Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha megkeresztelteltek akaratom...

Ha megkeresztelteltek akaratomon kívül akkor hogyan tudom "levezetni" magamról? Reformátusnak kereszteltettek

Figyelt kérdés
2023. szept. 5. 09:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/90 anonim ***** válasza:
90%
Sehogy. Nem veszel róla tudomást. Nem élsz hívő/vallásos életet ennyi.
2023. szept. 5. 10:21
 2/90 anonim ***** válasza:
86%
Miért azóta nem száradt meg a fejed? Próbálj ki egy törölközőt esetleg
2023. szept. 5. 11:00
 3/90 anonim ***** válasza:
88%
A kereszténység tanítása alapján a keresztség egy eltörölhetetlen jegy, melyben Isten fogadott gyermekei leszünk. Levenni csak időutazás segítségével tudod. Ha pedig ateista vagy, akkor ne vegyél róla tudomást, hiszen mit számít sok éve rád öntött kevéske víz?
2023. szept. 5. 11:49
 4/90 anonim ***** válasza:
26%

Nem lehet, max. kérhetsz a paptól egy I.J. kártyát.

Mikor azzal érvelnek "ha nem hiszel benne, akkor nem számít"...

De. Számít.

Mert mi a keresztség? Egy lelki béklyó, amit a legtöbb embernek akaratán kívül, döntésképtelen állapotban adnak fel, vízzel megkötött eltörölhetetlen pecsét.

A lélekben létezésével számos civilizáció is tisztában volt, a kereszténység előtti időkben, és/vagy más kontinenseken, tehát komolyan kéne venni az ilyen megkötéseket, mert aztán halálod után az újjászületés helyett egy szenilis vén trotty ítél el.

És mi a kereszténység? A valaha volt legerőszakosabb vallás, akik mindenki fölé helyezik magukat, miközben nagyban hirdetik a szerénységet. Ha nem értesz egyet velük, akkor a pokol kénköves tüzén fogsz égni halálod után, míg ők - a jók és az igazak, az istenük mellett élvezhetik az örök életet.

2023. szept. 5. 12:41
 5/90 anonim ***** válasza:
82%
Miért zavar, ha nem hiszel benne?
2023. szept. 5. 14:28
 6/90 anonim ***** válasza:
17%

Lefröcskölt a falu bolondja.Lépj tovább.

Vagy ott a Glen Benton módszer.

2023. szept. 5. 15:04
 7/90 anonim ***** válasza:
76%

Ezt minden alkalommal elsütik a hívők, hogy nem lehet.

Persze, megtörtént. Azt nem lehet eltörölni.

Elsétálsz abba a templomba, ahol történt, és szólsz a papnak, hogy jegyezze be, hogy kitértél.

Persze először ő is megpróbál majd mismásolni.

De be kell jegyeznie.

2023. szept. 5. 16:24
 8/90 anonim ***** válasza:
20%

Vicces, amikor ennyire buták a hozzászólók, hogy még azt se látják, a kérdező református és nem katolikus, szóval teljesen feleslegesen szól a papnak, amikor lelkész keresztelte :D

A katolikusoknál van olyasmi, amit írsz, de ahhoz is buta vagy, hogy utána nézz, mert ez így hülyeség, amit írtál...

2023. szept. 5. 17:35
 9/90 IstenGyermeke1 ***** válasza:
62%
Számunkra (katolikus vagyok), a keresztség egy eltörölhetetlen jelet hagy maga után (ld.: KEK 1216, 1235, 1272-1274). Ezt semmi nem törölheti el. Ez azt jelzi, hogy az ember, aki ezzel a jellel meg van jelölve Krisztusé. A neve fel lesz jegyezve a Jelenése könyvében említett élet könyvébe.
2023. szept. 5. 19:19
 10/90 Metionin ***** válasza:
67%
Sehogy. Én elballagtam a lelkészi hivatalba és ott bevezették a nyilvántartásba, hogy nem kívánok az egyházközség tagja lenni és onnantól nem kérték a nevemre az egyházadónak csúfolt hozzájárulást. De ezt is inkább azért csináltam, mert irritált, hogy apámmal többször kifizettették, jártak a nyakára miatta pedig már rég nem is laktam ott de fater azt hitte, megbüntetik ha nem fizeti ki. Hivatalosan ennyit tudsz tenni. Egyébiránt a keresztelést nem lehet nem megtörténtté tenni, de az csak egy szakrális aktus, akkor van értelme, ha hiszel benne és neked fontos. Minden más esetben csak üres szavak és víz.
2023. szept. 5. 22:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!