miért nem mentek át az 1000. ilyen vita jellegű kérdésre és beszélitek ott meg.
87
"Feltételezed, hogy van olyan rés amit természettudományos módszerekkel nem lehet megmagyarázni.
Innentől nincs alapja a kérdésednek."
Nem feltételezem, hanem tudom.
A természettudomány nem tud a világon mindent megfigyelni és leírni, mert a saját szabályai határolják.
De a megfigyelés és leírás (ami a feladata) amúgy is messze nem a "megmagyarázás".
Ha ilyen nagyon támaszkodni akarsz a természettudományra, ismerd meg egy kicsit, hogy mit tud, mit nem tud.
Mojjo @89
(a 88 nem én vagyok)
"Egyedül akkor nem tartalmazza egy ember világnézete a saját fantáziája képeit, ha a szilárd, érzelemmentes, megfigyeléseken alapuló bizonyítékok alapján építi fel azt. "
és ez melyik világnézet lenne? Például.
93
Mire gondolsz amit a tudomány nem tudd és nem is fog tudni vizsgálni?
Előfordulhat egyébként, hogy a válaszom írásánál valamit nem vettem figyelembe és a válaszom első vagy lehet a második részét is korrigálnom kell majd.
"Mire gondolsz amit a tudomány nem tudd és nem is fog tudni vizsgálni?"
Pl. Istent.
A kérdés nem neked szólt. Ha már annyira válaszolni akarsz akkor bizonyíthatnád (ha tudnád) a 88. válaszodban tett kijelentésedet ami szerint létezik valamilyen értelmes teremtő és a korábbi kijelentésedet is akkor már ami szerint az Isten.
De mindezt nem úgy, hogy "szerintem az a valószínű, hogy ..." vagy bizonyítatlan/téves alapokra helyezett filozofálgatásokkal.
"A kérdés nem neked szólt."
De, nekem is szólt, hiszen nem magánüzenetben tetted fel úgy, hogy én ne is tudjak róla, hanem nyilvánosan. :)
"bizonyíthatnád (ha tudnád) a 88. válaszodban tett kijelentésedet ami szerint létezik valamilyen értelmes teremtő és a korábbi kijelentésedet is akkor már ami szerint az Isten."
Ha létezik, akkor akárhogyan nevezhetjük, nem? Hogy Istennek nevezzük-e, az már tulajdonképpen részletkérdés, mert bárhogyan is nevezzük el, ugyanarról beszélünk.
De mint a 96.-ban írtam, Istent nem lehet természettudományosan vizsgálni, természettudományosan bizonyítani a létezését...
Konkrétan megcímeztem a másik válaszolót. Attól még, hogy te is olvashatod még jól látható, hogy nem neked szólt.
Ezenfelül Nem, nem mindegy hogyan hívod. Konkrétan Istennek a keresztény vallások istenét szokták hívni de ezen kívül még létezik sok más elképzelés is istenekről amik kizárják egymást még akkor is ha csak a monoteista elképzeléseknél maradunk.
"De mint a 96.-ban írtam, Istent nem lehet természettudományosan vizsgálni, "
Ezzel pedig te magad bizonyítottad is, hogy a te 88-as válaszod értelmetlen ostobaság volt.
"Konkrétan Istennek a keresztény vallások istenét szokták hívni de ezen kívül még létezik sok más elképzelés is istenekről amik kizárják egymást még akkor is ha csak a monoteista elképzeléseknél maradunk."
Mind fantazmagória, amelyik nem arról szól, hogy van egy, azaz egy Értelmes Teremtő.
"De mint a 96.-ban írtam, Istent nem lehet természettudományosan vizsgálni"
"Ezzel pedig te magad bizonyítottad is, hogy a te 88-as válaszod értelmetlen ostobaság volt."
Nem, egyáltalán nem bizonyítottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!