Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok a vallásos...

Mit gondoltok a vallásos emberekről?

Figyelt kérdés
Sok embert ismertem már életem során, akik vallásosak voltak, viszont a legtöbbjüknél feltűnt, hogy szinte semmiben nem különböznek egy átlagembertől. Ezalatt azt értem, hogy ugye egy vallásos embernek különbnek kéne lennie olyan dolgokban, mint például a felszínesség, rosszindulat, egyéb rossz emberi tulajdonságok, hiszen ők mutatnak nekünk példát, rájuk kéne felnézni. Viszont kb mindegyiknél észrevettem ugyanazt a viselkedést, amit egy ateista ember is tanúsít. Például a vallásos emberek is ugyanúgy külső alapján szelektálnak elsősorban párkapcsolat terén, mint a nem hívők, tehát nekik is számítanak a felszínes dolgok. Itt is leírta még régebben egy keresztény a saját tapasztalatát, hogy a gyülekezetben mindenki a legszebb lányba/leghelyesebb fiúba volt szerelmes, meg hogy minden srác a legszebb lány kezét kérte meg először, szóval pont annyira szentek ilyen téren, mint bárki más... semennyire. A nagyanyám is hívő volt, de nála gonoszabb emberrel ritkán találkoztam életemben, ennek ellenére mindig hallgattam tőle, hogy áldás, békesség. De napestig sorolhatnám még a történeteket. Nekem ebből az jön le, hogy a vallás csak egyfajta menedék a rossz dolgok elől, sok ember ebbe menekül. És mivel mi emberek már elég fejlettek vagyunk agyilag ahhoz, hogy felfogjuk a dolgok súlyát, ezért muszáj valamibe menekülni ezelől a tudat elől, hogy bizony mi felszínes lények vagyunk pl. Szóval én a vallásokba nem látok bele többet puszta menedéknél. Ezzel persze nem akarom leszólni a vallásos embereket, viszont számomra veszít a hitelességéből ez az egész vallás téma, hogy még maguk a hívők is beleesnek ugyanabba a hiába, amibe bármilyen más ember... így nem tudok felnézni rájuk, sem a vallásukra, hiszen pont annyira "bűnösek", mint én.

2023. jan. 6. 00:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/105 A kérdező kommentje:

#38 Hát mivel a külsőről beszélünk, ami a felszínen van, ezért nyilván felszínes dolognak fog számítani. Ami pedig belül van, az belsőséges dolognak számít. Ennyit jelentenek ezek a szavak, nem többet.

Ezeket a "kritériumokat" nem én állítottam fel, hanem sok keresztény. Nem egy vallásos embernek hallottam már olyat a szájából, hogy "ne külső alapján válassz magadnak párt, ne ezalapján ítélj meg másokat", stb. Nekem ebből csak annyi jön le, hogy ne légy felszínes.

2023. jan. 10. 14:48
 42/105 anonim ***** válasza:
18%
tudod kérdező, van egy instagram fiókom ami csak azért van, mert egy időben érdekelt az emberi deformáció és baromi sokat lehetett ott látni ilyen genetikailag hibásan született embereket. ha ezt valami isteni erő teremti, szánalmas egy valami lehet :D mondjuk mit várok attól aki nem tud megbirkózni az állítólagos gonosszal holott hatalma van. de jó persze ez ilyen emberi elme által kitalált sci-fi...
2023. jan. 10. 15:09
 43/105 anonim ***** válasza:
93%

42. Na látod, kérdező, pontosan erre gondoltam, mikor azt írtam, hogy ti folyamatosan provokálhattok minket, de fordítva ez valamiért tilos.

Nem maga a kérdés a baj, sőt, a kérdés maga elgondolkodtató, csak megjelennek ezek a magukat liberálisnak, vagyis elfogadónak tartó emberek, akik beleállnak random a vallásba úgy, hogy egy büdös szót nem olvastak a Bibliából, de azért rohadjon meg mindenki, aki követi. Gusztustalan az ilyen hozzáállás.

2023. jan. 10. 17:15
 44/105 anonim ***** válasza:
66%

"hogy ti folyamatosan provokálhattok minket, de fordítva ez valamiért tilos."

Te írtad ki azt a kérdést, hogy hogyan lehetne eltüntetni az ateistákat? Vagy kiirtani akarta? Nem emlékszem pontosan.

Azért kérdezem mert ha jól emlékszem akkor ott írta azt a kérdező, hogy a hívőket mindig bántják, de a hívők mindig vagy tűrnek és tűrnek. Közben pedig elég intenzíven támadott verbálisan másokat.

"csak megjelennek ezek a magukat liberálisnak, vagyis elfogadónak tartó emberek, akik beleállnak random a vallásba úgy, hogy egy büdös szót nem olvastak a Bibliából,"

Honnan tudod például a 42-ről, hogy liberális??

