Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem régiben keresztény lettem...

Nem régiben keresztény lettem de úgy érzem semmivel sem lett több az életem. Valamit nem csinálok jól?

Figyelt kérdés
Évek óta kerestem az utam, sok vallást megismertem, sok vallást gyakoroltam de meggyőződéssel vagyok már keresztény. Ha nem is feltétlen sokat de minden nap olvasom a Bibliát és próbálok minimum egyszer egy nap (este) imádkozni de valamiért még nem adott nekem egyértelmű választ Isten a létezésére.

2022. júl. 26. 23:12
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
26%

Szia.

Ne haragudj, de a kettő nem igazán fér össze.

Meggyőződéssel vagy keresztény, de azt mondod, hogy Isten még nem szolgált számodra egyértelmű válasszal, mely azt bizonyíthatná, hogy Ő valóban létezik.

Lehet, hogy velem van a baj, de én ezt nem vágom.

Mi az a meggyőződés? Mi győzött meg arról, hogy a kereszténység az igaz?

Ne érts félre, én magam is keresztény vagyok, ha már bűnös voltomat tekintve mondhatok ilyet, mert ugye keresztény=krisztusi, én nem a béka feneke alatt sem vagyok hozzá képest, na de mindegy is...

Szóval tényleg arra lennék kíváncsi, hogy mit értesz az alatt, hogy meggyőződéssel vagy keresztény?

Egyébként, ha nagyon szigorúan vesszük, akkor azt is mondhatnám, hogy nézz ki az ablakon és megkapod az egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy Isten vajon létezik-e vagy sem, ez pedig nem más, mint maga a teremtett világ, melyből mindenki felismerheti a teremtő Istent.

2022. júl. 26. 23:25
 2/24 A kérdező kommentje:

Értelek.

Meggyőződéssel hiszek benne mert szól mellette annyi bizonyíték, hogy valószínűnek tartom (ezt bővebben is kitudnám fejteni de most az mindegy)

Az Isten élmény marad el. Szinte minden megtért megbizonyosodik Istenről a Szentszellem segítségével azonban nekem ez elmaradt.

2022. júl. 26. 23:29
 3/24 anonim ***** válasza:

Az isteni élmény nem az lesz, hogy hangot hallassz vagy valaki megjelenik.

Az İstent az életed közben fogod megtapasztalni.

Egyébként már van isteni tapasztalatod. Az, hogy feltetted ezt a kérdést és elhiszed (valószínűnek tartod) a létezését, azt jelenti, hogy İsten már melletted van újból.

2022. júl. 26. 23:33
 4/24 A kérdező kommentje:

Sokan tértek meg úgy, hogy hangot hallottak pl. Szalai András (református lelkész) de nyilván nem erre gondolok.

Egyszerűen csak adhatna valami jelet aminek hála többet nem kételkednék.

2022. júl. 26. 23:47
 5/24 anonim ***** válasza:
0%
Igazából ez kevés, amit csinálsz. Ha hetente járnál templomba, naponta imádkoznál 3-szor, akkor se biztos, hogy kapnál valami jelet, de legalább elindulnál a jó úton, ami az Istennel való kapcsolatot jelenti. Ha még nem vagy megkeresztelve, felnőtt hittanra is érdemes lenne jelentkezni, mert az erős hithez tudásra is szükség van. A nem tudatosan hívő ember hite pedig könnyen beszennyeződik mindenféle tévtanítással is. Lásd mennyi szekta működik.
2022. júl. 26. 23:55
 6/24 anonim ***** válasza:
73%

Szia!

Isten létezését hit által tudhatod. Hogy ki milyen élményt tulajdonít bizonyítéknak, azzal ne törődj! Isten nem az érzéseiden keresztül kommunikál veled, hanem a Biblián keresztül. Azt ismerd meg minél jobban!

2022. júl. 27. 06:18
 7/24 anonim ***** válasza:

Szia! Egyrészt nagyon fontos a kitartás. Annak idején amikor "eldöntöttem" hogy megtérek és elkezdtem imádkozni, borzasztó szenvedés volt sokszor, mert nem tudtam hogyan kell, mit, hogyan, csináljak. Semmit nem tudtam az imáról, de mégis kitartóan imádkoztam, próbálkoztam és Isten szépen rávezetett, megtanított a mikéntjére. Amit én tudok mondani, az az hogy a külsőségek igenis fontosak. Fontos hogy a testedet is bevond az imába, tehát térdelj le, vess szépen lassan keresztet, a kezedet nem kötelező ökölben tartanod, nagyon sok más tartás is létezik, próbálgasd őket. Ha éppen valami olyant kérsz, olyanért adsz hálát(!) amiért úgy érzed, nyugodtan borulj le, tehát térdelésből tedd le a fejed a földre. Az ilyenek formaságok, de neked segítenek az imára koncentrálni és gyümölcsöző lehet.

Fontos hogy ha majd megkeresztelkedtél, menj el elsőáldozni és minimum vasárnaponként menj el templomba és vedd magadhoz Krisztus testét az Eucharisztiában, és amikor nagyobb bűnöd van menj el gyónni. A bűneid bocsánatát ott kapod meg, nem az imáidban. Ott maximum megbánhatod.

Kitartást kívánok! :)

2022. júl. 27. 06:58
 8/24 anonim ***** válasza:

Szia,

Szeretettel köszöntelek Isten népe között.

Nos itt rengeteg feladat vár rád: “Tiszta és szeplő nélkül való istentisztelet az Isten és az Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és özvegyeket az ő nyomorúságukban, és szeplő nélkül megtartani magát e világtól.” (Jakab 1:27). “Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjúhoztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok engem, mezítelen voltam, és megruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, fogoly voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? Vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna? És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? Vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna? Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna? És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, amennyiben megcselekedtétek eggyel az én legkisebb atyámfiai közül, énvelem cselekedtétek meg” (Máté 25:35-40)

Ha szeretnél az Istennel találkozni akkor itt az idő szolgálatba állnod! Amint ezt gyakorolni fogod azonnal megtapasztalod az Isten jelenlétét az életedben. A hívő élet cselekvő élet. Olvasd el Jakab levelét.

Üdv. Péter

2022. júl. 27. 07:02
 9/24 anonim ***** válasza:

Szia!

A 2-es kommented alapján bizok benne, hogy amit valószinűnek tartassz abban hiszel is. Tudod mi teszi az embert igazzá? A Bibliában az igaz ember "dikaiosz", jogosságot jelent elsősorban. Azért mert az újszövetségben 13 szemtanú vallomása erősiti az evangéliumot. Aki ezt figyelmen kivül hagyja az jogtalan, hamis ember. Nincs azonos szinten a kereszténység a Koránnal vagy a Buddhizmussal.

2022. júl. 27. 07:21
 10/24 anonim ***** válasza:

"adhatna valami jelet"

NEM FOG.

Nekem sem adott semmit, pedig én is kértem.

Milliók közül csak egy-egy embernek ad, ha éppen úgy tartja kedve.

Legalábbis az illető így mondja, hogy ő kapott jelet.

Megkérdezhetem, hogy téged mi győzött meg, és ha már meggyőzött, akkor most miért kételkedsz?

2022. júl. 27. 08:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!