Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek is így van?...

Szerintetek is így van? (Annyira felkavarta az érzéseim hogy rosszul vagyok) mi a véleményed?

Figyelt kérdés

Szóval.. voltam én is anno első áldozó, jártam templomba stb.

De most egy gyülekezet lelkipásztorától és hivektől hallottam hogy :

Ameddig nem tér meg az ember bűnben van a halál állapotban van azaz bár el de halott szellemileg mivel nem tért meg addig pokolra van ítélve nincs üdvössége a halál után vagyis nemfogadja el Jézus Krisztust az Isten egyszülött megváltójának az bűnben marad. Ami azt jelenti hogy Istennel a mi Atyánknal csak is a fia által azaz Jézus Krisztus urunk által tudunk békét kötni mivel ő a megváltó, meg kell térni és minden bűnt elhagyni..mert aki nem tér meg az a sátán hoz tartozik. És a pokolba kerül..

Mi közöm lenne nekem túlvilági hatalmakhoz.. azt se tudjuk léteznek e a tudósok nem tudják meg a nagy professzorok nemhogy mi egyszerű emberek..

tegnap 20:08
 1/10 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem ezt engedd el és boldog életed lehet.

Próbáld ki egy hónapig, hogy úgy élsz mintha nem létezne vallás és meglátod új ember leszel.

tegnap 20:24
 2/10 anonim ***** válasza:
23%

A vallás az ostoba és kétségbeesett emberek kapaszkodója.

Értelmes ember nem hisz a mesékben, nem rugaszkodik el a valóságtól.

tegnap 22:06
 3/10 anonim ***** válasza:
18%

Na az ateisták egyből dögkeselyűként csaptak le a gyönge áldozatra.

"Szerintem ezt engedd el és boldog életed lehet.

Próbáld ki egy hónapig, hogy úgy élsz mintha nem létezne vallás és meglátod új ember leszel."

Én már kipróbáltam helyette. Nekem nem jött be. Sz@r életem volt Isten nélkül amíg vissza nem tértem hozzá.

Az egész élet arról szól, hogy van néhány gagyi örömforrás, amit egész életeden keresztül hajszolsz azt dióhéjban annyi.

Még azok az örömforrások is repetitivek, ami azt jelenti, hogy nap mint nap ugyanazokat az örömforrásokat keressük.

És ettől kellett, vagy kellene boldognak lennem, vagy bárkinek?

xD

"A vallás az ostoba és kétségbeesett emberek kapaszkodója.

Értelmes ember nem hisz a mesékben, nem rugaszkodik el a valóságtól."

Jajjj kérlek. Ti már annyira elrugaszkodtatok a valóságtól, hogy a metaverzum elmélettel, ami azt jelenti, hogy vételen sok univerzum létezik amelyekben mások lehetnek a fizikai törvények.

Na már most, ha végtelen univerzum létezik, más fizikai és természeti törvényekkel, akkor biztos, hogy valamelyikben istenek is léteznek.

Sőt nem csak, hogy egyetlen isten hanem végtelen sok.

Szóval ennyi.....

Nevetséges, hogy pont egy ilyen ugat.

tegnap 22:34
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem túl releváns, hogy voltál elsőáldozó vagy sem, ha hitetlen vagy, illetve hitehagyott lettél. Hiszen az elsőáldozás és előtte a gyónás pont arról szól (kellene szóljon), hogy az ember megtér bűneiből, igyekszik bűneit elhagyni és már földi élete során Krisztussal akar lenni.
tegnap 22:56
 5/10 anonim ***** válasza:
75%

#3 senkire nem csaptam le, pláne nem dögkeselyűként.

Nekem teljesen mindegy, hogy a kérdező hisz-e Istenben vagy sem.

Számomra értelmetlennek tűnik és fel nem tudom fogni, hogyan hihet bárki valamiben amire a világon semmi bizonyíték nincs.

A biblia nem az, az inkább csak egy korai fantasy.

tegnap 23:22
 6/10 anonim ***** válasza:

Én még tovább mentem és Jézusra, mint Istenre tekintek.

Szerintem Jézus amikor végzett a kereszten és kilehelte lelkét, az a kezdetekbe jutott. És Ő, Jézus szent lelke az Isten lelke, aki a kezdetekben a Biblia második mondatában megtalálható.

A feltámadott Jézus számára pedig évmilliárdok teltek el, ami egyben 2-3 nap és egyben 7 nap is. Ő már a kereszt után, mint mindenható Isten jelenik meg.

Úgyhogy nálam ez így működik.

Aztán én szerintem nincs sem pokol, sem pedig mennyország. Mindenkinek pontosan ugyanaz jut. Csak van, aki pokolként éli meg, míg mások mennyországként.

