Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok a vallásos...

Mit gondoltok a vallásos emberekről?

Figyelt kérdés
Sok embert ismertem már életem során, akik vallásosak voltak, viszont a legtöbbjüknél feltűnt, hogy szinte semmiben nem különböznek egy átlagembertől. Ezalatt azt értem, hogy ugye egy vallásos embernek különbnek kéne lennie olyan dolgokban, mint például a felszínesség, rosszindulat, egyéb rossz emberi tulajdonságok, hiszen ők mutatnak nekünk példát, rájuk kéne felnézni. Viszont kb mindegyiknél észrevettem ugyanazt a viselkedést, amit egy ateista ember is tanúsít. Például a vallásos emberek is ugyanúgy külső alapján szelektálnak elsősorban párkapcsolat terén, mint a nem hívők, tehát nekik is számítanak a felszínes dolgok. Itt is leírta még régebben egy keresztény a saját tapasztalatát, hogy a gyülekezetben mindenki a legszebb lányba/leghelyesebb fiúba volt szerelmes, meg hogy minden srác a legszebb lány kezét kérte meg először, szóval pont annyira szentek ilyen téren, mint bárki más... semennyire. A nagyanyám is hívő volt, de nála gonoszabb emberrel ritkán találkoztam életemben, ennek ellenére mindig hallgattam tőle, hogy áldás, békesség. De napestig sorolhatnám még a történeteket. Nekem ebből az jön le, hogy a vallás csak egyfajta menedék a rossz dolgok elől, sok ember ebbe menekül. És mivel mi emberek már elég fejlettek vagyunk agyilag ahhoz, hogy felfogjuk a dolgok súlyát, ezért muszáj valamibe menekülni ezelől a tudat elől, hogy bizony mi felszínes lények vagyunk pl. Szóval én a vallásokba nem látok bele többet puszta menedéknél. Ezzel persze nem akarom leszólni a vallásos embereket, viszont számomra veszít a hitelességéből ez az egész vallás téma, hogy még maguk a hívők is beleesnek ugyanabba a hiába, amibe bármilyen más ember... így nem tudok felnézni rájuk, sem a vallásukra, hiszen pont annyira "bűnösek", mint én.

2023. jan. 6. 00:40
 61/105 anonim ***** válasza:
15%

58-as te még nem találkoztál normális emberrel? Sajnállak.

Képzeld a cégemnél 200-ból majdnem mind normális ember. OK, van közöttük olyan lány, aki autoimmun vagy pajzsmirigy beteg, de ez még határeset. De tudom hogy egyiknek a férje ezért vált el, mert mindig fájdalmai voltak és úgy látszik már nem volt neki "normális".

2023. jan. 11. 17:10
 62/105 anonim ***** válasza:
88%

61

Nem kell sajnálnod. Egy egészséges felfogással rendelkező ember vagyok veled ellentétben. Kettőnk közül te vagy a sajnálni való.

Bizonygathatod még pár válaszon keresztül, hogy mennyire elborult a gondolkodásod. Szíved joga.

2023. jan. 11. 17:43
 63/105 A kérdező kommentje:
#55 Azért ez nem feltétlenül van mindig így, de mondjuk abban lehet valami, hogy a rondább emberek egy része apácának/szerzetesnek megy. Ha belegondolok, kevés olyan igazán szép apácát láttam életem során, a legtöbbet inkább erősen átlagosnak vagy épp csúnyácskának mondanám. De persze ez nem egy univerzális törvény, nyilván nem vonul be minden előnytelen külsejű ember egy kolostorba, úgyhogy "kissé" túlzol, 55-ös.
2023. jan. 11. 18:55
 64/105 anonim ***** válasza:
9%
63-as pl. az egyik ismerősöm hozzátartozója szerény, nagy, csúnya férfi, nagyon jó iskolát végzett, jól is keresett, de nem tudott összejönni normális lánnyal utána dönött úgy katolikus pap lesz, elvégezte a teológiát. A szerény, csúnya, visszahúzódó, nem határozott férfi egy nagyon rossz konstelláció a mai társadalomban.
2023. jan. 12. 17:06
 65/105 anonim ***** válasza:
32%

Legalább mi nem azt képviseljük, hogy szüljenek a férfiak, meg hogy legyenek bzik a 3 éves óvodás gyerekek, mint ti.

Mi értéket képviselünk.

