Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan éljem úgy az életem...

Hogyan éljem úgy az életem hogy tudom hogy nincs Isten?

Figyelt kérdés

Nem vallásos családba születtem, de már nagyon fiatalként elkezdtem szimpatizálni a kereszténységgel, keresztény is voltam ( sose voltam mondjuk megkeresztelve de ez full mindegy), és mostmár hogy növök fel rájöttem hogy nyilván nincs Isten.

Viszont én már nagyon összebútoroztam ezzel a dologgal. Minden amit a világról gondoltam és magamról az Istenből indult ki. Szerettem magamat, mert gondoltam hogy céllal teremtett lény vagyok, szerettem a családom, úgy voltam vele hogy majd a családommal hátha a mennybe kerülünk, szerettem az embereket hisz szeresd a felebarátod, és szeretem a hazám, melynek tradíciói mélyen gyökereznek ebben a vallásban. Még barátnőnek is csak keresztényt akartam. És most hirtelen kihulott belőlem a hit, elaludt a gyertya de még nem vagyok képes megváltozni… Hogy tekintsek így a világra? Napról napra “szomorúbbnak” érzem magam ha erre gondolok, úgy érzem semminek sincs értelme…

jan. 24. 20:38
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/252 anonim ***** válasza:
Köszönöm Mojjo. Megelőztél de lényegében én is ezt akartam írni.
jan. 29. 08:26
 92/252 anonim ***** válasza:
34%

Na hát ez a vita éppen innen hiányzott.

Miért nem mentek át az 1000. ilyen vita jellegű kérdésre és beszélitek ott meg.

jan. 29. 08:29
 93/252 anonim ***** válasza:

87

"Feltételezed, hogy van olyan rés amit természettudományos módszerekkel nem lehet megmagyarázni.

Innentől nincs alapja a kérdésednek."

Nem feltételezem, hanem tudom.

A természettudomány nem tud a világon mindent megfigyelni és leírni, mert a saját szabályai határolják.

De a megfigyelés és leírás (ami a feladata) amúgy is messze nem a "megmagyarázás".

Ha ilyen nagyon támaszkodni akarsz a természettudományra, ismerd meg egy kicsit, hogy mit tud, mit nem tud.

jan. 29. 10:51
 94/252 anonim ***** válasza:
44%

Mojjo @89

(a 88 nem én vagyok)

"Egyedül akkor nem tartalmazza egy ember világnézete a saját fantáziája képeit, ha a szilárd, érzelemmentes, megfigyeléseken alapuló bizonyítékok alapján építi fel azt. "

és ez melyik világnézet lenne? Például.

jan. 29. 10:55
 95/252 anonim ***** válasza:

93

Mire gondolsz amit a tudomány nem tudd és nem is fog tudni vizsgálni?

Előfordulhat egyébként, hogy a válaszom írásánál valamit nem vettem figyelembe és a válaszom első vagy lehet a második részét is korrigálnom kell majd.

jan. 29. 11:13
 96/252 anonim ***** válasza:
56%

"Mire gondolsz amit a tudomány nem tudd és nem is fog tudni vizsgálni?"

Pl. Istent.

jan. 29. 11:40
 97/252 anonim ***** válasza:

A kérdés nem neked szólt. Ha már annyira válaszolni akarsz akkor bizonyíthatnád (ha tudnád) a 88. válaszodban tett kijelentésedet ami szerint létezik valamilyen értelmes teremtő és a korábbi kijelentésedet is akkor már ami szerint az Isten.

De mindezt nem úgy, hogy "szerintem az a valószínű, hogy ..." vagy bizonyítatlan/téves alapokra helyezett filozofálgatásokkal.

jan. 29. 11:55
 98/252 anonim ***** válasza:
39%

"A kérdés nem neked szólt."

De, nekem is szólt, hiszen nem magánüzenetben tetted fel úgy, hogy én ne is tudjak róla, hanem nyilvánosan. :)

"bizonyíthatnád (ha tudnád) a 88. válaszodban tett kijelentésedet ami szerint létezik valamilyen értelmes teremtő és a korábbi kijelentésedet is akkor már ami szerint az Isten."

Ha létezik, akkor akárhogyan nevezhetjük, nem? Hogy Istennek nevezzük-e, az már tulajdonképpen részletkérdés, mert bárhogyan is nevezzük el, ugyanarról beszélünk.

De mint a 96.-ban írtam, Istent nem lehet természettudományosan vizsgálni, természettudományosan bizonyítani a létezését...

jan. 29. 12:20
 99/252 anonim ***** válasza:

Konkrétan megcímeztem a másik válaszolót. Attól még, hogy te is olvashatod még jól látható, hogy nem neked szólt.

Ezenfelül Nem, nem mindegy hogyan hívod. Konkrétan Istennek a keresztény vallások istenét szokták hívni de ezen kívül még létezik sok más elképzelés is istenekről amik kizárják egymást még akkor is ha csak a monoteista elképzeléseknél maradunk.

"De mint a 96.-ban írtam, Istent nem lehet természettudományosan vizsgálni, "

Ezzel pedig te magad bizonyítottad is, hogy a te 88-as válaszod értelmetlen ostobaság volt.

jan. 29. 12:32
 100/252 anonim ***** válasza:

"Konkrétan Istennek a keresztény vallások istenét szokták hívni de ezen kívül még létezik sok más elképzelés is istenekről amik kizárják egymást még akkor is ha csak a monoteista elképzeléseknél maradunk."

Mind fantazmagória, amelyik nem arról szól, hogy van egy, azaz egy Értelmes Teremtő.

"De mint a 96.-ban írtam, Istent nem lehet természettudományosan vizsgálni"

"Ezzel pedig te magad bizonyítottad is, hogy a te 88-as válaszod értelmetlen ostobaság volt."

Nem, egyáltalán nem bizonyítottam.

jan. 29. 12:45
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!