Ha megkeresztelteltek akaratomon kívül akkor hogyan tudom "levezetni" magamról? Reformátusnak kereszteltettek
Azért kérem Jézus szavait, mert az apostolok időnként olyat is mondtak, ami ezekkel ellenkezett.
"elhagyja otthonát, testvéreit, anyját, apját,"
Ez egy elég érdekes mondás, de valószínűleg nem úgy gondolta, hogy örökre. A kereszténység akkoriban elég komoly váltás volt, erről beszélhetett.
De ebben továbbra sincs benne a nősülés tilalma.
Tehát ott tartunk, mint az elején: idáig egyetlen fél mondat, ami után a második felében egészen mást mond.
Van még valami, vagy ez az összes?
"A kereszténység akkoriban elég komoly váltás volt, erről beszélhetett."
Hmm érdekes, idézd már nekem Jézustól a keresztény szót :)
Amúgy elég egyértelmű, hogy mit mondott, itt az Evangélium hirdetéséről beszél, s arról, hogy ahhoz milyen áldozatot kell hozni. Szerinted Péter apostol vitte az asszonyt Rómába és Efezusba?
A kérdés ugye az volt, hogy a cölibátus és a gyerekkeresztség Jézus tanításainak megfelel-e.
NEM FELEL MEG.
Ennyi.
"idézd már nekem Jézustól a keresztény szót"
EZ demagógia. Gondolom, magadtól is tudod.
Nem jobban demagógia, mint amikor azt írtad, hogy csak Jézustól idézzem :)
A kérdésnél pedig nem vetődött fel, hogy csak Jézustól lehet, azt akkor találtad ki, amikor kaptál olyan bibliai idézetet, ami alátámasztja. Bár Jézustól is idéztem ilyet, többet is. Csak te azt megpróbáltad kiüresíteni, elhessegetni, mert nem tetszik, amit Jézus mond.
Vitás esetben nem fogadom el az apostolok szavát Jézuséval szemben.
Nem tudom, te hogy állsz ehhez a dologhoz.
Nem látok vitás esetet, Jézus esetleg kötelezővé tette a házasságot? Nem olvastam ilyet. Sőt Pál is azt fejtette ki, illetve azzal kapcsolatban adott tanácsot, amit Jézus mondott:
"Bizony mondom nektek, mindenki, aki értem és az evangéliumért elhagyja otthonát, testvéreit, anyját, apját, gyermekeit vagy földjét, százannyit kap, most ezen a világon otthont, testvért, anyát, gyermeket és földet - bár üldözések közepette -, az eljövendő világban pedig örök életet."
"Nem látok vitás esetet"
Mert demagóg vagy.
Jézus: a PÜSPÖK egy felségű férfi legyen. Értelemszerűen az összes többi embernek annyi lehet, amennyit a törvény megenged.
Pál: NE legyen felesége a papnak.
De nincs vita, igaz?
"Jézus: a PÜSPÖK egy felségű férfi legyen."
Idézd már ezt Jézustól :D
Már bocsánat, de te sík hülye vagy a témához és azt se tudod miről hadoválsz...
Azért nagyon várom, amint Jézustól idézed ezt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!