2023. jan. 12. 17:12
 66/105 anonim ***** válasza:
100%

"a rondább emberek egy része apácának/szerzetesnek megy"

Más része meg buszsofőrnek, mérnöknek, raktárosnak, stb.

Ugyanúgy, mint ahogy mindenféle külsejű embereknek egy része apácának/szerzetesnek megy, más része meg másnak.

"kevés olyan igazán szép apácát láttam életem során"

Én meg kevés olyan igazán szép tanárt, meg kevés olyan igazán szép bolti eladót, meg kevés olyan igazán szép állatgondozót, stb. Minden szakmában kevés az "igazán szép" ember.

"a legtöbbet inkább erősen átlagosnak ... mondanám

Nyilván. Ilyen az átlag bármiben.

"A nem apácák között pont ugyanilyenek az arányok."

Így van. És ez a lényeg.

2023. jan. 12. 18:20
 67/105 anonim ***** válasza:
75%

"Legalább mi nem azt képviseljük, hogy szüljenek a férfiak, meg hogy legyenek bzik a 3 éves óvodás gyerekek, mint ti."

Hol láttál te olyat, hogy egy férfi szül??

Az óvodás gyerek már 3 éves kora előtt is homoszexuális ha az. Ez nem idő közben alakul ki és akkor is az lesz ha nem fogadod el őket. Maximum öngyilkosságba hajszolod.

64

Én pedig olyan férfit ismerek aki fiatal, jól néz ki, lett volna lehetősége össze jönni több nővel is és ő mégis elment szerzetesnek.

Akkor ezek alapján le kéne vonni a következtetés, hogy minden jóképű férfi elmegy szerzetesnek?

Azért mert te tapasztaltál valamit az nem lesz az általános valóság.

2023. jan. 12. 19:12
 68/105 anonim ***** válasza:
100%

Szépséggel az a probléma, hogy sokan sokak szerint csúnyák. A párjuk szerint pedig szépek.

Nem egy olyan ember van aki sokak szerint szépek, de vannak akik szerint pedig csúnyák.

Eltérő, hogy kinek mi a szép. Ha valaki azért megy szerzetesnek mert kereset 2 évig magának nőt és nem talált az csak simán ostoba.

2023. jan. 12. 19:14
 69/105 A kérdező kommentje:
66-os válaszoló, én ezzel csak azt akartam mondani, hogy nagyobb arányban látok ilyen helyeken (tehát vallási körökben) ronda embereket, mint máshol. Már megint ennél a témánál vagyunk, de szerintem azzal senki nem vitatkozik, hogy egy csúnya embernek sokkal nehezebb párt találni, legalábbis olyat, amilyet szeretne. Valaki szerencsés és végül így vagy úgy összejön neki egy normális párkapcsolat, másnak csak "ha nincs ló, jó a szamár is" jellegű kapcsolatok jutnak, a többi meg még közel 30 évesen is szűz, mert egyszerűen a kutyának sem kellenek. Az ilyen emberek nem csodálkozom, ha végül már csak Istenhez tudnak fordulni a lelki béke érdekében, hogy ezt fel tudják dolgozni valahogy.
2023. jan. 12. 19:34
 70/105 anonim ***** válasza:
100%

"egy csúnya embernek sokkal nehezebb párt találni, legalábbis olyat, amilyet szeretne."

Koránt sem biztos. A csúnya embert lehet kevesebben akarják. De aki akarja az nagyobb valószínűséggel akarja valóbban őt és nem csak a testét.

Ellentétben egy szépnek definiált emberrel akinél az esetek nagy részében az emberek csak a külsőt akarják és azért akár hazudnak is mert a belső lényegtelen számukra.

Arról nem is beszélve, hogy sokszor a nagyon szépnek titulált emberekhez nem mernek oda menni az emberek és bepróbálkozni. Főleg nem normálisan.

Ezenfelül ott van az is például férfiak terén, hogy egy csúnya pasi is össze tudd szedni egy nagyon is szép nőt ha a személyisége, viselkedése megfelelő. A belső jegyek meglátszanak kívül is és ezek nagyon is sokat számítanak. Van, hogy többet mint a kinézet.

Egy kis viselkedés, felfogás, hozzá állás változtatással és pár jó tanáccsal egy olyan pasi akit mindig elhajtott minden nő akinél bepróbálkozott, sikeres lehet a nőknél.

2023. jan. 12. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!