Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok a vallásos...

Mit gondoltok a vallásos emberekről?

Figyelt kérdés
Sok embert ismertem már életem során, akik vallásosak voltak, viszont a legtöbbjüknél feltűnt, hogy szinte semmiben nem különböznek egy átlagembertől. Ezalatt azt értem, hogy ugye egy vallásos embernek különbnek kéne lennie olyan dolgokban, mint például a felszínesség, rosszindulat, egyéb rossz emberi tulajdonságok, hiszen ők mutatnak nekünk példát, rájuk kéne felnézni. Viszont kb mindegyiknél észrevettem ugyanazt a viselkedést, amit egy ateista ember is tanúsít. Például a vallásos emberek is ugyanúgy külső alapján szelektálnak elsősorban párkapcsolat terén, mint a nem hívők, tehát nekik is számítanak a felszínes dolgok. Itt is leírta még régebben egy keresztény a saját tapasztalatát, hogy a gyülekezetben mindenki a legszebb lányba/leghelyesebb fiúba volt szerelmes, meg hogy minden srác a legszebb lány kezét kérte meg először, szóval pont annyira szentek ilyen téren, mint bárki más... semennyire. A nagyanyám is hívő volt, de nála gonoszabb emberrel ritkán találkoztam életemben, ennek ellenére mindig hallgattam tőle, hogy áldás, békesség. De napestig sorolhatnám még a történeteket. Nekem ebből az jön le, hogy a vallás csak egyfajta menedék a rossz dolgok elől, sok ember ebbe menekül. És mivel mi emberek már elég fejlettek vagyunk agyilag ahhoz, hogy felfogjuk a dolgok súlyát, ezért muszáj valamibe menekülni ezelől a tudat elől, hogy bizony mi felszínes lények vagyunk pl. Szóval én a vallásokba nem látok bele többet puszta menedéknél. Ezzel persze nem akarom leszólni a vallásos embereket, viszont számomra veszít a hitelességéből ez az egész vallás téma, hogy még maguk a hívők is beleesnek ugyanabba a hiába, amibe bármilyen más ember... így nem tudok felnézni rájuk, sem a vallásukra, hiszen pont annyira "bűnösek", mint én.

2023. jan. 6. 00:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/105 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy bűntelen vagyok? Pont azt írom a kérdésemben, hogy én beismerem magamról, hogy bűnös vagyok. Viszont én pont ezért nem takarózok a vallással, hiszen tudom magamról, hogy hiteltelen lennék pont emiatt. Akkor sok ember miért vallásos, ha ugyanolyan bűnösek, mint én?
2023. jan. 6. 11:46
 12/105 A kérdező kommentje:
Olvasd végig a kérdést, aztán kommentelj.
2023. jan. 6. 11:47
 13/105 anonim ***** válasza:
73%

"Akkor sok ember miért vallásos, ha ugyanolyan bűnösek, mint én?"

Az a te problémád, hogy úgy alkotsz véleményt a vallásos emberekről, hogy nem is érted a vallást. A keresztény hitnek nem az a lényege, hogy bűntelenek és jobbak vagyunk a pogányoknál, hanem az, hogy ugyanúgy bűnösek vagyunk, viszont ha Jézusban hiszünk, üdvözülünk.

"Olvasd végig a kérdést, aztán kommentelj."

Természetesen végigolvastam, viszont nem hiszem, hogy egy embert meg lehetne ítélni az alapján, milyen külsejű ember tetszik neki.

2023. jan. 6. 11:51
 14/105 A kérdező kommentje:
#13 Tehát akkor tulajdonképpen a keresztény vallás nem más, mint a saját érdekeid nézése? Hiszen az, hogy üdvözülsz, az egyedül a te érdeked, senki másé.
2023. jan. 6. 11:55
 15/105 A kérdező kommentje:
Illetve nem mondtam, hogy ez alapján ítélek... én csak azt mondtam, hogy így vagy úgy, de mindenkinek számítanak a felszínes dolgok. Még azoknak is, akik arról papolnak (pl. vallásos emberek), hogy a felszínesség rossz dolog.
2023. jan. 6. 11:57
 16/105 anonim ***** válasza:
31%

"Tehát akkor tulajdonképpen a keresztény vallás nem más, mint a saját érdekeid nézése?"

Igen. És mi baj van azzal?

"Még azoknak is, akik arról papolnak (pl. vallásos emberek), hogy a felszínesség rossz dolog."

Ki papolt erről?

2023. jan. 6. 12:24
 17/105 anonim ***** válasza:
14%

Nem sátántizmus az, csak sima tudatlanság.

2023. jan. 6. 12:37
 18/105 KZitus ***** válasza:
91%

Amit itt írtál, az nem természetes következménye a vallásosságnak. Ha megfigyeled mit mondott Krisztus a vallásvezetőknek (márpedig ők igazán vallásos emberek voltak) akkor rájöhetsz, hogy a vallásosság nem okvetlenül jelent "jót" egy ember viselkedésében.

Ezt mondta nekik a gonoszságuk miatt:Lukács 11:42

"De jaj nektek, farizeusok, mert megadjátok a tizedet a mentából, a rutából és minden más kerti növényből, ám figyelmen kívül hagyjátok az igazságosságot és Isten szeretetét! Az előbbieket kötelességetek volt megtenni, de az utóbbiakat sem lett volna szabad figyelmen kívül hagynotok." vagy:

"Amikor meglátta, hogy a farizeusok és a szadduceusok közül sokan jönnek oda, ahol keresztel, ezt mondta nekik: „Ti viperafajzatok, ki figyelmeztetett titeket, hogy meneküljetek az eljövendő harag elől? Teremjetek hát megbánáshoz illő gyümölcsöt! Ne merészeljétek ezt mondani magatokban: »Nekünk Ábrahám az ősapánk.« Mert mondom nektek, hogy Isten ezekből a kövekből is képes gyermekeket létrehozni Ábrahámnak. A fejsze már a fák gyökerén van. Minden fát, amely nem terem jó gyümölcsöt, ki fognak vágni, és tűzbe fognak vetni." Máté 3:7-10

Ezek az emberek csak mutatták a vallásosságukat,de a viselkedésük nem volt összhangban azzal amit mondtak. Ha akkor éltek ilyen emberek, mennyivel inkább többen vannak ma.

2023. jan. 6. 16:43
 19/105 A kérdező kommentje:
#16 Hát talán az, hogy a keresztény vallás pont az önzetlenségről kéne szóljon? Én úgy tudtam, hogy ez a vallás nem a testies gondolkodást erősíti, ergó arra buzdít, hogy ne felszínes tulajdonságok alapján ítéljünk meg egy embert, stb.
2023. jan. 6. 17:49
 20/105 anonim ***** válasza:
32%

"Hát talán az, hogy a keresztény vallás pont az önzetlenségről kéne szóljon?"

Ezt a butaságot meg hol hallottad?

"ergó arra buzdít, hogy ne felszínes tulajdonságok alapján ítéljünk meg egy embert"

Azért nyilván nem az elhízott, rohadt fogú crack pipás lyányt fogják választani.

2023. jan. 6. 18:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!