A keresztény ortodox papok házasodhatnak?
Figyelt kérdés
Nagyjából ismerem az ortodoxokat de erről a részéről nem találtam semmit. (Lehet pont ezért)2022. júl. 24. 17:36
1/4 anonim válasza:
Tudtommal nem, de szentelnek nős férfiakat is pappá. Mint a görög katolikusok, ahol szintén szentelnek házas férfiakat, viszont ha valaki már pap, utána nem házasodhat. Püspök viszont csak nőtlen lehet, ezért általában az ortodox szerzetesek közül kerülnek ki, akik egyébként is nőtlenséget fogadnak.
2/4 anonim válasza:
Ahogy az elso mondja. Beszenteles elott megnosulhet. Ha notlen, amikor beszentelik, akkor utana mar nem. Es ha meghal a felesege, papkent nem nosulhet ujra.
3/4 anonim válasza:
Szentelés előtt is csak egyszer házasodhat, és csak hajadon lányt vehet el. tehát nem vehet el özvegy-, vagy elvált asszonyt. Ill. ha egyszer megnősült, és a felesége még a szentelés előtt meghal, akkor nem nősülhet újra, legalábbis én így tudom.
4/4 anonim válasza:
"Szentelés előtt is csak egyszer házasodhat, és csak hajadon lányt vehet el. tehát nem vehet el özvegy-, vagy elvált asszonyt."
Ez elképzelhető, mert ha nem így lenne, akkor szembe mennének a Bibliával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!