Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok a vallásos...

Mit gondoltok a vallásos emberekről?

Figyelt kérdés
Sok embert ismertem már életem során, akik vallásosak voltak, viszont a legtöbbjüknél feltűnt, hogy szinte semmiben nem különböznek egy átlagembertől. Ezalatt azt értem, hogy ugye egy vallásos embernek különbnek kéne lennie olyan dolgokban, mint például a felszínesség, rosszindulat, egyéb rossz emberi tulajdonságok, hiszen ők mutatnak nekünk példát, rájuk kéne felnézni. Viszont kb mindegyiknél észrevettem ugyanazt a viselkedést, amit egy ateista ember is tanúsít. Például a vallásos emberek is ugyanúgy külső alapján szelektálnak elsősorban párkapcsolat terén, mint a nem hívők, tehát nekik is számítanak a felszínes dolgok. Itt is leírta még régebben egy keresztény a saját tapasztalatát, hogy a gyülekezetben mindenki a legszebb lányba/leghelyesebb fiúba volt szerelmes, meg hogy minden srác a legszebb lány kezét kérte meg először, szóval pont annyira szentek ilyen téren, mint bárki más... semennyire. A nagyanyám is hívő volt, de nála gonoszabb emberrel ritkán találkoztam életemben, ennek ellenére mindig hallgattam tőle, hogy áldás, békesség. De napestig sorolhatnám még a történeteket. Nekem ebből az jön le, hogy a vallás csak egyfajta menedék a rossz dolgok elől, sok ember ebbe menekül. És mivel mi emberek már elég fejlettek vagyunk agyilag ahhoz, hogy felfogjuk a dolgok súlyát, ezért muszáj valamibe menekülni ezelől a tudat elől, hogy bizony mi felszínes lények vagyunk pl. Szóval én a vallásokba nem látok bele többet puszta menedéknél. Ezzel persze nem akarom leszólni a vallásos embereket, viszont számomra veszít a hitelességéből ez az egész vallás téma, hogy még maguk a hívők is beleesnek ugyanabba a hiába, amibe bármilyen más ember... így nem tudok felnézni rájuk, sem a vallásukra, hiszen pont annyira "bűnösek", mint én.

2023. jan. 6. 00:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/105 anonim ***** válasza:
32%
19-es, ha pl. van egy kövér vallásos Mari, aki böfög és zabálni szeret, bocs ha nem Őt választom. Mert ugye zabálós is lehet egy vallásos, ha már itt tartunk és sertészsírszagú is.
2023. jan. 6. 18:44
 22/105 anonim ***** válasza:
34%
Ez olyan jó, hogy az ateisták nyugodtan provokálhatnak minket ilyen kérdésekkel, de ha egy vallásos ember tenne fel egy kérdést, az egyből téríteni akar, egyből szektás, egyből tiltani kell. Gratulálok.
2023. jan. 6. 21:26
 23/105 A kérdező kommentje:
22-es válaszoló, elmondanád a kedvemért, hogy ez a kérdés mi okból provokál téged?
2023. jan. 9. 11:35
 24/105 A kérdező kommentje:
20-as, akkor ennyi erővel bárki lehet keresztény, még egy bűnöző gyilkos is papolhat nekem arról, hogy ölni bűn, ha ő kereszténynek vallja magát?
2023. jan. 9. 11:37
 25/105 anonim ***** válasza:
63%

24- nagyon jól tudod, sőt a börtönből a tömeggyilkosokból kerülnek ki a papok, megkeresztelkednek a börtönben, teljesen megtérnek és Istent akarják szolgálni. Bárki lehet keresztény, ki mondta, hogy nem.

Pl. Xavér a templom megvételekor Dér Csaba többszörös gyilkossal licitált együtt, aki azóta nagyon-nagyon megtért és pap lett:

[link]

2023. jan. 9. 12:15
 26/105 anonim ***** válasza:
76%

25

Szerintem a kérdező nem ex gyilkosra gondolt hanem olyan személyre aki még mindig követ el gyilkosságokat.

2023. jan. 9. 12:26
 27/105 A kérdező kommentje:
25-ös, na én pont ezért nem tudom komolyan venni a vallásos embereket. Sokan azért "térnek meg" a börtönben, mert kétségbeesnek attól a helyzettől, amiben hirtelen találják magukat, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy tisztára mossák magukat. Ez nem Istenről meg a vallásról szól valójában, hanem szimplán az emberi psziché működéséről, ez egy normális védekezési mechanizmus, ha úgy tetszik. Nem nagyon tudok hinni abban, hogy egy tömeggyilkos, aki előtte több éven keresztül ártatlan emberi életeket oltott ki, az majd hirtelen a semmiből megtér és egy szent ember lesz belőle. Azt még talán elhiszem, úgy valaki egyszer elkövet egy nagyobb bűnt, és azt megbánja, de ez már túl megy azon... persze bárki lehet keresztény, csak éppen nem nagyon lesz hiteles a szememben egy sorozatgyilkos prédikálása és megtérése.
2023. jan. 9. 12:32
 28/105 A kérdező kommentje:
26-os, egyébként igen, legfőképpen ilyen emberekre gondoltam.
2023. jan. 9. 12:33
 29/105 A kérdező kommentje:
hogy*
2023. jan. 9. 12:35
 30/105 NTBS ***** válasza:
95%
Én is az vagyok, de senkire, semmit nem erőltetek rá. Ha kérdez válaszolok. Egyetlen különbség, hogy ên nem káromkodom.
2023. jan. 9. 13:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!