A nagyon vallásos keresztények hogyan vélekednek a drogokról és a drogozó emberekről?
1. "Az ötödik parancsolat (Ne ölj!)" Ez szimpla belemagyarázás, a ne ölj semmilyen értelemben nem jelenti, hogy ne tegyél magadban kisebb-nagyobb kárt, vagy ezek szerint a keresztény ember soha nem rúghat be, és soha nem vásárol olyan termékeket amikbe vannak a szervezetre káros anyagok? Mint pl a chipsbe és társaikba.
Hülyeséget ne beszéljünk.
Isten népe úgy vélekedik erről, ahogy a Teremtő Isten.
A drog egy fajta tudat módosító eszköz, a Teremtő pedig tiszta gondolkodású embereket hozott létre, nem agyilag zoknivá vált embereket.
3. Lepontozás helyett értelmezd amit írtam, nem tudom hol olvastad azt, hogy ugyanannyira káros.
"tágabban értelmezve azt is jelenti, hogy ne tégy kárt mások egészségében, de a sajátodban se! "
A chips habár kisebb mértékben és más módon szintén kárt tesz az egészségben, mint a drogok, vagyis a te értelmezésed szerint a "Ne ölj" parancsolat azt jelenti, hogy ne károsítsd magad, vagyis ne vigyél be semmi olyat a szervezetedbe ami károsítaná azt, és például a chips-be(ez csak egy példa, írhattam volna rengeteg felvágottat is) vannak olyan anyagok amik károsítják a szervezetet, de akár a kólában is. Ezek szerint aki ilyenek fogyaszt az megszegi a "Ne ölj" parancsolatot?
Kérlek most értelmezd jól amit írok.
nem drogozok
a drogozó kollegámat pénteken megégettem azóta nincs kedve drogozni ( ja amúgy csak kávét ivott én meg kivertem a kezéből hogy : fújj DROG)
a gyerek is akart tegnap drogozni őt se hagytam, erős a hitem, hiába sírt hogy 40 fokos láza van akkor sem adtam neki drogot mint pl: lázcsillapító
aztán az anyós is nekiállt kapálózni hogy gyorsan-gyorsan drogot, a hitem itt volt a legerősebb, egy másodpercig sem gondoltam rá hogy odaadom neki a drogját amit a nyelve alá kell csepegtetni, így most jókeresztényi kötelességből elmegyek holnap a temetésére hamár az úr magához szólította (gyanítom megbánta már)
"DROG = minden vegyi anyag, ami az élő anyagokat befolyásolja"
legyünk már tisztába a fogalmakkal mielőtt hülyeségeket válaszolunk
Rá lehetett jönni, hogy a kérdező az illegális pszichoaktív szerekre gondol, csak egy picit kellett volna gondolkozni. Nem sokat, csak picit.
Ráadásul egy kalap alá venni pl. a heroinistát a 40 fokos láznál lázcsillapítót bevevő beteggel, vagy az anginás rohamossal szintén nem túl bölcs dolog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!