Honnan tudod, hogy nem olvasták a bibliát?

" de azért rohadjon meg mindenki, aki követi."

Olyannal találkoztam már aki a vallást, annak nézeteit szidta. Van belőlük rendesen. Olyannal is aki lenézi a vallásosokat mert elhiszik.

De olyat most egyet sem tudnék mondani aki így állt hozzá ahogyan te írod.

2023. jan. 10. 17:23
 45/105 anonim ***** válasza:
93%

Te írtad ki azt a kérdést, hogy hogyan lehetne eltüntetni az ateistákat? Vagy kiirtani akarta? Nem emlékszem pontosan.

Ezt biztos, hogy nem én írtam, a keresztények a liberálisokkal ellentétben tényleg elfogadóak, nem csak a világ hibáit, és selejtjeit fogadják el.

De olyat most egyet sem tudnék mondani aki így állt hozzá ahogyan te írod.

Pedig ha burkoltan is, de a 42-es úr, vagy hölgy azt írta, hogy a vallás alapból is hülyeség, valaki meg ezt elhiszi..

Honnan tudod, hogy nem olvasták a bibliát?

Onnan, hogy egyoldalúan közelítette meg a felvetését. Igen, Istennek hatalma van, de ugyanakkor a Sátánnak is hatalma van, sőt, az Újszövetségből kiderült, hogy sokkal erősebb, mint azt elsőre hittük, de Isten soha nem engedi át a helyét, és soha nem hagyja, hogy legyőzze őt.

Honnan tudod például a 42-ről, hogy liberális??

Onnan, hogy érdekes módon, amíg meg nem jelent a liberalizmus, mint ,, értékrendnek gúnyolt valami,, azóta módszeresen elkezdték itthon is kisebbségbe szorítani a vallást.

2023. jan. 10. 17:35
 46/105 anonim ***** válasza:
27%
43-as, nem akarok én senkit provokálni, viszont szerintem túl van ez az egész vallás téma reagálva. ha te mindent támadásnak veszel ami ellentétes a te véleményeddel, akkor te alighanem elfogult vagy az adott témával kapcsolatban. valószínűleg nem véletlenül van csak egy pipád... egyébként én úgy gondolom, hogy ez az egész egy biológiai-kémiai folyamat. ha nem így lenne akkor nem is beszélnénk erről, mert nem lenne ember, tudat stb. kérdezd meg attól a testi-szellemi fogyatékos csecsemőtől is aki megszületik és születése után meghal. biztosan az ő lelke is majd tudna választ adni ezekre a nagy kérdésekre. ja nem, mert ő még egy elcseszett semmi...
2023. jan. 10. 18:04
 47/105 anonim ***** válasza:
75%

"Újszövetségből kiderült, hogy sokkal erősebb, mint azt elsőre hittük, de Isten soha nem engedi át a helyét, és soha nem hagyja, hogy legyőzze őt."

Ahogyan az is kiderült a Bibliából, hogy Isten mindenható. Lehet a sátánnak hatalma, de attól még Isten ha akarná meglenne a hatalma, hogy bármikor megállítsa, elpusztítsa, akármit csináljon vele.

Az eltérő érvelés nem feltétlen a Biblia ismeret hiányára utal. Könnyen utalhat arra is, hogy az információkat másképpen látja.

"Onnan, hogy érdekes módon, amíg meg nem jelent a liberalizmus, mint ,, értékrendnek gúnyolt valami,, azóta módszeresen elkezdték itthon is kisebbségbe szorítani a vallást."

Tehát volt talán (, ha volt egyáltalán) X rossz élményed a liberálisokkal és ez alapján szidod mindegyiket. Ez mennyivel jobb viselkedés mint amit bírálsz?

Liberálisnak tituláltad a 42. válaszolót is úgy, hogy erre semmi nem utalt, mint ahogyan le is írtad lényegében.

Ez mennyivel jobb viselkedés mint amit bíráltál?

Nem bántásból írom, csak próbálok rávilágítani, hogy az érvelésed egyrészről megalapozatlan másrészről pedig lényegében azt csinálod amit úgy elítélsz.

2023. jan. 10. 19:14
 48/105 anonim ***** válasza:
2023. jan. 10. 19:15
 49/105 A kérdező kommentje:
Kedves 42-es válaszoló, nem hinném, hogy tájékozatlan vagy agresszív lennék (gondolom te írtál nekem privát üzenetet). Ha szerinted tájékozatlan vagyok, akkor szívesen várom a felvilágosítást részedről, ha te viszont tájékozottnak érzed magadat.
2023. jan. 10. 19:56
 50/105 A kérdező kommentje:
Bocsánat, nem 42-es válaszoló, hanem 43-as... Kicsit megzavart a mondat eleje.
2023. jan. 10. 19:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!