Nem régiben keresztény lettem de úgy érzem semmivel sem lett több az életem. Valamit nem csinálok jól?
„úgy érzem semmivel sem lett több az életem”
… akkor még egyáltalán nem vagy tudatában, mit jelent a kereszténység, a hit.
Jézusban való hit által, kapcsolatba kerülhetsz a Teremtővel, az Atyával. Ez elég jelentős többlet. A kapcsolat nem az 5 érzéken keresztül valósul meg, hanem a szellemed, lelked vesz részt bene, és részesül tanításban a Lélektől.
A karizmatikus irányzat, akik valami eksztatikus élményt hajhásznak és várnak el a kereszténységtől, prófétálnak, csodák után járnak, nyelveken halandzsálnak… ez nem vezet el Isten megismeréséhez.
Károli olyan szépen és ihletetten, Szent Léleknek fordította a harmadik Személyt. Miért kell szellemeskedni, „Szellemnek” átkeresztelni, mikor a magyarban a szellem szó démonokra, test nélküli entitásokra utal. No de ez az én szubjektív véleményem.
A Biblia olvasásán kívül, érdemes utánaolvasnod a hitednek egyéb forrásokból is, hogy egyre inkább képes legyél az önálló gondolkodásra, véleményalkotásra a témában.
Legelőször az Újszövetség olvasását, megismerését ajánlom, az Ószövetségből pedig a bölcsességi irodalmat (Zsoltárok, Prédikátor, Példabeszédek, Jób).
Ajánlok pár könyvet, melyeket ha végigveszel segítenek átfogó képet kialakítani.
Nem ígér olyasmit a kereszténység, hogy ha megtérsz akkor kevésbé lesz nehezebb az életed. Ha valaki ezt ígérte neked, akkor az egy hamis tanító volt.
Isten nem fogja megváltoztatni a világot amiben élünk, legfeljebb téged fog megváltoztatni. Tehát te nem csinálsz rosszul semmit, egyszerűen nem várhatjuk el Istentől, hogy minden munkát elvégezzen.
Azért meg kéne érteni, a vallás hit. Tehát aki hisz valamiben, a szellemiség valamiféle formájában, annak az szent, azt azért tartja jónak, mert hisz benne.
Jelet kapni is hit kérdése. Aki ebben hisz, így éli meg, aki nem hisz, nem éli meg. Ilyen egyszerű.
Te feltehetően elfogadtad a keresztény vallást (elég sok válfaja van), de nem érted a hit lényegét. Ez nem úgy működik, hogy én "szófogadó és engedelmes vagyok" tehát "megdicsérnek". Nem fognak. Magadnak kell így érezned, ha mégse, az annak a jele, nem érted a hit mibenlétét, csak formálisan.
Én úgy látom a Biblia alapján, és ez elég erős meggyőződésem, hogy röviden következőképpen válik valaki Isten gyermekévé, és a többbi hívő testvérévé: hitre kell jutni Jézusban (alapvető ismereteket kell szerezni az ő életéről és tanításáról, különösen a kereszthaláláról és feltámadásáról, és elfogadni ezeket igazságként), Úrrá kell tenni Jézust az életedben (eldönteni, hogy Ő Isten Fia, és neki fogsz engedelmeskedni), meg kell térni (elfordulni az önközpontú és önző gondolkodásmódtól, és elkezdeni úgy élni, ahogy Jézus élt), aztán ha készen állsz egész életre szóló hűségre, akkor a testvérek alámerítenek vízben a bűneid eltörlésére. Ez a víztől és Lélektől való újjászületés, ami nélkül senki sem látja meg Isten Országát (Jn 3:3), ugyanis az alámerítkezés után a Szentlélekből (vagy ha úgy tetszik Szent Szellemből) kap az, aki a keresztelőben megtisztult a bűneiből (ApCsel 2:38-39), és utána a Lélek benne fog lakni, és Ő fog változásokat hozni.
Szóval te valószínűleg megtettél bizonyos lépéseket ebből, de megtetted mindet? Mert lehet, hogy ez a probléma. A Szentlélek nélkül nem valami sokra vagyunk képesek, szerintem kitartó hitre sem, és aki nem megy át a fenti lépéseken, én úgy látom a Biblia alapján, hogy abba az emberbe nem költözik bele a Szentlélek.
Persze a kereszténység a hiten alapul, nem úgy fogsz dolgokat tapasztalni, hogy közvetlenül látod, hallod őket, sőt, annak ellenére kell hinned, hogy nem látsz és nem hallasz, csak Isten kijelentéseit olvasod vagy hallod (elsősorban a Bibliából). Pl. Jézus kijelenti, hogy létezik és él, tevékenyen részt vesz az életed irányításában, és ha azon az úton jársz, amit ő kijelölt, akkor veled van nap mint nap. Ezt elhiszed, mert Isten ezt mondta. Ha elhiszed, akkor a tapasztalataidból ki fog tűnni, hogy ez így is van. De ha kételkedni akarsz, akkor mindig kimagyarázhatod a történeteket a véletlennel.
