Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha megkeresztelteltek akaratom...

Ha megkeresztelteltek akaratomon kívül akkor hogyan tudom "levezetni" magamról? Reformátusnak kereszteltettek

Figyelt kérdés
2023. szept. 5. 09:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/90 anonim ***** válasza:
51%

"egy pár hónapos gyerek"

Te tényleg igazi farizeus vagy.

Még egy utolsó próba. Ugye azt se tudja még eldönteni, hogy baj lesz-e, ha levágják kezét-lábát.

Tehát akkor ezt nyugodtan megtehetik, ha a szülők úgy ítélik meg, hogy ez hasznos lesz?

2023. szept. 22. 23:00
 82/90 anonim ***** válasza:
48%

Hát ebben tényleg sok a párhuzam :D

Kezd kicsit izzadságszagú és rendkívül szánalmas lenni az érvelésed.

Ennek valami személyes oka van, téged is megkereszteltek, s úgy érzed, hogy ez egy örökre szóló terhet tesz rád, aminek még a gondolatától se tudsz szabadulni, hogy kényszeresen foglalkoztat a téma?

Egyébként viccelődsz ezzel (ami már mindennek az alja), de sajnos van olyan, amikor kisgyermeknél is kell amputálni. Ezt nyilván nem a szülő, hanem az orvos állapítja meg.

2023. szept. 22. 23:04
 83/90 anonim ***** válasza:
51%

Esetleg megpróbálsz válaszolni is?

Bár jobb lenne előtte megérteni a kérdésem.

2023. szept. 22. 23:09
 84/90 anonim ***** válasza:
48%

Válaszoltam, ha nem fogtad fel a választ, akkor lehet veled van a baj. Ha pedig felfogtad, csak nem akarod elfogadni, mert nem egyezik a te nézeteddel, azon nem segíthetek.

Viszlát.

2023. szept. 23. 00:09
 85/90 anonim ***** válasza:
51%

A válaszod arról szólt, hogy szerinted azért nem erőszak, mert a pici gyerek ezt nem fogja fel.

Ez egy ocsmány, ordas bűn, amit mondtál.

De leírom, a hülyék kedvéért: KÉSŐBB, amikor már felfogja, rosszul érezheti magát emiatt, amire már sok példát láttunk.

EZÉRT erőszak.

A keresztények pedig mindent megtesznek, hogy ezt ilyenkor egy megváltoztathatatlan sorscsapásnak fogja fel, tehát csak mélyítik az erőszak rossz következményeit.

Értelme pedig továbbra sincs (a gyerek számára), mivel még a kereszténység se fogadja el megerősítés nélkül, tehát nincsen neki semmiféle pozitív szerepe (a gyerek számára).

2023. szept. 23. 00:17
 86/90 Meton ***** válasza:

Oké, beszállok én is, mert nem juttok előbbre. Az itt a gond, hogy gyakran teszünk olyasmit, amit nem akarunk, de ez senkit sem érdekel. Ha anyukád megpuszil, nem fog engedélyt kérni. Csak egy példa. A keresztség is valami ilyesmi. Isten megérinti a gyereket. Maga a szertartás azzal jár, hogy vízzel leöntik a gyereket, ami valószínűleg nem kellemes, ezért sír. De semmilyen következménye nem lesz.

Ami a megerősítést illeti, ilyen nincs. Felnőtt keresztség van, amivel a Úrvacsorához is jogot szerez. Ez ugyanazt tudja, mint a gyerek keresztség, csak itt már önként kell jelentkezni és vizsgázni. A vizsga amúgy nem nagy dolog, de lényeges, hogy a gyülekezet ott legyen és imádkoznak a vizsgázókért. A közösség nagyon fontos, hogy a vizsgát nem egyedül csinálja, hanem közösen. Még az is fontos, hogy valamilyen ünnep idején történjen, az ünnepekhez hozzá tartoznak, hogy újak tesznek vizsgát.

De még egyszer leírom, hogy az önkéntesség nem létezik. Ha buszra szállsz, nem ülhetsz akárhova, csak ahol nem ülnek. Nagyon ritka, amikor valóban dönthetsz, tehát kár ezen lovagolni.

2023. szept. 23. 09:13
 87/90 Meton ***** válasza:
Előkerült az oltás téma is. Ezt is az állam dönti el, hogy önként választhatsz, vagy kötelezővé teszi. Ha pedig kötelező, akkor büntethet is, ha ellenkezel. Ahol önként dönthetsz, az a szavazás, ahol bárkit beírhatsz. De utána el kell fogadnod az új kormányt, az már nem önkéntes. Egy társadalomban elfogadhatatlan, hogy az emberek azt csináljanak, amit akarnak. Törvényekre és szabályokra van szükség, ami a zökkenő mentes együttélést segíti. Tehát ha valamit a te döntésedre bíznak, azt becsüld meg, mert nem sok ilyen van.
2023. szept. 23. 09:31
 88/90 anonim ***** válasza:

"Ez egy ocsmány, ordas bűn, amit mondtál."

Idéznéd tőlem, hogy hol mondtam azt az ocsmány ordas bűnt? :)

Mert szerintem hazudozni, amit te teszel, az valóban ocsmány bűn.

"EZÉRT erőszak."

Csapj fel egy jogi könyvet, olvasd el, hogy mi az erőszak és utána beszéljünk a témáról. Mert finoman fogalmazva is már szarok arra, hogy szerinted mi. Bocsi, de a legkisebb mértékben se érdekel, vannak nálad sokkal okosabb, értelmesebb emberek, jogi végzettséggel, sok éves tapasztalattal, inkább az ő értelmezésüket fogadom el az erőszakról.

2023. szept. 23. 11:30
 89/90 Meton ***** válasza:
0%
88-as, miféle erőszakról beszélsz? Egy magatehetetlen csecsemőről van szó, aki nem is tud magáról. Ráadásul olyasmit tesznek, ami jó neki. Ehhez nem kell semmilyen jogi végzettség, ami szerintem neked biztosan nincs is, de azért írjad csak a sületlenségeidet.
2023. szept. 24. 15:01
 90/90 anonim ***** válasza:

Hát te tényleg ritka hülye vagy, 85-ös beszélt erőszakról, én pont azt írtam, hogy nem erőszak...

Szerintem állj le a szerekkel, mert nagyon megbomlott már az elméd így is.

2023. szept. 24. 15:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!