Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok a vallásos...

Mit gondoltok a vallásos emberekről?

Figyelt kérdés
Sok embert ismertem már életem során, akik vallásosak voltak, viszont a legtöbbjüknél feltűnt, hogy szinte semmiben nem különböznek egy átlagembertől. Ezalatt azt értem, hogy ugye egy vallásos embernek különbnek kéne lennie olyan dolgokban, mint például a felszínesség, rosszindulat, egyéb rossz emberi tulajdonságok, hiszen ők mutatnak nekünk példát, rájuk kéne felnézni. Viszont kb mindegyiknél észrevettem ugyanazt a viselkedést, amit egy ateista ember is tanúsít. Például a vallásos emberek is ugyanúgy külső alapján szelektálnak elsősorban párkapcsolat terén, mint a nem hívők, tehát nekik is számítanak a felszínes dolgok. Itt is leírta még régebben egy keresztény a saját tapasztalatát, hogy a gyülekezetben mindenki a legszebb lányba/leghelyesebb fiúba volt szerelmes, meg hogy minden srác a legszebb lány kezét kérte meg először, szóval pont annyira szentek ilyen téren, mint bárki más... semennyire. A nagyanyám is hívő volt, de nála gonoszabb emberrel ritkán találkoztam életemben, ennek ellenére mindig hallgattam tőle, hogy áldás, békesség. De napestig sorolhatnám még a történeteket. Nekem ebből az jön le, hogy a vallás csak egyfajta menedék a rossz dolgok elől, sok ember ebbe menekül. És mivel mi emberek már elég fejlettek vagyunk agyilag ahhoz, hogy felfogjuk a dolgok súlyát, ezért muszáj valamibe menekülni ezelől a tudat elől, hogy bizony mi felszínes lények vagyunk pl. Szóval én a vallásokba nem látok bele többet puszta menedéknél. Ezzel persze nem akarom leszólni a vallásos embereket, viszont számomra veszít a hitelességéből ez az egész vallás téma, hogy még maguk a hívők is beleesnek ugyanabba a hiába, amibe bármilyen más ember... így nem tudok felnézni rájuk, sem a vallásukra, hiszen pont annyira "bűnösek", mint én.

2023. jan. 6. 00:40
 51/105 anonim ***** válasza:
95%

"Nem egy vallásos embernek hallottam már olyat a szájából, hogy "ne külső alapján válassz magadnak párt, ne ezalapján ítélj meg másokat", stb. Nekem ebből csak annyi jön le, hogy ne légy felszínes."

Ezt messze nem csak vallásosak szájából hallani. Minden értelmes ember így gondolkodik. De attól még ember mindenki, tehát igen, elsö körben a szemével érzékeli, ha valaki közeledik, és igen, az első benyomást a másik külseje teszi rá, ez van, ilyen a biológia (legalábbis a hagyományos, 3D világban, a neten nem biztos, mint pl. itt, ezen a fórumon). Ennek nem sok köze van a valláshoz.

2023. jan. 10. 20:10
 52/105 anonim ***** válasza:
94%

51

Igy van.

Mindenki jobban vonzodik ahhoz, aki vonzo. Elso korben. De ha jobban megismerunk valakit, hiaba vonzo, ha a belso tulajdonsagai nem tetszenek, nem fogjuk parnak valasztani. Altalaban nem csak a kulso szamit, ha tartos kapcsolatot keresel, akar vallasos vagy, akar nem.

Ez valamiert nagyon fontos neked, kerdezo, de hidd el, nagy kulonbseg ebben nincs.

2023. jan. 10. 23:14
 53/105 A kérdező kommentje:
#52 Nem fontos, csak erre tértek itt ki sokan, én meg az ő válaszaikra reflektáltam.
2023. jan. 11. 02:20
 54/105 anonim ***** válasza:
11%
hát ja, ez szimpla biológia. aki genetikailag hibásnak születik az senki számára nem lesz vonzó. látjátok milyen kegyes az isten simán hagyja, hogy ekkora hátránnyal szülessenek emberek..
2023. jan. 11. 02:45
 55/105 anonim ***** válasza:
0%

Régen ha valaki genetikailag hibás volt elment apácának vagy szerzetesnek.

Mondjuk ott van mostanában a rengeteg autista, dan-kóros, kretén, kábszeres, alkoholista és napestig sorolhatnám. Ezek kellenek valakinek, valami normális embernek? Mert aki ezekkel kezd az sem 100%-os.

2023. jan. 11. 12:06
 56/105 anonim ***** válasza:
33%

Aki nem csak szőke, kékszemü, genetikailag tökéletes emberrel kezd az nem 100%-os.

Autisták is alakíthatnak ki normális kapcsolatott. Főleg mert az autizmusnak több fokozata is van.

Aztán még sorolhatnám és érvelhetnék miért bullshit az 55. válasz de akinek egy kis esze is van és nem csukot szemmel jár az magától is rá fog jönni.

2023. jan. 11. 12:12
 57/105 anonim ***** válasza:
0%

56 Nem bullshit, mert autista autistával kezd vagy más kreténnel. De általában normális ember normális emberrel kapcsolódik.

Az a bullshit, hogy te szőke, kékszemű nácikra gondolsz. Én viszont normális emberekre. Ha te autista vagy, akkor éljél úgy ahogy akarsz, engem nem érdekel.

2023. jan. 11. 12:17
 58/105 anonim ***** válasza:
64%

"mert autista autistával kezd "

Egyáltalán nem biztos. Képzeld attól még, hogy autista (kételkedem benne, hogy tudod egyáltalán mi is az) lehet csodálatos ember. Az autizmus egyáltalán nem olyan amiből következne bármi ilyen.

De mint írtam "akinek egy kis esze is van és nem csukot szemmel jár ...".

"Az a bullshit, hogy te szőke, kékszemű nácikra gondolsz."

Ez inkább a felfogásodra próbált utalás lenni.

2023. jan. 11. 13:44
 59/105 anonim ***** válasza:
100%

"apácának vagy szerzetesnek.

Mondjuk ott van mostanában a rengeteg autista, dan-kóros, kretén, kábszeres, alkoholista és napestig sorolhatnám."

Hány szeretest meg szerzetesnővért ismersz személyesen? Mert nagyon-nagyon nem ez a helyzet.

2023. jan. 11. 16:02
 60/105 anonim ***** válasza:
100%

59

Hagyjad szegényt a képzeletbeli világában.

2023. jan. 11. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!