Csak egy példa: én nem sokkal a keresztelőm után szegény voltam. Éppen, hogy kitartott a fizetésem hó végéig. Egyik fizetési napon szokatlan módon két táskával utaztam a villamoson, és valamin nagyon gondolkodtam, véletlenül ottfelejtettem pont azt a táskát, amiben a fizetésem és a Bibliám volt. A táska megkerült, benne volt a Bibliám is, de a pénz eltűnt. Már azon kezdtem gondolkodni, hogy semmi pénzem sincs, és valakitől kérnem kellene kölcsön, de hogyan fizetem vissza, amikor olyan szegény vagyok? Másnap a fizetésem elvesztéséről mit sem tudva behívatott a főnököm, hogy meg van elégedve a munkámmal, ezért jutalmat ad: Választhatok, hogy fizet egy utazást nekem Londonba és vissza, vagy ad egy havi fizetést. Hát nem volt nehéz döntenem! Így aztán nem kellett pénzt kölcsönkérnem. Na most, lenne még egy pár hasonló történetem, amit én Isten közbelépésének tekintek az életemben, még abból az időből is, amikor nem voltam hívő. Persze csak azután értettem meg, hogy Isten cselekedett, és nem véletlen történt, miután hívővé lettem. Aki viszont nem hisz, az a véletlennek fogja tulajdonítani az élete eseményeit.
Szerintem gondolkodj el, hogy hiszel-e abban, hogy Jézus meghalt a kereszten és aztán feltámadt a halálból, mert ez a bizonyíték arra, hogy ő Isten Fia volt. Ha a feltámadás megtörtént, akkor mindaz, amit Jézus mondott, az igaz és megkérdőjelezhetetlen. De ha nem hiszed, hogy Jézus feltámadt, akkor minek magadra venni a kereszténység terheit? Akkor bolond vagy, hogy nem mész a saját fejed és a saját kívánságaid után, és nem éled ki magad, ahogy csak neked tetszik.
Ha a feltámadásról szeretnél bizonyítékokat, arról van egy nagyon jó angol nyelvű cikk Dr. John Oakestól, ha írsz privátot, megkeresem neked a neten.
üdv, Stefán
Szia
Eléggé újító felfogású keresztény vagyok.
A legfontosabb dolog az életben, mint Isteni parancs is a szeretet.
Ez már vonz magával mindent
Aki szeret az tisztel, aki szeret az nem bánt, nem irigykedik stb
A szereteteden keresztül tudod érezni Istent.
Ha van valami amit szerethetsz, főleg ha valaki akit szerethetsz.
Nekem még az elmúlás ténye és körülöttem lévő másvilágra távozáda is megerősít.
Tudom, hogy van egy feljebb való erő. Számomra vannak jelek.
Számodra is lesznek, a legváratlanabb pillanatban is akár. Lehet csak 25 év múlva.
Lehet holnap
Ebben sok újítás nincs, lényegében a keresztény teológia 2000 éve ezt mondja.
János ír arról, ami más vallások van nincs, hogy Isten a saját fiának az életével fizetett értünk:
Ján 3:16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Tehetnénk fél a kérdést: Hogy jön létre a hit?
Róm 10:17 Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten igéje által.
Ahol az "igé" van azt Károli fordította így, az eredeti szövegben "réma" szó szerepel.
A réma Isten megnyilatkozását, kinyilatkoztatását jelenti.
Az ember szívébe kell, hogy létrejöjjön a hit, amit fent is írtam hallásból: Isten által küldött ember beszédéből jön létre.
Zsid 11:1 A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.
Zsid 11:3 Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett, hogy ami látható, a láthatatlanból állott elő.
Krisztus negyven napig böjtölt a pusztában, amíg leszámolt kétkedéseivel és helyreigazította az igaz hitet.
A megtisztult lélek megkapja a segítséget a mindennapokhoz, ahogy Krisztus is miután visszatért a böjtből.
Tehát 40 napig csak imával és elmélkedéssel foglalkozott. És ki jelent meg neki? A Sátán! hogy eltéréítse Istentől. De ő nem tért el.
Hogyan várhatod el hogy Isten jelet adjon, amikor Krisztusnak sem adott 40 napig?
Ezután három év telt el, amikor Krisztus urunk imádkozott az olajfák hegyén, és mennyei hangot halott és Mózest és Illést lehetett látni "Íme a szeretett fiam őt hallgassátok"
Nekünk keresztényeknek ennyi is elég. Elhisszük. Miért minden ember egoista, hogy Isten egyenként mutatkozzon be neki?
Isten majd eldönti mikor, milyen jelet ad neked, de azt se felejtsd el, hogy velünk is ad számodra jelet. pl. Stefán példája neked is jel!
Ha ez sem elég, akkor kövesd Krisztus példáját, tisztulj meg, és tisztulás közben ne engedj a kusértésnek akkor lehet hogy három év múlva kapsz jelet Ustentöl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!