Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha megkeresztelteltek akaratom...

Ha megkeresztelteltek akaratomon kívül akkor hogyan tudom "levezetni" magamról? Reformátusnak kereszteltettek

Figyelt kérdés
2023. szept. 5. 09:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/90 anonim ***** válasza:
79%

Tényleg nincs köze, csak Pál apostol és Jézus is beszél róla többször. Egyszer tényleg olvasd el a Bibliát, neked is lehet érdekes olvasmány lesz.

2023. szept. 12. 21:07
 22/90 anonim ***** válasza:
0%
Idéznéd?
2023. szept. 12. 21:30
 23/90 anonim ***** válasza:
24%

Persze, szívesen, hiszen látom, hogy érdekel Isten szava, csak nem ismered.

Mt 19,11-12

Erre így válaszolt: "Csak az fogja ezt fel, akinek megadatott. Van, aki azért képtelen a házasságra, mert úgy született. Van, akit az emberek tettek a házasságra alkalmatlanná. Végül van, aki a mennyek országáért önként mond le a házasságról. Aki fel tudja fogni, az fogja fel!"

1Kor 7,27

Ha asszonyhoz vagy kötve, ne törekedj elválni, ha azonban nem kötötted magad asszonyhoz, ne keress feleséget.

1Kor 7,32-33.

Azt szeretném, ha mentek volnátok a gondtól. A nőtlennek arra van gondja, ami az Úré: hogyan járjon az Úr kedvében. A nős azonban világi dolgokkal törődik: hogyan keresse felesége kedvét

2023. szept. 12. 23:21
 24/90 anonim ***** válasza:
18%

"ha azonban nem kötötted magad asszonyhoz, ne keress feleséget"

Konkrétan ez az egyetlen olyan írás, ami így értelmezhető.

AZONBAN!

A másik fele ennek is azt mondja, hogy ha nős vagy, az nem probléma.

Azon kívül, hogy ez minden esetben önkéntes... és NEM ÚGY, hogy vagy papság, vagy házasság. Úgy, hogy lehet akár mindkettő, de őszerinte ilyen esetben jobb a nőtlenség.

Harmadrészt: ezt nem Jézus mondja, ő mást mondott.

2023. szept. 12. 23:44
 25/90 Meton ***** válasza:
0%

17-esre válaszolnék. A bibliai keresztség kicsit más, mint amit a templomokban végeznek. Először és legfőképpen önkéntes, tehát ezt mindenki szabad akaratából veszi fel. Ez ugye egy kiskorúnál nem áll. Másodszor bizonyosságot kell tenni a hitéről és elkötelezettségéről, ami szintén nincs meg, hiszen a csecsemő beszélni sem tud. Ez a fajta keresztség nem is a csecsemőre vonatkozik, mert ez egy olyan szertartás, ahol a szülők válnak kötelezettséget. Így lesz hivatalos a keresztszülő például. Ha bármi történik a szülőkkel, akkor a keresztszülők fogják örökölni a gyereket, tehát nem lesz árva, lesz aki gondoskodik róla. Továbbá a szülők a keresztény erkölcsökre tanítják a gyereket.

A kereszténnyé válás egy folyamat, ami a keresztséggel kezdődik, de ez nem ugyanaz, mint amit Szent János csinált Jézussal. Jézus felnőtt volt határozott hittel, ezért kapta meg a keresztséget. A gyereket még tanítani kell, majd a tudásáról vizsgát kell tenni. Ezután jöhet az igazi keresztség, amikor alámeríthetik, de ez csak formaság, enélkül is keresztény, ha vizsgát tett.

2023. szept. 13. 09:43
 26/90 Meton ***** válasza:
0%
Még szintén a 17-es. A lényeg lemaradt, vagyis hogy a gyermek semmilyen jogot nem szerez. Talán annyit, hogy az egyház gondoskodik róla, bár ez sem egyértelmű, mert csak annyi, hogy kijelöl pótszülőket. De a liturgiákon például nem vehet részt. Ilyen az úrvacsora ünnepek alkalmával, házasság, temetés, keresztelő. Csak néző lehet, a részvételt büntethetik is. Katolikus részt vehet a református szertartáson, ha vizsgát tett, a felekezet itt kevésbé lényeges, de aki nem hisz benne, az csak megcsúfolja a szertartást.
2023. szept. 13. 09:55
 27/90 IstenGyermeke1 ***** válasza:
24%

Mégis hogyan ismere meg a gyermek a hitét, ha tiltjuk tőle? Meg fog maradni benne, hogy ezt nem szabad csinálni, és a pszichéjében ez nyomot hagy a későbbi vallásgyakorlására is hatással lesz.

Voltam többször is evangélikus istentiszteleten, annak ellenére, hogy nem tartom olyan teljességnek, mint a szentmisét, nem érzetem magam olyannak, mint aki megszentségteleníti a szertartást.

A gyermekek esetében keresztség után is tartó katekumenátus van érvényben.

Ennyit a radikálisabb baptista vagy tudomisén melyik felekezet vagy szekta tanít ilyen baromságot.

2023. szept. 13. 16:42
 28/90 anonim ***** válasza:
100%

Így van, minden esetben önkéntes. Én még sose láttam, hogy valaki fejéhez fegyvert tartottak volna, hogy pap legyen :)

Minden esetben önként mennek papnak az emberek.

Sőt, ha felmerül a szemináriumon, hogy kényszer hatására, akkor nem szentelik fel.

Negyedrészt, teljesen mindegy, hogy Szent Pál vagy Jézus mondja, mert a teljes Biblia Isten szava. De amúgy Jézustól is idéztem erre vonatkozót.

2023. szept. 14. 16:53
 29/90 anonim ***** válasza:
0%

Akkor még egyszer: csak az az egy mondat volt így értelmezhető, amit mondtam.

Ezt Jézus mondta?

Mit mondott még?

"önként mennek papnak"

Mint ahogy írtam: Jézus szerint nem probléma a nős pap.

Szerinted mit mondott erről?

Jézus! Nem más!

2023. szept. 14. 17:38
 30/90 anonim ***** válasza:
100%

Én nem mondtam, hogy probléma a nős pap, a katolikusok is szentelnek pappá nős férfiakat. Bár fordítva már nem, tehát ha valakit felszenteltek, Szent Pál ajánlása alapján már nem nősülhet.

Csak cáfoltam a #20-as hozzászólásban lévő hülyeséged. Azt se értem, hogy miért fontos, valamit személyesen Jézus mondjon ki. Érdekes, 20-as hozzászólásodban még nem volt az. :)

Persze értelek én, hogy megcáfoltalak, most hirtelen lett egy új kikötés, Jézus mondja, ne más! :D

Szánalmas, de vannak ilyenek, mint te.

"Bizony mondom nektek, mindenki, aki értem és az evangéliumért elhagyja otthonát, testvéreit, anyját, apját, gyermekeit vagy földjét, százannyit kap, most ezen a világon otthont, testvért, anyát, gyermeket és földet - bár üldözések közepette -, az eljövendő világban pedig örök életet."

"Ezek azok, akik asszonnyal nem szennyezték be magukat, szüzek maradtak és mindenüvé követték a Bárányt, bárhová ment. Ők a megváltottak az emberek közül, az Isten és a Bárány első termése."

De Jézus is mondott ilyeneket, mint fent láthatod.

2023. szept. 14. 18:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!