Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok a vallásos...

Mit gondoltok a vallásos emberekről?

Figyelt kérdés
Sok embert ismertem már életem során, akik vallásosak voltak, viszont a legtöbbjüknél feltűnt, hogy szinte semmiben nem különböznek egy átlagembertől. Ezalatt azt értem, hogy ugye egy vallásos embernek különbnek kéne lennie olyan dolgokban, mint például a felszínesség, rosszindulat, egyéb rossz emberi tulajdonságok, hiszen ők mutatnak nekünk példát, rájuk kéne felnézni. Viszont kb mindegyiknél észrevettem ugyanazt a viselkedést, amit egy ateista ember is tanúsít. Például a vallásos emberek is ugyanúgy külső alapján szelektálnak elsősorban párkapcsolat terén, mint a nem hívők, tehát nekik is számítanak a felszínes dolgok. Itt is leírta még régebben egy keresztény a saját tapasztalatát, hogy a gyülekezetben mindenki a legszebb lányba/leghelyesebb fiúba volt szerelmes, meg hogy minden srác a legszebb lány kezét kérte meg először, szóval pont annyira szentek ilyen téren, mint bárki más... semennyire. A nagyanyám is hívő volt, de nála gonoszabb emberrel ritkán találkoztam életemben, ennek ellenére mindig hallgattam tőle, hogy áldás, békesség. De napestig sorolhatnám még a történeteket. Nekem ebből az jön le, hogy a vallás csak egyfajta menedék a rossz dolgok elől, sok ember ebbe menekül. És mivel mi emberek már elég fejlettek vagyunk agyilag ahhoz, hogy felfogjuk a dolgok súlyát, ezért muszáj valamibe menekülni ezelől a tudat elől, hogy bizony mi felszínes lények vagyunk pl. Szóval én a vallásokba nem látok bele többet puszta menedéknél. Ezzel persze nem akarom leszólni a vallásos embereket, viszont számomra veszít a hitelességéből ez az egész vallás téma, hogy még maguk a hívők is beleesnek ugyanabba a hiába, amibe bármilyen más ember... így nem tudok felnézni rájuk, sem a vallásukra, hiszen pont annyira "bűnösek", mint én.

2023. jan. 6. 00:40
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/105 anonim ***** válasza:

"szerintem egyértelműen előnyt jelent a szép külső"

Akinek egyenes a haja, az a göndör hajat gondolja egyértelmű előnynek, akinek meg göndör, az egyenest...

De ha mindenki választhatna másik keresztet, amivel végig kéne járnia az életet, akkor végül mindenki a sajátját vinné inkább tovább, nem valaki másét...

2023. jan. 25. 15:07
 102/105 anonim ***** válasza:
100%
#102 a szépség és a csúnyaság nem így működik. nyilván minden ember szép lenne inkább, mintsem csúnya. biztos van a szépségnek is valamiféle hátránya, de közel sem annyi és olyan mértékű, mint a rondaságnak. nem összehasonlítható a göndör-egyenes haj példával.
2023. jan. 25. 16:21
 103/105 anonim ***** válasza:
50%
Persze, minden hasonlat sántít. Annak, aki számára ugyanolyan szép a göndör is meg az egyenes is, nem jó a hasonlat. De meglepően sokan vannak, akiket a nagy többség nagyon is szépnek tart, de legalábbis átlagon felül szépnek, ők magukat pedig egészen irreálisan csúnyának - pl. pont amiatt, hogy nekik göndör a hajuk, nem egyenes, vagy hasonló semmiségek miatt.
2023. jan. 25. 19:42
 104/105 anonim ***** válasza:
74%
Van köztük ilyen is meg olyan is
2023. febr. 17. 16:57
 105/105 anonim ***** válasza:
83%

Tisztelt kérdező! Szóval a kérdésed tulajdonképpen mindenkire vonatkozik, mert voltaképpen mindenki vallásos valamilyen értelemben, akár egy műszaki ember is vagy az ateisták és a materialisták is! Hiába tagadjuk, ilyenek vagyunk, ilyennek vagyunk teremtve.

Amikor pedig azt írod, hogy a szerinted minden vallásos ember csak valamiféle "mankónak" használja a vallását, akkor ezzel nagyrészt igazad van, de lényegében viszont általánosítasz, mert még ha a túlnyomó többség életében valóban csak külső máz is, képmutatás, sőt hiszékenység a vallás, az igazság az, hogy ez tény régi igazság! Már a Biblia is pontosan erről beszélt. Az emberek többségét bizony nem a valódi igazságok, a mélyebb tartalom érdekli.

Ezért olyan szörnyűek az egyházak sok évszázados gyümölcseik. Persze azt nem állítom, hogy kivétel nélkül, mert van kivétel!

De az biztos, hogy nem csak az úm "vallásos", hanem ezen belül hívő emberek többsége is hiszékeny és olyan dolgokban hisz, amelyek csupán hatalmat akaró emberek hagyományai és ez miatt az egyházak hívei többségében nemzeti, etnikai, politikai értelemben megosztottak. Ennek a megosztottságnak pedig szörnyű következményei vannak MINDIG előbb-utóbb.

A Biblia nem ez tanítja!

Egy bibliai igazi keresztény nem hagyja magát megosztani a fenti módokon sem.

2023. febr. 18. 08:55
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!