Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok a vallásos...

Mit gondoltok a vallásos emberekről?

Figyelt kérdés
Sok embert ismertem már életem során, akik vallásosak voltak, viszont a legtöbbjüknél feltűnt, hogy szinte semmiben nem különböznek egy átlagembertől. Ezalatt azt értem, hogy ugye egy vallásos embernek különbnek kéne lennie olyan dolgokban, mint például a felszínesség, rosszindulat, egyéb rossz emberi tulajdonságok, hiszen ők mutatnak nekünk példát, rájuk kéne felnézni. Viszont kb mindegyiknél észrevettem ugyanazt a viselkedést, amit egy ateista ember is tanúsít. Például a vallásos emberek is ugyanúgy külső alapján szelektálnak elsősorban párkapcsolat terén, mint a nem hívők, tehát nekik is számítanak a felszínes dolgok. Itt is leírta még régebben egy keresztény a saját tapasztalatát, hogy a gyülekezetben mindenki a legszebb lányba/leghelyesebb fiúba volt szerelmes, meg hogy minden srác a legszebb lány kezét kérte meg először, szóval pont annyira szentek ilyen téren, mint bárki más... semennyire. A nagyanyám is hívő volt, de nála gonoszabb emberrel ritkán találkoztam életemben, ennek ellenére mindig hallgattam tőle, hogy áldás, békesség. De napestig sorolhatnám még a történeteket. Nekem ebből az jön le, hogy a vallás csak egyfajta menedék a rossz dolgok elől, sok ember ebbe menekül. És mivel mi emberek már elég fejlettek vagyunk agyilag ahhoz, hogy felfogjuk a dolgok súlyát, ezért muszáj valamibe menekülni ezelől a tudat elől, hogy bizony mi felszínes lények vagyunk pl. Szóval én a vallásokba nem látok bele többet puszta menedéknél. Ezzel persze nem akarom leszólni a vallásos embereket, viszont számomra veszít a hitelességéből ez az egész vallás téma, hogy még maguk a hívők is beleesnek ugyanabba a hiába, amibe bármilyen más ember... így nem tudok felnézni rájuk, sem a vallásukra, hiszen pont annyira "bűnösek", mint én.

2023. jan. 6. 00:40
 71/105 A kérdező kommentje:

"Koránt sem biztos. A csúnya embert lehet kevesebben akarják. De aki akarja az nagyobb valószínűséggel akarja valóbban őt és nem csak a testét."

Persze, írtam is, hogy ilyenre is van példa, viszont nem mondanám gyakori jelenségnek. Egyrészt azért, mert ha van is érdeklődő, az még korántsem biztos, hogy kelleni/tetszeni fog az emberünknek. Másrészt meg az a kevés ember is csak azért próbálkozik be általában, mert nekik csak ez jutott, muszáj volt leadniuk a szintet.

"Ellentétben egy szépnek definiált emberrel akinél az esetek nagy részében az emberek csak a külsőt akarják és azért akár hazudnak is mert a belső lényegtelen számukra."

Azért ez így nem teljesen igaz. Lehet, hogy sokan csak a külsejét fogják látni benne, de ezzel párhuzamosan a potenciális jelentkezők száma is sokkal több lesz. Ergó egy szép ember nagyobb és szélesebb felhozatalból tud válogatni, így az esélye is több lesz egy normálisan működő párkapcsolatra, ahol kölcsönös a vonzalom.

"Arról nem is beszélve, hogy sokszor a nagyon szépnek titulált emberekhez nem mernek oda menni az emberek és bepróbálkozni. Főleg nem normálisan."

Ennek is van igazságtartalma, de ez sem egy általános igazság, ahogyan az sem, hogy minden ronda ember apáca vagy szerzetes lesz. Sőt, én inkább azt látom, hogy a szép emberek mindig le kell rázzanak valakit, a legtöbb kínos/vicces sztorijuk erről szól. Aki meg tudja magáról, hogy van esélye egy szép embernél, az szerintem úgy van vele, hogy egy próbát megér. Illetve ne felejtsük el azt sem, hogy egy szép ember is tud kezdeményezni másoknál, szóval ha odamegy valakihez, az több mint valószínű, hogy nem fogja visszautasítani. Tehát a vonzó embereknek nem igazán kell a visszautasítástól félniük, míg egy kevésbé előnyös külsejű embernek igen.

"Ezenfelül ott van az is például férfiak terén, hogy egy csúnya pasi is össze tudd szedni egy nagyon is szép nőt ha a személyisége, viselkedése megfelelő. A belső jegyek meglátszanak kívül is és ezek nagyon is sokat számítanak. Van, hogy többet mint a kinézet."

Van, hogy tényleg meglátszik a külsőn a személyiség, viszont engem többször is ért már meglepetés ilyen téren. Volt, hogy egy mosolygós emberről kiderült, hogy nem is olyan boldog, mint amilyennek látszik, vagy hogy egy első benyomásra kedves ember később kimutatta a foga fehérjét, stb. Egy ember személyisége ennél azért komplexebb, hogy már első körben kiderüljön az illetőről, hogy milyen is valójában. Ehhez több idő kell. Persze ennek egy része kiülhet a külsőre, de van, hogy valaki annyira veszett ügy külsőleg, hogy lehet akármilyen pozitív kisugárzása, akkor sem fog érdemben segíteni rajta.