Az pedig, hogy ki miben hisz, az egyéni dolog. Azt pedig érdemes észre venni, hogy valamiképpen a Biblia nem érthető szó szerint és nekem nem is a Bibliával van bajom, sőt, nem is a benne szereplőkkel.

Maga a tanítás jó, de önmagában ismerni az írásokat nem egyenlő azzal, hogy valaki hisz-e benne.

Aki tüzetesen vizsgálja az írásokat, az hamar ráeszmél, hogy ez a pokoli tanítás az egyházakban elment egy olyan irányba, ami nem jó.

A félelem a rossztól és, hogy a pokol létezésétől elvárni, hogy az emberek így félelemből keressék az Istent nem helyén való. Ez nem áll összhangban az írásokkal. Ez kizárja a szabad akaratot. Ha pedig Isten szabad akaratot adott az embernek, az azt jelenti, hogy nincs menny, nincs pokol, hanem mindenki pontosan ugyanazt kapja: A valóságot, de teljesen áttekinthetően kezdetektől a légvégéig.

Az, hogy egy teljesen átlátható valóságban milyennek találjuk azt, ami a mi életünk volt dönti el, hogy pokolra vagy mennybe kerültünk-e , de átvitt értelemben. Volt értelme az életemnek? Milyen hatással voltam másokra? Jó irányba tereltem az emberiséget a földi pályafutásommal?

Mert néha a névtelen senkiknek, az utolsóknak negyobb befolyása volt tudtukon kívül a világ alakulására, mint azoknak, akiknek a nevét ma mindenki ismeri. Ilyen például a kerék, a pohár, a tányér, a szék, az ágy, a kötél feltalálója.

De lényegében szerintem azon kell lenni, hogy igyekezzünk jó hatást gyakorolni a közvetlen környezetünkre, hogy ezáltal a környezetünk gyakorolhasson jó hatást a környezetére és így válhasson a világ egy kicsivel jobb hellyé. Isten ezt szeretné látni.

Nem baj az, ha valaki hisz Jézusban, mint Isten Fiában. a baj az, ha valaki ezt mondja magáról, de cselekedeteivel negatív példaként eléri, hogy senki sem hihessen benne jó szívvel.

tegnap 23:38
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

"Számomra értelmetlennek tűnik és fel nem tudom fogni, hogyan hihet bárki valamiben amire a világon semmi bizonyíték nincs."

Az nem igaz, hogy nincs rá bizonyíték, csak az ateisták állandóan lehurrognak mindent, hogy hát ez még nem bizonyít semmit.

Itt van kezdésnek:

https://www.youtube.com/watch?v=FQYT4Gz8s4Q

Majd ha már sikerült megemésztened jöhet is a következő:

[link]

Igazából ma már tonnaszámra léteznek ehhez hasonló érvek, míg az ellen oldalon már szinte semmit nem tudnak felmutatni.

Ócska szlogeneket, és személyeskedést. Lenézést és retorikát, mint amilyen itt a 2-es válaszoló is:

"A vallás az ostoba és kétségbeesett emberek kapaszkodója.

Értelmes ember nem hisz a mesékben, nem rugaszkodik el a valóságtól."

Ez nem érv hanem érzelmi. lelki zaklatás.

tegnap 23:44
 8/10 tgt ***** válasza:
62%

Kerdező: Ajanlom fugyelmedbe Marcus Aurelius gondolatait:

"Élj jó életet.

Ha vannak istenek és igazságosak, akkor nem fogja érdekelni őket mennyire buzgó hívő voltál, hanem azon értékek alapján ítélnek meg, amik szerint éltél.

Ha vannak istenek, de igazságtalanok, akkor nem akarhatod imádni őket.

Ha pedig nincsenek istenek, akkor elmúlsz, de tiszteletreméltó életet éltél, amire szeretteid emlékezni fognak."

Az ostoba lelkésszel pedig, aki pokollal fenyeget, ne foglalkozz.

ma 06:19
 9/10 anonim ***** válasza:

#7 videókat meg wikipedias írásokat bárki tud linkelni.

Majd ha a saját szememmel látom, ahogyan Jézus megjelenik és valami olyat tesz ami nem lenne lehetséges akkor elhiszem, hogy létezik.

Még egy kérdés.

Nekünk mit is kellene bizonyítani ?

Azt kell bizonyítani hogy létezik. Ennek az ellentétére szerintem nem létezik nagyobb bizonyíték mint az, hogy senki nem találkozott még vele.

Vagy van olyan az ismerőseid között aki már látta ?

ma 10:07
 10/10 anonim ***** válasza:

Aki azt állítja, hogy az istenekre bizonyíték van, azt megnézni is felesleges.

Főleg, hogy le se írja, csak küldene a jútyúkra. Ezt hívják kifárasztásnak.

Mindenki tudja, hogy ott csak igazat mondanak.

ma 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!