Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok a vallásos...

Mit gondoltok a vallásos emberekről?

Figyelt kérdés
Sok embert ismertem már életem során, akik vallásosak voltak, viszont a legtöbbjüknél feltűnt, hogy szinte semmiben nem különböznek egy átlagembertől. Ezalatt azt értem, hogy ugye egy vallásos embernek különbnek kéne lennie olyan dolgokban, mint például a felszínesség, rosszindulat, egyéb rossz emberi tulajdonságok, hiszen ők mutatnak nekünk példát, rájuk kéne felnézni. Viszont kb mindegyiknél észrevettem ugyanazt a viselkedést, amit egy ateista ember is tanúsít. Például a vallásos emberek is ugyanúgy külső alapján szelektálnak elsősorban párkapcsolat terén, mint a nem hívők, tehát nekik is számítanak a felszínes dolgok. Itt is leírta még régebben egy keresztény a saját tapasztalatát, hogy a gyülekezetben mindenki a legszebb lányba/leghelyesebb fiúba volt szerelmes, meg hogy minden srác a legszebb lány kezét kérte meg először, szóval pont annyira szentek ilyen téren, mint bárki más... semennyire. A nagyanyám is hívő volt, de nála gonoszabb emberrel ritkán találkoztam életemben, ennek ellenére mindig hallgattam tőle, hogy áldás, békesség. De napestig sorolhatnám még a történeteket. Nekem ebből az jön le, hogy a vallás csak egyfajta menedék a rossz dolgok elől, sok ember ebbe menekül. És mivel mi emberek már elég fejlettek vagyunk agyilag ahhoz, hogy felfogjuk a dolgok súlyát, ezért muszáj valamibe menekülni ezelől a tudat elől, hogy bizony mi felszínes lények vagyunk pl. Szóval én a vallásokba nem látok bele többet puszta menedéknél. Ezzel persze nem akarom leszólni a vallásos embereket, viszont számomra veszít a hitelességéből ez az egész vallás téma, hogy még maguk a hívők is beleesnek ugyanabba a hiába, amibe bármilyen más ember... így nem tudok felnézni rájuk, sem a vallásukra, hiszen pont annyira "bűnösek", mint én.

2023. jan. 6. 00:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/105 A kérdező kommentje:
hibába*
2023. jan. 6. 00:42
 2/105 anonim ***** válasza:
68%

Tehát azt állítod a keresztények ugyanolyan emberek mint a többi? 😵 Nem a hited vagy annak hiánya tesz bűnössé vagy jóvá, hanem ilyen dolgok mint a neveltetésed, körülményeid, társadalmi hovatartozásod, anyagi helyzeted, és a bűnös emberi természeted.ès rengeteg más körülmény.

Nem kérhetsz számon senkit a viselkedése miatt mert más a hite vagy jelen esetben van hite.

2023. jan. 6. 01:00
 3/105 anonim ***** válasza:
72%
Miből gondolod, hogy a vallásos emberek bűntelennek/bűntelenebbnek hiszik magukat?
2023. jan. 6. 02:08
 4/105 anonim ***** válasza:
19%
Nem fogom végig olvasni.
2023. jan. 6. 05:08
 5/105 anonim ***** válasza:
100%

Én azt gondolom a vallásos emberekről mint amit a szőkékről, barna hajúakról, alacsonyakról, magasakról,....

Attól még, hogy valaki vallásos nagyon sokféle lehet. Ez nem egy olyan megkülönböztető dolog, hogy jaj valaki vallásos akkor kedvelni kell mert biztos jó vagy utálni mert biztosan őrült.

Vannak vallásos barátaim és vannak olyan vallásos emberek akik esetén jobban örülnék ha minél távolabb maradnának tőlem.

Nagyjából ha azt kérdezed meg, hogy mit gondolok az emberekről akkor sem tudnék pontosabb választ adni.

2023. jan. 6. 08:45
 6/105 anonim ***** válasza:
33%
Azért mert egy keresztény életmódját tekintve semmiben nem különbözik egy ateistától. Ha megkérdezik tőle azt mondja hisz Istenben és évente egyszer talán betéved a templomba és ennyi. Nincs más különbség.
2023. jan. 6. 09:13
 7/105 anonim ***** válasza:
68%

Ez alap dolog mindenhol hogy elsősorban az ideálunkat szemeljük ki

De mivel van egy olyan tulajdonságunk hogy meg szoktuk ismerni az embereket így olyanba is beleszerethetünk aki nem a legszebb lány/fiú a faluban :P

2023. jan. 6. 10:03
 8/105 A kérdező kommentje:
#4 Akkor minek kommentelsz?
2023. jan. 6. 11:09
 9/105 A kérdező kommentje:
De ha vallásos, akkor nyilván bizonyos szabályok szerint él, nem? Ami egyenlő azzal, hogy erkölcsös életet követ. Viszont sok vallásos lopott, csalt, hazudott, sőt embert is ölt már... én valahogy nem tudok az ilyen emberekre felnézni.
2023. jan. 6. 11:12
 10/105 anonim ***** válasza:
20%

Ezt úgy mondod, mintha te bűntelen lennél. Szokták mondani, hogy "Miért nézed pedig a szálkát, a mely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, a mely a te szemedben van, nem veszed észre?"

Máté 7:3 HUNK.

2023. jan. 6. 11:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!