"Egy kis viselkedés, felfogás, hozzá állás változtatással és pár jó tanáccsal egy olyan pasi akit mindig elhajtott minden nő akinél bepróbálkozott, sikeres lehet a nőknél."

Én ezt naiv elképzelésnek gondolom. Valamit lehet segít rajta, de nem hiszem, hogy ennyi elég ahhoz, hogy nőcsábász legyen valaki.

2023. jan. 12. 21:36
 72/105 anonim ***** válasza:
0%
69-es kérdezőnek van igaza, nem a másik lökött, futurisztikus agyberendezéssel rendelkező egyénnek, aki nem a földi realitáson él.
2023. jan. 13. 10:34
 73/105 anonim ***** válasza:
0%

"Egy kis viselkedés, felfogás, hozzá állás változtatással és pár jó tanáccsal egy olyan pasi akit mindig elhajtott minden nő akinél bepróbálkozott, sikeres lehet a nőknél."

A te álomvilágodban lehet... de a való élet ennél sokkal kegyetlenebb. Ezek a dolgok csak akkor számítanak, ha jól is nézel ki mellé. Vonzó külső nélkül kb kidobhatod a kukába ezeket a tanácsokat.

2023. jan. 15. 05:57
 74/105 anonim ***** válasza:
30%

"A te álomvilágodban lehet... de a való élet ennél sokkal kegyetlenebb. Ezek a dolgok csak akkor számítanak, ha jól is nézel ki mellé. Vonzó külső nélkül kb kidobhatod a kukába ezeket a tanácsokat."

Ez nem állom világ. Ez tesztelt, bizonyított.

A külső egyáltalán nem minden.

2023. jan. 15. 08:33
 75/105 anonim ***** válasza:
0%
#74 Ki tesztelte és bizonyította? Ismersz személyesen ilyen embert (tehát aki ronda), vagy csak az interneten olvastad anonim emberek történetét?
2023. jan. 15. 09:11
 76/105 anonim ***** válasza:
44%
Pontosítok: aki ronda, de mégis döglenek érte a nők.
2023. jan. 15. 09:13
 77/105 anonim ***** válasza:
100%

Olyat aki ronda, rendszeresen elhajtották, majd a nyafogás helyett össze szedte magát és elgondolkodott, hogy miért is lehet ez. Nem azért mert jaj gonosz nők.

Nem minden nőt tudd most sem össze szedni de nem a kinézettől függ, hogy melyik nő hajtja el. Volt, hogy egy kevésbé szép nő elhajtotta közben pedig 9,10-es nők nem.

Sajnállak ha te csak azt láttad magad körül, hogy csúnya vagy és elhajtanak. De nem a csúnyaságod miatt hajtottak el nők. Legalábbis nem a külső csúnyaság miatt.

2023. jan. 15. 09:41
 78/105 anonim ***** válasza:
0%
De pont ez a lényeg... ha jól nézel ki, biztos nem fognak elhajtani. Tehát a külső biztos szerepet játszik abban, hogy mennyire sikeres valaki a csajozásban. Mert ha csak a személyiségen múlna a dolog, akkor teljesen irreleváns lenne az az információ, hogy ronda az illető vagy sem.
2023. jan. 15. 10:10
 79/105 anonim ***** válasza:
100%
A külsőnél sokkal fontosabb az a bizonyos "kisugárzás", ami pedig abból adódik, hogy saját magad szerint mennyire vagy elfogadható. Aki szép, de tele van szorongással, annak ugyanúgy nincs kisugárzása, mint annak, aki nem szép, és úgy van tele szorongásokkal. Ha kettőjük közül az, amelyik nem szép, megérik annyira, hogy levetkőzze a szorongásait, sőt, akár nevetni is tudjon saját magán, akkor felszabadul, nem lesz többé görcsös, mert rájön, hogy nem attól értékes ember ő, ha társra talál, meg nem is attól lenne értékes, ha mondjuk nem állna úgy el a füle, vagy kisebb lenne az orra, vagy akármi, hanem akkor lesz boldog az élete, ha elhatározza, hogy nem végig akarja szenvedni, hanem jól akarja magát érezni, mert élni jó! Ettől kezdve egyre több ember számára vonzóvá fog válni - és valószínűleg társra is talál, mert legtöbb ember számára azért mégiscsak fontosabbak a valódi értékek, mint az első benyomás, amit valaki külseje tesz ránk. Velem is többször előfordult már az életben, hogy első ránézésre egyáltalán nem volt valaki szimpatikus, de amikor elkezdtem megismerni egyre inkább vonzóvá vált. Aki nem is ad esélyt az elsőre kevésbé vonzó embereknek, nagyon sokat veszít, ha nem is tud róla.
2023. jan. 15. 10:14
 80/105 A kérdező kommentje:
#79 Ezek ilyen féligazságok. Én még mindig úgy gondolom, hogy muszáj megütni egy vállalható szintet külső terén ahhoz, hogy a belső tulajdonságaidra is felfigyeljenek az emberek. Ez egyébként személyes tapasztalat, szóval nem a levegőbe beszélek. Én sokáig vállalhatatlanul néztem ki, aztán idővel kikupálódtam és mintha ég és föld lenne a két helyzet. Pedig belül ugyanaz az ember maradtam, nem lettem más. Szóval ha nagyon szerencsétlen külsőt kaptál az istentől, akkor tényleg kidobhatod a kukába a pozitív belső tulajdonságaidat...
2023. jan. 16. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!